un blog de Radu Dumitru

►► Susține blogul cu un click la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlipPC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

Articole interesante de citit astăzi – 14 martie 2021

14 Mar 2021  ·

GÂNDURI  ·

24 comentarii

Povestea lui Emil Kapaun, un preot militar medaliat cu Medalia de Onoare pentru războiul din Coreea.

Povestea unei fete reunită cu salvatorii ei după 35 de ani. Când avea 9 ani, barca familiei s-a răsturnat pe mare. Ea a fost singura supraviețuitoare după ce, pe rând, toți ceilalți din familie n-au mai putut să se țină de epavă în așteptarea unor salvatori.

Richard Garriott a făcut o scufundare în groapa Marianelor. Garriott a fost un fel de Richard Branson sau Elon Musk al anilor 80-90, creator de jocuri, Lord British etc.

9 utilizări pentru WD-40. Nu știam că poți curăța rosturile dintre plăcile de gresie cu așa ceva.

Un penthouse de 40 de milioane de dolari în Manhattan, lângă One World Trade Center:

Inventatorul casetei audio a murit la 94 de ani. Privind în urmă, probabil a fost una dintre cele mai importante invenții ale secolului, aducând muzica în orice casă și în ce moment își dorea ascultătorul. A lucrat la Philips, a lucrat și la standardizarea CD-ului. Good man!

Avatar a redevenit filmul cu cele mai mari venituri, depășind Avengers. A fost lansat din nou în China. Oricum ambele sunt ale Disney.

Dungeons & Dragons a avut un an excelent. Mulți oameni au jucat clasicul joc în lockdown.

Locuri mișto de vizitat în Spania:

Fotografiile premiante la 2020 World Nature Photographer.

Există o insulă numită Nomans Land. Și este lângă Martha’s Vineyard, doar că nelocuită pentru că a fost poligon de încercare pentru bombe.

Cum este viața pe Portobello Road. O stradă celebră din Londra.

Cercetătorii unei universități propun trimiterea unei cantități de spermă înghețată pe Lună. Asigurare. Backup. Creepy.

Cum se fabrică oalele Le Creuset:

asus s5507

    24 comentarii

  1. Ma asteptam sa fie super lux in apartamentul acela, dar calitatea finisajelor este jenanta. Mai proaste decat ce pune zgarcitul ala care reface case in Vegas.

      (Citează)

    • Asta pentru ca sunt folosite decoruri de tip stage. Practic, sunt false, puse doar ca sa iti arate cam cum arata casa cu mobila in ea.
      Apartamentele se vand goale, dar exista firme care asigura decor temporar pentru locuinte de lux care urmeaza sa fie vandute, ca sa convinga mai usor clientii.
      Uite aici un clip despre asta https://www.youtube.com/watch?v=epZneYqhP3M

        (Citează)

  2. Aoleu dar ce urat este new york ul de sus, 0 arhitectura, 0 culoare, 0 stil, sa urci 10 minute cu liftul sa vezi jungla de betoane.

    Apoi uitate la video cu Spania, diferenta clara, verde, rosu, cladiri dichisite, dealuri frumos.

      (Citează)

  3. Gaelex:
    Ma asteptam sa fie super lux in apartamentul acela, dar calitatea finisajelor este jenanta. Mai proaste decat ce pune zgarcitul ala care reface case in Vegas.

    It’s all about location. Nu platesti un purcoi de bani pe finisaje, ci ca stai in buricul Manhattan-ului.

      (Citează)

    • Da, dar te gandesti ca cei care isi permit sa plateasca 30-40 de milioane de dolari pe un apartament/o casa sunt oameni obisnuiti cu luxul si atunci, chiar daca locatia este perfect, au si alte pretentii.

      De exemplu nu mi-a placut deloc usa de la mini balconul de la etaj. Pare o usa clasica de termopan alb, nimic impresionant.
      In sunt multe zone din apartament care par foarte claustrofobe: holuri inguste cu dulapuri/rafturi pana in tavan. Foarte multe usi de mici dimensiuni prin care trebuie sa te strecori.

        (Citează)

  4. Radu:
    Aoleu dar ce urat este new york ul de sus, 0 arhitectura, 0 culoare, 0 stil, sa urci 10 minute cu liftul sa vezi jungla de betoane.

    Apoi uitate la video cu Spania, diferenta clara, verde, rosu, cladiri dichisite, dealuri frumos.

    Nu prea inteleg de ce unii sunt atrasi de New York sau Dubai. Personal, zgarie-norii nu ma impresioneaza cu nimic, nu-mi transmit nimic. As merge oricand in batrana Europa, care e mult mai interesanta din punctul asta de vedere.

      (Citează)

    • Zgârie nori înseamnă progress!
      Eu nu prea înțeleg pe cei care va place sa trăiți în trecut și ca acum 50 ani.

        (Citează)

    • Zgarie nori = stupiditate. Bine, într-un fel nu e de mirare ca ție ți se pare progres.

        (Citează)

    • @bogdan, nu intotdeauna societatea progreseaza in directia corecta. Zgarie norii poate sunt buni ca spatiu de birouri, dar intotdeuna va fi mai placut sa locuiesti undeva la casa, unde sa ai si o curte (mai mare sau mai mica).

      Un astfel de penthouse in buricul Manhattan-ului il cumperi ca investitie sau daca tu ai afaceri in zona respectiva si nu vrei sa pierzi cate 2 ore zilnic pana la casa ta cu minim 2-3 mii de metri patrati de teren.

        (Citează)

    • “pe cei care va place sa trăiți”
      Ahahahhahahahhahahaha

        (Citează)

  5. penthouse-ul ala pare a fi mai mult pentru inchiriat, de asta arata asa impersonal. pe mine m-au impresionat prizele, care erau aproape invizibile. avem nevoie de asa ceva.

      (Citează)

    • Decorurile sunt temporare, aduse special ca sa vezi cum arata casa cu mobila in ea, apartamentele se vand nemobilate. E o intreaga afacere in SUA pe partea asta, cu firme de design care asigura stage decor pentru locuinte de lux.

        (Citează)

  6. Articolul din LA Times nu poate fi citit.

      (Citează)

    • cata:
      Articolul din LA Times nu poate fi citit.

      Daca ai extensia de browser Pocket (getpocket.com) salvezi linkul acolo si poate fi citit.

        (Citează)

  7. Mă întreb dacă acei cercetători, vor trimite și niște femei pe lună…

      (Citează)

  8. Ai schimbat cumva fontul articolelor? Arata cam inghesuit

      (Citează)

  9. Prefer apartamentul lui Tommy din Plaza
    https://www.youtube.com/watch?v=GOUvZrKiRI8&ab_channel=ArchitecturalDigest
    Locatia e geniala; stilul e discutabil.

      (Citează)

  10. Cam dubioase toate holurile alea stramte cu lemn pe ele… Plus usile alea pe langa care nu ai loc sa treci.. nu mi-a placut

      (Citează)

    • Asta mi s-a parut si mie aiurea. Dai 40 de milioane de dolari ca sa fii nevoit sa te strecori dintr-o parte in alta a apartamentului.

        (Citează)

  11. Pt unii dintre noi ar fi o provocare să plătim doar întreținerea pentru acel penthouse. :(

      (Citează)

    • Credca pentru aproape toata lumea ar fi o provocare sa plateasca numai intretinerea apartamentului (fara consumul de electricitate).
      Costul mediu de intretinere in Manhattan este undeva pe la 2 dolari pe “picior patrat”. Aici fiind peste 6000 de “picioare patrate” ne ducem pe la 12.000 de dolari lunar.
      Nu m-ar mira ca fiind vorba de un penthouse, preturile sa fie si mai mari.
      Aici mai adaugi consumul de electricitate, taxele pe proprietate, incalzirea si depasesti lejer 20.000 de dolari pe luna.

        (Citează)

  12. Il urmaresc de mult pe Enes Yilmazer, mi se pare foarte profi omul. Modul in care prezinta casele, vorbeste despre ele, arata cele mai mici detalii, calitatea video este foarte buna, nu ma refer la rezolutie, ci la cadrele filmate. Si felul in care vorbeste el, calm, profesionist, nu urla, nu se “woooow look at that!” toata ziua :)))

    De WD-40 stiam si eu ca are multiple folosiri, dar am uitat. Bun articolul.

    Cat despre inventatorul casetei audio si placerea americanilor de a rescrie istoria, ma astept sa apara, la un moment dat, articole despre cum o persoana de culoare s-ar fi gandit initial la asta si i s-ar fi furat ideea :)))
    Lasand gluma la o parte, de multe ori m-am gandit, la cum ar fi fost lumea, daca nu ar fi fost acel cineva, care sa inventeze roata (la modul general, adica). Astia sunt influencerii adevarati, nu chilotaresele de servici de pe instagram.

      (Citează)

    • In general daca nu se gaseste acel cineva care sa inventeze “roata”, o sa se gaseasca cineva care va inventa o alta versiune a rotii, poate chiar mai buna.

        (Citează)

  13. dezamagitor apartamentul

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus