►► Ofertele continuă la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
« Arată-ți valoarea cu o masă Louis Vuitton
Care categorii de angajați au ales să se vaccineze și câți »
2 Mar 2021 ·
GÂNDURI ·
Dosarul 10 august 2018 rămâne clasat, a decis definitiv instanța. Este vorba de manifestația anti-PSD în care jandarmeria, la ordinul politic al lui Dragnea și Carmen Dan, a bătut oameni nevinovați care îndrăzneau să protesteze împotriva partidului și a Poliției transformată în forță politică de represiune.
Vă așteptați la altceva? Era destul de clar că o mână va spăla pe alta.
Așa că în zilele următoare probabil veți auzi niște oameni spunându-vă că data viitoare nu mai are rost să ieșiți în stradă, că oricum nu se schimbă nimic.
Ideea aceasta este cât se poate de departe de adevăr dintr-un motiv foarte simplu: corupția sau dictatura nu se pot înlătura niciodată cu o singură demonstrație, cu un singur protest. Cine crede asta este un idealist. Dacă ar fi așa, am trăi deja într-o utopie, o lume perfectă, ușor de corectat printr-un minim efort din partea cetățenilor.
Nu, lupta cu corupția, chiar cu pseudo-dictatura, este o acțiune de durată. Trebuie protestat des, din nou și din nou, pentru ca mesajul transmis să ia forma “nu renunțăm”. Cine renunță ușor este înfrânt ușor. Au fost proteste ample după Colectiv și după OUG 13 și abia dacă s-a schimbat ceva, iar hoții din PSD dau semne că prind din nou voce și vor iarăși la furt.
O schimbare amplă a societății este o acțiune de durată. Uitați-vă la ucrainieni, au stat aproape un an pe “euromaidan” pentru ca statul să dea înapoi într-o singură măsură privind politica de apropiere de Rusia, nu de UE.
Când a fost, de altfel, ușor de obținut ceva bun și cinstit? Decizia de astăzi este o dovadă că sistemul este departe de a fi curățat.
Chiar și victoriile câștigate prin proteste trebuie constant susținute, iar focul dorinței de a trăi mai bine trebuie constant alimentat. Uitați-vă ce ușor s-au trezit maghiarii sau polonezii într-o pseudo-dictatură după ce țările respective au trecut printr-o perioadă de amorțeală pe frontul democrației reale și oamenii n-au mai fost interesați de vot.
După manifestațiile din 1987 de la Brașov, sute de oameni au fost arestați și condamnați la închisoare. Muncitori au fost deportați cu forța din casele lor și răspândiți în țară pentru ca “focarul” Brașov să fie distrus.
Să fim fericiți că cei de atunci nu și-au spus “ne-au învins, data viitoare nu mai are nici un rost să ieșim în stradă”. Să fim fericiți și recunoscător că, în 1989, au ieșit totuși oamenii în stradă în ciuda consecințelor protestului anterior și deci astăzi suntem unde suntem.
Nu uitați și un alt element important: protestele generate de OUG 13 a lui Dragnea au fost împotriva modificării legilor, a textelor în sine, în favoarea corupților. Cu magistrații corupți sau dezinteresați care interpretează aceste legi este și mai dificil de luptat și durează și mai mult, dar na, măcar să nu aibă și litera legii de partea lor.
« Arată-ți valoarea cu o masă Louis Vuitton
Care categorii de angajați au ales să se vaccineze și câți »
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
9 comentarii
02/03/2021 la 5:31 PM
vazusem un comentariu bun pe facebook: ne-au dat la Udrea si Basescu si ne-au luat la 10 august. pentru cine crede in coincidente
cismaru(Citează)
02/03/2021 la 5:58 PM
a ieșit dracnia din pushkahrie?
theSame(Citează)
02/03/2021 la 6:23 PM
Păi e cum am spus la final: e o diferență între textul legii și magistrații care îl interpretează. Cei din urmă pot avea diverse interese, prietenii, datorii șamd. De asta este important să aperi în primul rând textul legii, că măcar îi mai ții sub control pe magistrați.
nwradu(Citează)
02/03/2021 la 6:11 PM
Urmează probabil procese la instanțe UE pe care statul la va pierde pe bandă rulantă și va avea de plătit despăgubiri.
Gaelex(Citează)
02/03/2021 la 8:18 PM
Hahahaha siiguurr.
Incredibil cat de delusional sunt unii.
Bogdan(Citează)
02/03/2021 la 9:03 PM
Problema care apare este ca prin astfel de decizii aparent aberante se creeaza impresia, poate chiar justificata, ca justitia este stramba.
Practic trebuie sa accepti ideea ca intr-un stat democratic, justitia poate lua decizii vadit gresite chiar printr-o complicitate judecator-procuror (totusi nu am citit dosarul dar faptul ca in el procurorul spune ca autoritatile nu planificasera represiunea dar eu n-am vazut echipamentul de lupta specific la alte proteste ma face sa cred ca minte) si daca e o decizie definitiva tu ca cetatean nu ai ce face.
Se clameaza necesitatea independentei dar daca aceasta nu este insotita de competenta si buna credinta, nu poate duce la abuzuri care nu pot fi sanctionate cata vreme nu se poate dovedi comiterea unei infractiuni de catre magistrati?
Si alti condamnati, precum Udrea, pot spune, uite ca si eu poate am fost abuzata de magistrati, si daca nu citesti in detaliu dosarul si motivarea si ai si cunostinte juridice, mai poti sa o contesti?
tyrion(Citează)
02/03/2021 la 11:44 PM
-bolovane, procuratura a deschis acțiunea contra jandarmilor.
-când te referi la competențe, te referi la complete specializate sau…la lozinci?
-care e ” infracțiunea” comisia de magistrați? și care dintre ei? procurorii sau “decizătorii”?
ești și tu pe plus?
theSame(Citează)
02/03/2021 la 11:53 PM
ba tyrion boss, vezi ca aia a lu udrea nu e definitiva, deci scapa.
doar dragnea a muscat-o, probabil ca nu s-a inteles cu americanii la un deal.
dar stai flexat, insula privata ii ramane lui, impreuna cu vila, pardon domeniul dragnea.
tu? tot in apartamentul ala de 3 camere de 50 mp?
bogdan(Citează)
03/03/2021 la 6:53 AM
Cine are impresia că protestele cetățenilor duc la schimbări majore e idealist. Ar fi frumos să fie așa, numai că nu. Așa, rapid, avem exemplele Bielorusiei și Hong-Kongului. Iar în Ucraina nu prea aș vrea să trăiesc.
anukoi(Citează)