un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Filme: Zack Snyder’s Justice League, varianta de 4 ore

18 Mar 2021  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

25 comentarii

Justice League, filmul din 2017, n-a picat chiar foarte bine la public, iar Zack Snyder, regizorul său, a declarat că el avea altă viziune pentru film, mai lungă, mai bine montată. Fanii au tot insistat să scoată această versiune extended și acum ea a fost lansată.

Și Zack Snyder’s Justice League, disponibil acum pe HBO GO, chiar este lung. Originalul avea 2 ore. Acesta are 4 ore!

L-am văzut și trebuie să zic că rezolvă multe dintre problemele filmului original. Nu-l transformă în vreo capodoperă, dar rezultă un film mai bun.

În patru ore este timp mult de spus o poveste într-un ritm mai normal, cu suficiente detalii pentru ca acțiunea să aibă mai mult sens. Sunt multe scene mai lungi, sunt multe detalii în plus, dar în principal avem acum:

  • un origin story mai amplu pentru Cyborg.
  • mai multe explicații despre ce vrea Steppenwolf (ăla rău), ce-l mâna pe el în luptă, povestea celor trei cutii și inclusiv scene cu Darkseid și acoliții săi (sunt sigur că, dacă aș fi citit comics, le-aș fi știut numele).
  • mai mult background despre Aquaman. Acum nu mai contează, că a avut propriul său film în 2018, dar aceste scene în plus ar fi fost binevenite în 2017.
  • au fost eliminate niște scene enervante. Țin minte o familie de țărani care se ascunde într-o casă de parademonii ăia care invadau în secret lumea și la final sunt salvați. Nu-i pasă nimănui de ei, dar erau în filmul original oricum, probabil ca să arate că o fetiță este salvată și zâmbește frumos. Eh, din această variantă au dispărut de tot!
  • la final de tot este o scenă destul de lungă dintr-un viitor distopic, cu un dialog mișto Batman vs Joker.

Și cel mai important este următorul aspect: sfârșitul este acum mai bine construit  și este mult mai clar arătat că fiecare membru al echipei a fost crucial pentru înfrângerea invaziei multi-dimensionale demonice extraterestre (serios). În varianta originală, sfârșitul era dezamăgitor pentru că apărea Superman și îi bătea de-i rupea pe cei răi. În noua variantă, descoperim că asta nu era suficient, ci toți au fost instrumentali pentru reușită.

Mi-a plăcut și muzica. Este timp și pentru câteva interacțiuni mai plăcute între personaje.

Cum spuneam, însă, nu vă așteptați la o capodoperă. Povestea generală este aceeași, doar că spusă mai bine. Dacă Zack Snyder a considerat că are nevoie de încă 2 ore pentru a spune o poveste mai bună decât ce-a ieșit inițial, e clar că au mai mai multe probleme la mijloc decât un montaj neinspirat. O asemenea lungime probabil nici n-ar fi rulat în cinematografe.

Problema filmului este că tot stă mai slab în comparație cu Avengers, unde strategia Marvel a fost mult mai bună, construind ani de zile diverse filme de dezvoltare a personajelor pozitive și negative pe care apoi le-a îmbinat mișto. Au construit cu atenție lumea lor și apoi au cules beneficiile.

Prin comparație, Justice League, simplu sau extins, îi scoate din burtă pe Cyborg, Flash și Aquaman (cum spuneam, filmul său a fost lansat ulterior). Singurii pe care îi cunoaștem tot din cinematografe în perioada recentă sunt Superman și Batman și Wonder Woman. Primul este invulnerabil la orice și uneori plictisitor prin moralitatea sa; al doilea are mereu gadgetul potrivit la dispoziție și pare neverosimil. Universul DC, pur și simplu, nu are eroi la fel de interesanți sau complecși pentru o astfel de echipă de amploare.

Mai mult, nu are nici personaje negative la fel de interesante. Thanos a fost emblematic. Gândiți-vă că lumea dezbătea dacă faptul că a eliminat jumătate din univers este sau nu o decizie proastă. Thanos did nothing wrong a fost subiect mare la lansarea Infinity War. În DC, îl avem pe Darkseid, care vrea să-i omoare pe toți pentru că nu-i plăcea viața, iar Steppenwolf e cumva forțat să cucerească planete în numele său.

Va face Zack Snyder’s Cut pe mulți oameni să zică “wow, acum abia aștept Justice League 2”? Nu.

Asta este mai mult o cugetare despre talentul scriitorilor Marvel vs DC Comics. Revenind la Zack Snyder’s Justice League, dacă vă plac filmele cu super-eroi, atunci ar trebui să-l vedeți. Este pe HBO, e disponibil gratuit. Singurele dezavantaje în acest caz sunt faptul că este făcut în format 4:3, inexplicabil în lumea televizoarelor 16:9, și că durează, totuși, 4 ore!

asus s5507

    25 comentarii

  1. Singurul lucru pe care îl am de reproșat acestui film (și “universului DC” recent) este că vrea să copieze succesul Marvel cu aceeași rețetă.
    Filmele Marvel mi se par atât de plictisitoare și fără substanță, singurul context în care le vad este când sunt in avion și vreau să văd ceva ușor, care sa nu îmi pună prea mult mintea la contribuție.

    Aveam speranța că DC nu merge în direcția asta, dar cu Justice League mi-a arătat altceva…

      (Citează)

    • BGDN: Filmele Marvel mi se par atât de plictisitoare și fără substanță, singurul context în care le vad este când sunt in avion și vreau să văd ceva ușor, care sa nu îmi pună prea mult mintea la contribuție.

      Acesta este scopul lor. N-au de obicei vreun mesaj înălțător în spate sau măcar ceva care să te facă să gândești la una-alta după ce-l vezi. Popcorn movies.

        (Citează)

    • @BGDN, ce film ai vrea sa fie facut in baza unor benzi desenate ce au fost gandite initial pentru copii si adolescenti?
      Niciodata nu a fost vorba de ceva complex, care sa iti puna mintea la contributie. Ba mai mult, daca incerci sa le analizezi logic (chiar si superficial) o sa te enervezi ca nimic nu are sens.
      Tehnologiile se “contrazic” intre ele, puterile variaza nu doar de la film la film, dar si in functie de scena, etc.

        (Citează)

  2. Aham, ai auzit de butonul de pauza? Hai ca LG-urile au toate de la o vreme butonul asta, inclusiv cel pe care l-ai comandat de stock busters acum ;)

    Nu am apucat sa il vad, ma astept sa imi placa… chiar daca am fost la Lidl si am uitat sa iau popcorn desi m-am gandit la asta.

    Varianta lansata in cinematografe era de fapt despre intoarcerea lui Superman, care este complet imba si OP fata de aia rai.

      (Citează)

    • Mi se pare ciudat să te uiți la un film în două zile diferite. Parcă se rupe… filmul.

        (Citează)

    • Puteau face 2 filme, cum au făcut cu ultimele 2 Avengers cei de la Marvel. De asemenea puteau să nu îl lase pe Joss Whedon să îngroape ce a făcut Snyder.

      Nu este vreo capodoperă dar este mult mai bun decât ce am văzut în 2017. Steppenwolf nu mai arată de parcă e angajat pentru facilitățile firmelor cu personal cu handicap. Muzica este mai bună și potrivită cu acțiunea.

      Tot trebuie să pui pauză pentru mers la bucătărie sau baie. Sunt vreo 2 momente când scenariul trenează, mai trebuie să facă și personajele conversație irelevantă.

      Finalul nu este cred în viitor, este un prezent alternativ în care Lois a murit, idee care a stat la baza seriei Injustice.

        (Citează)

  3. Sunt puțin dezamăgit de Joss Whedon din cauza Age of Ultron și Justice League. Poate că ar trebui să rămână la genul de filme și seriale care i se potrivește.

      (Citează)

  4. Mie din contra, mi se pare ca universul DC are atat eroi cat si villans mai complecsi si nuantati, in special tot ce are legatura cu Batman. Background tragic, moralitate ambigua, fara superputeri ridicole scoase din cur in era de aur a benzilor desenate. Overall, mi se pare totul mai matur si plauzibil. Filmul Joker a fost singurul care a reusit sa surpinda aspectele astea, dar nu e chiar blockbusterul exploziv care prinde usor la fanii filmelor de actiune.

      (Citează)

    • Aproape toți au background tragic.

      În rest, Batman are moralitate ambiguă doar în filmele noi ale lui Christopher Nolan. În cele vechi, era Clooney cu sfârcuri pe armură și glume proaste.

      Batman este cel mai dezvoltat erou DC și probabil este popular pentru că-i uman. Mie nu-mi place însă pentru că are mereu în traistă accesoriul perfect pentru situația dată, ca și Iron Man. Asta îl face nerealist pentru mine.

        (Citează)

  5. astept varianta xxx, altfel sa (re)vezi un film 4 ore mi se pare prea mult, e doar pentru fani…

      (Citează)

  6. Nu stiti cum sa il caut dupa denumire pe hbo go, nu reusesc sa il gasesc? Multumesc

      (Citează)

  7. Flash a aparut prima oara intr-o revista de benzi desenate in 1940 iar Justice League in 1960; cam aiurea sa spui ca au fost scosi din burta. Chiar si fara origin movies, lumea tot stia cine sunt. E chiar un serial Flash in derulare, chiar daca nu e facut de DC, tot e ok.

      (Citează)

    • Am văzut serialul, mă uit la toate. Eu știu bine cine este Flash. Țin minte și un film văzut pe casetă video prin anii 90.

      Nu poți face însă un film cu buget mare doar pentru fanii care știu astfel de lucruri. Dacă faci așa, ieși pe pierdere.

      Justice League a avut încasări de vreo 650M, de două ori bugetul său. Un film care nu face de 3 ori bugetul e considerat fail (pentru că studioul ia cam 33% din încasări, restul rămân la cinematografe și distribuitori).

      De fapt, a avut cele mai mici încasări din serie https://www.boxofficemojo.com/showdown/sd1178400260/?ref_=bo_shs_sd

      Marvel, în schimb, a făcut origin story pentru toți eroii lor mari acum, pentru noua generație de cinefili, nu s-a bazat că știm noi cine este Iron Man sau Captain America. Și le-am îmbinat apoi bine.

        (Citează)

  8. ma ia somnul doar cand vad prostiile astea, gata, I’m too old pentru desene animate cu actori

    apropo, am fost curios de serialul Brave New World (Netflix) si pot sa spun ca se termina mult mai bine decat incepe

    e cam prost scris, lucruri cam putin explicate, lumea nu e atat de detaliata pe cat mi-ar fi placut mie sa fie, dar macar toata lumea arata bine si serialul are un aer englezesc, ceea ce e misto

    cum Huxley e unul din scriitorii mei preferati, practic sunt obligat sa-l vad :-)

      (Citează)

    • Am înțeles că nu are nici o legătură cu cartea și l-am evitat din acest motiv.

        (Citează)

    • sigur ca are legatura cu cartea, cum sa nu aiba

      actiunea deviaza intrucatva de la carte, dar asta m-a interesat mai putin, ca oricum nu mai tineam minte ce si cum, am citit acum synopsis pt carte

      ce m-a interesat e sa vad cum a fost transpusa societatea aia pe film, cum ar arata etc si mi se pare ca este ok, au reusit sa transpuna destul de bine ideea de baza de lume distopica, e cam la fel cum mi-as fi inchipuit si eu

        (Citează)

  9. Acum (văd de ce) merita noul tau tv LG de 55..

    Formatul 4:3 viziune regizorală ajută mult..

    Dacă il făceau și alb negru era mai bun ca Fargo..

    Dacă il fac 16:9 arata bine Gaz Gadot?

      (Citează)

  10. Justice League a avut încasări de vreo 650M, de două ori bugetul său. Un film care nu face de 3 ori bugetul e considerat fail (pentru că studioul ia cam 33% din încasări, restul rămân la cinematografe și distribuitori).

    De fapt, a avut cele mai mici încasări din serie https://www.boxofficemojo.com/showdown/sd1178400260/?ref_=bo_shs_sd

    Da, stiu, asta e vina majora a casei de productie. Mai intai din Batman vs Superman au taiat aiurea 30 minute, director’s cut este mult mai bun; iar JL2017 a fost de 2 ore fix fara povesti de background si glume gen Marvel. Fanii DC nu au apreciat glumele ieftine, iar ceilalti si-au zis “ia uite-i pe astia ce imita Marvel, mai bine ne uitam la altceva”. Nu poti spune ca sunt filme prea lungi pentru ca ultimele doua Avengers au avut 3 ore, la fel si Titanic.

    Cand viziunea regizorului a mers bine cu casa de productie si acestia nu au intervenit aiurea in film, au avut si succes, gen Aquaman, WW, Joker.

      (Citează)

  11. “uneori plictisitor prin moralitatea sa”

    am vazut Man of Steel si Bat vs Supi, dar daca ma intrebi in ce consta moralitatea lui Superman n-as sti sa-ti spun. Care moralitate? Sa-i salveze pe toti? nu se poate, si il lasa sa moare pe taica-su ca sa isi ascunda identitatea. Sa fie un simbol? nu au avut curaj sa spuna pentru ce, ca nah, ii mancau SJW. Cadre lungi i triste din care fiecare sa-si imagineze ce vrea.

    e asa o varza lipsita de indrazneala ce au facut astia din Superman de nu se mai intelege nimic.

    Deci care moralitate? Poate te referi la filmul lui Cristopher Reeve din 1978, acolo avea forta morala Superman.

      (Citează)

  12. Mai bun decat prima varianta dar nu cu mult, daca la prima mi-a parut rau ca am dat banii pe bilet la asta as fi zis ok. E bine ca l-am putat vedea acasa ca in cinematograf nu rezistam 4 ore fara o pauza de WC.

    Sper sa-l dezvoltate mai mult pe Darkseid cum au facut si cu Thanos in Marvel Universe. Nu vreau sa vad doar o paluga foarte puternica si atat.

    Iar referitor la Superman in general cea mai de admirat chestia la el este vointa de a putea sa ramana Clark Kent cand lumea nu are nevoie de Superman. Sa ai puterea unui zeu suprem si sa poti sa-ti petreci viata ca un muritor mi se pare un lucru foarte greu de facut.

      (Citează)

  13. Lucian Andrusca

    18/03/2021 la 7:40 PM

    În primul rand aceasta este varianta originala, nu cea din 2017, filmul asta a fost filmat atunci, nu a mai adăugat acum Zack Snyder 2 ore ca să îl facă mai bun. În al doilea rand nu ai cum sa spui ca DC nu are eroi la fel de interesanți ca Marvel… A, ca ecranizare nu au fost atât de reușite, asta este altceva. Însă să nu uităm că Zack Snyder chiar asta a încercat sa facă, ceva diferit, mult mai serios și mai dark, dar a fost forțat de studio sa schimbe direcția pt ca voiau sa copie Marvel. De asta a și plecat pana la urma în 2017, pe lângă tragedia din familie. Iar ca informație, personajul Thanos este făcut după Darkseid, lucru recunoscut chiar de creatorul sau.

      (Citează)

  14. Versiunea asta nu are nici o legătură cu prima versiune! E mișto de tot!
    Dar de ce plm l-au făcut 4×3?
    Calitatea video e acolo, efectele sonore sunt acolo.
    Dar cine plm mai are TV 4×3?
    Acțiunea e acolo, efectele Atmos sunt acolo, dar 4×3! Parcă m-am uitat la filme din 60, dar cu Atmos!

      (Citează)

    • Din cate am citit, un super-erou (cu exceptia lui superman cand zboara), e prezentat pe verticala, asa ca poti sa-i surprinzi mai bine detaliile intr-un astfel de format.
      Din punctul meu de vedere, care oricum nu sunt atat de atent la micile amanunte, chestia asta e irelevanta si tot as fi preferat un format modern, dar mnah.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus