un blog de Radu Dumitru

►► Susține blogul cu un click la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlipPC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

Review Logitech G915 TKL, tastatură premium de gaming

31 May 2021  ·

TEHNOLOGIE  ·

29 comentarii

Am folosit Logitech G915 TKL vreo trei săptămâni pentru scris și gaming și este bună la ambele. Cel mai mult mi-a plăcut că arată și se simte ca un model premium. Gamerii vor aprecia lag input-ul de sub 2 ms pe wireless.

TKL înseamnă, apropo, tenkeyless, metoda Logitech de a spune “fără bloc numeric”. De ce ai vrea o tastatură fără bloc numeric? Oficial este pentru cei care vor mai mult loc pentru mouse în dreapta ei, că poate au un birou ceva mai îngust. Mai pot fi și alte motive: vrei un model mai mic și mai portabil, vrei un model asemănător ca lățime cu un laptop, te-a părăsit iubita pentru un contabil și de atunci urăști blocurile numerice șamd.

Dacă vreți bloc numeric, există Logitech G915 varianta normală (și are și 5 taste configurabile în plus) și tot ce zic mai jos i se aplică și ei.

Specificații Logitech G915 TKL:

  • conectivitate Lightspeed Wireless cu lag foarte mic, Bluetooth și cablu USB
  • iluminare RGB per tastă
  • autonomie 40 de ore cu iluminarea 100%
  • pot fi configurate 12 taste, are și butoane multimedia și rotiță de volum
  • trei tipuri de switch-uri
  • 369 x 150 x 22 mm, 810 grame

Preț: 829 lei la eMAG și PC Garage. PC Garage are la vânzare toate modelele de switch-uri.

GO FOR VIDEO

Susține-mă cu un Subscribe:

CUM ARATĂ

În cutie primești tastatura, un cablu USB-A la microUSB și un receiver USB de tip Lightspeed Wireless. Cu un sistem deștept de adaptare, cablul din cutie poate fi utilizat și ca prelungitor pentru dongle-ul USB, în caz că vrei să-l scoți mai la iveală pe masă.

G915 TKL este foarte bine făcută, închegată și stabilă. Partea superioară este din aluminiu și are o textură discretă. Lateralele sunt rotunjite și arată foarte bine. Tasta Enter este de dimensiuni mari. În colțul din dreapta sus ai o rotiță mare pentru volum, iar în stânga sus, lângă logo-ul LogitechG, patru butoane de configurare (wireless, bluetooth, game mode și joc de lumini).

Pe “burtă” are piciorușe cu două poziții, 4 și 8 grade, plus un mic slot în care să pui dongle-ul USB atunci când pleci la drum cu tastatura. Mai are și piciorușe de cauciuc de dimensiuni destul de mari, care asigură o priză bună cu masa. Este genul de tastatură care stă bine fixată pe masă, nu o împingi prea ușor din greșeală, mai ales că are 800 de grame.

Iluminarea este per-tastă și RGB, adică fiecare tastă poate lua orice culoare din totalul de 16 milioane din spectru. Puterea de iluminare este bună ca să vezi jocul de lumini și în timpul zilei, dar nu cât să te orbească noaptea cu show de discotecă.

Sunt doar două lucruri pe care le pot reproșa tastaturii și ambele la acest capitol: mi-ar fi plăcut să folosească port USB-C, nu microUSB. Nu-i mare scofală, oricine mai are și un cablu microUSB și oricum primești unul pe acasă, dar prefer să scăpăm treptat pe ele. Apoi, aș fi vrut ca tastele să fie ceva mai adâncite. Au o ușoară concavitate, nu sunt plate, dar mi-ar fi plăcut să fie mai pronunțată.

Per total, însă, este o tastatură bine făcută, cu materiale premium, tastă Enter mare și multe alte funcții bine executate, după cum puteți vedea mai jos.

CUM FUNCȚIONEAZĂ

Să o luăm pe rând. Se poate conecta prin acel Lightspeed Wireless, care-i un protocol inventat de Logitech și probabil diferit de receiverele lor Unifying. Se mai poate conecta și prin Bluetooth, când nu-ți pasă de lag-ul de input, și prin cablu microUSB direct la calculator.

Zic de lag-ul de input pentru că am văzut niște teste pe Internet cu această tastatură și lag-ul măsurat de specialiști cu uneltele necesare a fost următorul:

  • 1,3 ms pe cablu
  • 1,9 ms pe Lightspeed Wireless
  • 8,9 ms pe Bluetooth

Așadar, pe wireless Logitech a găsit o soluție completă de protocol de comunicație și driver pentru a micșora lag-ul până la valori practic insesizabile. Am văzut astfel de teste făcute și cu mouși, cei performanți au un lag aproape identic cu cel pe cablu.

Deci lag-ul este mic. Cum stă la tastat? În primul rând, G915 TKL se vinde în două culori.

Cea albă se găsește doar cu switch-ul GL Tactile.

Cea neagră poate fi găsită cu trei tipuri de switch-uri:

  • GL Tactile, care au feedback mai pronunțat la apăsare
  • GL Clicky, care au feedback mai pronunțat la apăsare, dar și sonor (zgomotul clasic de tastatură mecanică)
  • GL Linear, care-i mai liniștit, mai smooth.

Le puteți asculta sunetul pe site-ul oficial Logitech. Toate trei au înălțime redusă, iar tastele au un travel total de vreo 2,7-3 mm.

Varianta testată de mine avea switch-uri GL Linear și m-am împăcat bine cu ele. M-am adaptat imediat la ea și am scris cu aceeași viteză precum pe tastatura mea tip office. Tastele sunt un pic mai zgomotoase decât pe ce folosesc eu acum (MX Keys), dar nu deranjante pentru cei din jur atunci când tastezi în viteză.

M-am și jucat pe ea, desigur. Apăsările sunt foarte clare, cursa tastelor este suficientă pentru a nu avea apăsări din atingeri greșite, iar momentul când se închide contactul este simțit la deget. Mi-a plăcut tasta Enter de mari dimensiuni.

N-am simțit lipsa blocului numeric decât atunci când am transferat niște bani online și aș fi vrut să scriu suma mai rapid prin blocul numeric, dar n-a fost mare bai lipsa lui. Mi-a plăcut de fapt că am avut mouse-ul mai apropiat de mine, în lipsa acelui bloc. Nu știu dacă lipsa blocului numeric ar putea fi o soluție pe termen lung pentru mine, dar pentru mulți probabil că nu ar conta, mai ales în gaming din acela intens unde stai cu tastatura în cine știe ce poziție ciudată și de fapt îți pasă doar de tastele din jurul WASD.

Autonomia este, oficial, de 40 de ore cu luminozitatea la 100%. Înseamnă 5 zile x 8 ore de gaming continuu pe zi. Se încarcă în 4 ore de la cablul USB.

Iluminarea mi-a plăcut foarte mult. Este discretă și cu bleeding redus pe la baza tastelor. Aplicația oficială G Hub are câteva jocuri de lumini foarte mișto. Mie ce-l mai mult mi-a plăcut unul numit Echo Press, pe care l-aș folosi imediat și pe tastatura mea dacă aș putea. Apeși o tastă și aceasta se colorează diferit, de exemplu din roșu în bleu. Apoi, în următoarele secunde, face lent tranziția înapoi la roșu, ca și cum s-ar răci.

Sunt mult alte variante pe acolo, cu tot felul de efecte, curcubeu de culori, ripple șamd. Din aplicație poți configura ca fiecare tastă să se aprindă în altă culoare. De exemplu, am jucat Mass Effect 1 și acolo contează și tastele UIJM, cam ca la orice RPG, așa că am făcut un profil diferit pentru acest joc și le-am colorat diferit pe acelea, ca să le văd imediat în întuneric.

APLICAȚIA G HUB

Aplicația funcționează în general fără probleme. De exemplu, poți face profiluri diferite pentru tastatură în funcție de aplicația deschisă, iar G Hub detectează imediat că ai deschis acea aplicație și schimbă profilul pe cel corespunzător.

Are trei secțiuni mari: iluminare, configurare taste și macro-uri, și game mode.

Despre partea de iluminare v-am spus deja. Poți alege din diverse jocuri de lumini preconfigurate, dar acestea sunt mai mult de show.

În jocuri este mai util să muncești un pic și să faci tu profil separat pentru fiecare și să pui apoi culori diferite pe tastele de interes, de exemplu anumite culori pe WASD, pe tastele de powerups, pe M de la hartă șamd, după caz și nevoie. G Hub te ajută în acest sens, interfața de colorat fiecare tastă în parte este foarte ușor de folosit și refolosit.

Configurarea tastelor este și ea foarte simplă. Pe G915 TKL poți configura tastele F1-F12, că altele nu ai la dispoziție. G915 clasic are încă 5 taste custom.

Schimbarea tastelor este simplă. Ai întâi la dispoziție o mulțime de comenzi de Windows și aplicații populare. Eu, de exemplu, am pus pe F1 comanda Close Tab. F1 uzual este Help, dar nu l-am folosit niciodată.

Am avut o idee genială cu schimbarea aceasta. Folosesc multe tab-uri în Chrome și credeți-mă că este mult mai simplu să le închizi lovind direct tasta F1, că probabil ai mâna stângă pe acolo, decât să apeși ctrl+w sau să închizi tab-ul țintindu-l întâi cu cursorul mouse-ului. Dacă nu aveți o tastatură care să permită nativ asta, utilizați extensia AutoControl Custom Shortcuts; eu la aceasta m-am dus pentru a păstra șmecheria cu F1 după ce am revenit la tastatura mea, și dacă tot eram acolo am pus și un shortcut mai simplu pentru Reopen Closed Tab, că e prea complicată combinația nativă din Chrome.

Înapoi la G915 TKL, pe lângă posibilitatea de a pune astfel de comenzi uzuale de Windows, mai poți configura imediat comenzi pentru aplicațiile OBS, Discord și Overwolf, utile în gaming și streaming.

Apoi vine zona de macros. Aici poți face orice macro vrei tu, că înregistrezi o acțiune sau combinație de taste și ai opțiuni privind repetarea ei, dacă rămâne apăsat la final șamd. Sunt foarte ușor de făcut și modificat.

Configurarea tastelor este imediată, drag and drop de comenzi sau macro-uri pe cele de la F1-F12. Poți face asta pentru fiecare profil în parte, deci poți avea macro-uri și comenzi diferite pentru fiecare jos sau aplicație în parte.

Mai mult, tastatura are o memorie internă în care reține câteva profiluri de taste și de iluminare, opțiuni gândită pentru situațiile când îți duci tastatura la alt PC sau vreun LAN Party și nu mai stai acolo să reconfigurezi totul.

Game Mode este un meniu scurt. Îți permite să dezactivezi anumite taste în anumite aplicații. Este enervant când apeși winkey într-un joc sau dai din greșeală alt+tab, așa că poți dezactiva anumite taste de aici. Game Mode în sine poate fi activat și dezactivat dintr-o tastă dedicată din partea de stânga sus.

CE E BINE

CE E RĂU

  • Materiale premium, bine construită.
  • Aplicație de configurare ușor de utilizat.
  • Scheme de iluminare plăcute.
  • Port microUSB.

CONCLUZIE

Logitech G915 TKL este o tastatură foarte bine construită. Pare rezistentă, este ușor de configurat, are input lag mic pentru gamerii cu pretenții de acest tip, dar poate fi utilizată binișor și la scris. Nimic important de reproșat. Prețul este mare, dar este un produs premium și se adresează celor pentru care bugetul nu este o problemă.

Preț: 829 lei la eMAG și PC Garage. PC Garage are la vânzare toate modelele de switch-uri.

asus s5507

    29 comentarii

  1. TKL este “metoda” tuturor producătorilor de a comunica absenta numpad de pe tastatură. Logicrap nu are nici un merit in adoptarea unui termen deja stabilit în industrie.

      (Citează)

    • Logicrap? Vorbim ca în școala generală?

        (Citează)

    • Logicrap e cea mai buna descriere pentru Logitech zilele astea. Am cumparat varianta normala (non-TKL) de G915 acum jumatate de an, dupa ce mai mult 10 ani am avut DiNovo Edge. Am returnat-o dupa 1 zi pentru ca avea “bowing”, adica era curbata la mijloc iar piciorusul de cauciuc nu atingea biroul: https://www.reddit.com/r/LogitechG/comments/duknjd/g915_bowed_in_the_middle/. Pai cum sa dai 1000 de lei pe asa ceva ?

        (Citează)

    • As vrea sa fi fost inspiratia mea, dar LogiCrap este creatia unui fost coleg. Nu i-a placut niciodata calitatea produselor acestui brand, iar pe mine m-a amuzat teribil exprimarea folosita de el.

      Am si acum niste boxe Z-5 de la ei, am pierdut telecomanda originala pe undeva, dar functioneaza si fara sau cu cea luata de la chinezi. Mousii si tastaturile lor nu imi plac, tind sa fiu de acord cu calificativul dat de fostul coleg.

        (Citează)

    • @Paul Chris, probleme din astea nu ar trebui sa treaca de quality control, mai ales la o tastatura de 1000 de lei. Ai avut dreptate sa o returnezi.
      Dar totusi cred ca a fost doar o exceptie, ma indoiesc ca ar mai avea vanzari daca toate produsele ar suferi de astfel de defecte.

        (Citează)

  2. Sa dai 820 lei pe o tastatura mecanica de tip TKL, comerciala, nu custom made, mi se pare absurd, ca sa nu zic altfel. Desi imi plac produsele Logitech, in special soarecii ( detin MX518 Legend, dupa ce am avut versiunea clasica acum vreo 15 ani, probabil cel mai bun mouse din acea perioada, iar fostul mouse a fost G305 Prodigy ), nu as plati in veci atatia bani pentru acea tastatura. Plus ca urasc tastaturile care nu sunt in format full, dar recunosc ca exista o nisa si pentru TKL/65/60% formats.

      (Citează)

    • Păi normal că ți se pare absurd din moment ce nu ți se adresează. Lucrurile acestea trebuie privite comparativ cu ce oferă concurența nu cu tastatura de 20 de lei.

      Și scriu aici și pentru @Marean: sunt oameni pe lumea asta rea care vor un birou ordonat, fără prea multe fire. Vor o tastatură fără fir, iluminată și preferabil cu RGB pentru a se asorta cu ce mai au pe birou și vor una fără fenomenul de ghosting. Plus că vor să fie grea și solidă pentru că nu o schimbă anual. Toate acestea costă.

      Chiar dacă voi nu-i vedeți rostul, nu înseamnă că nu trebuie să existe sau să fie disponibile doar produse care vă satisfac pe voi. Unii oameni vor iPhone și nu vor Nokia 3310, e o problemă asta? Nu. Alții vor o mașină cu confort și nu doar o troacă. Alții trăiesc din gaming și investesc în scaune, periferice și tehnică pentru că ăsta e job-ul lor.

      E ca și cum eu m-aș plânge că ultimul model Ferrari nu are roată de rezervă. Păi mi se adresează mie, o să am eu așa ceva vreodată? 99% șanse să nu. Deci, până la urmă e problema mea sau a celui care chiar cumpără mașina aia? Cică nu înțelege de ce unele tastaturi nu au fir. Încă se mai găsesc telefoane cu fir, numa’ zic.

        (Citează)

    • @Swaglos: cred că se adresează oamenilor care ar plăti. De asta sunt zeci de tastaturi pe piață de la mulți producători, ca să existe ceva pentru toate preferințele, segmentele și bugetele.

        (Citează)

  3. Asa iti dai seama ca ceva e in neregula cu lumea: cand vezi ca o tastatura costa 800 de lei iar o firma plateste un blogger sa scrie un review minutios si complet inutil pt ea.

    Realmente nu pot sa inteleg cu ce deranjeaza firul la o tastatura de e nevoie de inventat un nou protocol de comunicatie special pt tastaturi.

      (Citează)

    • Firul nu deranjează cu nimic, doar că există oameni care au bani și vor sa se diferențieze de cei din jur.
      De aceea se cumpără iPhone, deși probabil pentru peste 90% dintre utilizatorii din Romania ar fi la fel de bun un telefon mai ieftin, de accea in magazin există produse lactate Artisan care costa dublu față de cele obișnuite (și mă refer la produse bune, Napolact, Dorna etc) și așa mai departe.

        (Citează)

    • Ba da, pe mine mă deranjează firele. Cea mai bună treabă a fost când am trecut la mouse și tastatură wireless. Dacă vrei să ai cabluri în toate direcțiile și să arate nasol biroul din cauza lor, go ahead, eu sunt foarte fericit că există alternativă.

      Marean: e nevoie de inventat un nou protocol de comunicatie special pt tastaturi.

      Lag mic, că e de gaming. Restul au bluetooth, că pe facebook nu contează lag-ul.

        (Citează)

    • Dar serios acum, când vezi noul iMac cu aspectul ăla subțire și fără cabluri, iar în fața lui o tastatură și un mouse pe wireless, nu ți se pare că arată mișto? Că arată mai elegant și mai plăcut un astfel de birou, un astfel de mediu de lucru, decât unul cu cabluri în toate direcțiile de parcă ar fi banc de service?

        (Citează)

    • Pentru gaming nu mi se pare important cum arata, altfel da, sa zicem ca merita wireless – dar pt altceva e de ajuns bluetooth.

      Eu de ex stiu ca firul e sfant (viteza maxima si zero probleme de conexiune) de aia acasa la mine tot ce poate fi conectat pe fir e conectat pe fir. As aplica acelasi principiu si daca as fi gamer – e clar ca nimic nu poate depasi firul atunci cand viteza de transmisiune este esentiala, asa ca e no brainer.

        (Citează)

    • 1,3 ms vs 1,9 ms lag, nu cred că mai contează. S-au dus vremurile când wireless-ul băga întârzieri mari.
      Uite un test și cu mouși https://www.youtube.com/watch?v=yy0xmcBg_IY

        (Citează)

    • Mie mi se pare incredibil cum lumea (tu și Mirel, de exemplu) elimină percepția asupra obiectelor personale. Fiecare dintre noi percepe diferit un obiect de uz personal și mi se pare normal ca fiecare să folosească ceea ce i se potrivește. Îți dai seama ce aiurea ar fi dacă am avea pe piață doar obiecte proiectate de unii care au stabilit ca fiind suficient un ceva anume?

      De ce să nu conteze cum arată un ceva pe care-l ai în față toată ziua și îl atingi tot timpul cu mâinile? Cei ca Mirel, de exemplu, o să fie chiar mai confuzi atunci când o să vadă că unii preferă ceva mai scump și mai prost ca funcțiune, doar pentru că li se pare că li se potrivește. O să-i facă fraieri, proști sau inculți, iar ce mă irită pe mine nu e că x nu ar da în veci o mie de lei pe o tastatură, ci că x nu priecepe că sunt alții care pun preț pe altceva și nu e destul de deschis să priceapă de ce.

      Treaba asta n-are legătură cu banii și sărăcia, e vorba strict de educație și de deschiderea pe care o ai în general. Se pare că suntem o societate care vrea să creeze și să îmbunătățească tot timpul și nu ne mulțumim cu „suficient”.

        (Citează)

    • @Marean, ai vazut ca in articol este prezentata si diferenta de lag intre cablu si controller wireless pentru aceasta tastatura?
      1,3 ms vs 1,9 ms, adica ceva aproape imperceptibil.

      Probabil de aici vine si pretul de 800 de lei, pentru gamerii care isi permit si vor sa aiba un sistem care sa arate frumos, dar fara sa sacrifice performanta. Piata asta de produse premium pentru gaming este foarte dezvoltata si unii investesc o multime de bani pentru a face un cable management elegant.

      Usor, usor ne intreptam spre renuntarea la cabluri de orice fel. Sa luam exemplu conexiunilor de internet care aveau o viteza infecta prin wireless si cablul UTP era singura varianta. Dar acum am ajuns sa avem viteze 700-800 mbps folosind un router de 200-300 de lei.

        (Citează)

    • Bine ca cutiile de pizza aruncate prin camera gamerului mediu nu deranjeaza, dar prezenta unui cablu este inacceptabila :-))

      Ba, eu n-am o problema cu cei care cumpara asa ceva, nu ma intelegeti gresit.

      Pe mine ma ingrijoreaza insa ca capitalismul a ajuns sa produca un asemenea produs.

        (Citează)

    • @Marean: Ăsta e motivul pentru care avem chestii tot mai bune. Am putea să ne oprim cu toate electronicele aici, că doar e suficient, dar pentru progres ai nevoie de iterații – unele mai ieftine, altele mai scumpe sau chiar produse inutile din care să învățăm.

      Culmea e că nici măcar nu te referi la vreo tastatură din lemn reciclat sau din aur, ci doar la una ceva mai scumpă decât media tastaturilor bune. Partea pe care n-o pricepe lumea e că nu trebuie să cumperi de toate, ci doar ceea ce te interesează. Un gamer dă banii ăia pe 3 jocuri în 6 luni, iar un tânăr luat de pe stradă dă banii ăia pe o pereche de teniși. Ironia e că tot dăm cu pietre în consumerism dar am prefera să schimbăm câte 3 tastaturi de-alea ieftine și proaste /an decât să luăm una ca lumea.

      Și nu e prezența unui cablu, că se adună – mai ai un microfon sau căști, un încărcător, un stream deck etc.

        (Citează)

    • @Marean, intotdeauna au fost create produse “de lux” care nu isi justificau utilitatea practica. Doar ca acum au aparut si alte hobby-uri.
      Ce este atat de aberant la o tastatura de 200 de euro pe care probabil ca o va folosi cineva timp de cel putin 3-4 ani comparativ cu o pereche de pantofi de 5000 euro. Sau comparativ cu un inel care costa tot cateva mii de euro.

      Sau putem sa aducem in discutie matasea din antichitate. La ce te ajuta sa chetui o avere pentru cativa mp de panza de matase, in conditiile in care nu existau drumuri pietruite si carutele cu care te deplasai mergeau pe poteci de pamant?

        (Citează)

    • Pai tastatura asta nu e lux boss come on, crezi ca Bezos are timp de jocuri?
      Asta e fix pentru lumpenii care nu au altceva mai bun in viata decat gamingul.
      Tocmai aici e problema.

        (Citează)

  4. Am vrut sa o iau, dar nu am reusit sa gasesc varianta cu ENTER mic si backslash deasupra lui. Nu suport layout-ul asta, iar ce vream eu gaseam doar pe amazon.com si in stoc era doar varianta cu switch-uri zgomotoase. Iluminarea era buna, dar in niciun caz nu folosesc toate culorile, un alb sau albastru era suficient.

    Asa ca am luat Havit KB390L, cu tot cu transport din USA a iesit sub jumatate cat asta Logitech si nu imi pare rau nicio secunda.

      (Citează)

    • Ciudat, mă așteptam ca majoritatea să dorească varianta cu Enter mare. Știu că tasta Enter este tot mai puțin folosită, dar eu prefer fix invers, fără backslash deasupra ei.

        (Citează)

    • Aici la fel, fan al lui Enter mare. De asta imi place layout-ul de UK, pentru ca il are.

        (Citează)

  5. Pciorusele sunt copiate 100% de la tasturile Microsoft office.

      (Citează)

  6. nwradu:
    Ciudat, mă așteptam ca majoritatea să dorească varianta cu Enter mare. Știu că tasta Enter este tot mai puțin folosită, dar eu prefer fix invers, fără backslash deasupra ei.

    Fiecare cu preferintele lui. Si eu sunt fan Logitech, am inceput cu MX510, MX518, am doua G305, apoi am luat un MX Master 3 pe care am vrut sa il returnez la PCGarage ca s-a decolorat si s-a inverzit unde pui mana. Am citit ca in general se decoloreaza, dar am avut eu ghinion mai mare.

    PCG nu au vrut sa faca retur, ANPC nu mi-a raspuns la reclamatie, dar mi-au raspuns Logitech la sesizarea pe email catre ei, si mi-au trimis alt MX Master 3, dar negru, care merge si astazi brici.

    Despre G915 si cea TKL am citit de multe probleme, incepand de la taste stricate pana la probleme cu conexiunea. Oricum vream sa o folosesc pe fir, nu am chef sa ma lase bateria cand am de lucru, asa ca mi-am cautat una tot pe fir, care sa nu fie Logitech. Pacat, aveam acasa una Logitech de vreo 13-14 ani care inca merge bine, si la lucru tot Logitech aveam, simpla, cu ENTER mic :D

      (Citează)

  7. IMHO, produsele hardware Microsoft sunt mult peste concurență. Logitech a însemnat ceva până au apărut produsele Microsoft pe piață.

      (Citează)

  8. nwradu:
    Păi puneai firul doar când te lăsa bateria și mergea…

    WFH, lucrez mereu de pe ea, ar trebui la cateva zile sa bag cablul. Prefer sa o las mereu alimentata, si asa nu plec prin casa cu ea.

      (Citează)

  9. Orice ar face tastatura aia, câtă vreme costă aproape cât un laptop entry level… e mult prea mult. Eu care credeam că dacă dau 300 de lei pe o tastatură sunt excentric. De fapt, realizez că sunt depășit. :))))
    Dar tot nu o să dau atâția bani pe o tastatură. Firește, nu toate lucrurile sunt pentru mine, înțeleg asta.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus