►► Ofertele continuă la: eMAG・Fashion Days・Finestore・PC Garage・Flip・Secom・Altex. 📺YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
« Ceva ciudat cu apeluri de telesales
Mindblown: originea cuvintelor denim și jeans vine din complet alte direcții decât mă așteptam »
27 Apr 2021 ·
Cofetăria L’Amande este aici în cartier lângă mine, pe str Lânăriei 93, în spatele liceului Șincai.
Numele complet este L’Amande Desserts Sans Gluten, adică fac prăjituri fără gluten. Glutenul se formează natural în dospirea pâinii, a patiseriei și cam a orice este legat de panificație, este elementul care dă “pufoșenie” pâinii, dar unele (multe?) persoane sunt intolerante la gluten deoarece nu organismul lor nu poate descompune proteinele acestuia.
Există tot felul de produse fără gluten, de exemplu pâine specială (pe care o iei cu tine și în vacanță, că mici șanse să aibă hotelul la care stai așa ceva). Cei care nu tolerează glutenul știu deja despre ce-i vorba. Ideea este că la L’Amande pot găsi produse de brutărie, patiserie, fursecuri, torturi și prăjituri fără gluten.
Am mâncat și eu recent câteva mini-prăjituri făcută cu făină fără gluten. N-aș fi ghicit niciodată că s-a folosit așa ceva, blatul lor, acolo unde era, a fost în continuare pufos, cremele de bună calitate, dulci exact cât trebuie… în fine, prăjituri ca de la orice cofetărie bună, doar că fără gluten pentru cei care au nevoie de așa ceva.
Pe site scrie că fac și chifle burgeri, covrigi fără sare, brioșe, cozonac, pască, torturi și alte produse fără gluten care de obicei sunt foarte greu de găsit, așa că, dacă aveți vreo astfel de poftă, puteți să le faceți o vizită.
Cofetărie este din 2016 acolo și văd pe net că au apărut și într-un clip făcut de Banca Transilvania legat de mici antreprenori:
#SustinRomania (click pentru alte articole din serie) este hashtag-ul sub care voi scrie articole despre produse sau servicii sau companii din România care îmi plac. Este una dintre metodele prin care ajut cum pot și eu la promovarea produselor românești în această criză. Dacă vă place hashtag-ul și vreți să-l folosiți și voi, chiar vă rog! Detalii despre ideea mea găsiți aici.
« Ceva ciudat cu apeluri de telesales
Mindblown: originea cuvintelor denim și jeans vine din complet alte direcții decât mă așteptam »
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
11 comentarii
27/04/2021 la 5:10 PM
daca nu ai problemele specifice asociate glutenului nu conteaza ca mananci gluten, teoretic nu ar fi ceva nociv, e doar o fita/moda.
Ca dovada ingredientul principal in “carnea artificiala”, indiferent de brand, e seitan (gluten pur). Practic mananci o turta de gluten condimentanta si asezonata cu grasimi vegetale.
Asta ca sa vedeti cat de apropiat de religie e trendul asta de mancat sanatos. Gluten rau, dar carne muuult mai rea.
alxzen(Citează)
27/04/2021 la 7:20 PM
nu numai asa, asta e doar una dintre optiuni. exista proteina de mazare (verdino), soia (naturli), mazare/sfecla (beyond meat), etc
sunt totusi de acord ca e o moda asta cu lipsa glutenului, dar este foarte buna pt cei cu intoleranta pentru ca a crescut numarul de optiuni
zup(Citează)
27/04/2021 la 11:54 PM
Proteina poate sa vina din mai multe surse da.
Culoarea e sfecla.
Da textura vine de la seitan, poti sa incerci sa faci in casa. Speli un aluat cu apa pana dai tot jos in afara de gluten si ramane o guma asa care aduce vag a carne, aia e.
alxzen(Citează)
27/04/2021 la 5:45 PM
Glutenul nu este elementul care dă “pufoșenie” aluaturilor ci elasticitate. “Pufoșenia” se obține prin aerare fie în urma unui proces de dospire fie în urma unui proces pur chimic (cu praf de copt sau cu amoniac).
Eu… gen(Citează)
27/04/2021 la 5:57 PM
Alergiile sunt modul naturii de a-ti spune ca nu e cazul sa supravietuiesti sau sa te reproduci.
Nu am mancat cred niciodata chestii fara gluten, sunt alergic doar la prostie si chimicalele folosite in gemul de cirese din covrigii vanduti in Afi Palace Cotroceni.
Gaelex(Citează)
27/04/2021 la 7:04 PM
alt comentariu din putu gandirii.
deci si tu esti alergic la ceva. de supravietuit vad ca ai reusit, de reprodus sper ca nu.
GabrielG(Citează)
27/04/2021 la 7:47 PM
Iti dai seama ce natural si curat este gemul folosit in covrigi de mall, nu?
Natura nu vrea exemplare defecte, care sa puna specia in pericol.
Gaelex(Citează)
27/04/2021 la 7:51 PM
Ca persoana cu intoleranta la.gluten si altele(descoperite anul asta) iti spun ca lucrurile fara gluten nu au acelasi gust. Momentan caut o bere buna fara gluten, daca aveti vreo sugestie(nu auchan, cora etc)
Testul facut a fost imunopro300 si au testat 270de alimente/aditivi
Alin(Citează)
27/04/2021 la 11:45 PM
studiati din ce sunt facute, unele sunt de linte, năut, hrișcă, mazăre, orez, vreuna trebuie sa fie pe gustul vostru. Eu nu am intolerante si nici idei veganiste dar mi se par mai interesante la gust. Bebetei are versiuni destul de rezonabile ca pret
poate te-ar ajuta totusi niste grau bio, aici se explica plauzibil de ce (tipa e chiar medic si echilibrata in ce spune, de ex. recomanda cura de slabit cu gratar de porc)
https://www.facebook.com/mihaela.bilic/posts/304388991043412
ana(Citează)
27/04/2021 la 8:04 PM
Eu am incercat niste paste fara gluten. Nu se pot manca, sunt oribile.
Kopa_Kopan(Citează)
28/04/2021 la 12:29 PM
“Glutenul se formează natural în dospirea pâinii, a patiseriei și cam a orice este legat de panificație, este elementul care dă “pufoșenie” pâinii,”
Glutenul nu apare la dospire. El este deja in componenta fainii. Glutenul este o proteina care se gaseste in principalele alimente: grau, secara, etc si in multe produse derivate. el poate fi in concentratie mai mare sau mai mica.
El este responsabil asa cum spunea si un coleg mai sus de elasticitatea aluatului. Pufosenia ti-o da in functie de tipul aluatului fie drojdia/praful de copt fie tipul de aluat in sine (vezi foetajul).
un om(Citează)