un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Review Huawei Matebook X, un ultrabook premium și minimalist

17 Dec 2020  ·

TEHNOLOGIE  ·

36 comentarii

Cred că acest Huawei Matebook X este cel mai mișto ultrabook pe care l-am văzut până acum. Nu doar că n-am ce aspecte negative să-i găsesc, dar tot ce face, face foarte bine. Este excelent făcut, ușor, portabil și mai ales foarte plăcut în utilizare.

Am văzut primele laptopuri Huawei acum câțiva ani la un MWC și mi-au plăcut de atunci, era clar că s-au dus direct în segmentul ultrabook-urilor premium. Acest Matebook X este exact un astfel de dispozitiv. Problemele Huawei cu aprovizionarea de componente americane nu s-au răsfrânt și asupra diviziei de laptopuri, adică acest model include procesor Intel și Windows oficial și tot ce mai are nevoie la bord.

Specificații Huawei Matebook X ELU-W19P:

  • ecran tactil de 13 inchi, rezoluție 3000 x 2000 px, 400 nits, 100% sRGB, 1500:1
  • procesor Intel Core i5-10210U cu 4 nuclee/8 threaduri la 1,6 GHz, turbo la 4,2 GHz, placă grafică Intel UHD
  • 16 GB RAM LPDDR3 2.133 MHz
  • 512 GB stocare SSD tip PCI-Express
  • Wi-Fi 6, senzor de amprentă, webcam 720p, Bluetooth 5.0, 4 difuzoare
  • 2 porturi USB-C și jack audio combo, plus adaptor în cutie cu alte porturi
  • Windows 10 Home
  • carcasă din aliaj magneziu-aluminiu, greutate 1 kg, dimensiuni 284,4 x 206,7 x 13,6 mm
  • baterie 42 Wh, încărcător de 65 W în cutie cu conector USB-C

Preț: 7.200 de lei la Altex.

Există și un Matebook X Pro, care are procesor Core i7-10510U, placă video NVIDIA MX250, care-i utilă pentru accelerat anumite programe de editare și gaming ușor, și baterie un pic mai mare. Îl găsiți la eMAG și PC Garage. S-ar putea să fie o afacere mai bună per total, chiar dacă este mai greu și nu are același touchpad.

ACCESORII INCLUSE

Cutia include laptopul, încărcătorul pe USB-C și un adaptor cu mai multe porturi.

Încărcătorul este mic și ușor, un pic mai mare decât unul de telefon, și are conector USB-C inclusiv pe el. Un cablu USB-C la USB-C de aproximativ 1,5 metri este inclus.

Adaptorul de porturi se conectează la un port USB-C de pe laptop și include un port USB-C (ca să nu-l pierzi, deci, pe cel în care ai conectat adaptorul), un USB-C, un HDMI out și un port VGA out, din acela cu conector D-Sub 15.

Aici este cam singurul punct negativ al laptopului. Nu știu câți mai au nevoie de acest port VGA pe adaptor, că impresia mea este că majoritatea proiectoarelor de acum au trecut la HDMI, iar în locul său aș fi preferat un cititor de carduri de memorie, de exemplu. Nu-i un minus foarte mare, dar pare ciudat să porți cu tine un adaptor de porturi și încă un cititor de carduri pe USB, chit că acelea sunt mici, în cazul în care ești genul de utilizator ce învârte și carduri de memorie.

CUM ARATĂ MATEBOOK X

Oficial culoarea se numește Silver Frost și este un argintiu lăptos. Carcasa este din aluminiu și magneziu și prima impresie este excelentă, Matebook X având doar 1 kg greutate și 13,6 mm grosime, ceea ce chiar și între ultrabook-uri sunt valori de invidiat.

Senzația aceea de finisaje bune și atenție la detalii continuă când îl deschizi. În primul rând, buza aceea de care apuci cu degetul de capacul monitorului pentru a-l deschise este proeminentă și foarte ușor de tras în sus. Bezel-ul ecranului este foarte subțire inclusiv în partea de sus, webcam-ul fiind ascuns de fapt jos, lângă taste.

Tastatura este și ea foarte bună. Tastele sunt mari, iluminate, cu spațiu mult între ele și un feedback plăcut la apăsare. Spre deosebire de unele ultrabook-uri din piață, pe Matebook X simți foarte bine fiecare apăsare și tastezi foarte bune.

Touchpad-ul este superb. Cel mai bun de până acum. În primul rând, uitați-vă la forma lui, vine jos până în buza carcasei și pentru mine asta contribuie mult la senzația de finisaje de calitate. Touchpad-ul în sine este foarte bine integrat în carcasă și are un click discret, ca de mouse, indiferent unde îl apeși pe suprafața sa, obținut printr-un sistem haptic integrat în el. Ceilalți producători de laptopuri au de învățat de aici.

Butonul on/off este deasupra tastelor și include senzor de amprentă integrat. Webcam-ul este ascuns sub forma unei taste între F6 și F7, ca și la alte modele de laptopuri din piață, și iese de acolo la o apăsare. Soluția aceasta permite bezel-uri mai mici pentru ecran, dar dezavantajul este că ți se văd mai mult mâinile în call-uri, atunci când tastezi în timpul lor, și ești filmat de jos în sus.

Situația porturilor este ca pentru un ultrabook foarte subțire minimalist, adică ai două USB-C, câte unul pe fiecare parte; ambele suportă încărcarea laptopului, transfer de date și conexiune DisplayPort. Mai există și un jack combo căști+microfon pe 3,5 mm.

Încărcătorul vă spuneam că are 65 W și este mic. Fiind USB-C, Matebook X se poate încărca de fapt de la orice baterie extern sau de la un încărcător de telefon, la nevoie, dar cu încărcătorul său original se obține cea mai rapidă încărcare.

Per total, finisajele și aspectul general sunt punctul forte principal al lui Matebook X. Este un ultrabook foarte ușor, foarte plăcut ca aspect, foarte bine lucrat și finisat inclusiv în detalii fine precum buza de deschidere sau feedback-ul touchpad-ului, genul de laptop “de șefi”, ca să zic așa.

HARDWARE ȘI PERFORMANȚĂ

Pe hardware nu sunt multe de spus. Matebook X este un ultrabook pentru muncă office, nu task-uri mai complicate, că acel procesor Intel Core i5-10210U cam pentru asta a fost gândit. În browsing, email-uri, call-uri, Office și alte programe asemănătoare se descurcă bine, mai ales cu 16 GB RAM.

Ecranul este luminos, nu-s probleme aici. Este un LCD de tip LTPS, Low-Temperature PolySilicon, care-i o variantă de LCD în care în care “lichidul” este dintr-un polisilicon, ceea ce permite celule mai mici și deci densitate de pixeli mai mare. Astfel se obține mai ușor acea rezoluție de 3.000 x 2.000 pixeli pe un ecran de 13 inchi. Teoretic LTPS-ul are o durată de viață mai mică decât un LCD, dar practic vorbim oricum de prea mulți ani de utilizare ca să devină un dezavantaj pe laptopuri.

M-a surprins să descopăr că-i ecran tactil. Este util în unele situații, au fost destule momente în utilizare când am preferat să apăs pe ecran pentru rapiditate (browsing prin magazine online, apăsare ca să pun pauză unui click youtube șamd – când ia mai puțin timp să apeși pe ecran decât să manevrezi cursorul unui mouse până acolo), dar vine cu dezavantajul că transformă ecranul într-unul glossy.

Matebook X nu-i un 2-în-1, nu se dă peste cap ecranul, deci dispare posibilitatea de a-l utiliza ca tabletă. În aceste condiții, aș fi preferat să aibă ecran non-touch. E posibil ca Huawei să fi pus ecran tactil tocmai pentru că aspectul general al laptopului este mai bun cu sticlă peste ecran.

Difuzoarele au fost neașteptat de bune, de asemenea. Nu vor lua un premiu la calitatea sunetului, care-i mediocră, dar sunt puternice și vocea se aude bine. Sunt chiar surprins că un laptop atât de subțire poate avea difuzoare atât de puternice fără ca acestea să fie vizibile. Matebook X integrează și două microfoane pentru a prelua mai bine vocea ta.

Cum spuneam, procesor Core i5-10210U este unul gândit pentru muncă stil office, nu task-uri mai complexe. Am testat diverse pe el, inclusiv randare pe Cinebench R23 și teste PCMark. Rezultatele sunt specifice unui laptop office.

Procesorul în sine pornește tare cu acel boost la 4,2 GHz față de cei 1,6 GHz uzuali, dar apoi se încălzește și își reduce singur frecvența pentru a o ține în echilibru cu disiparea căldurii. E un procesor de 15 W, dar poate urca până la 22 W. În practică, în task-uri complexe, l-am văzut reducându-și după un timp frecvența spre 2,1 GHz și apoi chiar 1,9 GHz, unde părea că s-a stabilizat.

Temperatura procesorului în astfel de momente atinge un uzual 95 grade Celsius. Sistemul de disipare a căldurii este însă bine făcut și singura zonă care se încălzește este cea de deasupra tastelor, unde am măsurat un maxim 42 grade Celsius, dar este o temperatură suportabilă și oricum nu ai ce căuta cu mâna în acea zonă. Laptopul nu are un ventilator în interior, deci este mereu silențios.

Are 16 GB de memorie la bord, iar SSD-ul este unul foarte rapid, rezultatele testelor mele fiind de 3.500 MB/s pe citire și 3.000 MB/s pe scriere. Atenție că procesorul este din generația anterioară, cel mai nou Intel fiind un Core i5-1145G7, lansat foarte recent. Impactul nu cred că este mare în performanță efectivă, dar generația 11 este construită în 10 nm, nu 14 nm ca generația 10, deci cel nou ar fi mai eficient energetic și ar avea și placa grafică îmbunătățită Xe.

Modelul testat de mine a avut un singur program preinstalat, un PC Manager care-ți ține driverele la zi. Dacă ai și telefon Huawei, acest program te ajută să-l conectezi la laptop. Huawei a fost parcă primul producător care pe Windows iți permite să vezi și ecranul telefonului mobil în laptop și să transferi fișiere între ele ca și cum ar fi direct conectate și alte asemenea functii, dar între timp Microsoft a permis practic oricărui producător de telefoane Android să facă un sistem asemănător prin aplicația Your Phone Companion, pe care vă sfătuiesc să o utilizați.

Mai există un Free Touch, care reglează sensibilitatea touchpad-ului și puterea feedback-ului haptic, și asta e tot.

CE E BINE

CE E RĂU

  • Foarte bine făcut, finisaje premium.
  • Ușor și subțire.
  • Tastatură și touchpad bine reglate.
  • Încărcător ușor și mic.
  • Procesorul este din generația trecută.
  • Webcam așezat prea jos.

CONCLUZIE

Huawei Matebook X este definiția ultrabook-ului premium: foarte ușor, foarte subțire, bine finisat în multe aspecte, cu o tastatură foarte bună pentru scris și un touchpad modern. Dacă vă interesează un computer cu design plăcut, minimalist și bine realizat, acesta le bifează pe toate.

Modelul are și diverse lipsuri, precum prea puține porturi fizice sau un procesor încă neactualizat (deși asta probabil se va rezolva în curând cu un refresh de gamă). Nu le văd ca puncte negative serioase pentru că Matebook X se adresează acelor oameni cărora nu le pasă așa mult de un număr mare de porturi, ci preferă punctele forte enumerate anterior. Dacă sunteți printre ei, Matebook X este o alegere foarte bună. Dacă nu, există și alte ultrabook-uri premium pe piață.

Preț: 7.200 de lei la Altex.

Există și un Matebook X Pro, care are procesor Core i7-10510U, placă video NVIDIA MX250, care-i utilă pentru accelerat anumite programe de editare și gaming ușor, și baterie un pic mai mare. Îl găsiți la eMAG și PC Garage. S-ar putea să fie o afacere mai bună per total, chiar dacă este mai greu și nu are același touchpad.

asus s5507

    36 comentarii

  1. Webcam 720p pe produs premium. Și ăștia sunt deștepți.

    Huawei face produse cu hardware foarte bun, dar tot chinezi sunt, găsesc ei cum să dea cu oiștea-n gard.

      (Citează)

    • De acord. Am o jucarie de-a lor.
      Plusurile sunt cele descrise dar sunt si cateva minusuri descoperite dupa 8 lun d utilizare:
      – i7 gen 10 nu are thermal throttling-ul ok – ventilatorul porneste destul de aleator
      – senzorul de lumina ambientala e si el destul de aleator cu efecte deranjante
      – difuzorul stanga baraie (sau face tastele sa vibreze) la volume mai mari intr-o anumita gama de frecvente (e pe net o intreaga poveste pe tema asta)
      – tasta Fn are si ea un comportament bizar.

        (Citează)

    • @DVA: pe Matebook X au rezolvat-o, nu are deloc ventilator :P

      Gaelex: Webcam 720p pe produs premium. Și ăștia sunt deștepți.

      E suficientă pentru calluri. Lumea se vaită dacă nu vede bine screen share-ul cu powerpoint-ul sau tabelul cu date, nu fața celui care vorbește.

        (Citează)

  2. Oare chiar nu se vede furtul din avion? Seamănă cu un MacBook de la nume până la materiale și forma. Touchpad mare cu efect haptic? Buton de power cu cititor de amprente. Până și tastatura. Totul amintește de produsele Apple. Și atunci daca tot vrei sa platesti O căciulă de bani pe o copie? Un MacBook Air e mai ieftin de atât și cu noul procesor e mult peste huawei.

      (Citează)

    • Same opinion, please see my comment below :).

        (Citează)

    • Are Matilda un MacBook Air, dar nu se compară. Bezel uriaș, greutate mai mare, tastatura e mai slabă calitativ.

      Din partea mea foarte bine că au pus touchpad haptic, să pună toți!

      Noile Macbook cu procesor M1 sunt altceva prin prisma performanței oferite, dar la finisaj mi se pare mai reușit Matebook X.

      Procesorul M1 o fi foarte performant, dar asta pentru utilizatorii uzuali care n-au restricții de sistem de operare. În mediul enterprise, multe companii insistă cu Windows și atunci degeaba Apple are ceva bun, tu ești limitat la cele pe Windows și alegi ce poți mai bun de acolo.

        (Citează)

    • Din partea mea foarte bine că au pus touchpad haptic, să pună toți!

      Din partea mea, nu.

        (Citează)

  3. Un laptop intr-adevar de calitate. Dar pretul mi se pare exagerat. Din punctul meu de vedere, nu ar fi trebuit sa coste mai mult de 4000-4500 lei. La 7200 lei deja este comparabil la pret cu un MacBook Air (care este adevarat ca nu are tousch screen, dar personal consider inutil aceasta facilitate pe un laptop) cu procesor M1 fabricat in 5 nm, care il cam calca in picioare la performante (a se vedea recenzii pe Internet, a publicat si Radu ceva aici acum ceva vreme). Nu mai zic de experienta si fiabilitatea in utilizare a MacOS vs Windows. Nu voi intra in polemici pro sau anti Apple si nu voi da replici in acest sens, nu asta este scopul postarii. Este o parerea personala, emisa in urma experientei de aproape 30 de ani in administrare/operare cu sisteme de operare Windows si de aprox 10 ani pe OS X – MacOS. By the way, le folosesc si acum in paralel, Windows doar cand nu am de ales (vina mea, mi-a fost lene sa instalez pe mac o cheie hard digitala de semnat documente). Fiecare isi cumpara ce isi permite si foloseste ce i se potriveste.

      (Citează)

    • Mie nu mi se pare că arată mai bine decât un Macbook AIr, cel puțin nu față de cel pe care-l am în casă. Bezel mai subțire, touchpad mai mișto integrat până în margine, încărcare mai rapidă, porturile USB sunt pe părți diferite ale laptopului, este mult mai ușor. Prețul este identic, un Macbook Air cu 16 GB RAM și 512 GB stocare costă 1500 de dolari.

        (Citează)

    • Depinde ce model de Macbook Air ai. 🙂

        (Citează)

  4. E urât cu spume.
    Poate comunistOS se pretează pe pătratul ala numit display, W10 nu prea. Nu cumpărați!

      (Citează)

  5. Dacă aș avea banii aceștia de dat pt un laptop, i-aș da la Apple.
    Prea scump pt un Huawei. Nu înțeleg care e strategia lor de vânzări. Cine ar cumpăra la banii aceștia, când au alternative mai celebre, care poartă garanția calității în nume?!
    Înțeleg că e bun, dar produsele lor nu sunt la fel de populare ca cele de la Apple, ca să vină cu același preț.
    Și OnePlus e la fel de bun ca un Samsung vârf de gamă, dar n-ar fi vândut în veci dacă telefoanele lor ar fi costat 1200 de euro și nu 550.

      (Citează)

    • Cred că strategia a fost că în gama de 5.000 de lei sunt deja foarte multe ultrabook-uri, așa că s-au orientat doar pe segmentul premium unde măcar se pot poziționa ca brand de lux. Din ce văd, au dovedit și că se pricep să le construiască pentru acel segment.

      Asta era strategia începută acum vreo 3 ani. Că astăzi se răsfrâng asupra lor problemele cu SUA, e altă treabă.

        (Citează)

    • Nu contează că sunt populare sau nu. Când au început și alții să facă ultrabook-uri ca lumea au descoperit toți că vai, alea de la Apple parcă nu sunt așa scumpe. Un laptop de calitate se vede și în finisaje și mici optimizări, nu doar în procesor și ram. Un laptop bun a plecat tot timpul de la o mie de euro dar erau și variante mai ieftine pentru cei ce nu erau dispuși să dea atâția bani. Fără subvenții n-ai cum să vinzi ceva mult sub prețul pieței doar pentru că nu așa popular și tu vrei să-l vinzi.

      Care-i garanția calității? să vezi la seria XPS câte probleme de QC sunt, dar nu sunt gate-uri pentru orice prostie. La fel Razer și la mulți alții care s-au prins la un moment dat că parcă e important și design-ul.

        (Citează)

  6. Precizez de la început că sunt “Mactard” deci nu săriți cu pietre!
    Cu toate astea, deși are un display OK și un touchscreen (pe care eu îl consider inutil, dar poate alții îi găsesc o întrebuințare), în rest este un ultrabook ca oricare alt ultrabook. Nimic fancy, nimic revoluționar, nimic atât de impresionant astfel încât să spună: Shut up and take my money.

    La polul opus avem noul Macbook Air care e mai ieftin (costă numai 5500 Lei) și care la capitolul performanță, experiență browsing, calitate display, autonomie și sistem de operare îl bate la cur pe Huawei destul de rău.

    Dacă mi-ar trebui un ultraportabil, cu performanțe decente și întrebuințarea principală ar fi browsing și chestii office aș alege noul MB Air fără să stau prea mult pe gânduri.

    Într-un final, nu am nimic cu Huawei dar toată viața lor vor rămâne doar Huawei.
    PS: Am pus mâna pe un Huawei P40. E rapid, nimic de zis, dar fără serviciile Google și fără aplicații elementare care nu sunt complet disponibile în acel AppGallery, e inutil.

    PS2: Nu, nu aș fi dispus să instalez Google pe ușa din-dos și să îmi bat capul cu asemenea giumbușlucuri.

      (Citează)

    • Mihai: La polul opus avem noul Macbook Air care e mai ieftin (costă numai 5500 Lei)

      Un Air cu 16 GB RAM și 512 GB stocare costă 8.005 lei la iStyle.

      Cred că ultrabook-urile cu Windows se adresează acum celor ce nu pot folosi un Mac din diverse motive ce ține de politica corporate sau software sau preferințe proprii.

        (Citează)

  7. Din articolul tau inteleg ca laptopul este perfect. Toate-s bune si frumoase. Nu cumva asta era un articol cu (P) in titlu? Ca review nu prea pare a fi. :D

      (Citează)

  8. Mircea cel vechi

    17/12/2020 la 9:45 AM

    Wow! Ce clona de Macbook. Ma intreb de ce au voie sa faca asa ceva? Efectiv arata la fel si nu-mi vine sa cred ca cineva chiar ar fi dispus sa plateasca 7200 lei pe el . Daca as vrea un laptop si nu as vrea MacOS, as lua ceva DELL, ASUS,MSI si altele. Intrece orice masura huawei cu clonatul.

      (Citează)

  9. Comentariile îmi intră prea repede la moderare, iar tu ai prea puțin timp să vezi și să le aprobi. E cam aiurea, mai ales când se urmărește o discuție in secțiunea de comentarii. Dacă îmi apare comentariul mâine, subiectul s-a răcit și nu mai are nici un sens.

      (Citează)

  10. Un MacBook Air cu 16 GB Ram și 512 GB de stocare ajunge la 8 mii de lei, deci mai scump. Dar se spune prin review-uri că 8 GB pe SoC-ul lor (M1) merge mai bine decât memoria de pe placa de bază, așa că poate ar trebui echivalat cu 8 GB dacă e să obții același rezultat practic. Dacă iei în calcul posibilitățile de service mult superioare de la Apple (chiar dacă scumpe) poate e mai rentabil pe termen lung MacBook Air. Eh, au vrut o clonă de MacBook cu Windows, poate mai alină din consternarea Gaelecșilor de pretutindeni :)

    Puțini oameni mai au nevoie de porturi, iar unde ai un trackpad bun, în afară de grafică și/sau jocuri n-ai nevoie de mouse (deși ai și varianta BT).

      (Citează)

    • Aș fi curios să văd o comparație între MacBook Air cu 8 GB și cu 16 GB, că e interesant ce zici. Adică memoria RAM este mai rapid accesată și asta ajută mult în task-uri mici, dar sunt curios în task-urile care necesită multe date încărcate în memorie. Sunt sigur că vor apărea pe net.

      Eu am folosit multă vreme laptop fără mouse, doar din touchpad, dar eficiență este mult mai mică în special în programe unde ai de dat multe clickuri în scurt timp, gen Excel sau altceva. Cine vrea rapiditate mai bine își ia mouse decât RAM mai mult.

        (Citează)

  11. Just my 2 cents:
    Arata okish, doar pentru ca e luat dupa macbook, dar nu are niciun pic de originalitate. Au copiat designul in nesimtire, acea scobitura langa touchpad ca sa desfaci laptopul este la fel ca la mac, doar ca mult mai mare. Spatele aduce a mac grav, fantele de ventilatie. Pana si suruburile de pe spate sunt la fel ca la mac:)).

    Nu ma intelegeti gresit, poate au voie sa foloseasca designul in linii mari si mna, pot sa foloseasca, dar pe segmentul asta aleg fara sa ma uit un xps, care se poate numi rival al macului.

      (Citează)

  12. Probabil Macbook Air de la tine din casa e un model mai vechi, compari mere cu pere.

    Matebook-ul asta e o copie slinoasa dupa apple, pana si numele e facut sa sune la fel.

    La banii astia un Air cu procesor M1 il zboara din apa.

      (Citează)

  13. nwradu:
    Aș fi curios să văd o comparație între MacBook Air cu 8 GB și cu 16 GB, că e interesant ce zici. Adică memoria RAM este mai rapid accesată și asta ajută mult în task-uri mici, dar sunt curios în task-urile care necesită multe date încărcate în memorie. Sunt sigur că vor apărea pe net.

    Eu am folosit multă vreme laptop fără mouse, doar din touchpad, dar eficiență este mult mai mică în special în programe unde ai de dat multe clickuri în scurt timp, gen Excel sau altceva. Cine vrea rapiditate mai bine își ia mouse decât RAM mai mult.

    Canalul de YT unde am văzut eu asta e Max Tech (cred) sau Max Yuriev, iar testele cred că erau bazate pe Lightroom și Photoshop – dar la momentul respectiv nu erau versiunile finale pentru M1. La MacOS mai e avantajul cu swap dacă ai stocare rapidă, dar depinde mult de aplicații.

      (Citează)

  14. Cred ca as putea sa pun pariu ca acel MB Air cu 8GB Ram (Vorbind strict de performanta) este cu mult peste Huawei Matebook X cu 16GB RAM. :)

    In cel de-al doilea rand, sunt de acord ca in anumite corporatii se foloseste Windows (In majoritatea corporatiilor de fapt) datorita aplicatiilor pe care le utilizeaza.

    Daca o aplicatie anume nu te limiteaza, MB Air este solutia cea mai convenabila in raportul calitate-pret, in conditiile in care esti familiar sau esti dispus sa treci la MacOS.

    nwradu: Un Air cu 16 GB RAM și 512 GB stocare costă 8.005 lei la iStyle.

    Cred că ultrabook-urile cu Windows se adresează acum celor ce nu pot folosi un Mac din diverse motive ce ținede politica corporate sau software sau preferințe proprii.

      (Citează)

  15. Am si eu chiar acum pe mana acest “cel mai mișto ultrabook” . Come on…

      (Citează)

  16. Gaelex:
    Webcam 720p pe produs premium. Și ăștia sunt deștepți.

    Huawei face produse cu hardware foarte bun, dar tot chinezi sunt, găsesc ei cum să dea cu oiștea-n gard.

    Dacă vrei totul pe full ai dreptate. Dar… Am avut de ales acum la același preț (a se citi cumpărat de firma) webcam 720 și full/4k. Am ales 720 p. De ce? Simplu: e arhi suficient. Mai mult doar 720 e necesar pentru detalii vizibile dar nu e zona mea de activitate 😉.

    Am si eu modelul pro. Extra happy.
    Bateria tine mult.
    Camera integrata în tastatura din punctul meu de vedere îți dă siguranța ca este off – fizic – și in plus poate fi verificat rapid vizual. Mare plus în ziua de astăzi când stau exclusiv pe calculator.
    Am reușit sa ii pun 2 monitoare externe (se cam încinge conectorul – altul decât cel venit în cutie – dar funcționează perfect).
    Singura chestie pe care o recomand, în cazul in care îl folosiți pentru conferințe (dar asta e valabil pentru orice laptop) este o unitate externa de sunet (eu folosesc un Jabra 410) care sa dea un sunet clar și sa aibă un microfon decent.

      (Citează)

  17. Nu am un Mac, pentru ca nu mai am nici macar un laptop personal. Il folosesc pe cel cu Windows de la serviciu.
    Chestia asta se va schimba cat de repede, pentru ca de cand am vazut performantele procesorului M1 de la Apple am zis ca vreau neaparat unul.

    O fi Apple o fita, o fi preturile mari, dar… pana la urma ei sunt cei care cam dicteaza tonul in tehnologie. Ei sunt cei pe care toata lumea incearca sa ii copieze si cu asta cred ca am zis tot.

    De ce ai lua o copie cand poti sa iei originalul care este mai bun si mai ieftin?
    De ce Adibas cu materiale proaste in loc de Adidas?

      (Citează)

  18. nwradu: Un Air cu 16 GB RAM și 512 GB stocare costă 8.005 lei la iStyle.

    Cred că ultrabook-urile cu Windows se adresează acum celor ce nu pot folosi un Mac din diverse motive ce ținede politica corporate sau software sau preferințe proprii.

    N-as spune ca 8GB Ram pe Mac sunt suficienti vs 16 GB Windows insa la preturi comparativ egale sincer MB Air o sa spulbere aceasta clona. Ca sa nu mai spun ca versiunea aceea de 8005 are procesor 8core vs i5 de acum cati ani… Dar daca insisti pe linia intel poti cumpara MacBook Air cu Intel si poti pune windows pe el. Versiunea de Windows o sa functioneze mai bine decat pe MS surface!!!
    oricat de bine finisat ar fi (macar atat sa faca data tot copiaza si nu aduc nimic nou) tot o copie ramane.

      (Citează)

  19. Nu ma refeream strict la cum arata, ci la laptop pe ansamblu. La Apple nu am nevoie in mod normal de 16 Gb RAM, MacOS merge foarte bone cu 8 GB. De asemenea 512 Gb RAM storage mie nu imi trebuiesc, eu folosesc foarte mult cloud storage, pentru accesarea fisierelor actualizate sincron in locatii multiple. Windows poate fi fara probleme folosit pe MacBook folosind Bootcamp sau o masina virtuala (Paralels sau altceva). Am folosit Parallels si mergea mult peste asteptarile mele. Deci solutii de a folosi aplicatii Windows pe Mac se gasesc. Nu as da in veci 7200 lei pe Huawei ala, doar pentru ca arata bine. Orice Ultrabook din clasa business cu procesor, RAM si storage corespunzator se va comporta similar.

    nwradu:
    Mie nu mi se pare că arată mai bine decât un Macbook AIr, cel puțin nu față de cel pe care-l am în casă. Bezel mai subțire, touchpad mai mișto integrat până în margine, încărcare mai rapidă, porturile USB sunt pe părți diferite ale laptopului, este mult mai ușor. Prețul este identic, un Macbook Air cu 16 GB RAM și 512 GB stocare costă 1500 de dolari.

      (Citează)

  20. Cam aduce a MacBook Air, intr-adevar.
    Dar poate ca asta e si ideea: poate se adreseaza oamenilor care vor aceeasi calitate a constructiei, materiale ultra-premium, dar cu Windows, nu macOS. O fi o piata si acolo.

    Radu, cablul ala de incarcare nu e totusi cam scurt la 1.5 metri?

      (Citează)

  21. Your Phone Companion .. dar parca e aplicatie Metro si .. asa un cap in gura i-as da la ala ce a decis sa faca aplicatiile astea ..

    deschis poza cu img viewer al windows (app metro) dureaza vreo 2 .. 3 secunde

    deschis cu irfanview o nanosecunda (da stiu irfan nu arata misto si .. a .. nu are dark theme)

      (Citează)

  22. Am avut ocazia sa-l folosesc cateva zile in paralel cu un MB Pro pe care lucrez zilnic.
    Da, e dragut ca design, clona de Mac cum s-a mai spus. Ecranul e fain, dar prefer display-ul retina de la Mac. Tastatura si trackpad-ul sunt ok, alte clone de Mac.
    E silentios, fara un sistem activ de racire, dar se si incinge substantial de mult daca rulezi ceva mai serios pe el.
    Camera web este o gluma proasta iar piciorusele de plastic nu ii ofera o aderenta prea buna.
    Doar 3 suruburi sa tina carcasa spate?? Poate mai sunt altele sub piciorusele negre.
    Bine ca au inclus adaptorul de porturi in pachet, desi puteau sa puna un alt USB in loc de VGA.
    Scump, foarte scump!

      (Citează)

  23. Procesorul M1 o fi foarte performant, dar asta pentru utilizatorii uzuali care n-au restricții de sistem de operare. În mediul enterprise, multe companii insistă cu Windows și atunci degeaba Apple are ceva bun, tu ești limitat la cele pe Windows și alegi ce poți mai bun de acolo.

    In mediul enterprise exista preponderent HP/DELL/Lenovo. Niciodata Asus, MSI, Acer, Huawei sau alte gunoaie.
    Iar faptul ca Mac nu merge pentru business e de acum 10 de ani, cand nu exista Azure/M365 si vroiai sa ai toti clientii domain-joined pe AD_ul on-prem.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus