►► Susține blogul cu un click la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip・PC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
« Știri despre tehnologie – 19 aprilie 2021
Shang-Chi nu-i ce mă așteptam (dar încă un român joacă un rol important în filme Marvel) »
Îmi plac blocurile acestea nou construite pe Floreasca. M-am uitat cu adevărat la ele recent, că ne-am plimbat prin zona aia. Dacă aș avea bani să mă mut într-un apartament nou, unul aici ar fi pe lista scurtă. Altele de pe listă ar fi mai degrabă în diverse blocuri mici și noi din nord, pe străduțe liniștite, dar acesta din Floreasca este singurul ansamblu de mari dimensiuni.
Sunt trei lucruri care-mi plac aici și care probabil vor face aceste blocuri un succes pe piață:
Al treilea aspect mă atrage, de fapt. Îmi place ideea de fereastră cât tot peretele, de multă lumină naturală. Toate camerele de pe exteriorul clădirii au sticlă de sus până jos.
Nu știu cât costă un apartament acolo, n-am avut nici curiozitatea să aflu. Dacă la Timpuri Noi este 150.000 de euro unul de 2 camere și 276.000 de euro unul de 4 camere, probabil că în Floreasca este mult mai scump. Parcă acestea sunt cele trei blocuri construite de One United și aveau și niște probleme cu avizele, dar bănuiesc că le-au rezolvat din moment ce construcția a fost reluată?
Sunt curios însă dacă sus, sub acel acoperiș galben, va fi un fel de spațiu comun pentru locatari, o terasă în aer liber. Ar fi o idee mișto, având în vedere că-i acoperită.
Momentan zona arată un pic ciudat. Lângă aceste clădiri este hala Automatica a fostei uzine Ford și este în paragină totală. Sper să o renoveze sau dărâme cineva, că e dincolo de orice salvare.
Nu știu nici ce se va întâmpla cu traficul în zonă după ce aceste blocuri vor fi date în folosință. Probabil mult haos. Cred că situația s-ar putea îmbunătăți cu ceva atenție din partea poliției. Pe Calea Floreasca se circulă greu spre Ștefan cel Mare deoarece banda 1 este blocată de mașini parcate. Spre Promenada se circulă greu din cauza semaforului din capăt, care blochează traficul sub pasajul suprateran de la Aurel Vlaicu. Ar putea fi multe lucruri îmbunătățite pe acolo, dar este o limită la care poți ajunge.
« Știri despre tehnologie – 19 aprilie 2021
Shang-Chi nu-i ce mă așteptam (dar încă un român joacă un rol important în filme Marvel) »
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
84 comentarii
19/04/2021 la 12:11 PM
cel de sus (penthouse) a fost aproape 7 milioane
restul incep undeva la 400k pentru 80mp utili (de altfel, intraga cladire se vinde la 5-6k mp util)
hala Automatica a fostei uzine Ford va avea aceeasi soarta in curand, acelasi dezvoltator urmeaza sa inceapa in curand proiectul (ONE)
n-ai gusturi rele, ce sa zic..
adi(Citează)
19/04/2021 la 2:41 PM
https://www.skia.ro/sale/sks0463/
Vlad(Citează)
19/04/2021 la 6:58 PM
E doar o coincidenta cu listarea ONE UNITED pe bursa?
https://www.zf.ro/burse-fonduri-mutuale/surpriza-one-united-unul-dintre-cei-mari-dezvoltatori-imobiliari-20047711
Mihai Dobre(Citează)
20/04/2021 la 10:41 AM
400.000 de euro ca sa stai la bloc?!!!
Kopa_Kopan(Citează)
19/04/2021 la 12:12 PM
În prima clădire se mută sediul McCann Romania
Andrei(Citează)
19/04/2021 la 12:13 PM
Automatica voiau sa o faca mall/galerii comerciale, dar cica, lol, e monument istoric.
cristi(Citează)
20/04/2021 la 4:34 PM
Asta cu monument istoric este o cramponare. Am înțeles, e veche, are o istorie, dar este o ruină totală, cu geamuri sparte și pereți aproape căzuți. Trebuie eutanasiată.
nwradu(Citează)
19/04/2021 la 12:14 PM
F dragut ansamblul intr-adevar, este One Mircea Eliade. Legat de preturi, din ce am vazut pe site 2 camere sunt 240k EUR, 3 camere vreo 330k dar au si unul cu 4 dormitoare la 2,2 mil. In fine, astea sunt cele care mai sunt disponibile acum, presupun ca majoritatea au fost date deja.
A.(Citează)
20/04/2021 la 4:34 PM
Cam în limitele la care mă așteptam.
nwradu(Citează)
19/04/2021 la 12:14 PM
Nu as vrea sa stiu cum ar arata acel bloc din sticla la primul cutremur. Cu greu gasesc punct pozitiv sa am geamuri largi de sticla, de sus pana jos, ca sa se uite lumea la ce fac prin apartament. Urbanistic vorbind, mi se pare chici arhitectural, daca te uiti la ce e in jur.
Andreas(Citează)
19/04/2021 la 12:32 PM
Cine se uită mai exact la ce faci în apartament? În jur sunt clădiri mici, nu te vede nimeni la etajul 6. Și crezi că sunt oameni care te spionează în special pe tine, care notează că acum iți faci cafea și acum îți îmbrățișezi nevasta? Uuu, acum ești dezbrăcat, o să pună poza aia cu tine pe Internet și… ce?
Mie de exemplu nu-mi pasă de vecini, n-am decât să mă studieze în tot ce fac. Sunt conștient că mă pot vedea în casă de câte ori am lumina aprinsă seara și nu-mi pasă.
nwradu(Citează)
19/04/2021 la 12:53 PM
Nu stii ce se va construi in jur in urmatoarea perioada si la ce inaltime. Daca observi, din pozele tale, e o fabrica dezafectata in spate. Pentru ce platesti vederea dintr-un astfel de bloc de sticla? Ca sa te uiti la acoperisuri ruginite?
Sunt cumparatori pentru astfel de obiecte imobiliare, iar cei mai buni clienti sunt cei care vor sa stea in zona sau nu au simtul detaliului.
Andreas(Citează)
19/04/2021 la 1:03 PM
Pai Radu daca este asa, de ce nu umbli dezbracat pe strada ?
Andrei(Citează)
19/04/2021 la 1:16 PM
Stau in zona o sa se faca un Auchan in locul cladirilor vechi.
andreiexe(Citează)
19/04/2021 la 1:39 PM
Cred că dorința asta de a te ascunde după geamuri mici, multe perdele și draperii, reflectă oarecum și transparența unei societăți.
Calea Floreasca spre Ștefan cel Mare e blocată și de mașinile parcate dar și de faptul că e blocat cam mereu semaforul de ieșire în Ștefan cel Mare.
Cică în halele Ford o să se facă un Kaufland dar proiectul e gândit de vizionarii lui Firea, au făcut drumurile și trotuarele doar să fie conform legislației, înguste și fără bandă de biciclete, doar să nu spună că nu s-a făcut.
Iulian(Citează)
19/04/2021 la 4:23 PM
@Andreas, daca iti este frica sa nu te vada cei care trec pe strada cand te schimbi tu chiar in dreptul geamului, poti sa iti pui niste perdele (sau jaluzele) subtiri prin care trece lumina fara probleme, dar nu se poate vedea din exterior.
Si la un apartament cu geamuri mici poti sa ai aceeasi problema, te pot vedea cei care stau in blocul de vis-a-vis, dar nu vad pe nimeni care sa isi zideasca geamurile.
Andrei G(Citează)
19/04/2021 la 8:16 PM
Nu conteaza cum arata, conteaza sa nu mori. Sticla nu are rol de sustinere / structura , iar ca panou, in caz ca crapa , nu pica pe tine, ca standardele zic ca ar trebui sa fie laminata, Cu privire la intimitate, ma gandesc ca poti pune draperii, perdele, sau daca vrei sa aplici un LCD peste ea sa o faci mata sau transparenta din buton – este ca ti-am dat o idee?
Insa, poti reversul , daca esti exhibitionis;, s-o pui pe doamna capra si sa te lauzi cu ea la tot cartierul. Altfel e mai greu, daca-s geamurile mici, poti expune maxim bustul, eventual daca o sui pe un scaun.
Catalinx(Citează)
20/04/2021 la 3:58 AM
Ce priveliste visati voi, la Bucuresti? Cand totul este de un prost gust si un kitsch total. Poti sa dai si 10 milioane de euro pe un apartament, Bucuresti nu e New York si privelistea din Bucuresti e fix nimic. Ai priveliste la JEG si cladiri construite haotic.
Tot in ghena de Bucuresti te invarti si iti faci treaba.
Locuiesc in zona de nord, in bloc comunist. Pe strada cealalta, se afla un ansamblu rezidential de lux, unde 2 camere costa 200k euro.
Acum, care e diferenta intre mine si ala care sta la complex, cand coboram din bloc? Nu tot in jegul numit “capitala” ne facem veacul? Nu tot in aceeasi aglomeratie stai? Nu tot pe aceeasi strada ai acces? Crezi ca daca stai in “minunea arhitecturala”, se elibereaza brusc, traficul pentru tine, se repara gropile, ambulanta, pompierii sau Glovo ajung mai repede?
Astia care isi iau apartamente de milioane de euro, in Bucuresti, o fac pur si simplu din parveneala, pentru ca in jurul lor, tot pute a mizerie si saracie. La fel ca ghertoii din ferentari, au Audi Q8, dar la 100 de metri sunt ghetourile.
In cazuri de genul, esti doar oleaca mai taran, ca ala de la ghetou, ca in rest, tot pe aceeasi strada stati si tot de la acelasi mega image va luati tigari.
Cand totul este pe spaga si smecherie la noi, blocurile de genul sunt niste pericole, la propriu. Cand ai bani de asemenea proiecte, ai bani sa cumperi totul care atesta ca esti in regula.
Uitati-va la Halep. A preferat sa cumpere si sa renoveze o casa in Primaverii, cand ar fi putut sa isi ia apartament in ansmablurile astea de “lux”, daca erau asa smechere. Numai ca ea, stie ce stie, ca doar si ea a construit blocuri. Doar parvenitii care nu au facut eforturi prea mari pentru averea lor, ar cumpara asa ceva.
Sau, uitati-va la bogatii cu adevarat bogati de la noi, nu milionarii de carton. Sta vreunul in ansamblurile astea? Toti stau la curte (Snagov, Primaverii, Dorobanti, Nordului), eventual au apartamente asa, la sanchi, in vreun rezidential.
Aici nu e vorba ca sunt strugurii acri, e vorba ca efectiv nu merita, nu ai niciun privilegiu, fata de ala care sta in blocul vecin (sau in acelasi cartier), cu apartament la jumatate de pret. Sau fata de ala de la etajul 1, care a dat 250k, iar tu dai 2 milioane, ca urci cu liftul mai sus. Pentru privelistea de care am povestit la inceput.
Jupaneasa(Citează)
20/04/2021 la 4:33 PM
Strada este un spațiu public și nu-i practic să umbli dezbăcat.
Dar interiorul casei este al tău. Să te limitezi (indiferent cum, că nu zic de stat nud) în propria casă de teama că te-ar putea vedea alți vecini și ce-ar putea afla ei din asta mi se pare un stres pe care nu sunt dispus să-l accept.
Și apoi, ce-ar putea afla vecinii? Că poate n-ai corpul perfect? Bănuiesc că nici ei nu sunt modele. Că faci sex cu nevasta sau prietena în cow-girl? Presupuneau asta deja. Că azi gătești paste, dar ieri ai făcut un sandviș? Cui îi pasă?
nwradu(Citează)
20/04/2021 la 4:37 PM
Nu-i chiar așa. E o diferență foarte mare să vezi în fața ta parc sau lac sau o bucată mare din oraș, până în depărtare, față de a vedea un bloc care-ți acoperă toată priveliștea.
Te-ai dus la Linea sau la Lounge 18 sau la Nor Sky? Sigur, acoperișuri murdare și străzi haotice, dar măcar ai ce vedea față de alternativă.
De asta, dacă m-aș muta acolo, aș vrea mai sus, nu jos. Dai un ban, dar măcar ai spațiu deschis.
nwradu(Citează)
19/04/2021 la 12:26 PM
Din discutii cu cineva apropiat de proiect:
– hala nu se poate darama. E monument istoric. Era in proiect sa devina super/hypermarket, dar costurile de conservare si regandire ale spatiului sunt uriase.
– terasa acoperita este spatiu tehnic (reflectoare care lumineaza acoperisul auriu, probabil instalatiile de aer ale cladirii s.a.).
Barbosul(Citează)
19/04/2021 la 1:11 PM
Mai ales ca One a primit proiectul tocmai ca sa salveze hala, asa ca acum o lasa sa se degradeze, o mai ajuta si ei si poate pica, si dupa aia mai apar vreo 3-4 blocuri de alea. Nu conteaza regimul zonei, nu conteaza specificiul arhitectural. O mizerie fara margini acest proiect. One distruge absolut toata Floreasca cu proiectele lor de prost gust.
Boris(Citează)
20/04/2021 la 4:38 PM
Eu nu înțeleg de ce terasele blocurilor nu sunt făcute în spații comune pentru locatari. Verdeață, grătar, șezlonguri, la fel ca pe orice balcon de mari dimensiuni de la un penthouse cu așa ceva.
nwradu(Citează)
20/04/2021 la 4:40 PM
Pentru ca nu sunt pietonale. Nu sunt construite ca atare. Semnez in calitate de beneficiar aflat la ultimul etaj al unei inundatii cauzate de vecinii care s-au foit vara pe terasa.
nashu_mare(Citează)
19/04/2021 la 12:34 PM
Curatarea geamurilor e interesanta. Si ieftina.
Anda(Citează)
19/04/2021 la 12:54 PM
Mai ales daca se demoleaza hala de langa. :-)
Andreas(Citează)
19/04/2021 la 4:25 PM
Daca iti permiti cei 4000 euro/mp (cat spuneau oamenii mai sus ca sunt preturile), teoretic iti permiti si intretinere unui astfel de apartament cu tot cu chetuielile aferente spalarii geamurilor.
Andrei G(Citează)
20/04/2021 la 4:39 PM
Genul acesta de apartamente vin cu mult mai multe costuri de întreținere decât unul normal. Ai portar, paznic, parcare subterană, spălare geamuri, curățare piscină și ce-o mai fi nevoie.
Și nu-i rea deloc ideea. Din experiența mea de bloc normal, oamenii nu sunt interesați să întrețină spațiile comune dacă nu-i obligă cineva punând direct banii pe lista de întreținere.
nwradu(Citează)
19/04/2021 la 12:53 PM
Oare cum va fi cu porumbeii in acopresurile alea de sus?
Dupa ce isi fac porumbeii “comandamentul” acolo, nu o sa mai zica nimeni ca e spatiu comun.
clau(Citează)
20/04/2021 la 4:39 PM
Să nu fie viespi, aia e important :P
nwradu(Citează)
19/04/2021 la 12:53 PM
arata ca o cladire de birouri sau cel mult un hotel.
geamurile mari sunt cu probleme, dar hai sa zicem ca mai merg… insa alea de sus pana jos mi se par o prostie la un imobil rezidential.
in afara de faptul ca poate vrei sa si dormi mai mult de ora 5 vara fara sa fie nevoie sa tragi 1 kilometru de draperii (care aduna praf), pentru a nu se produce condens e nevoie de instalatie de incalzire / climatizare cu aer.
or, eu cel putin, ma pot gandi la 1 milion de lucruri de facut pana sa ajung sa dau niste sute de mii pe un apartament in care in sezonul rece imi bate in nas 24/24 aer uscat ca la hotel. Si evident ca e si zgomot.
nu multumesc.
Marean(Citează)
19/04/2021 la 1:04 PM
Primul apartament închiriat în Olanda avea fațada din uși de termopan. Înalte aproape până la tavan, se deschideau complet în așa fel încât toată latura de 7m a sufrageriei era deschisă spre balcon. Ca aici:
https://www.funda.nl/huur/verhuurd/utrecht/appartement-41283756-operettelaan-105/#foto-1
Încălzirea centralizată prin calorifere, fără condens, jaluzele metalice pe exteriorul balconului. Mișto de tot.
Giani Mucea(Citează)
19/04/2021 la 1:13 PM
Pai un perete de sticla e una, toti peretii de sticla e alta.
In plus, in Olanda nu e nici la fel de cald vara nici la fel de frig iarna ca la noi.
Si eu am ferestre mari in living (nu pereti intregi, dar mult mai mari decat media) si desi apreciez f mult lumina, ca de aia am ales asa, vara se face cam cald iar iarna cam se face condens, chiar si in dreptul caloriferelor care stau sub geam.
Marean(Citează)
19/04/2021 la 3:33 PM
Nici apartamentele din blocurile astea n-au toți pereții exteriori de sticlă, că nu sunt 1 apartament pe etaj, presupun. Iar diferența de temperatură dintre Olanda și România e din ce în ce mai mică în ultimii ani. Sigur, extremele sunt mai mari în România, dar alea reprezintă câteva zile pe an.
Ce există în Olanda în schimb e ventilația mecanică. Aia reduce umiditatea destul de mult.
Giani Mucea(Citează)
19/04/2021 la 12:57 PM
Dupa mine, nu exista nicio logica, nicio explicație, nicio nimic care sa te faca sa dai 1-2 milioane de euro pe un apartament la bloc în Bucuresti. Pur și simplu nu ai cum. Nu ai cum sa nu te duci la Budapesta sau Viena. Sau, sau, sau. Nici dacă ai tiparniță de bani nu ai cum sa faci asa ceva. Dar, iată ca sunt totuși câțiva.
Adi(Citează)
19/04/2021 la 1:10 PM
Exista o explicatie si este foarte simpla, spalare de bani.
Sa presupunem ca tu ai in cont 1 milion de euro din spagi si combinatii, daca te prinde anaful tii confisca pe toti intr-o secunda, asa ca ai cateva solurii de a scapa de ei:
1. tablouri
2. masini in editii limitate
3. fundatii non profit
4. imobiliare + terenuri
Desigur ai putea cumpara un apartament in Londra sau Viena, doar ca acolo s-ar putea sa fii luat la intrebari.
Andrei(Citează)
19/04/2021 la 1:18 PM
Clar ca asta e explicatia.
In plus, in Viena sau Londra concurezi cu rusii si chinezii, ca si ei au de bagat bani.
Si oricum, poti sa fii convins ca oamenii care au de bagat bani au luat si prin alte tari. Problema e cand nu mai stii ce sa faci cu banii, atunci e nevoie sa se construiasa ceva fix cu acest scop – de aia exista ansambluri la care toate unitatile sunt vandute inca din faza de proiectare si de aia exista ansambluri la care cate 1 proprietar detine jumate din apartamentele de pe o scara :-)
Unde mai pui ca daca tu faci banii in Romania, ai si tu nevoie de 1-2 apartamente la botul calului pentru golaneala, nu?
Marean(Citează)
19/04/2021 la 2:15 PM
Nu stiu in Budapesta, dar in Viena in zona cea mai scumpa la ei (ca sa comparam mere cu mere) nu prea te apropii. Asa daca compari Floreasca cu Ottakring probabil e mai ieftina Viena.
A nu se intelege ca am impresia ca merita sa cumperi in Bucuresti, dar nici sa ne victimizam.
alex(Citează)
20/04/2021 la 4:42 PM
Mi se pare ciudat să crezi că toți ceea ce-și doresc ceva ce nu înțelegi tu sigur au făcut banii ăia ilegal și trebuie să-i explice cumva cumpărând un apartament vizibil și care apare în toate actele posibile.
Adică voi așa ați ascunde banii făcuți ilegal, cumpărând în clădiri foarte vizibile în buricul târgului?
nwradu(Citează)
19/04/2021 la 12:59 PM
Pai de ce nu, avand in vedere ca preturile nu vor scadea. Il cumperi acum, mai pui niste mobila, stai cativa ani daca ai chef si dupa il dai pe profit ca intre timp creste zona. Da, stiu, sunt f mari preturile dar asta e jocul… Daca nu existau cumparatori nu se construiau.
Robert(Citează)
19/04/2021 la 1:00 PM
Sunt mai multe proiecte in zona respectiva: Neo Floreasca, One Verdi Park, Floreasca Residence, One Mircea Eliada, One Herastrau Park.
Preturile pleaca de la 150k pentru 40mp utili si cresc, nici locurile de parcare nu sunt ieftine, in jur de 20k.
Blocurile de sticla de tip birou, sunt foarte naspa, stiu pentru ca am lucrat la etajul 13 intr-unul.
– se incalzesc foarte tare vara, si trebuie sa dai ac-ul la maxim care creaza probleme de sanatate.
– se clatina ca o barca, mai ales cand bate un vant puternic.
– arata foarte urat cand se murdaresc.
– in cazul unui incediu sau cutremur trebuie sa sari pe geam.
– frica de inaltimi in special la copii.
Andrei(Citează)
19/04/2021 la 4:30 PM
Care este diferenta in cazul unui incendiu/cutremur?
De ce intr-un bloc cu fatada de sticla trebuie sa sari pe geam si care este procedura in cazul in care esti intr-un bloc normal, cu fatada din alt material?
Andrei G(Citează)
20/04/2021 la 4:44 PM
@Andrei: nu văd nici o diferență față de blocul în care stau acolo. Și aici dau aerul la maxim vara.
Totuși, ce bloc se clatină în vânt la etajul 13? Că acest fenomen apare la clădiri mai înalte, de obicei.
nwradu(Citează)
19/04/2021 la 1:13 PM
Ha ha
Cati mofturosi pe aici , ca e mare geamu, ca se murdareste ca aia ca ailalta…
Toti ar avea bani sa se mut acolo dar geamul e problema.
Ionut(Citează)
19/04/2021 la 1:13 PM
Din halele alea era planul sa faca Auchan.
Am fost la cineva care statea pe la etajul 15 in Kuala Lumpur, e misto senzatia. Iti trebuie multe draperii tho’.
add(Citează)
20/04/2021 la 4:45 PM
Am stat în New York la etajul 18, sticlă de sus până jos. Foarte mișto.
Am fost în Bangkok la un skybar la etajul 64 în aer liber. Acolo erau senzații tari, mai ales că este un fel de platformă ieșită în afara clădirii.
nwradu(Citează)
19/04/2021 la 1:15 PM
Sunt cladiri reci, care nu-mi inspira nimic. As alege oricand sa locuiesc intr-un bloculet pe stradutele linistite din Floreasca (am stat vreo 4 ani in Floreasca, intr-un astfel de bloc – singura problema e vechimea). De pret nu comentez, ca sunt acri strugurii.
Deea(Citează)
20/04/2021 la 4:46 PM
Și eu aș prefera un bloc pe o stradă liniștită, ceva gen etajul 2-3 și cu un balcon-terasă mare.
În astea One din Floreasca aș sta dacă ar trebui să aleg un bloc tradițional. Aș prefera acolo decât în Asmita, de exemplu.
nwradu(Citează)
19/04/2021 la 1:32 PM
Ce mai conteaza ca e proiect cu scandal? Ce mai conteaza ca sufoca zona?
Important e sa visam la apartamente care umplu buzunarele rechinilor imobiliari.
Andrei(Citează)
20/04/2021 la 4:48 PM
Păi și exact de ce contează? Să presupunem că n-ar sufoca zona și ar fi perfecte actele… abia atunci am voie să zic că-mi place cum arată clădirea aia? Sau după ce se dovedește că a construit-o Maica Tereza, nu un rechin imobiliar.
Cred că, dacă ai fi putut să o construiești tu, ai fi făcut-o, că-i o afacere bună. A făcut-o însă altcineva, deci este un rechin imobiliar.
nwradu(Citează)
19/04/2021 la 2:19 PM
Intreb si eu, poate e careva care se pricepe: ce este mai ieftin de construit, un bloc d-asta cu sticla multa sau un bloc clasic?
Unde stau acum, sufrageria are un perete numai geam. Termopan cu 3 foi, cu nujtu ce gaz intre foi, cu țjpe camere…..eeee vara e teroare. Iarna e okeiuț. Oleaca condens, nimic de speriat. Dar vara, daca-s plecat doua zile d-acas si nu merge ACul, cand ma-ntorc si intru in casa e jale.
Blackskull(Citează)
19/04/2021 la 4:31 PM
Este mai ieftin BCA-ul decat termopanul. Asta daca folosesti termopan de calitate.
Andrei G(Citează)
20/04/2021 la 4:49 PM
O fereastră de calitate asigură aceeași izolație termică precum un perete bine izolat, din câte știam eu.
nwradu(Citează)
19/04/2021 la 2:21 PM
Radu, la acele scoruri de sute de mii si chiar milioane de euro eu mi-as cumpara o casa cu ceva curte, inca se gasesc in oras in zone bune. Se pot reconditiona si macar stai la casa nu la bloc.
Blocul intotdeauna va prezenta o problema dpdv al vecinilor.
Mereu vei avea cel putin unul care da muzica tare, face reparatii capitale cand ti-e odihna mai dulce sau lasa gunoiul langa usa sa inmiresmeze toata scara.
Mihai(Citează)
20/04/2021 la 4:50 PM
Da, și eu aș cumpăra teren și mi-aș face o casă cum vreau. Dacă nu, aș căuta un bloc mai mic, undeva liniștit, cu apartament mare și terasă mare.
Discuția aici este despre unde aș sta dacă m-ar pune cineva să aleg o clădire înaltă de apartamente. Dacă mi-ar da banii, aș prefera să-i bag într-o casă.
nwradu(Citează)
19/04/2021 la 2:23 PM
Locuiesc eu intr-un apartament cu astfel de geamuri, dar nu în București. Păreri pro: priveliștea este super, mai ales dacă ai vreo zona verde prin preajma.
Păreri contra: recomand să îți pui jaluzele inteligente, mai ales dacă ești pe partea cu soarele- vara, deși ai AC, va fi o mica sera. Recomand, de asemenea AC tip perdea
2. Trebuie sa îți faci contract cu firma de curățat geamurile – intuiesc ca la praful din București va fi o maaare problema.
3. Nu recomand pentru cei care au copii mici – mie mi-au zgâriat din geamuri. Nu se sparg, însă se zgârie. Nu mai vorbesc de furtuni puternice, unde te poți trezi cu obiecte luate de vânt în geam. Repet, nu se sparg (sunt securizate) dar se zgârie și se vede în lumina..
Și da, dacă sunt blocuri relativ apropiate, poți asista la scene hot! Aviz amatorilor 😀😀
Mircea(Citează)
19/04/2021 la 4:33 PM
Oare nu ai putea sa le protejezi la interior cu folie transparenta (de la 3M de exemplu)?
Intreb ca idee pentru problema copiilor care le zgarie.
Andrei G(Citează)
19/04/2021 la 2:26 PM
De obicei, nu oricine își permite sa stea în astfel de apartamente. Nu cred ca vei auzi bormașini sau manele 😀😀
Dar, da – tot la casa e mai bine… Cutia tot cutie rămâne..
Mircea(Citează)
19/04/2021 la 3:10 PM
Salut Radu,
Acoperisul este de fapt heliport. Lucrez la Ethos House si se vede foarte bine cladirea, inclusiv acoperisul.
Nu cred ca ar putea face ceva sub el
Dany(Citează)
19/04/2021 la 3:22 PM
Mă refeream la clădirile cu umbrela galbenă deasupra. Tu zici de cea de birouri de lângă ele?
nwradu(Citează)
19/04/2021 la 3:11 PM
2 chestii:
1. hala e monument si sper sa nu isi bata joc de ea (cum si-au batut joc promotorii cam de tot ce este patrimoniu industrial in Romania) si sa faca ce s-au angajat sa fac, pastrand macar fatadele.
dar nivelul de cultura arhitecturala in Romania este asa cum este (f jos), comentariile de mai sus o arata bine de tot.
2. in locul tau nu m-as muta niciodata intr-o cladire de locuinta cu sticla de sus pina jos. muuuuuuulte motive:
– chiar daca sunt construite in gama de “lucs” o sa fie prost facute. si nu vrei sa stai intr-un bloc cu perete cortina prost facut sa iti bata vantul si apa in casa
– factura pt racire o sa fie f misto. nu vad nicaieri protectii solare exterioare (adica in afara geamului, nu spre aparatement. chestia asta este OBLIGATORIE pt orice proiect care incearca sa ofere un minim de comfort de vreo 10 ani incoace. avand in vedere clima din Bucuresti si la ce temperaturi se ajunge vara, nu pot sa inteleg genul asta de alegere, eu daca as face asta ca arhitect in Franta (si lucrez cu multi promotori imobiliari mari) nu cred ca m-ar mai suna vreodata.
si nu, nu poti compensa cu storuri interioare…sau cu geamuri cu straturi de control solar (se vede de altfel ca au pus sticla cu un factor de transmisie mic, probabil cand esti inauntru o sa ai intotdeauna impresie ca sunt nori).
– mobilare. incearca sa mobilezi un apartament full sticla pe exterior si vorbim dupa aia
mai sunt multe altele dar cam astea ar fi problemele ‘mari’.
Apoi, ma uit la ele si arata a orice doar a locuinte nu. Sunt aproape sigur ca sunt birouri, trama e mult prea e regulata. Daca cineva chiar s-a gandit ca poate vinde astea ca locuinte inseamna ca piata imobiliara din Romania e un mediu f ciudat.
stefan(Citează)
19/04/2021 la 3:23 PM
In luna mai 2020 s-au vandut deja 80% din spatii (nu-mi permit sa le spun apartamente).
Alex(Citează)
19/04/2021 la 3:44 PM
Normal, daca si baieti mai destupati precum Radu si-ar dori sa traiasca in asa ceva, iti dai seama cefele groase de prin herastrau ca au dat navala la cumparat.
Boris(Citează)
19/04/2021 la 3:49 PM
well, chiar sunt locuinte O_O.
dap, piata imobiliara din Romania e destul de ciudata.
stefan(Citează)
19/04/2021 la 3:53 PM
well, chiar sunt locuinte O_O, am vazut pe situl lor.
dap, piata imobiliara din Romania e destul de ciudata.
sincer, nu ma mira, sunt pe diverse grupuri de arhitecti unde mai apar din cand in cand planuri de apartamente, intre “incomod” si “ilegal” (pentru ca da, exista legi care reglementeaza multe aspecte ale locuirii colective). de fiecare data e vorba de apartamente vandute.
nu e prost ala care cere, ci ala care da.
stefan(Citează)
19/04/2021 la 11:46 PM
Extrem de corecte observatiile.
One e o spalatorie de bani. Din RO dar si din tari din zona (Grecia, Israel, Cipru, etc). De altfel, blocurile sunt ridicate in mare parte cu banii acestor “investitori”. Fiecare primeste 1-2-9 apartamente in contul investitiei. Preturile sunt de spalatorie. Unii astfel de proprietari scot la vanzare, in preajma darii in folosinta, la preturi ceva mai mici decat pretinde One, vor sa lichideze si sa dispara. Majoritatea proiectelor One date in folosinta acum 3-4 ani au apartamentele goale si azi, ghost communities.
Aparentele sunt de lux. Designul, unele solutii si unele materiale chiar sunt. Dar se pun in opera tot cu Dorei in ciuda unei supravegheri de santier mai organizate. Cu cat solutiile si materialele sunt mai indraznete cu atat coeficientul de chifla creste. Beware!
Blocuri in cartiere de case. Reteta One, cancer urbanistic bucurestean. Locuiesc/circul in zona. Din fericire, bomba atomica de trafic, poluare, aglomeratie pe care o reprezinta aceste proiecte e lipsita de ‘amorsa’ pentru ca, asa cum ziceam mai sus, ele zac nelocuite, in majoritate deci nu adauga mare lucru la traficul din zona.
E frumos sa locuiesti la inaltime. Am stat 3 ani intr-un apt la et 23 intr-un mare oras nord american. Aveam view perfect asupra skyline dar si vecinatatile erau verzi, ingrijite, super civilizate. La noi, de sus (zi Radule, ca ai luat masa la Nor in Skytower) privelistea e in mare cea a unei “favele sovietice”, o mizerie gri-ruginita.
Pe de alta parte mie nu-mi place ca blocul in care locuiesc cu familia si imi petrec viata personala sa arate si sa se simta la fel ca cel in care muncesc: rece, monocrom, industrial, impersonal.
Geamurile exterioare nu si le spala fiecare proprietar daca/cand i se scoala. Administratia face asta periodic prin contractarea de firme specializate. E musai cladirea sa fie dotata pe acoperis cu macara specializata pt asta.
Pentru scoruri de 4000-5500+tva/mp cat se vand minunile astea, nu exista justificare logica sau financiara pentru a investi intr-o astfel de proprietate in RO cand poti lua proprietati de calitate mai buna in locatii centrale in super orase europene (valencia, sevilla, costa brava, porto, lisabona, tenerife, viena, nisa, lyon, toscana, bavaria, etc). Daca mergi cu banii astia in asia (malaezia, indonezia, vietnam) iei si mai bine in ciuda afluxului de chinezi care si ei spala vapoare de bani.
Pe scurt, nu mi se pare nimic remarcabil sau laudabil la aceste proiecte, monumente ale faradelegii, agresivitatii urbanistice si lipsei de respect in relatie cu mediul si comunitatea.
Tom(Citează)
20/04/2021 la 4:57 PM
Acolo în Floreasca este ok dacă iei pe partea cu Parcul Floreasca și lacul.
Și de la Nor e ok priveliștea, că nu-i rea zona în jur, iar halele din Pipera dispar în curând.
Sunt zone cu priveliște mult mai rea. Arată rău zona de case de pe la Victoriei. Am fost sus în câteva clădiri de pe acolo și se vede că toate casele din jur sunt neîngrijite.
Întrebarea este, însă, și cum se schimbă orașul în următorii ani. Uită-te la zona metroului Mihai Bravu. Acum 5 ani era oribilă, hale de materiale de construcții, prostituate, terenuri goale. Acum e plin de blocuri noi și are un aspect mult mai plăcut.
Ce rost are ideea că poți avea o casă mai mișto în Grecia sau Vietnam? La finalul zilei de muncă, te duci acasă în București, nu iei avionul spre Grecia pentru noaptea aia.
nwradu(Citează)
19/04/2021 la 4:01 PM
De ce e mai bine la casa? De curiozitate.
Eu zic ca e mai bine intr-un penthouse pe doua niveluri, de exemplu.
Poate doar daca nu locuiesti in salbaticie sau pe cine stie ce domeniu, dar si la casa daca i se scoala vecinului de langa sa tranteasca un gratar cu manele, crezi ca nu il auzi? Nu contest locuitul la casa, are frumusetea lui, dar nu e pentru toata lumea.
zetanu(Citează)
19/04/2021 la 4:41 PM
Este mai bine la casa din acelasi motiv pentru care vara au mai mult succes terasele in aer liber decat restaurantele inchise. Pentru ca poti sa iesi afara, sa stai pe un scaun si sa simti soarele pe piele. Sau sa iesi afara si sa te bati cu zapada iarna daca iti doresti.
In plus, ai mai multe intimitate si mai multa libertate. Poti sa-ti iei un caine fara sa deranjezi vecinii, poti sa dai muzica mai tare decat poti sa faci asta la bloc (dai muzica tare in casa, nu in curte precum cocalarii).
Daca ai copii, poti sa ii lasi afara sa se joace. Chiar daca ai doar 100 mp de curte, tot este mai bine decat cei 30-40 mp de spatiu disponibil in casa.
Andrei G(Citează)
19/04/2021 la 6:02 PM
Si unde crezi ca ai sanse matematice mai mari sa ai vecini manelisti: pe o strada cu 20 de case, sau intr-un bloc scump cu 200 de apartamente?
Asta stiind si cam care e nivelul oamenilor cu multi bani din Romania.
Sorin(Citează)
19/04/2021 la 6:41 PM
@Zetanu: Costul de oportunitate: per total iesi mai bine la casa, decat la penthouse. Partea cea mai importanta, pe care multi am realizat-o in aceasta perioada, este faptul ca ai propriul spatiu verde (gazon & arbori), fara a te mai intersecta cu altii…
Mircea(Citează)
20/04/2021 la 4:59 PM
Eu aș prefera casă din motivele zise de Andrei G. Este plăcut să bei un pahar de vin în curte, pe lângă ce ai plantat tu în curte, și să aibă copiii unde să se joace.
Dar nu toți oamenii își doresc asta. Unii vor să fie în centrul orașului, lângă restaurant.
Uite un penthouse de 40M dolari în NY. Mie nu-mi place, mi se pare că are prea multe culoare înguste, nu l-aș fi compartimentat așa. Sper să-i spună și lui ăla cineva că și-ar fi putut face 20 de case în România, nu se știe de ce a ales acel penthouse.
nwradu(Citează)
19/04/2021 la 6:37 PM
Andrei, nu m-am gandit la chestia asta! Multam de idee!
Mircea(Citează)
19/04/2021 la 8:48 PM
@mircea: crede-ma, banii nu fac neaparat diferenta
stiu pe cineva care si-a cumparat apartament de 300 de mii de euro pe Nordului si are un vecin care-si exerseaza cu maestrie acordeonul saptamanal
Mihai(Citează)
19/04/2021 la 8:51 PM
Foarte bine punctat Zetanu. Asa este. Depinde f mult si de zona, si de noroc sa spunem. Pe strada pe care locuiesc, oamenii de la case sunt ff ok, dar la blocuri este plin de marlani. Probabil ca-n alte zone este invers. Oricum f pertinent punctul tau de vedere.
Mihai(Citează)
19/04/2021 la 8:51 PM
Mihai(Citează)
19/04/2021 la 9:12 PM
familia sotiei locuieste la casa, in zona ultra centrala in Bucuresti.
trebuie sa cheme politia o data la ~2 saptamani pt ca vecinii fac niste party-uri hardcore pina la 5-6 dimineata si auzi muzica cu geamurile inchise si dopuri in urechi. cat stai in oras, statul la casa nu te ajuta la capitolul calm.
stefan(Citează)
20/04/2021 la 12:13 AM
Asta este o exceptie, nu regula.
In plus, daca stateau la bloc, muzica aia de la party-uri ar fi fost si mai deranjanta.
Andrei G(Citează)
20/04/2021 la 10:55 AM
Intr-un univers paralel, daca as avea caruta asta de bani, as renova oricand o vila interbelica din Cotroceni/Cismigiu/Gradina Icoanei/Armeneasca.
Deea(Citează)
20/04/2021 la 12:01 PM
Exista un motiv pentru care oamenii cu bani nu prea fac asta. E o munca istovitoare, asta presupunand ca nu esti tu ala care pune carca la dat cu trafaletul. Iti trebuie o caruta de avize si aprobari pentru care iti trebuie ani intregi sa le obtii. Si la sfarsit ramai cu o vila gandita la standardele din 1940 sau cu o vila mai mica pe interior pe care dai mai multi bani decat daca ai fi construit-o direct.
nashu_mare(Citează)
20/04/2021 la 5:01 PM
Din același motiv nu-mi plac nici mie vilele vechi. Ne uităm cu plăcere la ele și sper să le renoveze și să le folosească alții, dar eu n-aș vrea să locuiesc într-una.
Prefer camere compartimentate după principii moderne, ferestre mari, spații largi șamd.
nwradu(Citează)
21/04/2021 la 4:49 AM
Probabil construite ilegal și cu șpagă, zona nu permite clădiri așa de înalte din cauza pânzei freatice și izvoarelor care alimentează lacul.
Gaelex(Citează)
21/04/2021 la 3:07 PM
1. Sunt multe alte proiecte foarte misto in zona. Singura mare problemă în București este că oricât de bine și frumos e proiectul la interior, pe exterior tot mahala este. Sunt vreo 2 proiecte mișto lângă parcul Verdi, dar cum ieși din bloc tot borduri rupte , mizerie pe jos și dezordine găsești.
2. Toți vorbiți de casă, dar în București mai toate zonele mișto de casă, unde să nu devii dependent de mașină (aka. centrale) au curtea foarte foarte mică. Practic majoritatea vă doriți o terasă mai mare. Prefer să stau lângă un parc unde să am verdeață muultă și un apartament de vreo 90mp. De restul banilor o casă la deal/munte într-un sat cu asfalt și utilități.
3. Dacă doriți să vedeți proiecte mișto, mergeți prin cartierele de case și dacă vedeți ceva mai diferit notați adresa cu nr., iar apoi căutați pe google și în 85% din cazuri arhitecții își denumesc proiectul după adresă. Apoi pe site-ul arhitectului vedeți alte proiecte similare și puteți să le căutați prin oraș. Așa găsești multe case și proiecte mai discrete și făcute cu bun gust.
Razvan(Citează)
12/05/2021 la 4:37 PM
Stiu ca am vazut ceva helipad-uri prin zona :)) Cred ca ai dreptate, alea de birouri cred ca ai helipad deasupra. Nu am mai dat pe la birou de mult
Dany(Citează)