un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Știri despre tehnologie – 26 aprilie 2021

26 Apr 2021  ·

ȘTIRI  ·

18 comentarii

720.000 de doze Pfizer ajung astăzi în România.

Audi Q4 e-Tron:

asus s5507

    18 comentarii

  1. E vreo diferenta intre Mi Band 6 si Amazift Band 5? Amandoua sunt facute de Huami de fapt si din cate imi aduc aminte despre bratara mea sunt cam la fel.

    Ford-urile facute la Craiova au afisare digitala sau au si contoare analogice? Din cauza lipsei de cipuri unii producatori se intorc la cadrane cu ace.

    Poate vom afla ce a patit submarinul indonezian, pare ca a suferit un fel de explozie dar e cam neobisnuit ca e in 3 bucati.

      (Citează)

  2. Mi band 6 este facuta de Xiaomi.

      (Citează)

  3. Este un câștig și nominalizarea în sine la Oscar. Totuși mai interesante mi se par premiile zmeura de aur.

      (Citează)

  4. Am fost la vaccinare in weekend, cu Pfizer.
    Cam trista participarea. Eu aveam programare la ora 15:00, am ajuns pe la 14:30 si nu era nimeni, iar cat am asteptat cele 15 minute acolo, nu a mai aparut decat o singura persoana.

      (Citează)

    • Probabil ca ai nimerit la un centru unde nu s-a programat lumea, unde sunt locuri disponibile in continuare.
      Eu cred ca nu trebuie sa ne facem foarte multe griji, incepe acum sezonul vacantelor si o sa se inghesuie toata lumea la vaccinare ca sa poata pleca in afara tarii.

        (Citează)

  5. Claudiu:
    Am fost la vaccinare in weekend, cu Pfizer.
    Cam trista participarea. Eu aveam programare la ora 15:00, am ajuns pe la 14:30 si nu era nimeni, iar cat am asteptat cele 15 minute acolo, nu a mai aparut decat o singura persoana.

    Oamenii nu vin fara programare, iar programarile sunt facute in asa fel incat sa nu se adune multi in incapere, in functie de spatiu 6-8 persoane. 90k romani pe zi e o cifra destul de buna cred eu.

      (Citează)

  6. Deci criptomonedele astea nu sunt atat se future-proof cum spunea lumea? Oricand statele pot bloca interzice tranzactionarile si sa pierzi toti banii investiti?
    Wow… cine si-ar fi imaginat?

      (Citează)

    • Nu e chiar așa. Dacă ai mulți bani investiți ai un portofel, iar ăla e independent de bănci sau platforme de tranzacționare. În Turcia problema e cu spălarea banilor, nu crypto în general, iar articolul citat se referă la platforme de tranzacționare turcești care au căzut.

      Ce-i aia future proof? nu cred că există așa ceva când vine vorba de investiții pentru că nu există bun pe care să-l cumperi și să nu te mai intereseze ce se întâmplă în piață.

        (Citează)

    • Explica-mi si mie te rog ce inseamna ca s-au sistat operatiunile pe platformele respective de tranzactionare?
      De exemplu daca eu am cumparat criptomonede prin Vebitcoin (platforma despre care este vorba in articol), acum as putea sa vand acele criptomonede? Sau trebuie sa astept ca statul turc sa permita reluarea operatiunilor?
      Eu cel putin asa am inteles. Dar ca de fiecare data insist ca nu ma pricep foarte bine la domeniul asta si cer lamuriri de la cei care “se pricep”. Din pacate nu mai primesc raspunsuri cum probabil nici de la tine nu o sa primesc.

        (Citează)

    • Când cumperi crypto ai 2 opțiuni: să-ți țină platforma de tranzacționare moneda, sau s-o transferi într-un portofel dedicat. Dacă ai ales prima variantă și platforma pică da, sunt șanse să pierzi totul pentru că în afara acelei platforme nu scrie nicunde că tu Andrei G ai x BTC.
      Dacă ai ales a doua variantă, platformele de tranzacționare se leagă de acel portofel, dar moneda e pe numele tău, cum ar veni. Dacă în cazul ăsta pică platforma de tranzacționare, îți legi portofelul de alta care merge.

      În acele platforme de tranzacționare banii sunt practic un sold și poți cere să-ți fie transferați într-un cont personal. Practic platformele alea sunt un broker de care te folosești pentru a tranzacționa.

      Vebitcoin n-a picat pentru că au fost interzise tranzacțiile de statul turc, ci că ăia au bubele lor – acuzații de fraudă și ce or mai fi făcut ei acolo. Deci, dacă moneda ta era la broker (Vebitcoin), depinzi atât de stat, cât și de firma în sine, că dacă ăia dau faliment… Nu e așa simplu pentru că platformele astea sunt internaționale, dar trebuie să fie economic undeva. Dacă ești cetățean turc și folosești Binance, probabil băncile din Turcia te vor limita – fie nu te lasă să bagi bani în Binance, fie nu te lasă să primești de acolo.

        (Citează)

    • @dam167, mersi pentru clarificarile legate de portofele.
      Ideea de al care a pornit comentariul meu este ca lumea in general promova criptomonedele ca fiind moneda de schimb a viitorului, un sistem descentralizat ce nu poate fi controlat de stat.
      Dar controlul statului se poate face foarte usor, asa cum a demonstrat Turcia. Din data de 30 Aprilie a interzis tranzactiile cu criptomonede si probabil ar putea la fel de usor sa interzica si vanzarea acestora (sau retragerea banilor proveniti din cripto). Daca sa spunem luna viitoare Uniunea Europeana decide sa faca acelasi lucru, s-a terminat cu sistemul asta.
      Ce vreau sa spun este ca daca se va considera vreodata ca aceste monede reprezinta o amenintare pentru sistemul economic mondial, cu siguranta vor fi interzise.

        (Citează)

  7. Se vad deja dozele, in Galati pentru ai mei unde inainte erau ~1k in asteptare, acum sunt vreo 800 locuri libere la spitalul unde erau ei in coada.

    Oricum rulajul e mult mai mare acum; unde inainte stateam in asteptare cu zilele, acum prinzi super lejer loc; spun pentru ca in afara de ai mei am mai ajutat diverse rude de pe acolo cu programari.

    Ori a crescut ritmul de vaccinare la greu, ori nu prea mai vin oameni la vaccin.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus