un blog de Radu Dumitru

►► Susține blogul cu un click la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlipPC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

Articole interesante de citit astăzi – 11 aprilie 2021

11 Apr 2021  ·

GÂNDURI  ·

31 comentarii

Cititorul Pahomi vă roagă să completați chestionarul acesta. Este pentru lucrarea de disertație a soției. Se referă la credite i pandemie și cum percepe lumea situația actuală. Poate ne dă și nouă după aceea statisticile. Este anonim, dar completați-l doar dacă aveți un împrumut la bancă.

Despre prințul Philip. Cine a fost, ce-a făcut, cum a ajuns acolo. Fotografii de-a lungul vieții.

Capsula Orion va încerca o nouă tehnică de intrare în atmosferă.

Epava distrugătorului USS Johnston a fost descoperită. Căpitanul a primit postum Medalia de Onoare pentru bătălia în care a fost scufundată nava.

Rusia adună din nou trupe la granița Ucrainei. Din 2014 n-au mai fost atât de mulți soldați acolo.

Istanbul din dronă:

În ultima zi din mandat, Trump a aplicat sancțiuni împotriva unui restaurant italienesc din Verona. Sunt curios cum s-a simțit omul respectiv și dacă acum își face publicitate cu asta.

Emil Racoviță fotografiat sub apă în 1899.

Angajații Amazon au refuzat să formeze un sindicat. În cel mai mare push de până acum, rezultatele finale ale votului au fost majoritar împotriva sindicalizării.

Majoritatea statelor americane au nume de origine amerindiană. Ponderea populației în Liga Statelor Arabe.

Hasbro a lansat o jucărie Transformers de 700 de dolari. 50 cm înălțime, 60 de circuite de control și 27 de motorașe.

Filul lui Lance Armstrong a fost arestat. Agresiune sexuală.

Sandviș cu feta și spanac. My next project.

Nici o crimă în Norvegia în acest an până acum.

asus s5507

    31 comentarii

  1. I-au prostit pe angajatii Amazon si i-au convins ca sindicatele sunt pentru comunisti. Altfel cat de retard sa fii sa nu faci sindicat impotriva unuia care are 150 de miliarde pentru ca muncesti de nu ai cand sa mergi la baie?

      (Citează)

    • Prostit cu faimosul bau bau: comunismul. Expresia aia cu “unde-s mulți puterea creste” nu e pentru americanii deștepți.

      Sau, varianta alternativa,amenințări și frica.

      Acum nu fac apologeul sindicalizarii care are câteva efecte majore nocive (încurajează mediocritatea, încetinește orice încercare de progres și stopează orice inițiativa sau încercare de performanta individuala), dar când o masa e oameni cu pampers muncește pentru cel mai bogat om de pe planeta poate ca e singura soluție viabila de a echilibra balanta și a trece către sustenabilitate.

        (Citează)

    • Gaelex: in caz ca nu stiai, angajatii aia nu sunt tinuti cu japca de AMZN, pot sa isi caute un alt loc de munca oricand.

        (Citează)

    • Pai nu înțeleg rolul sindicatelor. La angajare, îți negociezi contractul, individual. Cei de HR au niste limite in care pot negocia. Atât tu, cât și ei, încearcă să obțină un contract cat mai avantajos. Nu ești forțat să rămâi acolo, îți poți căuta alt job. Exista legi care reglementează munca și autorități care trebuie să se asigure că sunt respectate.

        (Citează)

    • Aici ar trebui sa intervina statul (care teoretic ar trebui sa aiba grija de cetatenii sai) si sa legifereze cum e in alte tari ca de la un numar de angajati in sus, sindicatul este obligatoriu.
      Dar in acelasi timp, daca ei nu vor, dragoste cu forta nu se poate. Tot la fel cum nu se mai poate sa se planga ca poarta scutec si ca vor sa fie ascultati.

        (Citează)

    • @CristiX, intradevar sindicatele incurajeaza mediocritatea uneori. Dar nu cred ca este cazul in depozitele Amazon, unde oricum este nevoie de oameni mediocri. Acolo este nevoie doar de forta de munca, partea de gandire si de decizii se face centralizat, la nivel de middle management.

      @sin, oamenii aia pot sa-si caute oricand un alt loc de munca, doar ca din pacate acele locuri nu prea exista. Amazon a ajuns sa aiba un cvasi-monopol in Statele Unite. Asa, poti sa spui si despre romani ca daca nu le convin salariile mizere, pot sa-si caute oricand alt loc de munca bine platit.

      @Eu, un exemplu unde sindicatele pot interveni: sa se asigure ca volumul de munca nu este crescut constant, pana al nivel la care angajatii sunt epuizati si nu mai fac fata.
      Intotdeauna va exista un angajat care va ceda inaintea celorlalti. Fara sindicat, acel angajat poate fi dat foarte usor afara si ceilalti nu mai au curaj sa comenteze nimic.
      Printre legile alea despre care vorbesti tu (care reglementeaza munca) este prezenta si asta cu dreptul de a infiinta un sindicat. Nu intelegi rolul sindicatului, dar intelegi celelalte legi? Care-i diferenta?

      Mi se pare atat de ciudat cum 90% dintre cititorii acestui blog lucrati in tari in care exista o protectie sociala foarte mare, dar va dati cu parerea ca nu ar trebui sa existe asa ceva. Si ca angajatii ar trebui sa fie exploatati la maxim, pana cedeaza.

        (Citează)

  2. @Pahomi: Done! Bafta multa!

      (Citează)

  3. Eu:
    Pai nu înțeleg rolul sindicatelor. La angajare, îți negociezi contractul, individual. Cei de HR au niste limite in care pot negocia. Atât tu, cât și ei, încearcă să obțină un contract cat mai avantajos. Nu ești forțat să rămâi acolo, îți poți căuta alt job. Exista legi care reglementează munca și autorități care trebuie să se asigure că sunt respectate.

    E destul de simplu. Sindicatul contează enorm când vine vorba de negocierea condițiilor de lucru, de niște condiții de salarizare minime, de apărarea acestor drepturi.
    “dacă nu îți convine pleci” funcționează doar într-o societate utopica sau în conditiile în care faci parte dintr-o anumita grupa de munca (școlit, cunoscător a drepturilor tale, o minima pietre financiara care sa îți permită sa îți apei drepturile în instanta, etc). Altfel, când nu exista echilibru între parti ajungi sa porți pampers. E cazul sa conștientizăm ca exista viata și în afara bulei noastre.

      (Citează)

  4. Da, Radu, dar si americanii au invadat tari. Ipocritilor!

      (Citează)

    • #Giani

      hai zi ce teritoriu nou au anexat americanii in componenta SUA.

        (Citează)

    • … Sarcasm detector fault, change user

      Vrei sa îți zic cate țări a bombardat bai muci? Sau nu contează? Sau câte tari sunt sub “sancțiuni economice” care în unele cazuri sunt mai rau ca un război? Ai idee bai muci în ceai cati copii au murit în Irak din cauza embargoului impus de Sua? Țările alea care erau decente și acum sunt un munte de dărâmături, contează bai muci sau le ignorăm?

        (Citează)

    • #Pmk
      nu inteleg de ce tot vrei sa iti afirmi incultura in mod public.

        (Citează)

    • @Pmk, eu chiar sunt curios cati copii au murit in Irak din cauza embargoului impus de SUA. Poti sa-mi spui?

        (Citează)

    • Pmk:
      … Sarcasm detector fault, change user

      Vrei sa îți zic cate țări a bombardat bai muci? Sau nu contează?Sau câte tari sunt sub “sancțiuni economice” care în unele cazuri sunt mai rau ca un război? Ai idee bai muci în ceai cati copii au murit în Irak din cauza embargoului impus de Sua? Țările alea care erau decente și acum sunt un munte de dărâmături, contează bai muci sau le ignorăm?

      Mucea. Domnul Mucea pentru tine, băi țărane.
      Existența violenței în univers nu e un motiv suficient pentru a încasa violență fără să te împotrivești.
      Altfel, mă bucur să văd că propaganda Sputnik găsește destui proști la care să funcționeze. Ar fi și păcat, au dat oamenii niște bani, trebuie să pice măcar un șoșoc, acolo.

        (Citează)

  5. Oare cât de ieftin va fi sa conduci mașină electrică atunci. Bine, Radu zice ca nu a crescut prețul la electricitate nici îl ultimele luni…
    https://m.adevarul.ro/economie/stiri-economice/nastase-alro-pretul-energiei-tripla-urmatorii-ani-inclusiv-consumatorii-casnici-1_6072b7985163ec4271d48f5a/index.html

    S a gândit cineva la independenta si privacy-ul care se vor pierde când veti conduce mașini electrice?
    Neah, nu aveți voi cap de gânduri din astea, are cuplu instant și merge singura, restul nu mai contează

      (Citează)

    • @Pmk, ce privacy se va pierde mai mult decat s-a pierdut in momentul in care am ales sa folosim smartphone-uri?
      Adica, cel putin legat de Apple, stim sigur ca acum ceva timp inregistrau coordonatele GPS chiar daca aveai locatia dezactivata. Si acum au optiunea de a se detecta intre ele telefoanele pe baza datelor de la bluetooth, wireless, etc.

        (Citează)

    • Dacă faptul ca exista smartphone justifica orice fel de pierdere de privacy și orice forma de supraveghere, nu avem ce sa discutam e clar ca vedem lumea prea diferit. De ce nu va puneți camere video în toată casa și sa ne dați acces la ele dacă tot sunteți ok sa fie în mașini și peste tot. Cat de spălat pe creier sa fii ca să accepți pierderea privacy ului asa, ca acum ai smartphone ( optional) si se face supraveghere prin el.
      Drone ba, jur, drone npc

        (Citează)

    • @Pmk, nu am zis ca smartphone-ul justifica sau nu pierderea intimitatii.
      Am spus doar ca esti mult mai usor urmarit prin intermediul acestuia decat vei putea fi urmarit prin intermediul unei masini electrice.

      Si totusi, desi tu iti faci griji ca cei cu masini electrice vor fi urmariti si nu vor mai avea parte de intimitate, alegi sa folosesti un smartphone care este mult mai “periculos”.
      Cum ar zice un mare om: “Ipocritule!”

        (Citează)

  6. Si aici căpitanul evidenta ne spune ce știe orice om care vede nivelul de căcat all testării în tara asta.
    https://m.digi24.ro/stiri/actualitate/sanatate/beatrice-mahler-managerul-institutului-marius-nasta-eu-cred-ca-sunt-de-patru-ori-mai-multe-cazuri-noi-de-covid-decat-cele-raportate-1491461

    Știrile zilei my ass

      (Citează)

  7. Am citit titlul cu Filul (sic!) lui Lance Armstrong… Agresiune sexuală.
    Si apoi Sandviș cu fete și spanac.

      (Citează)

  8. N-am imprumut, dar o sa completez chestionarul ca sa-l ajut pe om. In Romania oamenii se feresc de orice sondaje, le e cumva rusine sau teama sa-si expuna opiniile.

      (Citează)

  9. Nu poți sa pui răspuns unic la “ce tip de credit aveți?”.
    Nu poți să pui răspunsurile
    – 1-5 ani
    – 5-10 ani

    Nivelul chestionarului nu e de disertație.

      (Citează)

  10. pahomi:
    Mulțumesc! Rămân dator. Îți doresc să scapi de credit cât mai repede!

    Am completat și eu. Sper să fie de ajutor.

      (Citează)

  11. Pahomi, am completat și eu. Succes!

      (Citează)

  12. Am completat chestionarul pentru “minunatul” meu credit. Sper sa ajute.

      (Citează)

  13. Andrei G:
    @Pmk, eu chiar sunt curios cati copii au murit in Irak din cauza embargoului impus de SUA. Poti sa-mi spui?

    Nu pari asa curios, ai fi dat un search pe google și ai fi văzut chiar și filmul asta în care doamna allbright justifica moartea a 500 000 de copii în Irak. Probabil asa se salvează o tara de sub un dictator, distrugand o cu bombe și omorându i copii. Se pare ca voi nu aveți nici o problema cu asta. Nimic surprinzător totuși

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus