►► Ofertele continuă la: eMAG・Fashion Days・Finestore・PC Garage・Flip・Secom・Altex. 📺YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
După numărul și tipul mașinilor electrice din România, am scos din datele Poliției și diversele tipuri de supercar-uri din România. A ieșit clipul de mai jos.
Fun fact: 13 Rolls-Royce Cullinan noi au fost înmatriculate în 2020 în România, din care două sunt ediția Black Badge și probabil au cost vreo 350.000 de euro. Lamborghini Urus? Sunt acum 70 în România. Aston Martin DBX? Avem! Sunt câteva mii de Porsche Cayenne, printre ele și 17 Cayenne Turbo S E-Hybrid noi cu preț de pornire de 177.000 de euro, dar primești 680 CP pentru asta. Oh yeah, și 234 de Mercedes AMG GT în România. Multe altele în clip.
Iată-l și pe cel cu mașini electrice, dacă nu l-ați văzut:
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
38 comentarii
06/03/2021 la 7:47 AM
ANAF continuă să nu aibă nici o acțiune vis a vis de verificat proprietarii acestor dovezi de evaziune, corupție, mită, șpagă etc.
Gaelex(Citează)
06/03/2021 la 11:33 AM
Interesant este ca Porsche de 177000 de euro are impozit 400 de lei!
Adi(Citează)
06/03/2021 la 1:40 PM
Și de ce ar avea un impozit mai mare?
Catalinx(Citează)
06/03/2021 la 8:06 AM
Interesante date, desi nu surpinzatoare. Sustin ce spune Gaelex despre necesitatea unor verificari de justificare a veniturilor care permit aceste achizitii, unele facut cash. Nu sunt frustrat si nici gelos (cu greu as putea fi gelos pe cine da 300 k pe un Rolls Royce Cullinan, o masina absolut ingrozitoare) insa in locul statului roman as dori sa stiu din ce activisti comerciale isi cumpara omul de “afaceri” Alex Bodi Lambo Urus si ce taxe plateste el si alti bombar..aah businessmeni ca el la stat. Nu de alta, dar parca avem o mica problema denumita deficit si incasari mici de taxe la buget. In rest, cu mici exceptii, modele de cocalari care doresc sa epateze.
Cosmin T.(Citează)
06/03/2021 la 6:43 PM
imobiliare!
“dezvoltatorul” de la care am cumparat ap, are unul din cele 234 Mercedes AMG GT, enuntate de Radu in articol.
gabi(Citează)
07/03/2021 la 4:58 PM
@gabi e posibil sa il cunosc desi sunt mii de dezvoltatori. are cumva initialele AP ? :)
Ionut P(Citează)
06/03/2021 la 8:42 AM
2 mici comunisti mai sus, degeaba au trecut zeci de ani de la vremurile alea.
Bogdan(Citează)
06/03/2021 la 9:27 AM
Stii cum e, nu ii intreba cum au facut primul milion. Ca de la un nivel incolo, surpriza, chiar isi permit sa cumpere asa ceva, nu inseamna automat ca sunt toti bani furati.
Si ar da si mai mult de atat. Masina, baschetii si telefonul mobil sunt cele mai puternice statementuri in fauna romaneasca, nu?
Sunt penele rosii-purpurii din coada, sunt gusele al mai infoiate si mai rosii.
Morrissey(Citează)
06/03/2021 la 9:53 AM
De unde știi ? lucrezi la ANAF ?
Cristian Mititelu(Citează)
06/03/2021 la 10:13 AM
Știi foarte simplu asta, nu e nimeni în pușcărie pentru evaziune fiscală de milioane, mită sau șpagă mediatizată în presă și dezbătută la TV.
Gaelex(Citează)
06/03/2021 la 8:08 PM
De ce, Cristian Mititelu, lucrezi tu si te simti?
Justin(Citează)
07/03/2021 la 11:32 AM
@Cristian Mititelu, uite doua articole de unde reiese ca ANAF-ul nu face nimic (sau ca face prea putin) pentru a combate evaziunea fiscala:
https://www.zf.ro/eveniment/romania-a-ramas-campioana-uniunii-europene-la-evaziune-fiscala-la-19542431
https://www.economica.net/orban-anaf-nu-a-fost-informatizat-avem-cel-mai-mic-procent-de-colectare-din-ue_178758.html
Andrei G(Citează)
06/03/2021 la 12:29 PM
Sau cate dosare de evaziune fiscala, trafic, coruptie etc. ar trebui sa fie deschise de procurori/diicot/dna.
John(Citează)
06/03/2021 la 12:38 PM
Cei care sar in apararea tipului astuia de “milionari” spera si ei sa ajunga asa intr-o zi si au atacuri de genul asta, preventive.
E aproape garantat sa existe ilegalitati la mijloc in averile unor astfel de baieti, e absolut normal sa fie auditate firmele respective sau indivizii pe numele carora sunt inmatriculate.
Bogdan(Citează)
06/03/2021 la 12:50 PM
Si nici macar nu trebuie sa fii Colombo ca sa vezi rapid ca imbogatitii astia nu au nici o sursa legala de venit. Nu mai devreme de azi a pus dorian popa un clip in care se simtea ca un milionar in casoaia din snagov a unuia. Daca il cauti pe ala are o firma ce e pe pierderi sau profit nesemnificativ de la infiintare. Dar el are casa si domeniu se mii de mp. Tot in clipurile lui prezenta acu ceva vreme masinile lui alex bodi “un super afacerist”. Intre timp pe asta l-au saltat, dar apoi i-au dat repede drumu ca nu cumva sa sufere prea tare. Sa se intoarca linistit la luxul dobandit prin infractiuni dovedite.
Alt youtuber face clipuri cu masinile unora. Ii cauti pe toti au afaceri in gaura de cand se stiu. Dar cumva ei traiesc pe picior mare si nici bunul simt sa se fereasca de expunere publica nu au. Li se rupe si stiu ca traiesc intr-un sat fara caini.
John(Citează)
06/03/2021 la 1:16 PM
Lumea mai lucrează și cu ziua, nu orice activitate a unui om trebuie impozitata de stat. Nu cred ca aveți pretenția ca de ex munca la camp de zilier sa fie impozitata. Sau unu care isi tunde prietenii de ex. Sau unu care face tatuaje din apartament. Nu are statul ce cauta cu pretentii de parte din bani ca nici muncitorii astia din exemplu nu au nici o plasa de siguranță și statul nu a ajutat cu nimic în activitatea lor. Nu ajuti nu ai cum sa ceri parte din bani oricat de mult te oftica. Nu trage statul cu matusa la sapat șanțuri si munci agricole. Ideea asta ca orice castig trebuie impozitat este o imbecilitate. Doar pentru ca existi în tara asta nu inseamna ca automat indiferent ce faci, statul trebuie sa îți bage mana in buzunar.
Pmk(Citează)
06/03/2021 la 1:57 PM
Pmk, ai uitat de la ce s-a plecat. De la “bolizi de lux” inmatriculati in romania. Te asigur de pe acum ca nici unul nu e inmatriculat de vreun frizer, tatuator, lucrator cu ziua pe nu stiu unde. La fel de bine te pot asigura ca fiecare din proprietari daca e luat la bani marunti nu isi poate justifica averea.
Dar la noi se investigheaza pe masura tarii in care suntem. Te apuca rasul cand vezi “descinderi” ale mascatilor la unii prezentati drept “traficanti” sau “capi ai retelei” si locuiesc in niste cotete insalubre cu niste coji de masini in drum. Exact aia sunt oamenii pe care oamenii legii inteleg sa ii cerceteze. Nu pe astia cu masini de peste 500.000 euro.
John(Citează)
08/03/2021 la 6:35 AM
@john De unde poti tu sa ne asiguri ca nu isi pot justifica averea, ii stii pe toti? Vorbesti aiurea.
Ca sa nu mai spunem ca nu tre sa fii Bezos ca sa ti iei o masina de o suta si ceva de mii, sau chiar mai putin. Ti o iei si din salariu de ITist daca castigi bine si esti disperat dupa masini.
nm.bradu(Citează)
06/03/2021 la 2:39 PM
Nici tu luat la bani mărunți nu îți poți justifica averea. Nu trebuie sa am dovezi de cumpărare și bonuri și chitanțe pe fiecare obiect sau leu din casa. Am exemplu de oameni care au strâns toată viata din greu și au pus în 25 de ani 60000 euro. Când au vrut sa își cumpere o casa cu banii aia s-au trezit ca sunt tratați ca niște criminali, ca să justifice banii. Pai i-am strâns frate. Mai ajut un prieten, mai instalez un windows, mai car niște chestii, mai descarc niște camioane. Și uite asa am 60 000 de euro în sacosa când pe cartea de munca sunt trecut cu minim. Ce e asta cu considerat vinovat și trebuie sa îți dovedești nevinovația? De când s-au inversat lucrurile?
Dacă eu in 2013 sa zicem i-am făcut o retea unui prieten în vila și în loc sa îmi dea toți banii mi-a dat jumate și un stick cu 1000 de bitcoin. Acum as avea 50 milioane de dolari în btc. În 2013 statul roman habar nu avea de btc. Acum dacă vreau sa scot banii, cum “demonstrez” eu ca e btc meu? Cum justific banii? Cum sa ai tupeul sa îmi ceri justificări sau o parte din bani când tu rahat de tara habar nu aveai ca exista ceva numit btc în vremea aia?
Ai niște bani și nu i-a declarat nimeni furați? Sunt ai tai, nu are nimeni treaba cum au fost făcuți. Decât frustrații
Pmk(Citează)
07/03/2021 la 11:45 AM
@Pmk, logica asta cu “ai niste bani pe care nu i-a declarat nimeni furati, sunt ai tai” n este deloc corecta. Si nici nu se potriveste cu mentalitatea ta de om care ridica in slavi comunismul si politica interna a Chinei.
Acolo este posibil sa ti se ia banii si daca poti sa ii justific, doar fiindca ai prea multi.
Dar sa revenim la Romania.
De exemplu daca ai luat toata viata spagi ca sa dai autorizatii de constructii in zone unde nu ar fi trebuit, nu o sa vina nimeni sa declare ca banii aiai pe care i-ai primit ca spaga sunt furati. Si fara sa luam in calcul banii de spaga, nu se poate demonstra ca ai facut ceva ilegal. Poti pur si simplu sa afirmi ca tu ai fost incompetent si ai interpretat gresit planul urbanistic din zona.
Iar exemplul tau cu instalatul unui Windows sau carat chestii iarasi nu sta in picioare. Daca instalezi suficiente Windows-uri si cari suficiente lucruri incat sa srangi 60.000 euro (pe langa cheltuielile zilnice), asta este deja o afacere de prestari servicii si devine ilegala. Fiindca sigur nu si atatia prieteni incat sa-ti dea tie 60.000 euro, este clar ca vinzi aceste servicii si altor persoane.
Asta inseamna concurenta neloiala fata de firma care ofera servicii de transport in mod legal.
Andrei G(Citează)
07/03/2021 la 5:21 PM
Deci în 25 de ani nu e voie sa poți pune 2000 de euro pe an, 2 persoane, din mici comisioane. Dacă instalez windows la prieteni de la cati prieteni încolo trebuie după mintea ta sa îmi fac firma de instalat Windows ca nu cumva sa nu planga statul roman după impozitul pe instalarile mele nu? La fel și la sapat santuri, stat cu copilul vecinilor, descarcat camioane, făcut curat prin case. Câte o firma pe toate astea, acum un om nu mai poate munci decât cu firma? Nu pot sa merg sa repar un pc decât cu firma? Mars de aici ma cu vrajeala asta, visați aberații. Cu cât sunteti si voi si statul mai nerealisti si agresivi cu atat lumea se va pune contra.
Pmk(Citează)
07/03/2021 la 5:48 PM
Și ca să vezi că nu ai înțeles nimic, îmi zici mie ca susțin politica interna a Chinei si comunismul. Nu boss, eu critic dublul standard si ipocrizia voastra vs china si a felului în care ati sarit toti pe fenta lu trump cu china si a devenit repede subiect de comentarii pe net cand cu 3 zile în urma sa zica trump ceva habar nu aveati de china si ca totul rau în lumea asta, nu-i asa, e vina lor. A si a Rusilor. Internetul romanesc nu a făcut decât sa preia subiectele și ideile din internetul sua, fără sa poată adaugă nimic propriu, pentru ca nu aveți educatia necesară sa va dați cu parerea dar tot o faceți ( informațiile, privirea de absamblu, intelegere a timeline-ului întâmplărilor)
Dacă este cineva care apreciaza ce face guvernul chinez cu adevăr este toată elita occidentala care visează sa va pacaleasca prin diverse metode ca să introducă în societățile noastre acelasi tracking si supraveghere si sistem de credit social ca în China păstrând totuși în viata minciuna ca avem libertate.
Cu frica de covid pe care v-au băgat-o în suflet sunteți dispuși sa acceptați orice intruziune în viata voastră a statului, privare de libertate si pierdere a unor libertăți, pasapoarte de vaccin si cateva runde de vaccinuri, distrugerea afacerilor altora ca să va simțiți voi mai safe, etc.
Trebuie sa înțelegeți ca unii oameni nu sunt în aceeași stare și din exteriorul ei lucrurile se vad altfel. E ca atunci când ești îndrăgostit și nu vezi realitatea din cauza bulei de happy feelings care te înconjoară. Oi fricoase și credule, ipocrite si cu dublu standard.
Pmk(Citează)
07/03/2021 la 9:08 PM
@Pmk, presupui tu aiurea ca noi nu stiam nimic despre China.
Eu am spus de acum 10 ani ca toata globalizarea asta nu este buna si pe termen lung tarile tehnologizate vor avea de pierdut fiindca tari precum China (si compania) vor fura tehnologia si vor putea folosi mana de lucru mai ieftina pentru a produce aceeasi calitate la preturi mai mici.
Daca vrei un examplu concludent dinaintea erei Trump poti sa vezi exemplu Asus care a produs cativa ani laptopuri pentru Dell si apoi, folosind experienta dobandita, a inceput sa scoata pe piata produse la calitate superioara si preturi mai mici.
Acum o dai la intors, pana acum laudai China si lasai sa se inteleaga ca abia astepti sa devina conducatorul de facto al lumii.
Si revenind la prima prostie pe care ai spus-o. Cine vreodata a fost anchetat fiindca a pus deoparte 50.000 euro in 25 de ani?
Pana si @john ti-a explicat ca discutia a pornit de la bolizi de lux inmatriculati de persoane care duc un stil de viata pe care nu si-l pot permite din sursele de venit oficiale, dar tu tot o dai mai departe cu instalarea de windows.
Stii cum este? Surprinzator, dar chiar in tarile alea in care statul este agresiv si “nerealist” este cel mai crescut nivel de trai din lume.
Cu cat statul este mai “realist” conform viziunii tale si lasa orice afacere sa se desfasoare fara forme legale, cu atat mai amarati sunt cetatenii si mai scazut este nivelul de trai.
PS: ca de obicei argumentul tau suprem este “eu sunt mai inteligent decat voi, nu are sens sa va explic pentru ca va lipseste imaginea de ansamblu si nu ati intelege”.
Andrei G(Citează)
06/03/2021 la 2:51 PM
In Italia exista o institutie numita Guardia di Finanza (Garda Financiara pe romaneste) care ancheteaza inclusiv ad-hoc orice proprietar de masina mai scumpa de 100.000 euro.
Niste comunisti nenorociti italienii astia!
Auzi la ei tupeu, vor sa combata evaziunea viscala, de-a dreptul strigator la cer, nu?
Mihai(Citează)
06/03/2021 la 6:00 PM
In SUA, care stiu cum e cu democratia si au avut epurare de comunisti, IRS-ul da celui care i-a anuntat pana la 25% premiu din banii recuperati de la un evazionist.
Care este unul din cele mai des intalnite motive pentru denuntul facut la fiscul american? Masina noua aparuta in curtea vecinului.
Gaelex(Citează)
06/03/2021 la 3:42 PM
Pai daca este hybrid…
Mihai m(Citează)
06/03/2021 la 4:06 PM
……zise Vulpea uitandu-se cu jind la struguri! Gusturile nu se discuta! Bodi a facut bani din prostitutie! E peste! Daca consideri ca poti sa actionez in directia stoparii acestei situatii actionezi! Daca nu, nu-i mai numara omului ouale!
Ionete(Citează)
06/03/2021 la 7:13 PM
Nu e relevanta valoarea, e model hibrid, asta e legea – nu se impoziteaza dupa valoarea de catalog.
Un alt exemplu ar fi Polestar 1 – 150.000 euro, 2.0 hibrid – worst case scenario impozitul e pana in 200 ron, fiind hibrid cred ca tinde spre zero.
Fuzz(Citează)
06/03/2021 la 9:45 PM
Uite romanul adevărat. Înjură ca de unde are bani de mașina scumpa, dar tot își face griji pt impozitul plătit.
Discutați și de revizie?
Bogdan(Citează)
06/03/2021 la 10:34 PM
Nenea, trăim într-o țară în care poliția iti intra in casă doar daca faci petrecere, daca iei ostatici te asteapta afara linistită, cu țigara în mână, sa iti termini treaba. Iar tu vrei sa verifice Anaf-ul pe aia cu Urus. Fugi dom’le de’acilea…
Coco Moll(Citează)
07/03/2021 la 12:13 AM
si daca unul dintre astia au facut banii cinstit, sugi tu mielu?
omul by default e nevinovat, nu trebuie sa justifice nimic
bogdan(Citează)
07/03/2021 la 7:11 AM
Altul care nu vrea sa gandeasca.
Pentru a n-a oara, investigatia e cam asa
1. X-ulica a raportat venituri de 3 lei la ANAF
2. acelasi X-ulica a luat masina de 100k
3. nu va suparati X-ulica, cum va permiteti masina de 100k din 3 lei?
Gaelex(Citează)
07/03/2021 la 12:03 PM
@bogdan, de unde ai scos-o pe asta cu “omul nu trebuie sa justifice nimic” ?
Legea spune ca trebuie sa platesti impozit pentru venituri, iar ANAF-ul exista pentru a se asigura ca fiecare plateste impozitul corect.
Daca eu am o afacere din care mi-am cumparat o casa si o masina si am platit impozit X lei pe luna, ANAF-ul are dreptul sa verifice incasarile ca sa se asigure ca am platit impozit corect.
In schimb, in baza a ce spui tu, daca vecinul meu nu are nicio afacere dar si-a cumparat aceeasi casa si aceeasi masina, nu trebuie sa il verifice nimeni. La el se merge pe incredere.
Andrei G(Citează)
07/03/2021 la 1:40 AM
Plin de cocalari ciudoși pe-aici :)) Ca și fază simplă, de un Rolls Royce Black vă pot zice eu, că știu al cui e, și toată Oradea știe.
Omul face banii ăia legal și lejer, e milionar de mulți, mulți ani de zile.
Eu nu vă înțeleg pe cuvânt, se fac bani în România, nu suntem în anii 90-2000 când mai puteai zice că doar cu evaziune se fac banii ăștia.
Avem lanțuri de fast food proprii, avem magazine online mari, avem oameni care fac bani atât în țară cât și în străinătate. Și 13 Rolls Royce Cullinan la 20 milioane de oameni și PIB-ul României nu e cine știe ce.
Iar la salarii de mii de euro, să dai 2 mii de euro rată leasing pe o mașină de 100k e fezabil deja.
manu144x(Citează)
07/03/2021 la 12:11 PM
Nu a zis nimeni ca toti si-au luat masinile astea ilegal. Dar in conditiile in care ne plangem ca suntem tara din Uniunea Europeana cu cel mai mare nivel de evaziune fiscala, verificarea celor care fac astfel de achizitii poate fi un bun punct de plecare.
Corect, poti sa il verifici si pe ala care si-a luat Logan, dar sansele sunt ca si daca il prinzi ca a facut evaziune, beneficiile la buget sa fie mai mici decat costurile cu investigatia necesara.
Andrei G(Citează)
07/03/2021 la 1:42 AM
Cum v-ați permis această mașină?
Am dat meditații
😂
Mihai(Citează)
07/03/2021 la 6:34 PM
Sunt curios dacă, la fel cum cere lumea la exemplu meu de sus, domnul mare președinte a declarat toate veniturile din meditații si a plătit impozit pentru ele. Also, are firma de meditatii sau dupa care număr de elevi meditati trebuie sa isi faca? Eu nu pot instala Windows fara firma, el poate da meditatii ca e profesor? Pai si eu sunt it-ist.
Cum ziceam, dublu standard.
Pmk(Citează)
07/03/2021 la 9:12 PM
@Pmk, sa ne anunti cand iti iei primul Ferrari din banii de instalat Windows si atunci se poate continua discutia asta legata de bolizi de lux. Nu ca ai strans tu 2000 de euro pe an. Baietii aia pe care ii aperi tu cheltuie cate 2000 de euro pe seara.
Andrei G(Citează)