un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Nicușor Dan a fost sabotat chiar de PNL

25 Feb 2021  ·

GÂNDURI  ·

41 comentarii

Nicușor Dan a anunțat că suspendă PUZ-urile din București și că acestea trebuie regândite din temelie, că unele situații sunt absurde și Bucureștiul se dezvoltă haotic.

A dat motive bune. Sunt străzi de 7 metri lățime pe care se construiesc blocuri de 14 etaje. Sunt sute de hectare de spații verzi care-și vor pierde acest statut și vor deveni construibile, deși Bucureștiul este un oraș foarte poluat. Avem 30 de km de maluri de lac și pe multe lungimi, în loc să fie piste de biciclete și terenuri de sport, sunt construite blocuri.

Altfel spus, părea una dintre acele măsuri pentru care vreau ca primar un om care vrea să facă din București un oraș mai bun, nu doar o vacă de muls precum a fost în mandatul lui Firea.

Update: alte exemple concrete de aici pentru cei care cred că, la fel ca-n perioada comunistă, trebuie să călcăm în picioare orice strategie de dezvoltare rațională, orice idee de spațiu verde, aer curat sau oraș modern în numele “dezvoltării”:

PUZ Coordonator Sector 5 propune o reducere cu 41% a spațiului verde de la 369,6 hectare la 219,77 hectare.

PUZ-ul Sectorului 2 permite transformarea a peste 30 de hectare de teren de pe malul Lacurilor Colentina, Tei, Plumbuita și Fundeni, dar și de la parcul de lângă Arena Națională din spații verzi în zone unde se pot construi blocuri și case.

în anumite cartiere de case, de exemplu Andronache, este crescut regimul de înălțime până la 14 etaje. La fel, între zona dintre Lacul Fundeni și Lacul Dobroiești.

PUZ-ul Sectorului 3 permite construirea unor blocuri de 10 etaje în Parcul Constantin Brâncuși și menține regulamentul care permite edificarea unor blocuri de până la 45 m înălțime pe bucata retrocedată în Parcul IOR. Totodată, permitea construirea de blocuri între case, în mai multe zone din Sectorul 3.
PUZ-ul Sectorului 6 transformă spațiile verzi din zona Arenei Giulești, o parte din Parcul Grozăvești și din Prelungirea Ghencea în zone unde se pot construi blocuri.

Guess what? Consilierii PNL s-au opus proiectului și acesta n-a trecut în Consiliul General. Nicușor Dan voia o blocare a PUZ-urilor pentru doi ani, ca să fie timp de analizat și regândit. PNL-ul i-a impus să accepte 3 luni sau nimic. În 3 luni, la stat, nu-i timp nici să plimbe hârtiile dintr-o cameră în alta.

Că PNL este doar un alt PSD, eu știam deja și cred că și voi.

Acum sper că înțelege și Nicușor Dan mai bine asta. S-a dus de partea PNL-ului în campanie, a zis că s-ar putea și înscrie în acest partid, lăsând în urmă USR-ul care l-a propulsat în politică. Acum, la prima încercare îndrăzneață ca primar, PNL i-a dat-o rapid.

Eh, se pare că, dacă te faci frate cu dracul până treci puntea, dracul îți salvează numărul de telefon în agendă și te mai sună și după ce ați trecut puntea și-ți cere tot felul de lucruri. Nu scapi așa ușor de drac, e pezevenghi mare.

Consilierii USR au votat pentru proiect, desigur.

asus s5507

    41 comentarii

  1. Andrei Serbanescu

    25/02/2021 la 4:47 PM

    As zice ca e fix invers: el a propulsat USR in politică, nu viceversa.

      (Citează)

    • Radu, chiar ai inteles despre ce este vorba? Sau începi sa te transformi intr-o alta Antena 3?? Chiar asa? Aveam pretenții. Sa nu spui tu un cuvânt despre motive? Sa nu explici absolut nimic? Ti se pare ca ai fost corect? Sau si tu te-ai lăsat dus de nas de titlurile pompoase din presa? Chiar nu te-ai gândit o clipă ,,bă da ăștia chiar sunt idioți, dar de ce s-ar opune?,, Măcar pentru curiozitatea ta, informeaza-te corect. Nu am pretentia sa revii aici cu adăugiri. Aici unde, în acest articol, nu spui nici măcar un cuvânt despre motive.

        (Citează)

    • @Adi

      De explicatiile hilare ale Violetei Alexandru zici?

        (Citează)

    • @Adi: paragraful doi începe cu “a dat motive bune”.

      În rest, comentariile cu “mai informează-te, că nu-i așa, dar nu voi spune eu cum cred că stau lucrurile deși așa ar fi frumos într-o discuție” nu aduc plus valoare.

        (Citează)

    • De asemenea, trebuie să precizez că m-am gândit că sunt foarte idioți tocmai pentru că se opun. Să vină bani la partid, atât le pasă. Sau, ca Ceaușescu, un “radeți totul, faceți oamenii să colcăie unul peste altul”, fără nici un plan legat de un oraș modern și în care să trăiești bine.

      Nu-i de mirare, având în vedere că sediul PNL este într-o vilă istorică al cărei gard stă de câțiva ani să se prăbușească în stradă.

        (Citează)

  2. Nu cred ca USR l-a propulsat in politica, e fix invers, pe notorietatea lui ND s-a propulsat USR. USR doar i-a dat un sut in dos, de aia s-a dat cu PNL. Imi place ca unii abia acuma descopera ca PNL e doar un PSD mai mic.

      (Citează)

    • Nicusur Dan a parasit USR-ul cand partidul a votat sa se pozitioneze impotriva Referendumului pentru Familie, asa ca Nicu Sordan s-a suparat si a plecat, a fost invins cu propriile arme cand a hotarat ca partidul decide si se voteaza doctrina.

        (Citează)

    • dani: e fix invers, pe notorietatea lui ND s-a propulsat USR

      Eu nu văd așa lucrurile, a fost o relație în care fiecare l-a ajutat pe celălalt.

      Nicușor Dan a înființat USB, care apoi a fuzionat cu alții pentru a deveni USR. În același timp, fără mecanismele și membrii partidului nu putea nici el să rămână în atenția publică atâta vreme.

        (Citează)

  3. cred ca Nicusor Dan o sa fie o piatra pentru gatul penele: el o sa tot aibe initiative la care liberalii or sa se puna contra si lumea chiar o sa vada ce hram poarta

      (Citează)

    • Greu de zis. Poate să fie cum spui tu. În același timp, în ultimii doi ani de mandat te cam gândești la unul nou și trebuie să fii din nou prieten cu PNL, că altfel apare vreun Rareș Bogdan și se propune candidat.

      Eu nu cred că poate fi o piatră foarte mare de gâtul lor.

        (Citează)

  4. au suparat prin pnl multe interese cu faza asta.

    numa in curte la modrogan se face bloc pe ceea ce teoretic e monument istoric, ca nu doar palatul si gradinile si serele sunt monument istoric din ce stiu eu.

      (Citează)

  5. bai, eu vorbesc din partea opusa a mesei si nu sunt de acord cu suspendarea pe 2 ani timp in care sa acorde el puz-uri punctuale, dupa caz (care dureaza minim 8 luni – asta e cel mai rapid puz punctual pe proiect de care am auzit pana acum) – not ok.

    1. mai bine sa ramana puz-urile actuale (asa incredibil de idioate cum sunt) si sa analizeze expertii din primarii oportunitatea fiecarui proiect si sa dea sau nu autorizatie (de exemplu, daca cineva vrea p+13 pe strada de 7m sa respinga autorizatia pe acest motiv sau sa-i dea p+4 in loc dar nu sa stea 2 ani pana face el alt puz

    2. sa anuleze puz-ul actual in momentul cand vine cu altul in schimb, nu poti pune STOP unei intregi industrii doar pentru ca e gresita. e ca si cum ai pune STOP mineritului pentru ca oricum nimeni nu mai consuma carbune si ca polueaza si nu e rentabila si etc. si cu aia 10.000 de mineri ce faci? nu merge STOP si apoi vedem noi. trebuie STOP + ALTERNATIVA, nu doar STOP.

    si da, sunt total impotriva constructiilor haotice dar nu opresti TOATE constructiile pana le aduci pe linia de plutire, mai bine corectezi pe parcurs si in timpul asta faci tu un alt PUZ dupa sufletul tau.

      (Citează)

    • Te invit sa vi cu o solutie dupa 30 de ani de construit haotic. Nu poti sa analizezi cereri in continuare si sa te apuci sa le analizezi si pe cele vechi.

        (Citează)

    • Nu se opresc constructiile. Cine a zis asta? Exista norme, doar ca alea nu te lasa sa construiesti in parc sau sa trosnesti bloc de 10 etaje in cartierul Andronache, cartier de case.

        (Citează)

    • Deci tu ne explici ca 8 luni e o perioada lunga. Pentru o constructie care va fi acolo in urmatorii 50-100 de ani. Va ajuta sau va incurca 3-4 generatii de bucuresteni. Si tie ti se pare prea lung un proces de 8 luni de aprobare, de armonizare cu cerintele zonei si cu directia de dezvoltare a orasului.

      Proiectarea cam cat ar trebui sa dureze? 3 zile? o saptamana? 2 saptamani cu tot cu randari si site, sa incepem sa le luam banii la fraieri inainte sa terminam groapa?

      De aia se construieste haotic si prost, pentru ca nimeni nu mai are rabdare. Bani, multi, acum, ieri !!! Calcam pe cadavre de parcuri, taiem copaci, incalcam orice norme de bun simt, dam plase de spagi, ca sa facem bani ACUM!
      Apoi ne plangem ca e un oras de cacat si trafic si o luam cu chiusaptele pe linia de tramvai ca sa ajungem repede, ca avem o intalnire importanta, sa mai facem niste bani.
      Si desigur murim de grija muncitorilor vietnamezi pe care ii hamalim 12 ore pe zi, 6 zile pe saptamana, si care vor ramane saracii fara paine din cauza raului de Nicusor.

        (Citează)

    • @adi
      Povestea e cam asa si asta o spun din perspectiva neutra.
      Concret in Bucuresti fiecare a construit efectiv cum a vrut. Legea locuintei pana prin 2014 era ceva facultativ si aveam 2 camere in 38mp. Absolut toti dezvoltatorii imobiliari au cumparat teren in draci in ultimii 10 ani in cele mai diverse zone, vorbim de terenuri de fabrici sau terenuri ce dau in zone de case. Fiecare si-a facut un calcul simplu spaga+pret materiale+pret mana de lucru= cost fix. Cat timp au fost alde Oprescu si madam Firea, lucrurile au fost mega simple pentru toata lumea pentru ca totul era predictibil si eram oameni. Chestia a inceput sa se strice, cand prin justitie au inceput sa fie desfintate anumite PUZ-uri sau diverse cladiri ce ar trebui sa fie daramate(apropo Cathedral Plaza ce se mai aude)?
      Lucrurile astea la nivelul opiniei publice raman mult timp in mental si orice bucurestean isi da seama ca o parte din problemele acestui oras, apar din cauza faptului ca fiecare construieste ce-l taie capu.
      Si fix la aceasta problema urata ND a venit cu o solutie pe cat de nasoala pentru toti astia din industrie pe atat de benefica pentru locuitorii orasului. E nevoie de o pauza din acest haos si de o reasezare a lucrurilor si mai mult e nevoie de daramari a cladirilor ce nu respecta legea. De ce? Pentru ca daca nu se face ceva, in vreo 3-4 ani tot ce tine de Bucuresti si de servicii publice o sa ajunga fix in situatia Radet. Sigur cine respecta legea si are totul in regula poate continua, dar anomalii de tipul ce se intampla pe Modrogan sau ce se vrea a se face pe malul lacului Tei, trebuiesc oprite si eventual intrat un pic DNA pe felie ca sa se inchida lucrurile frumos.
      Si sa nu uitam, ca momentan profiturile in zona imobiliara sunt maricele fix din aceste cauze.

        (Citează)

    • LOL, ba fix asa merge cu aia 10k de mineri. Ii concediezi si iti vezi de treaba. Unii o sa se descurce, altii nu, da asa-i in tenis.

        (Citează)

    • adi: sa anuleze puz-ul actual in momentul cand vine cu altul in schimb

      Asta sună bine. Însă, proiectele actuale nu s-ar fi oprit, toate cele cu autorizații deja obținute ar fi continuat fără probleme.

      Pe experții din primării nu te poți baza că analizează punctual. Aceiași experți erau și până acum în acele funcții și orașul nu doar că pare construit la întâmplare, cu regimuri de înălțime ignorate și clădiri de sticlă în mijlocul unor cartiere vechi, dar se distrug în continuare spațiile verzi și traficul este tot mai haotic pentru că se merge pe principiul “eu trag aici un bloc, nu-mi pasă cum ajung mii de mașini în zonă după aceea, se descurcă ei”.

      Nici măcar nu trebuie inventat ceva de la zero. În acest domeniu, putem copia exemplul altor orașe și adopta procedurile lor.

        (Citează)

  6. Povestea cu PUZ-urile in Bucuresti este una lunga si in mare plina cu niste sacose de bani date unora si altora. Ce a vrut sau nu sa faca ND este o oarecare limitare a pagubelor si o temperare a lucrurilor.
    Adica o parte din actiunile deja intentate in justitie s-ar fi inchis pe varii motive. Respectiv se puteau discuta diverse solutii punctuale pe anumite probleme stringente. Cea mai stringenta fiind zonele de case unde se trantesc blocuri inalte(10 etaje in sus). Acolo in functie de situatie se puteau gasi niste solutii, care sa multumeasca pe toate lumea. Adica nu cere nimeni sa construiesti pe 100 de etaje, cand poti scadea la 4-5 si sa-ti ajustezi preturile in concordanta.
    De departe miza cea mai interesanta o reprezinta insa blocurile ce musca din zona verde. Aici situatia se complica pentru ca avizul de mediu este cel care conteaza si care iti rezolva sau nu problemele. Sigur exista posibilitatea sa-l contesti, dar vorbim de procese lungi si in care de multe ori asa-zisi dezvoltatori construiesc in continuare, ca suntem in Romania. Aici acea suspendare pe 2 ani, ar fi distrus visurile de imbogatire multora, pentru ca daca este ceva ce Bucurestiul are cu disperata nevoie este de spatiu verde. Asa nu ramane decat solutia de contestare in justitie si in functie de noroc se poate face ceva sau nu.

      (Citează)

  7. nashu_mare:
    Nu se opresc constructiile. Cine a zis asta? Exista norme, doar ca alea nu te lasa sa construiesti in parc sau sa trosnesti bloc de 10 etaje in cartierul Andronache, cartier de case.

    normele de care vorbesti tu sunt PUG-ul din 2000 care este total depasit de situatie. iti dau un exemplu concret, pe pug-ul din 2000, in zona prelungirea ghencea, ai voie p+1 (nici macar mansarda). pe PUZ-ul pe care vrea nicusor sa-l anuleze ai voie p+11. niciuna din solutii nu e corecta, de aia zic ca se poate analiza fiecare proiect in parte

    daca ramane puz si se fac verificari, poti respinge o autorizatie p+11 si poti da p+4 sau p+5 cat sa fie rezonabil pentru toata lumea

    daca se anuleaza puz si intra in vigoare puz – ai voie DOAR p+1, nici nu poti depune proiect de p+4 macar.

      (Citează)

    • Stai, tie ti se pare ca in Prelungirea Ghencea, care are infrastructura de zona P+1 si traficul e de cosmar, ar mai intra si alte P+4 si P+5?

        (Citează)

    • Pai se largeste soseaua. La 1 banda pe sens mergea P+1, daca mai pui o banda alaturi se face de P+11. Pare corect. Ba chiar ar merge sa bagi un demisol, un mezanin ceva , sa fie PP+11

        (Citează)

    • Nu poti sa alegi sa dai P+4, P+5, daca PUZ-ul permite P+11 si omul iti cere P+11. Nu ai baza legala si te poate da in judecata. Si oricum, sa fim seriosi, unde crezi ca suntem, in Norvegia ? In Romania cel mult s-ar gasi “solutii” sa dea P+24.

        (Citează)

    • ba poti, pentru ca proiectul poate fi analizat in ansamblu si te poti lega de ceilalti indicatori din zona – de la parcari pana la spatiul verde alocat

      de asemenea, avizele (de la mediu pana la circulatie) pot bloca un proiect mare
      strada de 7m? nu intra masinile de pompieri deci nu poti face mai mult de p+4 cat putem acoperi cu o singura masina

      stada de 7m? se blocheaza traficul deci nu se primeste aviz de la politie/circulatie decat pentru p+4 maxim

      crede-ma ca exista solutii mai bune decat ANULAREA PE 2 ANI a puz-ului.

      repet, voi vedeti lucrurile doar in extreme: toti vor p+13, e ok sa ANULEZI 2 ani si sa suspenzi tot, lumea construieste in parcuri.. .etc etc
      nu e chiar asa.

        (Citează)

    • adi: crede-ma ca exista solutii mai bune decat ANULAREA PE 2 ANI a puz-ului.

      Nu cumva aceste soluții puteau fi implementate și până acum și totuși situația este cum este? Și deci e nevoie de soluții și mai dure sau măcar diferite, dacă acestea curente nu funcționează?

        (Citează)

  8. nashu_mare:
    Stai, tie ti se pare ca in Prelungirea Ghencea, care are infrastructura de zona P+1 si traficul e de cosmar, ar mai intra si alte P+4 si P+5?

    acum ca vor fi 2 benzi pe sens + linie de tramvai pe mijloc + descarcarea in centura spre domnesti se va face intr-un mare giratoriu suspendat + noua strada brasov care va face alta legatura cu centura (de asemenea strada cu benzi duble pe sens) – da, mi se pare ca p+4 sau p+5 e rezonabil. trebuie sa ai putina viziune, nu poti tine proiectele in loc 2 ani pana-ti faci tu ordine-n ganduri :)

    ok, de acord cu tine, nu dai p+11 dar toata infrastructura descrisa de mine mai sus si tu dai doar p+1? casute?

      (Citează)

  9. Sorin:
    Deci tu ne explici ca 8 luni e o perioada lunga. Pentru o constructie care va fi acolo in urmatorii 50-100 de ani. Va ajuta sau va incurca 3-4 generatii de bucuresteni. Si tie ti se pare prea lung un proces de 8 luni de aprobare, de armonizare cu cerintele zonei si cu directia de dezvoltare a orasului.

    Proiectarea cam cat ar trebui sa dureze? 3 zile? o saptamana? 2 saptamani cu tot cu randari si site, sa incepem sa le luam banii la fraieri inainte sa terminam groapa?

    De aia se construieste haotic si prost, pentru ca nimeni nu mai are rabdare. Bani, multi, acum, ieri !!! Calcam pe cadavre de parcuri, taiem copaci, incalcam orice norme de bun simt, dam plase de spagi, ca sa facem bani ACUM!
    Apoi ne plangem ca e un oras de cacat si trafic si o luam cu chiusaptele pe linia de tramvai ca sa ajungem repede, ca avem o intalnire importanta, sa mai facem niste bani.
    Si desigur murim de grija muncitorilor vietnamezi pe care ii hamalim 12 ore pe zi, 6 zile pe saptamana, si care vor ramane saracii fara paine din cauza raului de Nicusor.

    sorine, 8 luni a fost exceptia cea mai fericita, singura de care am auzit eu pana acum. “normalitatea” e, din pacate, pe la 1.5 ani.
    si da, e mult sa stai 1.5 ani pentru un puz care deja exista (asa gresit si permisiv cum e) abia dupa care sa te apuci de proiect si autorizatie.

      (Citează)

    • Am vorbit cândva cu neamțul care a construit Parklake. Zicea că, în străinătate, 9-11 ani de la idee la finalizarea construcției, trecând prin tot procesul de avize, este un termen uzual.

        (Citează)

  10. Sorin:
    Pai se largeste soseaua. La 1 banda pe sens mergea P+1, daca mai pui o banda alaturi se face de P+11. Pare corect. Ba chiar ar merge sa bagi un demisol, un mezanin ceva , sa fie PP+11

    exista si cale de mijloc, asta incerc sa zic :)
    ca-n politica… nici ca tine, nici ca mine, undeva la mijloc :)
    asta o sa afle si nicusor acum, ca nu merge cu toporul.
    ATENTIE, nu zic ca nu are dreptate, repet, sunt perfect de acord ca s-a construit in bataie de joc doar ca anularea pe 2 ani nu este o solutie dpmdv

      (Citează)

  11. adi: exista si cale de mijloc, asta incerc sa zic :)
    ca-n politica… nici ca tine, nici ca mine, undeva la mijloc :)
    asta o sa afle si nicusor acum, ca nu merge cu toporul.
    ATENTIE, nu zic ca nu aredreptate, repet, sunt perfect de acord ca s-a construit in bataie de joc doar ca anularea pe 2 ani nu este o solutie dpmdv

    @Adi, punctul tău de vedere fiind din “partea opusă a mesei” așa cum ai menționat este clar părtinitor.
    Mi se pare tupeu maxim din partea unor constructori care au forțat limitele (că nu crede nimeni că ei nu știu ce e legal și nu) și acum vin să spună că da, noi am vrut cu 11 etaje dar dacă nu merge lasă-ne măcar cu 4, că oameni suntem.
    Dar când s-au proiectat cotețele alea de 2m pătrați baia și 2 bucătăria cum era? Îi durea la bască că suntem oameni și noi, nu animale?

      (Citează)

    • nu ma intelege gresit, nu sunt dezvoltator
      poate am o firma de constructii si lucrez pentru dezvolatori
      sau poate am o firma de materiale de constructii si le furnizez materiale
      sau poate am o firma de proiectare si-mi convine sa iau 10e/mp proiect mare in loc de proiect mic
      sau, sau, sau

      sunt multi factori implicati, nu doar dezvoltatorii

      si da, exista niste reguli de urbanism care trebuie respectate (de la numarul minim de mp per persoana, per camera etc etc) si tocmai acesti indicatori ar putea face proiectele mai viabile si mai “normale” in loc de oprirea totala timp de 2 ani

        (Citează)

  12. Nicusordan este politician. Sint convins ca se tavaleste in chinuri pana adoarme, de grija pulimii. Punct.

      (Citează)

  13. Mie mi se pare ca Șordan e autist. Are puține idei dar fixe. L-am votat ținându-mă de nas. Asta e. Aberațiile alea ale lui cu clădiri istorice într-un oraș aflat în zonă seismică sunt aberații.

    Dar aici e pur si simplu geometrie. Nu poti schimba volumele clădirilor din zonă în care cetățenii au o proprietăți. Este atentat la prioritatea acelor cetățeni. Aici e fizică, nu poți schimba debitele de oameni. Este nesimțire sa creezi ghetouri. Nu poți muta toata România în perimetrul Bucureștiului de azi.

    Trebuie să crezi că suntem proști sa zici că funcționarii primăriilor obscure de sector vor trage în jos si sa decidă P+4 dacă legea îi permite proprietarului P+10. E absurd. Invers, sunt convins ca vor creea un PUD (plan urbanistic de detaliu) in care sa permită P+5 în zonă de P+1 din PUZ. Că așa e istoricul. Așa fac.

      (Citează)

  14. Mă întrebam unde au dispărut toți experții români în urbanism, se pare că sunt toți la Radu pe blog.

      (Citează)

  15. Eu nu-s din zona dar am vazut niste imagini din popesti-leordeni cu blocuri atat de ingramadite incat oamenii cred ca pot sari din balconul lor in al vecinului de vis a vis. cred ca ar trebui bagati la puscarie atat cei care au aprobat asa ceva cat si mafiotul care a construit mizeria aia. oricum, prosti sunt si aia care au cumparat apartamentele alea. de fapt, cred ca sunt oameni simpli si doar pentru atat au avut bani, adica pentru ghetou!

      (Citează)

    • E un exemplu bun. Acolo cineva a dat aprobarea pentru construcții cu o densitate mare. Parcări suficiente? Hidranți? Conducte de apă? Ține rețeaua electrică? Cum va fi traficul? Nu le-a păsat, ba chiar probabil și-au zis “se descurcă ei, că românul se descurcă”.

      Și se descurcă. Parchează pe spațiul verde, stă în trafic cu orele, înjură zilnic pe cineva. Nu-și dă seama că își face nervi, își consumă sănătatea, își crește singur poluarea aerului șamd.

      Oamenii își văd interesul de moment, iar problemele ce pot apărea pe termen lung și a căror dezvoltare zilnică este insesizabilă sunt ignorate. De asta uneori este necesar ca experții statului să introducă niște interdicții, niște limitări. Acestea pot avea multe forme: interzicerea fumatului, limitarea zahărului, limitarea vitezei, lockdown în pandemiei… și norme mai stricte de dezvoltare urbană.

      Altfel, peste 100 de ani Bucureștiul va fi un ghetou ca în filmele distopice (sau ca în orașele cu 15 milioane de locuitori din prezent). Bogații vor locui în localități satelit, la verdeață. Cei din oraș vor sta în smog și vor înjura pe cineva.

        (Citează)

  16. Poate asa a fost scenariul, o regie, multi bucuresteni ii reproseaza lui Nicusor Dan ca este sclavul PNL si au stabilit ca sa propuna el suspendarea PUZ-urilor si consilierii PNL sa fie impotriva, sah mat in 3 miscari. Nicusor Dan castiga puncte ca este de partea cetatenilor iar investitorii imobiliari castiga datorita PNL.

    Ati observat ca nu se spune cine este consilier PNL? nu se dau nume? toti sunt ascunsi de titulatura de consilier. Vrem nume si prenume, cu poze si declaratii de avere sa stim cine este vinovat ca Bucurestiul a mai pierdut o sansa sa se redreseze.

      (Citează)

    • Și nu poți căuta pe Google cine este consilier? Vrei să pregătească cineva o prezentare Powerpoint cu ei și tu doar să le zici “să-l ia naiba” la final?

      Nici nu contează așa tare numele. Consilierii se votează pe liste de partid, nu uninominal.

        (Citează)

  17. nwradu:
    @Adi: paragraful doi începe cu “a dat motive bune”.

    În rest, comentariile cu “mai informează-te, că nu-i așa, dar nu voi spune eu cum cred că stau lucrurile deși așa ar fi frumos într-o discuție” nu aduc plus valoare.

    E clar că nu ai înțeles. Eu ma refeream la motivele pe care le are PNL sa se opuna. Despre care nu spui nimic. Chiar asa nenorociți or fi cei care l-au pus Primar. Chiar toți consilierii ? Nu ar fi fost corect sa spui și de ce se opun?

      (Citează)

  18. nwradu:
    Am vorbit cândva cu neamțul care a construit Parklake. Zicea că, în străinătate, 9-11 ani de la idee la finalizarea construcției, trecând prin tot procesul de avize, este un termen uzual.

    Doar ce au discutat în Olanda că termenul de 10 ani de la discuțiile inițiale la predarea cheilor unei construcții este cam mare…

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus