un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Review Philips TAPH805: căști over-ear cu anulare de zgomot la preț bun

7 Jan 2021  ·

TEHNOLOGIE  ·

16 comentarii

Philips TAPH805 sunt căști mid-range ca preț ce oferă toate funcțiile modelelor over-ear moderne: anulare activă de zgomot, conectivitate wireless, autonomie de 30 de ore, design pliabil și o husă bună de transport inclusă în pachet. Aceste Philips costă jumătate cât unele Bose sau Sony, așa că au o valoarea foarte bună în gama lor.

Specificații Philips PH805:

  • anulare activă de zgomot (ANC)
  • autonomie 30 de ore (sau 25 ore cu ANC activ)
  • conectivitate bluetooth sau cu fir, standard Hi-Res Audio
  • microfoane pentru apeluri
  • control tactil și cu buton integrat
  • integrare cu Google Assistant
  • difuzoare de 40 mm
  • încărcare rapidă prin microUSB
  • design pliabil, husă de transport pentru căști și cablu inclusă
  • greutate 472 grame

Preț: 750 lei la eMAG, evoMAG, PC Garage.

ACCESORII INCLUSE

Cutia Philips TAPH805 include acea husă de transport, care arată bine și se închide cu fermoar. Este aproape un hard-shell, protejează bine căștile dacă le aruncați într-un rucsac alături de alte obiecte.

Sunt trei accesorii incluse: cablu audio de la 3,5 mm la 2,5 mm (căștile au jack de 2,5 mm pe ele), cablu de încărcare și acel adaptor pentru jack-urile duble din avioane.

CUM ARATĂ CĂȘTILE

Design-ul este curat, destul de elegant zic eu, dar fără a ieși în evidență. Suportul pare că se continuă spre spatele căștilor, dându-le un ușor design fluent.

Suportul are un material moale acolo unde îți vine pe cap și se simte confortabil. Cupele sunt mari, mi-au acoperit total urechea, și sunt suficient de moi încât să nu te jeneze sau deranjeze. Am purtat căștile și pentru perioade mai mari de timp și m-am simțit bine cu ele.

Materialul exterior este un plastic negru, dar e plăcut la atingere chiar dacă nu pare de aceeași calitate ca la căști duble ca preț. Căștile se pot plia după cum vedeți în imagini.

Pe una dintre ele este un conector microUSB. Mi-ar fi plăcut să fie USB-C, dar nu-i un capăt de țară, în călătorii oricum plec la mine cu cablu dual.

Pe altă cască se află un buton fizic on/off care și culisează pentru alte funcții. Exteriorul căștii din dreapta este și tactil, poți modifica volumul dând cu degetul în sus sau în jos pe el, poți activa și dezactiva anularea activă de zgomot apăsându-l și poți declanșa Google Assistant dacă pui palma pe el.

Per total, PH805 au notă mare la acest capitol. Sunt confortabile, acoperă bine urechea, sunt pliabile și pot fi ușor transportate. Dezavantajele sunt minore. Ar putea fi mai bune cu port USB-C și jack 3,5 mm, nu 2,5 mm, dar chiar și dacă pierzi cablul inclus în pachet, tot sunt suficient de cumpărat în comerț.

FUNCȚIONARE ȘI CALITATEA SUNETULUI

Calitatea sunetului mi s-a părut bună pentru prețul căștilor. Nu extraordinară, sunt căști mai bune în piață la același preț dacă vă interesează doar calitatea sunetului, nu și anularea de zgomot sau restul funcțiilor.

Eu pe Philips PH805 le văd ca fiind gândite pentru călătorii, mers la muncă, ascultat la sală și alte asemenea momente de activitate când te mai deranjează și gălăgia din jur și vrei să o elimini folosind ANC-ul. Pentru astfel de scopuri calitatea sonoră este bună indiferent ce ascultați, au și bass, redau bine și frecvențele înalte.

Volumul maxim este puternic, dar pe la 80% din el apar niște distorsiuni.

Pe lângă faptul că sunt confortabile pe cap, sunt și ușor de controlat. Play și Pause se fac din butonul fizic de pe casca dreapta și mi-a plăcut asta, că nu-i riscul să oprești muzica doar pentru că atingi căștile ca să le rearanjezi pe cap. Suprafața tactilă controlează doar volumul.

Le-am folosit de multe ori și în apeluri telefonice și au funcționat foarte bine. Microfoanele căștilor par să preia bine vocea ta, nu s-a plâns nimeni că nu m-ar auzi la telefon.

Anularea activă de zgomot este și ea performantă. Nu-i la nivelul căștilor Sony WH-1000XM4 sau Bose 700 over-ear, dar este la 80% acestea și asta tot e bine. Am testat redând în cameră sunete de avion, apă, office space, metrou și alte zgomote deranjante și ANC-ul le reduce mult, cu precădere în zona frecvențelor joase. Diferența între ANC off și on este mare.

Chiar dacă uneori mai rămâne niște zgomot care ajunge în urechile tale, acesta nu mai este deloc deranjant, iar dacă pornești și muzica îl poți ignora cu totul. Probabil că sunt căști foarte bune pentru acoperit zgomotul avionului sau al metroului, atunci când astfel de lucruri vor conta din nou.

Există și un mod Ambient Sound în care căștile fac opusul anulării de zgomot, adică redau mai puternic sunetele înconjurătoare. Acest mod este util când vrea cineva să-ți spună două vorbe sau când vrei să auzi ce se mai vorbește în jurul tău.

Comutarea între ANC on / ANC off / Ambient Sound se face cu un tap mai sănătos pe casca dreaptă. Căștile integrează o voce ce-ți spune în engleză ce mod este activ, plus alte informații de stare precum “connected”, “disconnected”, “volume max” și așa mai departe.

Autonomia este mare, 30 de ore fără anulare de zgomot și 25 de ore cu anularea de zgomot activă oficial. Mie mi s-a părut că cifrele nu mint. Se încarcă rapid, 5 minute la priză înseamnă încă 2 ore de autonomie.

Partea ușor ciudată este că aceste căști nu au o aplicație de telefon din care să le configurezi. Sunt căști Bluetooth și atât, le conectezi din meniul Bluetooth al telefonului (suportă mai multe dispozitive, apropo) și altceva nu ai ce să le faci.

Asta poate fi o veste bună, că este o aplicație în minus în telefon pe care să o folosești poate de câteva ori pe an. Pe de altă parte, o aplicație ar fi permis poate accesul la un egalizator de frecvențe sau configurarea vreunui timp de standby sau mai știu eu ce.

Poți da și comenzi la Google Assistant (sau asistentul default al telefonului, deși nu știu dacă merg și cu Siri). Dacă acoperi casca dreaptă cu palma, declanșezi asistentul și-i poți da comenzile dorite. Inițial tot declanșa Bixby deși aveam Google Assistant setat ca asistent default într-un meniu obscur al telefonului. După ceva căutări pe net, am descoperit că trebuia să elimin eu niște permisiuni de la aplicația Samsung pentru Bixby și apoi, la următoarea declanșare a căștilor, am fost întrebat pe telefon cu ce asistent vreau să continui, Google sau Bixby. Am ales Google și de atunci așa a rămas. I don’t Bixby.

CE E BINE

CE E RĂU

  • Confortabile pe cap.
  • ANC peste așteptări de la căști mid-range.
  • Autonomie mare.
  • Husă de transport inclusă.
  • Conector microUSB, nu USB-C.
  • Fără aplicație de configurare, în caz că vă pasă de așa ceva.

CONCLUZIE

Philips PH805 sunt confortabile pe cap, au autonomie mare, sunet și ANC suficient de bun, o cutie mișto de transport. Dezavantajele sunt minore, gen conector microUSB în loc de USB-C.

Dacă ar fi să dau note, căștile Philips au calitatea sonoră și anularea activă de zgomot cam la 80% din cea a liderilor acestui segment de căști, dar prețul pe la 50%. Mie îmi dă cu plus.

Preț: 750 lei la eMAG, evoMAG, PC Garage.

asus s5507

    16 comentarii

  1. Cu 150 lei mai puțin decât Sony xm3 :(

      (Citează)

  2. Nice. Tocmai mi-am adus aminte de căștile mele Phillips SHP 2500 cu cablu de 6 m.

      (Citează)

  3. Aha, deci un fel de Anker Soundcore Life Q20 , dar de 4 ori mai scumpe.

      (Citează)

  4. ba nu stiu de voi, dar tot mi se pare mult 750 pt niste casti.
    sunt niste consumabile, sa zici mersi daca rezista 2 ani, si oricum in timpul ala apar alte avansuri tehnologice.
    dar daca ati ajuns sa dati 600 lei pe o lama de la gillete incalzita, ce sa mai zici…

      (Citează)

  5. Eu nu prea mai cred in calitatea produselor Philips. Aproape nici unul nu mai are legatura cu brandul si producatorul din Olanda.

    Au vandut dreptul de a le folosi brandul prin tot felul de locuri si la tot felul de fabrici.

      (Citează)

  6. Mie nu-mi inspiră încredere, nici căștile, nici review-ul – review-ul pentru că nu compară clar modele de căști. 7-800 de lei deja e destul de mult pentru căști care aparent sunt bune dar mai proaste ca alea de 1000 de lei. ANC nu contează așa mult în practică la căști closed back over ear și trebuie să fie fantastic ca să merite. Sau funcțiile să fie deosebite, cu microfoane și simulări de surround care să-ți ofere altceva. Zic asta după ce am folosit 2-3 ani niște Sony (950BT cred) care au fost tot pe la banii ăștia – alea au meritat, dar vin cu compromisuri pe care nu mai sunt dispus să le fac în continuare.

      (Citează)

  7. nwradu:
    @dam167: Și mâine îți iei noile AirPods de 3.000 de lei :P

    Nu mi le iau, deși mi se pare că merită dacă vrei căști wireless bune – gen bune din toate punctele de vedere. Mie nu mi se pare rău review-ul și nici nu m-aș aștepta să fie așa cum sunt cele ale audiofililor, dar aici sunt importante comparațiile cu alte modele – e cumva off, adică derutant, mai ales pentru că e un preț la care deja căștile ar trebui să fie de calitate și nu vorbim doar de ANC. Or concluzia e ceva de genul – sunt bune pentru 750 de lei; dar de ce n-ai da încă 2-300 de lei pe unele la care se simte diferența?
    Eu mi-am luat căști wireless cu 450 de lei (Sony) – n-au fost grozave. Am luat unele cu 800, tot Sony, și nici alea n-au fost grozave, dar diferența de preț se vedea în primul rând la confort și la sunet. Astea de la Philips le compar cu alea de 800 de la Sony doar după preț? Articolul tău, mie personal, îmi lasă impresia că nu sunt nici bune și nici rele, sunt doar comparabile și cu modele mai ieftine, dar și cu unele mai scumpe. Apoi în concluzie, sunt la 80% față de lideri, deși la 750 de lei găsesc care să sune mai bine.

    „Calitatea sunetului mi s-a părut bună pentru prețul căștilor. Nu extraordinară, sunt căști mai bune în piață la același preț dacă vă interesează doar calitatea sunetului, nu și anularea de zgomot sau restul funcțiilor.” – părerea mea e că dacă poți spune că te interesează doar anularea de zgomot nu merită să dai bani mulți pe căști pentru că degeaba ești izolat de mediul înconjurător dacă sunetul nu e grozav.

    Na, nu-i prost spus, e destul de amplă postarea dar nu știu, cumva mă derutează. Nu-i adevărat că nu ai review-uri bune.

      (Citează)

  8. Recomand nuraphone. In Noiembrie de black friday 199 EUR. :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus