►► Ofertele continuă la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
Omul care are 5 PS5-uri:
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
22 comentarii
21/12/2020 la 10:57 AM
Eu am un ps5, dar mai bine asteptam pana in primavara. Cel putin o data pe zi ia un crash(in special in ghost of tsushima si modern warfare) . Controlerul e super, dar inca nu sunt multe jocuri unde sa il poti folosi cu adevarat. Jocurile de ps5 se vad mult, mult mai bine decat se vedeau pe ps4.
Alin(Citează)
21/12/2020 la 11:01 AM
Am citit articolul cu UIPath, pagina dupa pagina de felatie: ce tari sunt, ce mari, ce crestere, ce venituri.
“Acolo am ajutat oamenii din instituţie să trimită la timp ajutorul de şomaj tehnic pentru anumite categorii sociale”
Vai da ce inima mare, cum s-au gandit ei la assistatii sociali.
Radu(Citează)
21/12/2020 la 11:11 AM
“Oracle și Microsoft renunță la spațiu de birouri în România”
Avem o sabie cu 2 taisuri:
1. Pe deoparte reduc costurile, ceea ce s-ar traduce in salarii, si profituri, in Iasi mp2 pleaca de la 20e intr-o zona centrala, la 1000mp2 ai 20 000e.
2. Pe cealalta parte companiile pot angaja din zone mai sarace, gen Brasov, Bacau, Craiova, etc.
3. Toate costurile biroului se transfera la tine: electricitate, internet, apa, curatenie, cafea, mobila.
Radu(Citează)
21/12/2020 la 2:55 PM
1. Nu cred ca reducerea costurilor e principalul motiv. E un calcul si mai cinic de atat: daca aduc oamenii la birou, si unul din ei e infectat, se pot infecta alte zeci de oameni. Asta inseamna ca ii trimit pe toti acasa, concedii medicale, pierd mana de lucru. Asa ii tin acasa, o parte o vor freca sau vor fi deprimati, dar compensez cu ceilalti care vor lucra mai mult (multa lume spune ca are tendinta sa munceasca mai mult de acasa)
2. Problema e ca in zonele alea nu prea gasesti oameni, fie au plecat in zonele mai bogate fie sunt deja suficient de bine platiti pentru costurile din zona.
3. Unele firme au dat prime sau mobila si hardware. Curentul si apa in plus nu au cum sa te coste mai mult decat te costa transportul pana la birou, chiar si cu tramvaiul.
Net plateai oricum.
Cafeaua poate fi o problema, intr-adevar, dar daca nu mai e gratis bei si tu mai putina :)
Mai economisesti la haine: poti sa porti tricourile mai vechi, merge si o camasa mai ieftina in sedintele importante sau la interviuri, ca pe Teams nu se vede diferenta fata de alea de firma. Pantaloni si pantofi chiar nu mai trebuie.
Sorin(Citează)
21/12/2020 la 12:38 PM
Sa nu vină cu scădere de salarii, cel puțin așa am văzut prin articole pe-afara. Era ceva de genul “nu veniți la birou, nu mai aveți nevoie de atâția bani”. Cumva, are sens. Nu mai dai bani pe chirie într-un oraș scump, nu mai faci navete lungi prin oraș, haine mai puține.. ramâne de văzut ce efecte va avea pe termen lung, dar nu as baga mana in foc că va fi de bine. Să vedem și efectele psihologice pe termen lung.
Andrei Serbanescu(Citează)
21/12/2020 la 3:13 PM
Explicatia pe care am inteles-o eu din acel articol cu reducerea salariilor a fost ca oamenii vor putea lucra din alte zone ale tarii si ca vor primi salarii corespunzatoare zonei unde stau.
Andrei I(Citează)
21/12/2020 la 12:42 PM
Tare asta (review la biciclete electrice): „Sure, it’s the price of a used car, but that doesn’t mean it’s overpriced.”
Practic ce spune review-ul e că plătești în plus pentru că sunt mai faine ca altele. Contează și cine o vinde, că unii vor doar să facă profit de pe spatele utilizatorilor.
dam167(Citează)
21/12/2020 la 12:49 PM
Sincer, nu mi se par mai faine ca altele la un preț comparabil. Piața de electrice e aglomerată oricum.
Dar de acord, e ușor să dai 5000EUR pe o bicicletă. Doar că nu i-aș da pe una electrică.
Giani Mucea(Citează)
21/12/2020 la 1:42 PM
Nici eu n-aș lua una electrică, mai ales că astea în discuție am înțeles că sunt cu pedalare asistată. Găsești biciclete de oraș cu curea, mai ușoare și mai durabile, iar la viteză eu unul nu văd un avantaj real, nu-ți trebuie nu știu ce condiție fizică să mergi constant cu 15-20 km/h cu una normală. La drumul spre casă poți pedala mai tare și ajungi mai repede, că nu mai contează dacă transpiri puțin.
dam167(Citează)
21/12/2020 la 2:20 PM
Cand ai de facut ~10km la dus spre birou, o electrica e must have. Altfel ajungi transpirat la prima ora, chiar si cand mergi cu 15 km/h :(
costin(Citează)
21/12/2020 la 2:37 PM
Plus ca nu toata lumea sta in Bucuresti sau Amsterdam, exista si orase in panta pe lumea asta.
Sorin(Citează)
21/12/2020 la 2:49 PM
@Sorin, nici in Amsterdam nu e placut sa pedalezi prea mult. Eu am facut cateva luni anul asta 7.5 km spre birou cu 17 km/h in medie. In afara de cateva mici poduri, totul e aproape plat, si tot ajungeam mereu transpirat la birou. Si la 10 grade afara, si la 18-20 (imbracat doar in tricou). Si hai sa zicem ca eu transpir mult, dar nu stiu pe nimeni sa faca naveta cu bicicleta normala mai mult de 15 minute.
costin(Citează)
21/12/2020 la 6:22 PM
@costin, adica vrei sa spui ca nici in Olanda nu merg oamenii mai mult de 5-10 km pe bicicleta?
Ai grija, ca pe aici sunt multi care insista ca poti sa mergi si la mare fara probleme pe bicicleta si asta este viitorul.
Andrei G(Citează)
21/12/2020 la 6:48 PM
@costin, @AndreiG: am mers cam un an până la birou cu bicicletă normală. 12 km dus, 12 km întors. Da, ajungeam transpirat, dar de-aia s-a inventat apa caldă.
Nu e comod, n-o să te mint. Când plouă e greu, când bate vântul din față la fel. Iarna ți-e frig în primele 5 minute și transpiri ca un porc din minutul 6. Dar e distractiv, dacă îți place sportul ăsta cât de cât. Bine, n-am pedalat în Amsterdam, îmi imaginez că nu e prea fun acolo. Eu mergeam între două orașe. pe marginea unui canal – puțini oameni, puține semafoare.
Dar da, electrica e ok dacă vrei doar să ajungi la muncă repede și fără efort, plus că e aproape indispensabilă dacă ești pensionar și nu vrei să stai cu fundul pe canapea toată ziua. Doar că în momentul ăsta nu aș folosi-o. Dacă ar trebui să mă duc la muncă cu bicicleta și aș avea unde să mă spăl, aș folosi-o pe asta actuală, de stradă – eventual cu un upgrade la ceva din titan și cu Di2. Și tot nu m-ar costa 5000eur.
Giani Mucea(Citează)
22/12/2020 la 1:18 AM
Vorbesti din povesti…daca nu stai la campie si ai de urcat dealuri ajungi varza dupa doar 3km…cat ziceai 15-20km :)) nici cu electrica nu pot urca cu atat la ce dealuri am in zona la mine :)) Hai ca nu toata Romania e ca Bucuresti sau Amsterdam.
Daniel(Citează)
21/12/2020 la 2:20 PM
“Huawei deschide o fabrică în China” – e de fapt in afara Chinei, asta daca Franța nu face parte din China mai nou :)
Mihai(Citează)
21/12/2020 la 4:08 PM
Exact, una e sa lucrezi in New York si alta in Sibiu, ti se modifica salariul de comun acord cu angajatorul daca te decizi ca vrei sa te muti ca sa lucrezi remote din Sibiu, altfel ramane neschimbat. Conform normelor de peste tot in lume trebuie sa declari locatia de unde iti desfasori activitatea daca esti angajat cu contract de munca. Cunosc deja vreo 3 cazuri de romani care lucreaza pe salarii de Frankfurt, Viena si New York de aici din Sibiu, asta vara au decis sa revina in concediu si au ales sa raman daca angajatorul lor le permite WFH, ma rog ei lucreaza la Google & Co.
Mihai Dobre(Citează)
21/12/2020 la 6:28 PM
Nu este prea corect asta. De ce eu sa fiu platit mai putin decat colegul care face exact aceeasi activitate fiindca am ales sa locuiesc intr-un oras mai mic?
Nu vi se pare nimic comunist in toata situatia asta?
Urmeaza sa fim platiti in functie de ce nevoi considera angajatorul ca avem. Sper sa fie declarate ilegale aceste practici la nivel European macar, fiindca in Statele Unite sigur nu o sa se intample asta.
Andrei G(Citează)
21/12/2020 la 6:49 PM
Nu stiu cat e vorba de a fi corect sau nu. Ideea e ca dintre 2 angajati la fel de pregatiti care cer salarii diferite, compania o sa-l aleaga aproape mereu pe cel care cere salariul mai mic. In exemplul de mai sus, daca va deveni o regula ca cel din Sibiu sa ceara mai putin decat cel din Frankfurt, compania il va prefera pe cel din Sibiu. In timp, asta va insemna ca cel din Frankfurt va trebui sa ceara si el mai putin la interviu pentru a fi acceptat.
Asta va trage salariile in jos pe termen mai lung.
costin(Citează)
21/12/2020 la 7:23 PM
Ăsta e un mecanism nou care trage salariile în jos, dar pe de altă parte funcționează și in sensul de a distribui capitalul. Cel din Frankfurt va putea să se mute și el într-un loc mai ieftin, scazându-și cheltuielile și contribuind cu taxe la bugetul local. În altă ordine de idei, rămâne în picioare concurența dintre companii, să atragă oameni cât mai buni. Asta ar putea menține salariile sus.
Din punctul meu de vedere, cel mai mult au de câștigat țările din sud. Grecia și Italia sar deja cu scutiri de taxe pentru expați.
Giani Mucea(Citează)
21/12/2020 la 4:19 PM
Și asta nu va face sa scadă toate salariile, pe termen mai lung? Nu vrei tu, vor vrea alții din alta zonă. Până la urmă, vei fi nevoit să accepți și tu la fel.
Andrei Serbanescu(Citează)
21/12/2020 la 11:43 PM
Nu chiar. Va duce la o normalizare a salariilor in diferite orase.
Daca Google poate angaja oameni in Botosani, crezi ca o sa le ofere aceleasi salarii ca “SC. Tele Cablu SRL”?
Toata chestia asta va duce la disparitia unor “varfuri” din piata unde salariile sunt mari doar pentru ca sunt “acolo” (Silicon Valley, NY, Londra, Amsterdam, Berlin etc).
Pentru marea majoritate a zonelor (adica nu zonele de mai sus) cred ca salariile vor creste usor si oamenii vor fi mai tentati sa locuiasca intr-un oras mai frumos dar care pana acum era vazut ca fiind “fara prea multe perspective”.
Ideal, in Romania asta ar duce la o “normalizare” a oraselor – eliminarea celor 2-3 varfuri care exista acum si care sunt suprasaturate. Totodata, o consecinta imediata ar fi caderea preturilor la imobiliare in orasele astea (Bucuresti, Cluj, Iasi)
My 2 cents.
C(Citează)