un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

11 concluzii despre mașina de spălat vase

26 May 2021  ·

TEHNOLOGIE  ·

52 comentarii

Avem mașină de spălat vase de exact 4 ani și 4 luni și mi-am dat seama că a fost una dintre cele mai bune investiții, fiind foarte utilă la casa omului. Doar despre un alt produs mai pot spune același lucru: robotul aspirator. Și au trecut 4 ani în care n-am avut nici o problemă cu ea, ci funcționează la fel de bine ca în prima zi.

Ce vreau de fapt să spun este că în general oamenii consideră două aparate ca fiind indispensabile în casă: mașina de spălat haine și frigiderul. Eu adaug aici și mașina de spălat vase.

Dacă fac un calcul pornind de la ideea mea oficială că mașina îmi economisește 15 minute de spălat vase în fiecare zi, până acum am câștigat 395 de ore, echivalentul a 16,5 zile de spălat continuu vase. Nici nu mă mir că am început să mă uit mai mult la YouTube!

Ce-am învățat între timp din utilizarea mașinii de spălat vase:

► Folosim de fapt doar trei dintre programele ei:

  • fast: când vrem să fie spălat totul în 30-40 de minute, deși nu se întâmplă așa des asta.
  • eco: cel mai folosit program. Folosește mai puțină apă și mai puțin curent electric, dar spălarea durează mai mult. Nu ne pasă însă de durată, că de obicei nu avem urgențe legate de farfurii.
  • normal: care este între cele două de mai sus.

► În două persoane, punem mașina o dată la 2-3 zile. Eu mai spăl de mână o cană fragilă sau farfuriile din care am mâncat un sandviș și au firimituri în ele, că mi se pare ciudat să le spele o oră mașina pentru atât, plus câte o tigaie de care am nevoie zilnic sau de două ori pe zi, plus un cuțit japonez.

► Ne-am cumpărat mai multe furculițe. Rămâneam fără furculițe curate punând mașina la 2-3 zile, așa că am mai cumpărat unele ca să avem de rotit. Aș fi vrut coș de ustensile mai mare în mașină, dar ne descurcăm și așa, plus că de fapt le poți pune pe oriunde.

► Nu am folosit niciodată programul de prespălare. Mașinile au în general una din cele două variante de prespălare: dau câteva minute cu apă pe vase (a mea dă 12 minute) sau eliberează ozon în mașină. Ideea este să îndepărteze rapid niște murdărie sau miros, că poate abia peste 2-3 zile speli complet acele vase.

Am folosit o singură dată prespălarea aceasta, ca să vedem că funcționează. Motivul este că oricum nu miros vasele, iar înainte de a le pune în mașină arunc la gunoi eventualele resturi alimentare de mari dimensiuni, că altfel tot eu trebuie să le strâng din filtrul mașinii.

► Avantajul cel mai mare este la petreceri/mese speciale. De exemplu, dacă ne strângem 6 persoane și facem o masă mare ca de sărbători, când folosim o mulțime de farfurii și ustensile și pahare, spălarea lor ar dura multă vreme, plus că trebuie făcute teanc, apoi trebuie puse la uscat șamd. Acum doar le punem în mașină și ies de acolo curate și uscate. E chiar mișto, după ce se termină cumetria și toată lumea pleacă, să nu ai aproape nimic de spălat.

► Este foarte silențioasă. Două persoane care vorbesc normal în bucătărie nu-și dau seama că funcționează și mașina de spălat vase în acea cameră. Nu m-a deranjat niciodată.

► Cred în continuare că am făcut o treabă foarte bună conectând-o la apă caldă. Altfel ar fi trebuit ca mașina să-și încălzească singură apa până la temperatura de spălare. Simt că am economisit mult curent electric conectând-o la țeava de caldă.

► Singurul efect nedorit este că pe termen lung zgârie paharele de sticlă. Asta nu-i ceva ușor de observat și contează doar dacă vreți pahare cu aspect impecabil. Cele de cristal nu sunt afectate, că sunt mai rezistente. Să facă cineva pahare din Gorilla Glass!

► N-a stricat nici o farfurie până acum. Am pus în mașină inclusiv farfurii de porțelan vopsite manual și au ieșit fără probleme de acolo.

► Ce mă enervează este o pată albicioasă pe buza unor pahare. Apare acolo pe unde se scurge apa din ele, după spălare. Tensiunea superficială face ca 2-3 picături de apă să rămână pe buza paharului și probabil se usucă acolo, iar în urma lor rămâne o urmă albicioasă. Deși am încercat diverse reglaje de duritate a apei (aici în cartier apa oricum nu-i dură, e ceva de genul nivelul 2 din 7 în buletinul de analize Apa Nova) și îi punem sare, tot rămâne acea pată. Pentru paharele care trebuie să fie impecabile, o șterg eu cu o lavetă moale după aceea.

► Singurele consumabile sunt sarea, o dată la câteva luni, și pastilele de detergent. Am încercat cam toate soluțiile din piață și cel mai mulțumiți am fost tot de Finish, varianta cea mai puternică. De obicei le luăm la ofertă sau Black Friday, când iei 100 de pastile cu 50-60 de lei, deci cam 0,6 lei per spălare. 100 de pastile ajung aproape un an de zile la ritmul nostru de utilizare.

Noi avem o mașină Hotpoint LTF11M121 care acum nu se mai găsește, dar probabil a fost înlocuită cu acest model echivalent. Este incorporabilă, are 60 cm lățime, 14 seturi de vase, 11 programe. N-a fost nimic special la ea, am luat ce era atunci la ofertă și a venit și cu extindere a garanției la 5 ani, dar până acum n-am avut nevoie de așa ceva.

asus s5507

    52 comentarii

  1. Subscriu si eu la masina de vase, e minunata! Am totusi o dilema: la fel ca tine, pun o masina de vase la 2-3 zile, si intre spalari las vasele murdare in masina. Din cauza asta clatesc bine (inclusiv cu buretele, nu doar aruncat resturile) vasele inainte de a le pune in masina, ca sa nu miroasa in cele 2-3 zile pana vor fi spalate. Tu le bagi in masina fara sa le clatesti bine, doar aruncand resturile? Daca da, cum e cu mirosul cat stau vasele in masina?

      (Citează)

    • Eu folosesc un odorizant pentru momentele cand vasele murdare stau mai multe zile in masina. PLus ca daca mai sunt resturi, din cand in cand scot tocatorul ala de jos si il clatesc sub jet de apa.

        (Citează)

    • Daca dai cu buretele pe ele, practic le speli de mana. Ce rost are sa le mai bagi la masina de spalat?

        (Citează)

    • A mea e de doar 45 cm latime, deci ii dau drumul zilnic si scap de problema cu mirosul. (200 IQ Pro Gamer Move)

        (Citează)

    • @Kopa_Kopan Una este să dai din gros jos cu buretele și altceva este să speli bine cu detergent și să clătești bine, eventual și să le pui la uscat(mașina mea le și usucă).

        (Citează)

    • Exact pentru asta e programul de clătire rapidă, sau rinse and hold mai exact. La mine e cel mai folosit, pentru că îi dau drumul aproape de fiecare dată cînd bag „o tranșă” de vase în mașină (pe care nu le clătesc la chiuvetă, doar arunc la gunoi resturile mari, care cad singure de pe farfurie), în așteptarea umplerii mașinii. Și mașina clătește cu apă rece vasele vreo 15 minute.
      Mie, uneori, dacă sînt singur acasă, îmi ia și 3 zile să umplu mașina și să îi dau drumu la spălare. În răstimpul ăsta, vasele așteaptă în mașină fără alte operațiuni decît cele descrise mai sus.
      Eu spăl tot ce se poate cu mașina. Nu spăl decît articolele de lemn de mînă, și vreun pahar pictat sau ce e contraindicat la mașină. În rest, orice vas sau tacîm folosesc intră direct la mașină. Sînt utilizator vechi de mașină de vase, ai mei au una din 1997, care merge încă, iar cea pe care eu o am la locuința actuală funcționează din 2009. Și o folosesc în medie de 4-5 ori pe săptămînă de atunci.
      Așa că pot să depun mărturie că e un aparat foarte folositor și destul de rezistent, nu prea are ce să se strice.
      Ce caracteristici mi se par cele mai importante: funcționalitățile sertarelor, să se poată plia, muta, scoate, modifica cît mai multe, ca să poți pune tot soiul de vase, și opțiunea de a funcționa doar cu sertarul de jos, ca să poți pune chestii înalte cînd e nevoie. Eventual și un cronometru, să știi cam cît o să dureze spălarea.

        (Citează)

    • Unele masini au program de “clatit” adica doar sa le dea cu putina apa.

        (Citează)

  2. Masina de spalat e un must have pentru parinti :D
    Noi ne adunam weekend de weekend acasa la mama si ramaneau gramezi de vase dupa noi. Stai la masa, mananci, pe urma vrei sa stai la o poveste sa mai razi dar cineva de la masa tot timpul fuge sa spele vasele. Solved cu masina de spalat vase. Si cei ma reticenti, gen mama, se bucura acuma de ea si isi spoate spala oalelele si tigaile cum trebuie.
    Daca esti mai mult de o persoana in casa si gatesti de 2-3 ori pe saptamana atunci se merita masina de spalat vase.
    Cu cat mai mare cu atat mai bine, ajungi sa o umpli fara sa-ti dai seama.

      (Citează)

  3. Am si eu un Bosch silentios tare, la fel recunosc ca am facut o decizie buna cumparand-o.

      (Citează)

    • Subscriu.
      Tabletele all-in-wonder sunt marketing. Mașina are nevoie de sare, detergent și lichid de clătire separat pentru că programele de spălare le introduc la momente diferite.
      Iar pentru pahare, ca să nu se zgârie, orientează-te să fie marcate dishwasher safe. Am mașină de 12 ani și unul din seturile de pahare tot de atunci și nu sunt zgâriate semnificativ.
      Am avut niște castroane de sticlă (nemarcate dishwasher safe) care au căpătat după 2 spălări un aspect lăptos, care nu a mai dispărut cu nimic. Le-am aruncat.

        (Citează)

  4. Pai tot speli zilnic vase “de mana”, iar paharele le mai iei o data la bibilit…

      (Citează)

  5. https://www.importdirect.ro/finish-tablete-pentru-masina-de-spalat-vase-100-buc-classic
    De aici vei putea cumpara tabletele Finish la cel mai bun pret.
    Thank me later.

      (Citează)

  6. Eu nu folosesc sare în mașină și nu am avut niciodată probleme (a venit masina cu un test de duritate al apei, și a ieșit că nu e necesar). In schimb, cel mai bun detergent este cel de Fairy, capsule all in one. Diferența e foarte mare față de Finish.

      (Citează)

  7. In weekend pun masina si de 2 ori pe zi.

      (Citează)

  8. Stai să ajungi la uscătorul de rufe. :)

      (Citează)

    • Mi se pare mai util decat masina de spalat vase :)

        (Citează)

    • Pentru mine, aia e revelația, mașină de uscat rufe. Familie mare, cu membri care fac sport de performanta, adică tone de rufe de spălat și uscat.

      Mult, mult mai utilă decât mașină de spălat vase daca ai de ales. Altfel, e buna și mașină de spălat vase, obligatoriu de 60 cm lățime.

        (Citează)

  9. mai trebuie spus ca la o familie mai mare de 2 persoane trebuie neaparat masina de 60cm – eu am de 40cm pt ca nu a fost loc si resimt lipsa de spatiu in ea

    de asemenea, trebuie o masina care are optiunea de incarcare 1/2

    la mine nu este cazul sa nu spalam in fiecare zi pt ca se aduna multe vase, dar daca nu s-ar aduna multe cred ca tot as spala zilnic, pt ca nu vreau sa las vase cu mancare pe ele mai mult timp – de aia e bun programul cu 1/2

    nu inteleg de ce nu folosesti programul de prespalare daca zici ca spalati o data la 2-3 zile… acel program ar fi ideal pt indepartarea resturilor mari …. sau poate clatiti vasele inainte sa le puneti in masina?

    altfel da, am facut si eu niste calcule, in afara de timp masina economiseste si apa – a mea consuma de ex vreo 15 litri, in timp ce daca ar fi sa spal vasele 30 minute pe zi as consuma undeva peste 200 litri

    cred ca pt cei care au centrala, e posibil sa economisesti bani si la electicitate, adica curentul consumat de masina costa mai putin decat curentul + gazul consumat de centrala ca sa speli vasele alea cu mana

      (Citează)

  10. Ca sa nu ramanem fara tacamuri si farfurii am luat 2 seturi din fiecare. Nici eu nu dadeam mare importanta masinii de spalat vase dar am ramas impresionat de cat de curate ies din masina. Uscatorul de rufe iar indispensabil mai ales iarna. Robotul de aspirat inca nu m a convins fiind cam idiotel si blocandu se in covoare groase.

      (Citează)

  11. Treaba cu albirea paharelor si cu zgarierea sticlei este uzuala si la mine.

    La pahare ai avea o sansa sa-ti iasa petele daca utilizezi ca si lichid de clatire otetul.

      (Citează)

  12. Fost posesor de Hotpoint LTF11M121 – masina a tinut 5 ani si 1 luna, exact cat a avut extragarantie (2 ani standard + 3 ani extra), dupa care a cedat eroic si a fost inlocuita cu un Electrolux (decizia de a schimba brandul vine de la faptul ca inca am ticket deschis la support-ul celor de la Indesit, astept de 4 luni raspuns).
    De specificat ca folosim masina de spalat aproape zilnic (familie 2 adulti + 2 copii), deci sunt multumit ca m-a tinut atat. Cat de importanta e masina de spalat am aflat cat am stat sa o asteptam pe cea noua.

    Cosuletul pentru tacamuri nu e suficient pentru o familie mai mare – un raft dedicat pentru tacamuri fiind exact ce trebuie. Plus auto-deschiderea dupa terminarea programului s-a dovedit ceva foarte util.

    Nu-mi plac pastilele parfumate intens, asa ca am ajuns sa folosim cele 3-in-1 de la Lidl, in ambalaj solubil. Cand nu se gasesc, cele Eco de la Mega Image sunt o alternativa buna.
    Sarea tot de la Lidl recomand, am mai incercat una no-name de la Hornbach, dar e mult inferioara.

      (Citează)

    • Ce model de Electrolux ai? Sunt curios de chestia cu auto-deschiderea usii.

        (Citează)

    • care e treaba cu auto deschiderea?
      Noi avem un Bosch. Daca deschid usa cand termina de spalat imi umple casa de abur. Asa ca prefer s-o las inchisa o perioada.

        (Citează)

  13. ar trebui redenumita masina de clatit vase.
    spalarea o face pastilele ce contin soda caustica (hidroxid de sodiu). yummy

      (Citează)

    • Adica acelasi hidroxid de sodiu (soda caustica) ce se foloseste si in alimentatie? yummy

        (Citează)

    • Da’ covrigii îți plac? Ca să capete luciul ăla frumos și rumenirea aia uniformă se opăresc înainte de coacere într-o soluție slabă de… hidroxid de sodiu.
      Detergentul ăla manual crezi că conține lacrimi de pui de panda?
      Nu vă mai speriați de toate alea.

        (Citează)

  14. Marius Sescu:
    Stai să ajungi la uscătorul de rufe. :)

    Subscriu :)

      (Citează)

  15. Hai sa va zic de una si mai indispensabila: masina de uscat haine. N-as mai putea sa locuiesc undeva fara uscator de rufe. Orice ai spala, haine, paturi, pilote, asternuturi sau prosoape, se usuca in maxim 3 ore. Nu mai e nevoie sa intinzi rufele pe sarma si nici nu se mai face umezeala in casa sau pe balcon.

      (Citează)

  16. Din toti detergentii de vase incercati, de departe capsulele Fairy sunt cele mai bune. Vasele se spala si se clatesc foarte bine si nu raman cu miros de detergent.

      (Citează)

  17. Recomand cel mai late, de 60cm.
    Pentru farfurii, tacamurii normale, poate merge si spalatul manual; dar la tavi, vase de yena, oale mari, vasele accesorile de la Magic Pot, sau ce a trecut prin cuptor e diferenta mare.
    Temperaturile cu care sunt spalate vase nu pot fi suportate de mana. Iarasi am apreciat programarea pentru terminarea programului. Plecam la birou, puneam masina la treaba, dar cu intarziere, astfel incat cand ma intorceam acasa sa le termine. Deschis, mutat vasele si lasat la aerisit.

      (Citează)

    • mie mi se pare ca nu prea are sens sa pui delay la masina de spalat vase… de ce sa astepte vasele murdare sa fie spalate cand pot sa astepte sa le folosesti, curate si uscate?

      la masina de spalat rufe da, are sens, ca sa nu stea rufele ude pana vii tu sa le pui la uscat/ uscator

        (Citează)

  18. Vase murdare timp de 2 zile, pana se aduna suficiente sa pornesti masina? Nici gand.

      (Citează)

    • La Radu pare să fie o problemă de flux. Mai precis acele vase pe care le mai spală el de mână. Noi spălam în fiecare noapte încă de pe vremea când eram doar 2 adulți. Acum că suntem mai mulți spălăm cam de 3 ori în 2 zile.

      Dacă nu spălam și nu spălam într-o zi acel program de 12 minute de clătire la care face și Radu referire era suficient ca să nu se împută alea pe acolo.

        (Citează)

  19. Nici nu mă mir că am început să mă uit mai mult la YouTube!

    :)). Buna gluma. Daca asta ar fi castigul, as spala in continuare vase.

    Folosim de fapt doar trei dintre programele ei:

    Majoritatea oamenilor fac asta.

    Cred în continuare că am făcut o treabă foarte bună conectând-o la apă caldă.

    Suna interesant. E o masina speciala cu conectare si la apa rece si la calda, sau ai legat-o tu implicit la apa calda? In al doilea caz , nu vine apa prea fierbinte?

    Singurul efect nedorit este că pe termen lung zgârie paharele de sticlă. Asta nu-i ceva ușor de observat și contează doar dacă vreți pahare cu aspect impecabil.

    Ba e foarte usor de observat, trebuie sa cumpar alte pahare ca in 2 ani arata ca dracu.

    e ceva de genul nivelul 2 din 7 în buletinul de analize Apa Nova) și îi punem sare, tot rămâne acea pată. Pentru paharele care trebuie să fie impecabile, o șterg eu cu o lavetă moale după aceea.

    Solutie de clatire (rinse aid) – se pune in compartientul de langa ala in care pui pastila de detergent. Nu e fantastic, dar “decat nimic” merge. Dupa ce se zgarie nu mai ajuta prea mult nici solutia de clatire. Poti sa programezi masina ( de obicei) sa dozeze mai multa sare si, eventual , mai multa solutie de clatire.

    Eu mai spăl de mână

    Cam mult, ce ziceai ca faci cu masina? Noi suntem 5, dar merge rabla aia de 2 ori pe zi. Am baut ceva din pahar, vira la spalat cu el, am folosit farfuria – la spalat.
    S-a umplut – pus detergent, apasat buton. Rinse and repeat.

      (Citează)

    • De ce ar fi prea fiebinte daca o conectezi direct la furtunul de apa calda? Oricum masina spala cu temperaturi de 60-70 de grade Celsius. Apa calda la bloc nu prea ajunge niciodata la temperaturile astea.

        (Citează)

    • Ma gandesc ca are centrala, ca de la RADET e ca si cand ar avea-o conectata la apa rece, nu ma mai oboseam.
      Ideea e ca masina spala cu 6-70 de grade, dar daca vrei sa rulezi programul eco40 sau 50 si apa ta are 60, mna. Pe de alta parte vasele nu sunt ca hainele sa se strice daca le speli cu apa mai calda de 30-40 de grade, dar eram curios de contraindicatii.

        (Citează)

    • Programul Eco in principiu este gandit ca sa nu consumi multa energie cu incalzirea apei. Dar daca aceasta este deja calda, nu cred sa fie vreo problema.

        (Citează)

  20. rugina careva?
    Ieri am obsevat rugina pe panoul de butoane si in interior-Bosh este masina.
    Inainte am observat pe cutilele de VIVO de la MegaImage.
    Este posibil ca acel inox sa nu fie chiar inoxidabil , iar sarea si usa inchisa sa favorizeze rugina.

      (Citează)

  21. Eu sunt la a doua masina. Prima si-a trait traiul.
    Noi spalam zilnic. Exclusiv program eco, dureaza, dar cui ii pasa? Oricum abia se aude!
    Si folosim gel pentru prespalare. Cand am invatat de ce e importanta prespalarea (dupa vreo 2-3 ani cu prima masina m-am deranjat sa citesc manualul)…are logica! Mai ales pentru vasele murdare! Un vas de sticla in care faci niste pulpe de pui, de ex. Cand nu foloseam gel pentru prespalare, era practic imposibil sa curete un astfel de vas fara un episod de frecat inainte! Cu prespalare…doar clatesc vasul si il pun in masina: done!
    Nu am avut niciodata probleme cu paharele sa ramana patate! Si spalam canile de cafea (de sticla) si 1-2-3 pahare in fiecare zi.
    Am incercat Finish si altele din liga scumpa. Neh, folosesc Magnum de la Aldi si sunt 1.60E 40 de tablete! Si gelul tot de la ei, 1l=2E…ajunge vreo luna!
    Nici una din masini nu a fost legata la apa calda. De altfel nu e deloc usor in Europa sa gasesti o masina care sa vrea sa fie conectata la apa calda. Ala e un obiciei pe care US il are. In manualul asteia de o am acum scrie clar sa nu o conectez la apa calda.

    Acuma, asta e experienta mea din ultimii multi 12 ani. Regret ca nu mi-a trecut prin cap mai devreme sa arunc din vase si sa am loc pentru o masina de spalat vasele. Nu e numai cat e de buna la spalat vase imputite, doar pentru avantajul de a spala paharele perfect de fiecare data!

      (Citează)

  22. La inceput eram sceptic spre paranoic, ca masina de spalat musteste de bacterii si mucegai din cauza ca este intuneric, cald si umiditate in ea. Dar a naibii a tinut sa demonstreze ca mai si gresesc.

    Este utila mai ales dupa mese festive cand chiar are de lucrul. Vasele de zic cu zi se spala la chiuveta, nu adunam 2-3 zile de vase murdare in masina, sa se imputa acolo sau sa scurga sosuri si grasimi.

      (Citează)

  23. Si noi suntem la a 2a masina.
    In plus fata de ce s-a scris aici, as zice de igienizarea periodica (spalat filtre si sita dupa fiecare ciclu de spalare si o data la o luna, self clean cu tablete sau detergent special).
    Inclusiv bolurile pisicii intra in ea 😀

      (Citează)

  24. Apropo de must have. Actualele aspiratoare fara fir. Inca nu am pus roboțelul la munca (are 7 luni de concediu) dar, de cand am luat cordlessul viata e super usoara

      (Citează)

  25. Marean:
    mie mi se pare ca nu prea are sens sa pui delay la masina de spalat vase… de ce sa astepte vasele murdare sa fie spalate cand pot sa astepte sa le folosesti, curate si uscate?

    la masina de spalat rufe da, are sens, ca sa nu stea rufele ude pana vii tu sa le pui la uscat/ uscator

    Pentru ca nu eram acasa, eram la birou si nu ma ajuta daca termina mai devreme, important era sa le termine cand sunt acasa sa le pot scoate fierbinti si uscate si sa aerisesc masina, Altfel dupa 6-7 ore pe vasele de plastic sau metal se mai depune condens. E doar un Bosh din seria 40, facut in Polonia, ce nu are deschidere automata a usii la finalizarea programului

      (Citează)

    • Cum crezi, eu dau drumul la masina de spalat si cand plec in concediu, sta asa 2 saptamani fara probleme, nici eu nu am deschidere automata. Oricum as prefera niste condens vs riscul de mancare alterata, dar na, fiecare face cum crede.

        (Citează)

  26. Andrei:
    Ce model de Electrolux ai? Sunt curios de chestia cu auto-deschiderea usii.

    EEM48221L

    Nu face abur. Ușa se deschide în faza finală, când vasele deja au trecut de uscare.

      (Citează)

  27. un om:
    care e treaba cu auto deschiderea?
    Noi avem un Bosch. Daca deschid usa cand termina de spalat imi umple casa de abur. Asa ca prefer s-o las inchisa o perioada.

    Auto deschiderea permite uscarea naturala a vaselor. “ By opening the door, it helps moisture escape, and in turn, dries dishes without the need of a vent, fan or heating elements. ”

    Partea buna e ca vasele nu au miros a detergent dupa. (Cel putin cateva zeci de secunde, dupa ce le aerisesti un pic, mirosul dispare. Partea proasta e ca daca vrei sa le scoti din masina imediat ce s-a deschis usa, sunt pline de apa.

    Plus ca mai depinde unde e pozitionata masina. Parintii mei o au intr-o camara si nu se usuca nici dupa 2 ore.

      (Citează)

  28. tocmai am scos rufele din uscator si era si o brichetă călduță pe acolo, cineva in casa a uitat o in buzunar . stiu ca sunt pe subiect!

      (Citează)

  29. Am o masina de spălat vase Candy, pe vremea ei cea mai ieftina, si ma tine deja de 12 ani. O folosim zilnic la capacitate maxima deoarece suntem 7 in familie. Acum a început sa dea semne ca in viitorul apropiat va trebui s-o schimb. Nu cred ca voi fi asa de norocos ca urmatoarea sa ma tina asa de mult. Este una din mașinile cele mai utile din casa. Daca ar fi sa fac un clasament de ar fi acesta:
    1. Cuptor cu microunde
    2. Masina de spălat rufe
    3. Masina de spălat vase
    4. Uscătorul de rufe

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus