un blog de Radu Dumitru

►► Susține blogul cu un click la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlipPC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

Am testat un pulsoximetru

22 Dec 2020  ·

TEHNOLOGIE  ·

19 comentarii

Pulsoximetrul este un mic aparat care se pune pe deget și arată concentrația de oxigen în sânge (SpO2) și ritmul cardiac. Pe acesta nu l-am cumpărat pentru mine, că telefonul mobil îmi arată oricum astfel de date dacă aș avea nevoie, dar l-am filmat rapid când a sosit înainte de a-l da mai departe.

Iată un review mai jos. Pulsoximetrul respectiv face ce trebuie, indică bine, are și opțiunea de a configura mici alarme dacă valorile trec de anumite praguri, dar cu un singur buton pe el trebuie o mulțime de apăsări la momentele potrivite pentru a face asta.

Susține-mă cu un Subscribe:

Eu am luat pulsoximetrul acesta Dr Swiss C101H1, că era disponibil prin eMAG Genius. Nu include baterii, are nevoie de două baterii AAA, alea mai mici. Sunt multe alte pulsoximetre în oferta magazinelor și am impresia că arată și funcționează toate la fel.

Nu uitați concluzia de la final: nu cumpărați așa ceva decât dacă vă recomandă un medic să vă supravegheați concentrația de oxigen în sânge sau pulsul, că altfel sunt doar bani irosiți, în opinia mea. Iar dacă vă recomandă cineva să aveți unul în casă, cel mai ieftin probabil că este suficient.

asus s5507

    19 comentarii

  1. E pentru degetul mare… (opozabilul).

      (Citează)

    • According to the results of our study, we believe that the middle finger of the dominant hand has the highest and possibly the most accurate SpO2 measurements.

        (Citează)

    • De fapt e pentru degetul care are unghii cat mai subtiri si uniforme, fara oja, care poate intra complet in aparat. In practica medicala niciodata nu l-am vazut pe degentul mare si la nevoie se poate pune pe lobul urechii :)

        (Citează)

  2. Cu ce masori pe telefonul mobil?

      (Citează)

    • Cu un telefon care are senzor de SpO2. Eu de exemplu am avut un astfelde senzor pe Samsung Galaxy S7 Edge. Poti folosi aplicatia Samsung Health pentru asta (Daca ai Samsung).

      Eu folosesc un Apple Watch care face acelasi lucru. Cu toate astea, primesti o notificare cum ca totusi astea nu sunt dispozitive medicale certificate si pot avea o marja de eroare. Dar, macar iti poti face o idee.

        (Citează)

  3. Bratara Honor Band 5 are un astfel de senzor (SpO2). Sunt curios daca este precis.

      (Citează)

  4. La ce review-uri are pe emag :))

      (Citează)

  5. Okochea:
    Bratara Honor Band 5 are un astfel de senzor (SpO2). Sunt curios daca este precis.

    Am luat eu honor 5. Pe yt avea diferența de o unitate fata de aparatele dedicate de spo2. Decat sa raman cu un aparat pe care o sa se adune prafu mai bine o bratara pe care o pot face cadou la cineva.

      (Citează)

  6. Oportunitate ratata de a face o masuratoare cu masca pe fata (pt masca-sceptici).

      (Citează)

    • Dacă chiar te interesează îți spun eu: cu o masca ordinara saturația coboară cu max. 1-2 % pentru ca tu, de fapt, respiri preponderent pe lângă masca. Cu o masca ffp3 așezată etanș pe față (insist asupra acestei condiții: etanș) diferenta este de 4-5 %, măsurători efectuate după o ora de purtare. Această scădere este cu urmări pt persoana care o poarta, de genul: somnolenta, amețeli, lipsa puterii de concentrare. Iar pt “masca-sceptici” treaba asta, cu saturația este o discuție secundara, principala întrebare este dacă cu adevărat masca protejează?

        (Citează)

    • @EGO, pe ce te bazezi cand spui ca saturatia de oxigen scade cu 4-5% ?
      Ai vazut vreun studiu sau ai testat pe pielea ta?

        (Citează)

  7. Vezi ca pulsul (110) e cam mare pentru efortul pe care il depui, adica sa stai pe canapea, chiar daca vorbesti.

      (Citează)

  8. sa nu exageram, nu iti trebuie asa ceva decat daca ai covid, sau daca ai probleme cu plamanii.
    altfel, plimbare la aer curat e cel mai bun pulso,mada.duca.oximetru.hau

      (Citează)

  9. EGO:
    Dacă chiar te interesează îți spun eu: cu o masca ordinara saturația coboară cu max. 1-2 % pentru ca tu, de fapt, respiri preponderent pe lângă masca. Cu o masca ffp3 așezată etanș pe față (insist asupra acestei condiții: etanș) diferenta este de 4-5 %, măsurători efectuate după o ora de purtare. Această scădere este cu urmări pt persoana care o poarta, de genul: somnolenta, amețeli, lipsa puterii de concentrare. Iar pt “masca-sceptici” treaba asta, cu saturația este o discuție secundara, principala întrebare este dacă cu adevărat masca protejează?

    Uite Eu lucrez doar cu bolnavi care au Covid-19 si purtand FFP3 nu am avut niciodata saturatia sub 100%. Masca, ochelari de protectie, manusi si combinezon protejeaza! Dar daca nu lucrezi nu ai de unde sa stii. Oamenii mor ! Vino tu cu o solutie..

      (Citează)

    • chiar 101% citeodata .. adica daca iti pui o punga pe cap nu scade saturatia chiar deloc

        (Citează)

    • Amice, eu chiar am lucrat în focar covid și daca ești dintre preoții noii religii “martorii lui covid” nu ți-ai găsit fraierul. Eu pot sa arat oricând măștile pe care le-am folosit, măști pe care le-am modificat pentru a fi etanșe pe față, când respiri se aude cum șuieră supapa. Când intram în tura aveam saturația 99, după un timp cobora la 94 și rămânea acolo pana scoteam masca. Ma prind la un pariu cu oricine pe acest subiect. Și nu vreau sa fac apologia măștilor ffp3 pentru ca restul colegelor nu au avut decât masti ordinare și din 14 persoane doar 2 s-au contaminat. Iar de restul echipamentelor nici pomeneala. Dar tu i-a zi: te-ai înscris azi pana în ora 12 pt vaccinare? Bagi o poza cu vaccinul aici când îl faci? Asa, pt credibilitate.

        (Citează)

  10. paul zapodeanu

    24/12/2020 la 11:44 AM

    Principiul de functionare al unui pulsoximetru se bazeaza pe absorbtia diferita a luminii de catre sangele oxigenat si cel neoxigenat. Pulsoximetrele au o sursa de lumina pe o parte si un receptor pe partea cealalta si asa iti pot spune cat sange e oxigenat si cat nu.
    Telefoanele au si sursa si receptorul pe aceeasi parte, deci ce pot masura ele e cata lumina s-a reflectat, si din asta sa incerce sa deduca cat e oxigenat si cat nu bazat pe naiba stie ce. Deci by design, pulsoximetrele din telefoane sunt maxim niste educated guess generators nici pe departe aparate de masura, indiferent cat rahat mananca departamentele de marketing ale producatorilor.
    O explicatie mai detaliata aici:
    https://www.youtube.com/watch?v=4pZZ5AEEmek

      (Citează)

    • Da.
      Și nici un producător de lespezi dreptunghiulare nu a zis ca e dispozitiv medical.
      Așa că ei sunt safe, dacă cineva crede ce zice o jucărie atunci nașpa pt el

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus