un blog de Radu Dumitru

►► Susține blogul cu un click la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlipPC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

Știri despre tehnologie – 8 februarie 2021

8 Feb 2021  ·

ȘTIRI  ·

11 comentarii

Doar 548 de persoane au fost vaccinate cu doza 1 de Pfizer ieri, dar 7.939 de persoane au primit prima doză de Moderna. În total, 456.000 de persoane sunt vaccinate cu doza 1 și 200.000 cu doza 2.

asus s5507

    11 comentarii

  1. slabe stiri. tristi ca in weekend nu se testeaza, nu se vaccineaza.
    doar se petrce. doar suntem oameni, ce dr.eacu.

      (Citează)

  2. OP și Hasselblad, mai marketing de atât nici că se putea. Important e să sune bine și scump, dacă era o colaborare cu Nikon, Fuji sau Canon nu ridica nimeni vreo sprânceană, că era ceva comun. Abordarea celor de la Hasselblad e complet opusul a ce trebuie să încorporeze un telefon în materie de foto-video – senzor mare și lent, software puțin și rezultate apreciabile pentru cunoscători. La fel de revoluționar a fost modelul scos de Motorola sau colaborările dintre Leica și alți producători.

    Ce a scos Intel acolo chiar că sună a disperare, ca să nu mai zic că compară 2 sisteme de operare diferite și soft care rulează nativ cu varianta emulată. Office a mers tot timpul mai bine pe Windows, ba chiar pe hardware mai slab ca pe mac (cine ar fi crezut că optimizarea contează?).

    Când a prezentat Apple iPhone 12 Mini au zis că e ceva ce doar Apple poate face și aveau dreptate – un telefon mic pentru care nu există cerere mare și implicit nici profit mare. Așa a fost și cu SE, deși ăla era gândit să fie ieftin pentru piața din India. Dar cine crede în continuare că lumea ar cumpăra telefoane mici n-o să se împiedice de argumentații ancorate în realitate.

      (Citează)

    • Ceea ce face Intel e firesc. E un raspuns la ‘ofensiva Apple’ din “vlogosfera”, unde aproape toti lauda M1 de parca tocmai s-a descoperit focul, iar cei care nu-l lauda, sau ii prezinta si partile mai putin bune (parti care chiar care exista), nu sunt atat de vizibili. Intel trebuia sa faca asta mai demult. Inteleg entuziasmul, si eu cred ca e un pas in directia buna, dar nu e nimic atat de revolutionar, cel putin nu inca.

        (Citează)

  3. @zetanu: așa e, cam mare agitația în jurul M1, dar:
    – M1 e trapta de jos, nu e nici pe departe pe laptopuri/desktopuri „pro”;
    – faptul că un soft e optimizat pentru Win și merge mai prost pe mac nu înseamnă că i7 e mai rapid;
    – anumite softuri erau emulate pe M1.

    Intel nu trebuia să facă asta deloc, pentru că au ales doar ce le-a convenit, iar presa o să-i taxeze. N-am văzut nimic despre temperaturi, consum și baterie (ultima ține și de SO și restul componentelor, ce-i drept), că acolo iar nu stăteau bine.

    Eu nu sunt așa împotriva Intel ca alții, dar zău că e slab ce au făcut.

      (Citează)

    • Pai au facut reclama la ecosistem, mai mult decat la procesor vs. procesor.

      Si au aratat ca un laptop cu Windows si Intel e mai rapid decat unul cu MacBook Pro si M1, la task-uri normale, de zi cu zi. Ca pana la urma asta conteaza, nu mai stiu eu ce scor fantasmagoric scos pe nu stiu ce aplicatie de test.

      Si nu discutam doar de Office, discutam si de ” 30% faster overall in Chrome” sau “six times faster than M1 on AI-tools from Topaz Labs and Adobe Premiere, Photoshop and Lightroom functions”. Bine, daca testele astea sunt pe bune.

      Dar comercial vorbind, Intel ar fi tampiti sa nu se lege de ecosistemul cu care se completeaza pentru a isi vinde marfa, mai ales ca sunt din ce in ce mai stransi cu usa.

      Atacul la gaming a fost clar de tot un atac pe directia asta: “Intel also got a little snarky, placing Apple at 0 frames per second for a number of games that don’t currently work on macOS and the M1 CPU”

        (Citează)

    • @silicon_v: Adobe Premiere e în beta pentru macOS cu M1, n-aș spune că e chiar același lucru, în plus unele aplicații sunt mai optimizate pentru Windows – valabil mai ales înainte de M1. Lightroom e chiar emulat pentru că nu există încă o versiune pentru M1. E comod să spui 1.7x „in some export functions”, nu știu ce o fi însemnând asta în afară de, ceea ce a spus toată presa, cherry pick. La fel și Chrome, tot timpul a fost mai lent pe macOS.

      Cât despre jocuri, alea nu sunt neapărat pentru Intel cât sunt pentru Windows și x86. Intel n-o să dispară, dar se pare că s-au chinuit să bată un procesor de anul trecut care e doar pe cele mai ieftine MacBook-uri și pe Mac Mini. Ceea ce e important la M1 nu e performanța fantastică față de restul, ci că face ceea ce face cu un consum mult mai mic și la temperaturi mult mai joase.

        (Citează)

  4. “Gmail umblă la pictograme.”

    E bizar sa fii un monstru cu zeci de miliarde la dispozitie si asta sa fie tot ce poti schimba in interfata aia de gmail, care arata de parca e facut in toamna anului 2000.

      (Citează)

    • Pai mai schimba o iconița și gata, great success.
      Și apple nu se lasă mai prejos cu prostiile astea, imediat ascuns gaura f din gogoasa

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus