un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Știri despre tehnologie – 19 aprilie 2021

19 Apr 2021  ·

ȘTIRI  ·

25 comentarii

Multe doze Pfizer disponibile cu programare imediată în toată țara. 511.000 doze au intrat astăzi în țară. 4,2 milioane doze de vaccinuri au fost administrate până acum. Autoritățile n-au mai actualizat fișierul public cu vaccinarea din 12 aprilie.

Comparație între Samsung A52 și Redmi Note 10 Pro. Moldovenii de la Darwin fac clipuri mai bune decât toate (aproape toate?) canalele concurente din România:

asus s5507

    25 comentarii

  1. Moldovenii de peste Prut sunt cu mult inaintea romanilor si la canale auto.

      (Citează)

  2. Probabil nici nu se va mai actualiza, avand in vedere ca a plecat VV si ca atunci cand a aparut informatia asta cat si cea cu privire la testele COVID-19 a fost scandal intre citu, VV si Gheorghita…
    Ce nevoie avem noi, p..limea, sa stim ce se intampla? :)

      (Citează)

  3. Romgleza a ajuns și în Moldova. Un ” battle”? La plural cum zici ? Două ” battles” ?🤔

      (Citează)

    • Străinii au inventat telefoanele, conceptul de luptă între ele șamd. Lumea vorbește acum în rom-gleză, aproape că nu mai are rost să încerci să reziști.

        (Citează)

  4. E undeva scris sigur ca “Fitbit lucrează la un tracker de lux?”

    In articolul original pare ca “”Fitbit Could Be Working On A ‘Luxury’ Fitness Tracker”,

      (Citează)

    • Da, e posibil să anunțe un cântar inteligent. Then again, 95% din zvonuri se dovedesc adevărate, mai ales cele care apar cu o zi înainte de prezentarea oficială.

        (Citează)

  5. am profitat de dozele Pfizer nou-intrate si ne-am programat cu confirmare instant la Budesti CL; o mica excursie nu strica :)

      (Citează)

  6. Problema canalelor romanesti nu este calitatea, ci faptul ca sunt prea commerciale, si ai impresia ca fiecare “review” este doar o felatie (cea mai buna, cea mai tare, cea mai mare, intelegeti ce zic).
    Ca si exemple 2 canale care in trecut urmareau fiecare video, dar acuma ma plictisesc mai ceva ca reclamele de la protv sunt zonait si atelierul de detailling

      (Citează)

    • Nu știu, la Atelier nu mă uit. Zona IT e ok, dar Dan vorbește prea mult.

      Darwin câștigă pentru că bifează câteva puncte importante: mult b-roll, ai la ce te uita; multe informații și detalii; omul se pricepe la ce zice acolo.
      Totuși, e greu de făcut un astfel de proiect. Ai nevoie de studio, echipamente, cameraman, editor. Darwin are bani de susținut asta, că sunt o rețea mare de magazine, pe când un creator independent nu are mari posibilități.

        (Citează)

    • De asemenea, vorbim de echipamente de mii de euro și de manoperă de zeci de euro pe oră pentru clipuri video. Cine are impresia că se pot face materiale top notch fără a scoate bani de undeva pentru ele se înșală, că nu face nimeni astfel de investiții de dragul de a munci și prezenta altora aparate pe youtube.

        (Citează)

    • @nwradu: de bani serioși ai nevoie când și producția e serioasă, iar asta înseamnă și volum, nu doar calitate. Sunt n exemple pe YT care au pornit de la o persoană care le făcea pe toate și au crescut încet – povestea Linus Tech Tips mi se pare chiar de școală.

      M-am uitat odată la ceva review de MacBook de la Zona IT (știam modelul, știam review-urile de dincolo) doar să văd calitate producției – era ok dar spuneam în 20 min ce spun alții în 10. De fapt era fix ce spun ăilalți, că se pare că și noi ne măsurăm laptopurile în exporturi din Final Cut. Se vede de la o poștă că produc ce văd că merge în altă parte – în cazul ăsta eu aș pune direct pe cineva care vorbește engleza și aia e.

      Dar dacă zici că au nevoie de și mai mulți bani ca să nu mai fie plictisitori, o fi vina noastră că nu cotizăm.

        (Citează)

    • @dam167: nu are rost comparația cu cei care au pornit de multă vreme. Acum nivelul de calitate este setat undeva sus. Dacă vrei să fii urmărit în 2021, trebuie să oferi ceva la acel nivel de calitate, că altfel lumea se duce la alternativele mai bune.

      Pentru asta este nevoie de bani. De unde se obțin aceștia ține de strategia fiecăruia, pot fi din reclame youtube, de la sponsori, de la urmăritori șamd. De remarcat însă că în România reclamele youtube plătesc puțin. Un canal pe engleză adresează o piață mult mai mare de vorbitori de engleză și deci are venituri mult mai mari din publicitate. Asta îți permite să investești mai mult în producție și de asta marile canale se filmează cu camere RED, au 13 obiective, 6 drone și un studio imens și 50 de angajați, ca Linus, plus sponsori la fiecare clip, plus suficienți bani de la urmăritori prin superchat sau merch.

      În România, posibilitățile sunt mult redus. Singurele constante sunt prețurile echipamentelor, că nu ți le dă nimeni mai ieftin aici decât în SUA.

        (Citează)

  7. Si totusi, cand intra Redmi Note 10 Pro la vanzare?

      (Citează)

  8. Adrian:
    https://mi-home.ro/telefoane-mobile/redmi/redmi-note-10-pro

    Wow, mersi! Eram cu ochii pe Altex/Emag.

      (Citează)

  9. @nwradu: Camerele RED sunt fix cea mai mică problemă, sunt folosite doar de ăia pasionați și dacă îi asculți puțin ai să vezi că nu există vreo justificare rațională doar că… le place. Poți conduce prin oraș o mașină mică sau una sport doar pentru că îți place ție.

    Linus e un exemplu bun pentru că a plecat de la început spre o producție amplă. Tot timpul a avut câteva canale, iar la el nu încasează din reclame puse de YT. Are 2 sau 3 angajați care îi fac design-ul și gestionează producția de merch.

    Da, la noi reclamele YT aduc bani puțini, dar singurul avantaj pe care îl au canalele din RO e că mai puțini oameni decât ni se pare nouă înțeleg ca lumea engleza – așa că e simplu să faci ce fac ăilalți, dar în română. Problema în 2021 e că oamenii te simt pe rețelele sociale. Dacă îți pui de la început întrebarea „ce trebuie să fac ca să produc x lei?” n-ai să ajungi niciunde.

    În România nu vrea nimeni să ofere acel „value”. Echipamentul nu e o problemă, unii dau mai mulți bani pe telefoane decât costă un echipament video decent, iar obiectivele se închiriază – în mod normal îți ajung 3-4. Cu 5-6 mii de euro îți cumperi chiar mai mult decât ai nevoie, iar banii ăștia eșalonați pe 1-2 ani nici nu e mult, e la nivel de amator.

      (Citează)

    • Cei 5-6 mii de euro nu prea ii esalonezi pe 2 ani, iti cam trebuie de la inceput. Deja daca ai 2 ani de continut, poti sa spui ca ai ajuns undeva destul de bine daca in timpul asta ti-ai permis sa traiesti din productia de continut pentru Youtube.

        (Citează)

    • 2-3 baieti? cred ca are vreo 20 acum. daca nu mai multi.

        (Citează)

    • @mihai: 2-3 designeri de merch (cred că sunt fete)

        (Citează)

  10. In Romania mai e un baiat care face recenzii bune la telefoane, Recenzii Pe Bune pe youtube. Eu l-am mai urmarit si e ok. In rest, GSMArena.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus