un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

78 de zile a făcut o felicitare din SUA până aici

15 Apr 2021  ·

GÂNDURI  ·

46 comentarii

Matilda a primit o felicitare de sărbătorile de iarnă de la cineva din SUA. Problema ei este că a sosit în cutia poștală pe 25 februarie.

M-am uitat la data poștei. A fost pusă la postă în SUA pe 10 decembrie 2020. 78 de zile mai târziu, a ajuns în casa noastră.

Nu cred că-i vina Poștei Române la mijloc. Odată ce scrisoare intră în țară, ea face câteva zile, că nu-i vreun colet ce are nevoie de vamă, ci un simplu plic. De curiozitatea, am căutat însă data poștei române și iat-o în fotografia mai jos:

Exact, e așa criză de nici tuș în ștampilă n-au mai avut. Asta deși data poștei, stampilată pe plic, este în multe cazuri un fel de indicator oficial pentru acea corespondentă. De exemplu, cu data poștei poți dovedi că ai primit o amendă în 15 zile de la primirea ei, chiar dacă a trecut mult mai mult timp de când ți-a fost trimisă.

La americani nu-i criză, acolo a fost tuș suficient, de fapt chiar pare trasă la imprimantă data respectivă.

Acum mă întreb și eu: indiferent a cui este vina pentru cele 78 de zile, ce viitor mai are Poșta? Nu mă refer la trecerea la emailuri. Pentru mulți oameni, o felicitare reală rămâne un gest frumos și personal într-o lume în care astfel de lucruri fizice sunt mult mai rare decât cele digitale.

Poșta în sine, însă, ca și companie ce transportă plicuri dintr-o parte în alta, ce viitor mai are cu astfel de termene de livrare? Și repet, Poșta Română probabil că răspunde doar de câteva zile din cele 78 de la mijloc.

Was this a fluke? Care sunt experiențele voastre cu timpii de livrare a scrisorilor prin Poștă?

asus s5507

    46 comentarii

  1. Eu am primit la începutul lunii aprilie o felicitare trimisa in decembrie de la un colaborator din Austria.
    Niște facturi din Germania fac, in medie, 2 luni pina la mine (le primesc si prin email dar ei insista sa le trimită și fizic).
    Deci e ceva normal sa livreze târziu.. Nu e o excepție.

      (Citează)

  2. Eu inca “astept” o felicitare de Craciun trimisa de cineva din Elvetia in Decembrie 2020.

    Am avut mai multe lucruri care mi-au fost trimise cu cod de urmarire dar de la intrarea in tara au fost tratate ca scrisori simple. Majoritatea nu au mai ajuns din diverse motive, cel mai des pentru ca factorul n-a adus la cutie notificarea sa ma prezint sa le ridic (pe cateva le-am gasit scrise de mana intr-un dosar cu foi prinse cu sfoara pe care il tin pe tejghea in oficiu). Dirigintele oficiului a ridicat din umeri si a zis ca o sa-i faca “o mustrare”.

    Anul trecut am vrut sa expediez cateva colete mici in afara tarii, cu confirmare de primire, si nu mergea “sistemul”. Am fost la doua oficii, in speranta ca e o problema locala doar la primul. La al doilea oficiu nici nu stiau ca nu le merge sistemul, initial au vrut sa preia coletele, apoi au zis ca nu le pot prelua, sa mai vin eu din cand in cand, pana gasesc sistemul functional. Asa am aflat ca Fan are si expediere internationala pe rutier, doar un pic mai scump decat Posta Romana, si ajung coletele in 3-4 zile in Europa.

    Fara sa fie preluata de un operator serios (cum e DHL in Germania), Posta Romana este o institutie majoritar inutila. E doar un loc nasol (ati vazut cata mizerie e in oficiile postale?!) in care sa stai la coada degeaba. Pensiile se pot plati pe card, facturile la automate/magazine sau online, coletele n-au chef sa le preia sau sa le livreze (te cheama la ghiseu pentru orice plic mai gros), scrisorile simple oricum se pierd, abonamente la ziare/reviste nu mai face nimeni, filatelia e moarta.

      (Citează)

  3. Postasii nu duc de multe ori nici cuponul de pensie pentru pensionari (necesar in relatia cu multe autoritati). Si Posta are contract fix pentru asta.

      (Citează)

    • Cupoanele de pensie ajung la pensionari.
      Eu ii am pe ai mei și le primesc in căsuța poștală. Pensiile le încasează pe card, fiindcă e mult mai civilizat decât să stea la cozi ca să nimic
      Poșta nu trebuie să dispară, ci transformată într-o foarte performantă companie de transport mărfuri.
      Au spații, au angajați, au mașini, am văzut foarte multe mașini de transport noi la poștă. Dacă nu aveau ce căra cu ele, sigur nu le cumpărau.

        (Citează)

    • Da, cum sa nu, statul cumpara mereu doar ce trebuie pe baza de forecast-uri, verifica mereu ce vechime are flota auto si inlocuieste ce se apropie de depasirea duratei de viata astfel incat sa nu aiba probleme logistice.

      Revenind la lucruri serioase, Posta Romana trebuie inchisa, nu e genul de companie de poate fi competitiva pe o piata libera.

        (Citează)

    • @sin, Posta Romana trebuie modernizata, in niciun caz inchisa. Tinand cont ca sunt atat de multe persoane care se plang de problemele pe care le-au avut cu aceasta institutie, tind sa cred ca inca este cea mai folosita companie de curierat din Romania.
      Si atunci daca o inchidem, cine preia tot acest volum? Si cum vor varia costurile?
      Bun, ajunge greu o vedere trimisa prin Posta. Dar sa trimiti aceeasi vedere prin curier costa de minim 5-6 ori mai mult.

        (Citează)

    • Atata timp cand nu este rentabila, trebuie inchisa, n-ai ce sa reformezi la un cancer. Fara discutii. Multi folosesc PR din obisnuinta sau mai stiu eu ce alte balarii.

      O fi o vedere mai scumpa de 5-6 ori cu alti carrieri, dar pretul ala reflecta costul real al transmiterii, nu costul subventionat de toti oamenii ca sa para PR ca ar fi mai ieftina.

        (Citează)

    • @sin, pe criteriul asta trebuie sa inchidem toate serviciile publice care nu sunt rentabile: ​transportul in comun, regiile de termoficare, caile ferate, etc.

        (Citează)

  4. Posta Romana ar fi bine sa dispară, oferind o alternativă proasta, chiar dacă e ieftina, expeditorilor. Am comandat un produs din ue înainte de sărbători (pt cadou de Craciun), ajunge in tara prin 15 dec (buc). În 21 dec awb il indca la Cj, in 23 il vad la OP aferent, merg sa il ridic si mue, pardon, nu e, justificat de un exces de zel al celor de la centrul regional, spunându-mi-se sa il ridic in 24. Am parasit incinta nu inainte de a le ura falimentul, noi plecand din oras in acea seară. Cadoul a rămas acolo până dupa revelion, evident.

      (Citează)

    • Nu inteleg cu ce ar ajuta disparitia Postei. Cam peste tot ai posibilitatea sa primesti un colet prin firme de curierat, dar probabil tu ai ales varianta asta fiindca era mai ieftina.

        (Citează)

  5. – Colet de 3-4 kile, trimis din Germania in Romania. Costă 18 euro, DHL, adus de curier la ușă în Romania, durează 3-4 zile trimiterea. Ai tracking number si urmărești in timp real unde e, poți seta alarme pe mail să îți zică unde e.
    – Colet identic, trimis invers, din Romania in Germania cu Poșta română. Costă 150-160 de lei, expedierea durează minim 3 săptămâni. Nu ai tracking number, e pierdut în spațiu, poate vine, poate nu.

      (Citează)

    • De ce nu ai trimis coletul tot prin DHL in Germania daca ai fost multumiti de ei?

        (Citează)

    • Eu am trimis prin Europa de mai multe ori prin DPD. Pret decent, servicii foarte bune. Recomand

        (Citează)

    • Ion: Colet de 3-4 kile, trimis din Germania in Romania. Costă 18 euro, DHL, adus de curier la ușă în Romania, durează 3-4 zile trimiterea.

      Mai taie din ele. Poate daca ai prins vreo oferta speciala, altfel curieratul e vreo 30-40 de euro fara TVA.
      E 20 de euro un plic.

        (Citează)

    • Nășicule, vorbești prostii. Este 18 euro până în 5kg cu DHL standard din DE in România. Nu expres, nu altceva, cu standard am trimis.
      Pt restul, nu am transmis invers tot cu DHL pt că nu eu am trimis din Ro, eu stau in DE și pachetele alea cu poșta mi le-a trimis maică-mea, că doar de atât a avut bani.

        (Citează)

    • @Ion, tu ai facut o comparatie gresita, intre servicii de curierat din Germania si servicii din Romania.
      Corect era sa compari Posta Romana cu livrarea unui colet din Romania prin DHL. Si ajungeai la concluzia ca mai bine platesti 160 de lei si astepti 3 saptamani decat sa platesti 800 de lei prin DHL, chiar daca livrarea dureaza 3-4 zile.

        (Citează)

    • https://www.dhl.de/de/privatkunden/pakete-versenden/online-frankieren.html?type=ShipmentEditorProductSelection&s_kwcid=AL!6093!3!470154901116!e!!g!!dhl%20versandkosten

      Selectezi România, ăla e prețul. Cum spuneam mai jos, DHL este brandul Deutsche Post, aici e echivalentul Poștei române. Văd că s-a mai ieftinit, acum este 16 euro până în 5kg la expediere din DE in România.
      Știu că pare greu de crezut, dar multe produse sau servicii in Romania sunt mai scumpe decât în alte părți.

        (Citează)

  6. Astept de la Craciun o felicitare. De obicei ajung de Pasti. Daca ajung.

      (Citează)

  7. Am trimis niste martisoare in Olanda pe 15 februarie, anul trecut a facut cam 1 luna, anul asta inca nu a ajuns

      (Citează)

  8. Just don’t get me started on this topic :x
    Prin 2009 am trimis o felicitare din Franta catre o prietena din .ro, a plecat cu vreo saptamana inainte de Craciun si mi-a promis tipa de la ghiseu ca are toate sansele sa ajunga in .ro la timp, ca a 2a zi trebuia sa fie iesita din .fr, deci cat sa faca?
    Eu am ajuns pe 2 ian. 2010, felicitarea cred ca in jur de Martisor… n-o fi confirmat ea a 2a zi primirea, dar cel putin 2 luni si a facut. Totusi, a fost bucuroasa ca a venit :)
    De *fiecare* data cand am de-a face cu Posta ma umplu de nervi. Cateodata coletele din Ali ajung la orificiul de cartier, nu ma intrebati criteriul – unele peste 10$ (restul la posta vamala din oras), insa desteptozaurii au program… L-V 10-18!! Totusi, tanti deja ma stie si ma suna (pro tip: puneti-va telefonul pe colete!! si mai lasati cate o ciocolata la ghiseu) ca sa nu le pierd daca nu primesc notificarea.
    Insa, intreb si eu – cine # poate sa mearga la posta in orele de munca?! De livrat acasa coletul, nu se exista asa ceva la postarei… cata minte sa ai sa nu lucrezi sambata, sa nu lucrezi pana la 21-22, macar un locker sa nu ai in 2021!!
    In plus, cand intri in vizuina lor dubioasa, de cele mai multe ori e… coada. De pensionari (buleftrica, maica). Care n-au auzit de direct debit, nici de robotel, nici de ghiseul bancii, doar la Posta stiu sa mearga si pentru luat, si pentru dat. Cat de greu e sa ai un ghiseu DEDICAT pentru… postareala (colete, scrisori etc)?! Inteleg ca mai trebuie completate veniturile cu comisioane de incasare, dar na, cand reusesc sa subtilizez o masina ca sa ma reped in pauza, nu am timp de stat!
    Vrei sa trimiti o scrisoare (felicitare) afara? Trebuie timbru (care nu se poate plati online si primi un QR de lipit pe plic, nu se poate plati la un automat disponibil 24h ca sa-l printeze, trebuie mers la ghiseu si apoi iti pune tanti o stampila (ya know, the real ink) pe plic, cu PRIORITAIRE.
    !@#$%, in 2021 tre sa ma invoiesc de la munca pentru a putea trimite felicitarile de sarbatori! O sa ziceti ca as putea sa-mi cumpar timbre din timp si sa le pun la cutie cand vreau… am si facut-o, dar valoarea timbrului nu implica automat si circulatia prioritara, aia e DOAR cu stampila!
    Dupa ’90 Romtelenoise a avut MONOPOL CONTRACTUAL pe serviciile de date si au pierdut piata instant de cand Batraneanu (remember PCNet?) si altii s-au infipt in placinta lor. Daca reteaua lor cu acoperire aproape 100% nationala, cu oameni, proceduri interne, absolut tot ce le trebuia pentru succes n-a miscat, normal ca au aparut firmele de Internet, firme de curierat, toti pornind DE LA ZERO. Si azi sunt unde sunt, iar Posta e aproape de faliment. Macar unele locuri sunt si puncte Emag… cand vor da faliment si vor fi preluati de un investitor, ia sa vedeti ce eficienta poate fi Posta – asa cum sunt Royal Mail, La Poste etc.
    Apropo de DHL, nu-i ridicati in slavi, am avut experiente FOARTE dezamagitoare si cu ei (gen 3 saptamani de miscat documentele de import, costuri mari, eficienta aproape romaneasca – birocratie uriasa). Ii voi evita pe viitor chiar daca stau dupa China Post sau Singapore Post, si pe livrarile pe firma, si pe cele personale.

      (Citează)

  9. Plecare scrisoare pe 13 februarie din California, sosire în cutia postală în România pe 26 martie cu USPS International Priority Airmail cu tracking (5$):

    March 11, 2021, 1:24 am
    Departed
    BUCHAREST, ROMANIA
    Your item departed a transfer airport in OTOPENI INTERNATIONAL, BUCHAREST, ROMANIA on March 11, 2021 at 1:24 am.
    ________________________________________
    March 8, 2021, 3:00 pm
    Departed
    FRANKFURT, GERMANY
    ________________________________________
    February 25, 2021, 8:09 pm
    Departed
    CHICAGO, UNITED STATES
    ________________________________________
    February 22, 2021, 8:43 pm
    Arrived at Regional Facility
    CHICAGO IL INTERNATIONAL DISTRIBUTION CENTER
    ________________________________________
    February 17, 2021, 8:18 pm
    Shipment Received
    LOS ANGELES, CA 90009
    ________________________________________
    February 17, 2021, 3:31 pm
    Departed Shipping Partner Facility
    BELL GARDENS, CA 90201
    ________________________________________
    February 17, 2021, 4:02 am
    Arrived Shipping Partner Facility
    SANTA FE SPRINGS, CA 90670
    ________________________________________
    February 15, 2021, 6:10 am
    Departed Shipping Partner Facility
    CITY OF INDUSTRY, CA 91716
    ________________________________________
    February 14, 2021, 12:51 am
    Departed Shipping Partner Facility
    SAN DIEGO, CA 92199
    ________________________________________
    February 13, 2021, 12:26 pm
    Arrived Shipping Partner Facility
    LAKESIDE, CA 92040

      (Citează)

  10. Trimis pe 15 decembrie scrisori din Austria, toate deodata intr-o cutie. In Belgia au ajuns cam in 5 zile, in RO intre 12 martie si 20 martie, iar una din ele nu a mai ajuns deloc.

      (Citează)

  11. Andrei G:
    Nu inteleg cu ce ar ajuta disparitia Postei. Cam peste tot ai posibilitatea sa primesti un colet prin firme de curierat, dar probabil tu ai ales varianta asta fiindca era mai ieftina.

    Trebuie sa dispara ca functioneaza pe baza de subventii si contracte cu dedicatie cu statul, nu pentru ca ar oferi servicii de calitate si sa fie pe profit in vreun fel.

      (Citează)

    • Posta ar trebui vazuta ca un serviciu oferit cetatenilor si ca orice serviciu implica anumite costuri pentru stat.
      Dar intradevar modul in care se cheltuie acesti bani este foarte gresit. Clar este nevoie de o reorganizare masiva si o eficientizare a activitatii.

        (Citează)

  12. Acum ceva ani, excursie la Viena. Trimis catorva mebri ai familiei carti postale. Dupa cam 2 saptamani dupa ce am revenit in tara, o saptamana petrecand-o in Viena, au inceput sa ajunga respectivele carti postale. Am verificat datele, toate plecasera din Viena a 2-a zi. In romania le-au trebuit 2 saptamani si 1/2 sa ajunga. Pe a maica-mii i-am luat-o eu singur din cutia postala si i-am inmanat-o…

      (Citează)

  13. Ne miram ca multe plicuri cu votul pentru Alegerile Parlamentare nu au ajuns la destinatie?
    Posta este un mamut, nu moare pentru ca inca mai aduce pensia unor batranei, facturile si multe firme de stat sunt obligate sa trimita actele si pachetele folosind Posta Romana.
    Ar trebui o privatizare, dar nu ca Romtelecom care a fost subevaluata pentru ca aveau multe cladiri mari in aproape fiecare oras din tara iar Telekom s-a imbogatit vanzandu-le. Poate o privatizeaza ministrul PNL Florin Citu

      (Citează)

  14. Posta romana este motivul pentru care nu comand de pe AliExpress si ajung sa platesc de 10 ori mai mult cumparand de la resellers din Romania.
    Culmea incompetentei, am gasit un mandat in cutia postala dintr-o zi in care am stat toata ziua. Deci de lene sa urce 2 etaje si sa bata la usa, postasul a lasat direct mandatul in cutie, sa piarda clientul vremea pana la oficiul postal, decat sa i se inmaneze personal.
    Inteleg insa ca firmele de curierat profita din plin de posta romana. Pentru zonele greu accesibile (sau mai departe de un oras mare), firmele de curierat subcontracteaza Posta romana sa le duca coletele.

      (Citează)

  15. Trimis plic simplu de la Bucuresti pe 30.03.2018.
    Ajuns in Orsova pe 04.05.2018

      (Citează)

  16. Colet trimis din Romania in Belgia, cu Posta Romana. Lasat la posta pe 18 dec, a plecat din Romania pe 6 ianuarie, dupa 3 saptamani de sedimentat in oficiu. A ajuns in Belgia pe 26 ian, deci alte 3 saptamani pe drum.

      (Citează)

  17. Nici cu” poste italiene ” nu mi-e rușine: acum vreo 5 ani am primit o felicitare pentru Craciun trimisă din Italia pe 17.12 , în Romania a intrat în 13.01 anul urmator evident și la sediul firmei noastre abia pe 24.02 și că bonus plicul era și desfăcut .

      (Citează)

  18. A trimis cu sistemul poștal obișnuit – m-m tepuit și eu cu colet trimis din SUA și ajuns în România peste 2 luni.
    Ulterior am ales varianta rapida și a ajuns muuult mai repede.
    De obicei făceam un calcul cam cât timp face un colet pe drum și, înainte de a merge în România, îmi trimiteam prin posta chestiile voluminoase, care ma incurcau pe avion. Le găseam direct la părinți, acasă. Mai simplu, mai comod și mai ieftin asa!

      (Citează)

  19. Andrei G:
    Posta ar trebui vazuta ca un serviciu oferit cetatenilor si ca orice serviciu implica anumite costuri pentru stat.
    Dar intradevar modul in care se cheltuie acesti bani este foarte gresit. Clar este nevoie de o reorganizare masiva si o eficientizare a activitatii.

    Nu trebuie sa ofere statul servicii neesentiale subventionate de nici un fel. Unde esential inseamna doar politie si armata, nici o alta balarie gen spitale, transport in comun, transport feroviar etc.

      (Citează)

    • Este foarte gresit ceea ce spui. Daca statul nu subventioneaza nimic, atunci pentru ce se mai platesc taxe si impozite?
      Daca nu subventionam spitalele, mai pastram scolile, gardinitele, cresele? Sau fiecare trebuie sa se descurce asa cum poate?
      Soselele mai trebuie reparate din fonduri nationale/locale? Sau introducem o taxa pentru fiecare portiune de drum si in functie de cati bani se strang se decide daca drumul va fi reparat, curatat de zapada iarna, etc. ?

        (Citează)

  20. Cadou de Craciun de la rude pus prin curier in UK/London pe 11.12.2020 ajuns in RO/Bucuresti in 04.02.2021 :)

      (Citează)

  21. Ceea ce propui tu este, groso modo, teoria lui Milton Friedman (Chicago School of Economics).
    Friedman și, ulterior, adepții acestuia, si-au aplicat elucubrațiile legate de piata libera prin America de Sud, unde au distrus literalmente tari precum Chile și Argentina.
    Îți recomand să citești “The Shock Doctrine” de Naomi Klein pentru a intelege de ce nu functioneaza modelling Milton și de ce nu l-a aplicat in SUA mai intai.

      (Citează)

  22. La mine a fost invers, poșta română s-a mișcat super repede(1 zi de la București la Suceava, iar la Suceava a fost livrare în aceiași zi), iar în Olanda(Post NL) coletul a stat aproximativ 1 lună.

      (Citează)

  23. De obicei ajung ok felicitările astea, chiar înainte de Crăciun și sau între Crăciun și Anul Nou. Dar anul ăsta și eu am primit felicitarea din US pe la inceputul lui Februarie.

      (Citează)

  24. Andrei G:
    @Ion, tu ai facut o comparatie gresita, intre servicii de curierat din Germania si servicii din Romania.
    Corect era sa compari Posta Romana cu livrarea unui colet din Romania prin DHL. Si ajungeai la concluzia ca mai bine platesti 160 de lei si astepti 3 saptamani decat sa platesti 800 de lei prin DHL, chiar daca livrarea dureaza 3-4 zile.

    DHL este Deutsche Post, echivalentul Postei române. Am precizat, am folosit DHL standard, nu servicii de curierat speciale. E cea mai ieftină opțiune ceea ce am folosit, nu curieri, nu livrare urgenta etc. Și m-a costat 18 euro, am trimis de mai multe ori cutii cu cadouri, de 3-4 kg, la prețul ăsta.

      (Citează)

    • Ai folosit servicii DHL (curierat) sau Deutsche Post?

      Apropo, face si Posta romana “factaj”.

        (Citează)

    • Deutsche Post opereaza in Germania partea de colete doar sub brand DHL, DHL fiind divizie a Deutsche Post. Cred ca Deutsch Post scrie doar pe plicuri, pe colete le pune Abziehbild cu DHL. Nu am facut nimic special, m-am dus cu cutia in brate la un oficiu postal, au cantarit, am platit, am primit un tichet cu tracknummer si aia a fost. Nu am cerut nimic special, asta e cea mai ieftina si simpla procedura de a trimite colete.

        (Citează)

  25. Ionut M:
    Cupoanele de pensie ajung la pensionari.
    Eu ii am pe ai mei și le primesc in căsuța poștală. Pensiile le încasează pe card, fiindcă e mult mai civilizat decât să stea la cozi ca să nimic
    Poșta nu trebuie să dispară, ci transformată într-o foarte performantă companie de transport mărfuri.
    Au spații, au angajați, au mașini, am văzut foarte multe mașini de transport noi la poștă. Dacă nu aveau ce căra cu ele, sigur nu le cumpărau.

    Nu generaliza o situatie nationala doar ca ai tai primesc cuponul.

      (Citează)

    • @F., acelasi lucru l-ai facut si tu.
      Doar pentru ca ai intalnit cateva cazuri in care nu s-a primit cuponul de pensie, ai generalizat. Dar uite, si eu pot sa spun ca pentru tatal meu si pentru bunica mea ajung intotdeauna cupoanele de pensie.
      Desigur, asta nu inseamna ca Posta nu are probleme. Doar ca totul difera foarte mult de postasul din zona.
      La fel ca la curieri si la fel ca la firmele care livreaza facturi.

        (Citează)

  26. Din contra, Posta Romana si numai Posta Romana este de vina pentru aceste intarzieri. Ce am comandat de pe aliexpress a ajuns relativ normal in Olanda, dar de acolo in Romania am chestii care au facut o luna si tot nu au aparut in sistem.

    Nu exista metoda de transport pe care sa plece un pachet din Olanda pe 9 martie si la jumatatea lunii aprilie sa nu fi ajuns in trackingul Postei Romane.

      (Citează)

  27. Am trimis de Crăciun, in același timp, doua cutii, una in Franța și una in România și doua plicuri la aceeași adresa (am uitat sa le bag in cutii) in România, la țara, a ajuns cutia prima, in Franța la țara a ajuns scrisoarea după cutia românească și abia apoi cutia. Cu aceeași ocazie am mai pus vreo 16 scrisori către România Franța Belgia Cehia și Uk. Cea spre UK a ajuns printre primele, la celelalte diferențe chiar și între cele spre București, nu ai ajuns in același timp. Dar au ajuns toate și chiar înainte de Crăciun.

      (Citează)

  28. Andrei G:
    Nu inteleg cu ce ar ajuta disparitia Postei. Cam peste tot ai posibilitatea sa primesti un colet prin firme de curierat, dar probabil tu ai ales varianta asta fiindca era mai ieftina.

    Nu am decis eu prin cine sa il livreze. Evident ca daca era dupa mine preferam pe oricine altcineva ( dhl, ups samd) . Dispariția PR ar elimina inca o capusa in care se toarnă bani cu nemiluita, care sta/stătea pe o tonă de bani, spatii comerciale in buricul târgului, logistica cât încape dar niciodată nu au performat si, cu atat mai putin, nu si-au respectat clientii, profitând de monopolul lor zeci de ani. Insist pe idee, falimentul PR ar fi pt mine un motiv de bucurie .

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus