un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Alegerile au avut exact rezultatele așteptate

7 Dec 2020  ·

GÂNDURI  ·

55 comentarii

Rezultatele sunt cele așteptate sau, cel puțin, în limitele așteptate de mine, ba chiar simt că aș fi putut juca la pariuri pe baza lor. Scriu aici pe baza exit-poll-ului pentru ora 21 și nu mă miră nimic din ce văd.

Camera Deputaților

  • PSD – 30,2%
  • PNL – 29,3%
  • USR – 16,1%
  • UDMR – 5,6%
  • AUR – 5,3%
  • PMP – 5%
  • PRO – 5%
  • PPU – 1,1%
  • alții – 1.2%

Senat

  • PSD – 30,3%
  • PNL – 29,4%
  • USR – 16,6%
  • UDMR – 5,7%
  • AUR – 5,4%
  • PMP – 5%
  • PRO – 5%
  • PPU – 1%
  • alții – 0,5%.

PSD are în jur de 30%. Cred că am zis-o și anterior cu altă ocazie: acesta este scorul partidului și probabil va fi mereu pe la același nivel. Politicile lor vor atrage cam 3 din 10 români. 2016 a fost un caz aparte în care PSD a convins votanții altor partide să nu iasă la urne, în timp ce oamenii lor s-au prezentat conștiincioși și le-au adus vreo 42% la final. Când ies însă în mod egal la vot oameni reprezentativi pentru toate preferințele politice, PSD rămâne pe la 30%.

Important este că PSD-ul nu va mai putea controla Parlamentul și acesta era scopul principal al acestor alegeri. Ar avea nevoie de o alianță cu prea multe partide pentru a trece de un 50% și asta pare imposibil pe datele de mai sus, după care mai vine și diaspora cu câteva mandate de parlamentari.

Mai degrabă mizez pe PNL+USRPLUS+UDMR pentru o majoritate parlamentară. În loc de UDMR ar putea fi PMP, dacă trec de pragul de 5% și intră în Parlament. M-ar bucura să nu treacă Pro România și Tăriceanu să înțeleagă mesajul că nimeni nu-l mai vrea; la fel și pe Ponta, de altfel. Să vedem cum stau lucrurile după redistribuirea mandatelor partidelor ce n-au trecut de prag.

Guvernele de coaliție n-au fost niciodată foarte bune în România, dar asta nu contează așa tare. Nu cred că România va fi prea curând genul de țară care să acorde unui partid majoritatea parlamentară. Poate nici măcar unei coaliții din doar 2 partide, de altfel, și este normal să fie așa: e o țară mare, cu multe și variate probleme sociale, iar asta se reflectă în rezultatele de la vot.

Rezultatul PNL mi se pare cel așteptat. Orice guvern erodează în timp poziția partidului său, că nu poți guverna pe placul tuturor, iar în această perioadă PNL a scăzut din cauza unor măsuri considerate de mulți nepotrivite, precum închideri de restaurante, carantină șamd.

Nu mă miră nici ascensiunea partidului AUR. Toată Europa are partidele ei extremiste, nu mă mir că avem și noi unul, mai ales pe fondul măsurilor nepopulare din ultima vreme. Extremismul se dezvoltă ca puroiul în rană în astfel de momente, că oamenii sunt mereu ușor de înverșunat sau de convins că unii, mereu alții, le vor rău și sunt responsabili pentru necazurile lor.

Partea amuzantă a fost la declarațiile de după exit-polluri. PSD spune că a câștigat alegerile, dar șansa de a face o majoritate sunt mici. PNL spune că a câștigat alegerile, dar partidul este pe locul 2 și nu cred că-și are rostul vreo exprimare ce conține termenul “câștigător”, chiar dacă se pregătesc de luat cu adevărat puterea după negocieri cu partidele prietene.

Singurul lucru care mă dezamăgește este prezența slabă la vot. Eu mă așteptam la 33%, înțeleg că a fost 31%, adică nu mi-au fost trădate cu mult așteptările, dar sunt dezamăgit. Doar 3 din 10 români sunt interesați de mersul țării și de componența Parlamentului, după ce timp de 4 ani ni s-a demonstrat cât de important este? Înțeleg că pandemia a scăzut prezența la vot, dar speram ca, poate prin minune, că oamenii mă vor surprinde. Majoritatea românilor, însă, s-au comportat conform așteptărilor.

Apropo de asta: în mijlocul unei pandemii mult mai crunte, SUA a înregistrat un record de participare la alegerile din 4 noiembrie. Asta aș fi sperat să văd și la noi. Dar știți de ce-a fost așa în SUA? Pentru că se poate vota și prin corespondență și asta a permis oamenilor să voteze din siguranța propriei case. Avem și noi nevoie de astfel de mecanisme pentru că, în lumea online-ului și a livrărilor la domiciliu și a work from home și a “poți avea orice de acasă”, tot mai puțini români vor să mai meargă și să dea cu ștampila pe o hârtie și să o bage în urnă, când văd că în lume există și alternative mai bune.

Sunt, totuși, și semne bune. USR-PLUS are în București cam 30% din voturi. Este un semn că politica și vizibilitatea lor crescută din capitală are roade. Pe măsură ce trec anii au șansa să-și dezvolte o prezență asemănătoare în mai multe orașe mari din țară și pe viitor să ia și mai multe voturi.

asus s5507

    55 comentarii

  1. Doar 3 din 10 au vrut mearga azi la vot. Din restul de 7 cel putin unul nu a vrut sa dea votul nimanui. Eu am votat azi cu raul cel mai mic, dar adevarul este ca nici unul din partide nu merita sa guverneze. Toate sunt pline de coruptie si aspiratii foarte mici in a dezvolta Romania.

      (Citează)

    • Daniel: adevarul este ca nici unul din partide nu merita sa guverneze

      Nu cred că poți găsi un astfel de partid vreodată. Este o utopie.

      Important este să te gândești: “cine poate guverna mai bine în interesul meu?”.

        (Citează)

    • Eu nu am mai fost la vot. De obicei votam USR, dar nu mai votez cu ei doar anti-PSD si cu speranta ca se schimba clasa politica; in timp ce Barna face pe jupanul si vrea sa ramana lipit de scaunul de sef. O sa ma tin departe pana isi schimba conducerea si pana o sa ajunga in prim-plan niste oameni mai potriviti, nu Barna si Ciolos. Astia si-au dovedit limitele, USR nu creste cu ei la conducere, ba din contra.

      Alta posibilitate, pentru mine, era Valeriu Niculaie Ciolan – independent, dar am avut mari dubii ca va reusi de unul singur sa faca ceva.

        (Citează)

    • Bravo @Kopa, multi au avut gandirea de “invingator”, asa ca tine. Le-ai aratat tu, mama lor de banditi, toti la fel. Acum taci si papa PSD.

        (Citează)

  2. Alegerile din SUA, prin flexibilitatea si posibilitatile diverse de a vota, au facilitat modalitati de fraudare la care PSD poate doar sa bălească.

    De la softuri controlate real-time extern pana la interzicerea monitorilor la numararea voturilor. In SUA poti vota chiar fara buletin la tine, pe o foaie de vot asemanatoare cu listele noastre suplimentare (unde totusi ai nevoie de buletin).

    Stiu, stiu, CNN, FOX si Asociated Press au decis deja ca alegerile au fost sigure. Rezultatul final va fi insa altul.

    Iar AUR e extremist doar pentru ca Prelipceanu si Digi au in fisa postului sa-i prezinte astfel. Unirea cu Basarabia e si in programul PMP, iar asta nu te face extremist, doar realist in ale istoriei si poate putin optimist. Si nu, nu am votat AUR.

      (Citează)

    • Alex:
      Alegerile din SUA, prin flexibilitatea si posibilitatile diverse de a vota, au facilitat modalitati de fraudare la care PSD poate doar sa bălească.

      De la softuri controlate real-time extern pana la interzicerea monitorilor la numararea voturilor. In SUA poti vota chiar fara buletin la tine, pe o foaie de vot asemanatoare cu listele noastre suplimentare (unde totusi ai nevoie de buletin).

      Stiu, stiu, CNN, FOX si Asociated Press au decis deja ca alegerile au fost sigure. Rezultatul final va fi insa altul.

      Iar AUR e extremist doar pentru ca Prelipceanu si Digi au in fisa postului sa-i prezinte astfel. Unirea cu Basarabia e si in programul PMP, iar asta nu te face extremist, doar realist in ale istoriei si poate putin optimist. Si nu, nu am votat AUR.

      Esti sigur ca unirea ar avantaja pe cineva?
      – Romania ar trebui sa cheluie sume enorme ca sa compenseze subdezvoltarea Moldovei: plati de somaj, pensii, investiti in infrastructura, coruptie care nici aici acasa nu o poate mangeria…
      – Nici pentru Modova nu e chiar asa bine: cresteri de taxe si impozite, crestere la preturile de consum(alimente, combustibil, energie, etc). In plus moldovenii au deja o gramada de beneficii de la Romania(foarte multi au buletine romanesti-uitate la populatia judetelor romanesti de langa Prut, in special Iasi care are a 2-a cea mai mare populatie dupa Bucuresti) si multi sunt cetateni europeni deja, pentru ei fiind mai avantajos sa alerge dupa 2 iepuri(primesc ajutor si de la Rusia)
      E clar ca sunt si avantaje ale unirii, dar cred ca sunt mult mai multe dezavantaje.

        (Citează)

    • N-ar avantaja, dar extremismul în general nu avantajează pe nimeni, însă are în continuare fani pentru că oamenii nu înțeleg chestiuni economice și politice precum cele enumerate de tine.

      Dacă ne unim cu Moldova și apoi ne scade economia și ne cresc taxele, tot extremismul va crește. Un partid extremist nu-i de fapt niciodată la putere, așa că poate da mereu vina pe cei de la putere că nu sunt performanți. Metoda cea mai bună este să-i ignori, așa cum și Vadim Tudor a fost de fapt ignorat în politică și popular doar pentru declarațiile sale amuzante.

        (Citează)

    • Știi tu sigur că și fost fraudate, nu? Ți-a zis ție Trump. Și că bilgheiț vrea sa te cipeze.
      Eu nu mă înțeleg pe mine, reușesc mereu să fiu surprins de apariția câte unui idiot că ține, șef de scara priceput la toate.

        (Citează)

    • Ia uite-l Conașu postează și aici

        (Citează)

    • Da, Trump a organizat alegerile și cineva i le-a furat, de parcă n-ar fi fost el la conducere. S-au obținut prin fraudă fix rezultatele care erau anunțate și de sondajele dinainte de alegeri.

      Cine? Păi Biden, despre care spunea că-i senil și nu-și poate reține nici măcar numele, conducea de fapt SUA din umbra beciului său.

        (Citează)

    • Florian: Știi tu sigur că și fost fraudate, nu? Ți-a zis ție Trump. Și că bilgheiț vrea sa te cipeze.

      Sunt f multe dovezi ca votul din SUA are mari mari probleme. Doar pt ca presa are un favorit și ignoră orice discuție asta nu înseamnă ca totul este corect.

      Votul este complicat, trebuie să asigure secretul votului si in același timp toate voturile valide sa fie numarate excluzând orice altceva.

      Solutiile rudimentare fac asta f bine. Un sistem informatic este testat doar in timpul alegerilor, nu este transparent, doar un nr f mic de oameni inteleg cum functioneaza.
      Imi ceri să incredintez tot procesul votului unui numar restrâns de oameni, iar asta este f rau.

        (Citează)

    • #Valentinul
      “Sunt f multe dovezi …Votul este complicat, trebuie să asigure secretul votului si in același timp toate voturile valide sa fie numarate excluzând orice altceva.”

      omg. povestile de genul asta nu au tinut acolo unde conteaza, in fata judecatorului, unde avocatii nu au scos la iveala marile dovezi. ca nu aveau ce.
      discursul cu frauda e pt retardati ca e o buna balta electroala acolo adunata si e pacat sa se piarda votul prostilor.

        (Citează)

    • “Alegerile din SUA, prin flexibilitatea si posibilitatile diverse de a vota, au facilitat modalitati de fraudare la care PSD poate doar sa bălească.”

      Flexibilitatea de a vota facilitează modalitățile de fraudare cam cum libertatea de a merge pe stradă facilitează posibilitatea de a-l înjunghia pe vreunul pentru a-i lua adidașii. Teoretic corect, dar pedeapsa e suficient de mare și beneficiul e suficient de mic încât să nu fie o problemă atât de mare încât să interzicem libertatea de a merge pe stradă.

      “De la softuri controlate real-time extern”

      Softurile nu sunt controlate real-time extern, cel puțin nu în sensul schimbării votului. Și dacă ar fi, votantul primește și o copie printată, care rămâne la dosarul cu șină.

      “pana la interzicerea monitorilor la numararea voturilor”

      Asta e o minciună.

      “In SUA poti vota chiar fara buletin la tine, pe o foaie de vot asemanatoare cu listele noastre suplimentare (unde totusi ai nevoie de buletin).”

      Există conceptul de buletin în SUA?

      “Stiu, stiu, CNN, FOX si Asociated Press au decis deja ca alegerile au fost sigure.”

      Și cam toți cei care au organizat alegeri, inclusiv republicani, inclusiv DHS, inclusiv Barr, inclusiv toți judecătorii care au respins peste 30 de procese.

      “Rezultatul final va fi insa altul.”

      Doar dacă contribui câteva mii de dolari la fondul lui Trump de luptă împotriva corupției. Dont delay, send money today!

        (Citează)

  3. Florian:
    Știi tu sigur că și fost fraudate, nu? Ți-a zis ție Trump. Și că bilgheiț vrea sa te cipeze.
    Eu nu mă înțeleg pe mine, reușesc mereu să fiu surprins de apariția câte unui idiot că ține, șef de scara priceput la toate.

    E reteta clasica, fan Trump, fan orice dezaxat scuipa pe UE, memoria si glagorea optionale. Fara integrarea in structurile vestice, eram undeva intre Moldova si Ucraina acum.

      (Citează)

  4. Usrul si-a atins maximul pe care-l poate. Daca mai intra si la guvernare cu pnl in perioada asta, intr-un an se duce de tot in cap.

      (Citează)

  5. Realitatea e alta. Pe baza poll-urilor m-am culcat linistit ca se va face o alianta PNL – USR – PMP (daca o vrea sasul PMP) si m-am trezit cu un parlament fragmentat in care nimeni nu poate face o majoritate. AUR au zis ca nu se baga in nicio coalitie, iar PSD nici ei nu prea au cum sa o faca.
    O fi bine ca avem un parlament asa fragmentat?

      (Citează)

    • Octav: O fi bine ca avem un parlament asa fragmentat?

      Greu de zis. Se pot găsi argumente bune pentru ambele părți.

      Stai să vedem redistribuirea, că parcă partidele actuale mai primesc mandate în contul partidelor care n-au intrat în Parlament. PNL+USR+UDMR pare fezabil.

        (Citează)

  6. Nenorocirea cea mai mare este ca in continuare curvele de la UDMR vor face legea pentru ca fara ei nu are nimeni majoritate. Nu cred ca se vor intelege partidele mari cu extremistii AUR sa faca majoritatea.

    PMP nu intra in Parlament.

    Nici Ponta si Tariceanu, dar macar asta e motiv de bucurie.

    USR nu va face nimic pana nu il da jos pe Barna ca sa puna un lider adevarat. Ciolos si gunoiul lui de partid trebuie pus la colt, nu au membri, nu au votanti, nu au nimic. Sunt niste capuse pe succesul USR, exact cum era Tariceanu pe PSD.

      (Citează)

    • Gaelex: USR nu va face nimic pana nu il da jos pe Barna ca sa puna un lider adevarat.

      USR a avut cam 10% la alegerile locale din septembrie, acum are mult mai mult.
      Dacă-l dau afară pe Barna doar ar scădea încrederea în partid. Acum au nevoie de stabilitate, mai ales dacă intră la guvernare.

        (Citează)

    • eu nu as compara cu scorul de la locale, ci cu scorul de la europarlamentare, unde USR a avut vreo 22% … si acum are 15%

        (Citează)

    • Care incredere in partid cu un lider dovedit cu manarii si ilegalitati pe fonduri europene? Cu nevasta angajata la Petrom?

        (Citează)

  7. Mie mi se pare dezastruos rezultatul alegerilor.
    AUR are spre 9%. Pmp si ponta vor intra in patlament dupa redistribuiri
    Deci va fi foarte fragmentat.

    Ultimul stinge lumina

      (Citează)

    • Gresit, fix voturile lor vor fi redistribuite.

        (Citează)

    • Marean: Mie mi se pare dezastruos rezultatul alegerilor.

      Sunt rezultatele de la alegerile locale de acum 2 luni, plus o mică erodare a PNL. De asta nu înțeleg de ce lumea se aștepta totuși la ceva foarte diferit. În 2 luni nu pot fi mari diferențe, nu când toată țara de fapt stagnează.

        (Citează)

    • ok se pare ca asa e, am gresit cu redistribuirea.

      atunci o sa vedem AUR la 10%, se va bate cu USR-ul, ca pe UDMR deja i-a batut.

      adevarul e ca tot vorbesc de partidul CPF inca de la referendum, dar tre sa recunosc ca I did not see this coming, adica nu ma asteptam sa ia un scor atat de mare atat de repede.

      avem de multumit facebook-ului pentru ascensiunea fulminanta a acestui partid extremist.

        (Citează)

  8. Hai ca nici PMP-ul nu a facut pragul. E bine. Daca nici UDMR-ul nu il facea era perfect.

    Se vede si inteligenta lui Iohanis, daca nu iesea sa dea vina zilnic pe PSD, acum PNL-ul ar fi fost primul partid, dar e al 2-lea.

    Multumit de rezultatul USR, practic si-au dublat numarul de parlamentari fata de 2016.

    Intr-o tara normala, faptul ca un partid nu are toata puterea e de bine…sa vedem cum va fi in Romania.

      (Citează)

    • Alex: Se vede si inteligenta lui Iohanis, daca nu iesea sa dea vina zilnic pe PSD, acum PNL-ul ar fi fost primul partid, dar e al 2-lea.

      Cred că vina este chiar la PNL, care n-a făcut o campanie electorală bună. Spune-mi o promisiune a PNL pentru următorii 4 ani, considerând că pandemia trece după un vaccin.

      Eu n-aș putea enumera prea multe. Comparând cu 2016, când PSD a venit cu un program de guvernare cu care a luat ochii oamenilor înainte de alegeri, PNL n-a făcut nimic în afară de a se lăuda că are votul lui Nicușor Dan.

        (Citează)

    • Asta cam asa e, de exemplu in Iasi doar in ultima saptamana au schimbat de vreo 3 ori pe unde “fac” autostrazile din Moldova.

        (Citează)

  9. Florian:
    Știi tu sigur că și fost fraudate, nu? Ți-a zis ție Trump. Și că bilgheiț vrea sa te cipeze.
    Eu nu mă înțeleg pe mine, reușesc mereu să fiu surprins de apariția câte unui idiot că ține, șef de scara priceput la toate.

    Evident nu o sa-ti raspund tie nimic factual. Esti un nimic si valorezi intocmai.

      (Citează)

  10. “Înțeleg că pandemia a scăzut prezența la vot,”

    Da’ prezenta in supermarket de ce n-a scazut-o ? Nu de alta, da’ ieri, in Auchan Berceni nu aveai unde pune un ac. Nu parea sa fie nimeni infricosat de Coronavirus… La urne batea vantu…

      (Citează)

  11. nwradu:
    Da, Trump a organizat alegerile și cineva i le-a furat, de parcă n-ar fi fost el la conducere. S-au obținut prin fraudă fix rezultatele care erau anunțate și de sondajele dinainte de alegeri.

    Cine? Păi Biden, despre care spunea că-i senil și nu-și poate reține nici măcar numele, conducea de fapt SUA din umbra beciului său.

    Radu, de ce insisti sa te prefaci ca nu stii cum functioneaza SUA? Ca un stat federal ce e, SUA lasa organizarea alegerilor la mana fiecarui stat in parte unde, surpriza, sunt guvernatori democrati sau guvernatori republicani corupti, ostili lui Trump.

    Oricum, procesele merg inainte cu tone de dovezi.

    Lipsa de informare e scuzabilla, dezinformarea televiziunilor nu e niciodata.

    https://hereistheevidence.com/

      (Citează)

    • Tone de dovezi, dar nu găsești una pe net. Nimic, nici o hârtie.

      Avocații lui Trump nu au fost în stare să producă un document, un martor care sa ateste cum a fost furat de voturi.

        (Citează)

    • Am încercat și eu să înțeleg de unde vine psihoza asta a fanilor Trump cum că GEOTUS a câșticat alegerile de fapt, sfidând realitatea și lipsa dovezilor care să le susțină părerea. Am zis să trec peste ideea că sunt proști, că e un răspuns ieftin.

      Și mă gândesc că sunt ca ăia care își petrec o bună parte din viață într-un cult care prezice sfârșitul lumii pe 5 ianuarie 2014, la 9 dimineața. Cu dovezi, semne, mai dă o ploaie în mijlocul verii, mai apare chipul lui Baal într-un cartof etc. Și dacă ești așa sigur timp de cinșpe ani că în 2014 se sparge buba și cu două săptămâni înainte ți-ai vândut casa să poată organiza Guru Cletus o orgie d-aia bună, că oricum n-ai ce face cu ei când te-ai înălțat, ce părere o să ai la 9 și cinci minute? Că ai fost prost? Nu, evident. Doare rău. Mai bine îl asculți pe Cletus când îți zice că a calculat greșit și că sfârșitul vine de fapt peste doi ani, suficienți pentru câteva orgii dacă mai găsește niște fra..suflete rătăcite, care n-au nevoie de 401k acolo unde vor ajunge.

        (Citează)

  12. Parerea mea este ca USR+ (extremist progresist neo-socialist) a facut posibila nasterea AUR (extremist nationalist conservator), atat cu agenda lor publica, cat si cu cea secreta (Soros). Daca USR+ chiar erau asa de “imaculati” si de buna credinta, nu ar fi fost posibilia aparitia sau nu exista nevoia unui partid precum AUR.

      (Citează)

    • Wait, what? Neosocialist? Ce e aia?
      Da-ne un exemplu de gest extremist progresist.
      Soros?

      Da-ne un exemplu de rea credinta!

        (Citează)

    • Uite doua opinii despre lucrurile acestea, restul sunt in link:
      1) Ionuț M Popa a explicat că nu există niciun corpus noțional care să arunce o lumină, fie ea și palidă, asupra acestei chestiuni. Este, mai degrabă, o etichetare malițioasă din parte conservatorilor la adresa liberalilor. Termenul de „neo-marxist”, lăsând la o parte faptul că este un simplu artificiu retoric, mai este asociat și cu termenul de „progresist”, în sensul că Marx era de stânga, progresismul fiind, în general, asimilat orientării politice de stânga. În accepțiunea conservatorilor, neomarxistul e un marxist cu iPhone. De ce marxist? Pentru că e progresist. De ce progresist? Pentru că pune accent pe drepturile minorităților, pe libertățile individuale și nu circumscrie individul intereselor structurilor coercitive tradiționale, cum ar fi Biserica.

      2) Preotul Protos Siluan Popescu a oferit un răspuns argumentat din perspectiva conservatorilor: Ce au adus reprezentantii marxismului in Romania? Cred ca de aici trebuie pornita discutia. 1. Dominatia indirecta a unei mari puteri straine. (URSS); 2. Lupta impotriva credintei in Dumnezeu, lupta impotriva Bisericii. 3. Radicalizarea discursului public (initial) si cenzura. 4. Ocuparea functiilor importante in stat de catre persoane ce nu erau etnici romani. 5. Folosirea aparatului de stat pentru a impune propria deologie. Lista este mult mai lunga, dar cred ca e suficient atat. Are USR astfel de tendinte? Luati cele 5 puncte si intrebati-va daca: Vrea USR mai multa dependenta a Romaniei de UE? Lupta USR impotriva credintei? Radicalizeaza USR discursul public? Promoveaza USR ideea ocuparii functiilor de raspundere de catre etnici francezi, germani etc? Cei care va spun ca USR este partid neo-marxist cred ca au raspuns cu DA la aceste intrebari. Nu am timp si energie sa fac o analiza mai amanuntita, dar cred ca raspunsul este lamuritor.

      https://facemspitale.ro/de-ce-sunt-etichetati-usr-plus-ca-neomarxisti-cum-raspund-romanii-la-intrebarea-fizicianului-cristian-presura/

      Soros:
      https://www.zf.ro/banci-si-asigurari/cine-este-bancherul-care-a-condus-campania-electorala-a-usr-si-acum-este-atacat-de-sotul-lui-clotilde-armand-16028144

      Adevarul este pe undeva la mijloc. Doua mari puteri econo-socio-politice se lupta pentru influenta si suprematie. Una incearca sa nu isi dea duhul, cealalata isi arata coltii.

      Oricum si noul presedinte al Moldovei, Maia Sandu, este in relatii bune cu USR+ si este Soros approved.

        (Citează)

    • @nashu_mare, daca el are in cap o agenda secreta (Soros), crezi ca ai ce sa scoti de la un dialog cu el?

        (Citează)

    • @Silviu

      Mama, cum ai evitat raspunsul la intrebari. Reiau:

      Neosocialist? Ce e aia?
      Da-ne un exemplu de gest extremist progresist.
      Soros?

      Da-ne un exemplu de rea credinta!

        (Citează)

  13. Stati ma baeti linistiti ca gasesc boierii o solutie sa imparta ciolanu. Nu mai muriti de grija lor. Se inteleg ei ca sa le fie bine.
    Pana una alta, klaus i-a pedepsit pa sibieni cu inca o saptamana de carantina. Cum s-au inchis urnele si-a aflat plavanu primele rezultate, cum i-a executat. Daca n-au votat cum trebuie asa merita.

      (Citează)

  14. Kopa_Kopan:
    Eu nu am mai fost la vot. De obicei votam USR, dar nu mai votez cu ei doar anti-PSD si cu speranta ca se schimba clasa politica; in timp ce Barna face pe jupanul si vrea sa ramana lipit de scaunul de sef. O sa ma tin departe pana isi schimba conducerea si pana o sa ajunga in prim-plan niste oameni mai potriviti, nu Barna si Ciolos. Astia si-au dovedit limitele, USR nu creste cu ei la conducere, ba din contra.

    Alta posibilitate, pentru mine, era Valeriu Niculaie Ciolan – independent, dar am avut mari dubii ca va reusi de unul singur sa faca ceva.

    Inteleg ca a fost un fel de protest si un fel de incertitudine.
    Prin protestul tau ai votat cu 30%PSD, 25%PNL 15%USR si 0%Ciolan. Asta e o certitudine. Mai bine asa decat cu unii 100% , nu?

    Adica de ce-ai da 100% din votul lau lui Ciolan cand de fapt tu ai incredere doar 10% in el.. 0% de mai apropare 10%.
    La fel, de ce-ai da 100% din votul dau la USR unde o buna parte, (vreo 85%?), Barna si Ciolos included sunt niste lichele. Restul de 15%, aia buni, sunt fix cat ai votat tu…

      (Citează)

  15. 1. Noi ne-am mutat in Ilfov de 2 ani si nu ne-am schimbat buletinele sau facut mutatia. Pt presedinte am votat de la o sectie din Ilfov. Pt locale ne-am dus in Buc si am votat. Spre surprinderea noastra si a altor vecini, la parlamentare, nu poti vota din Ilfov, ci doar din Bucuresti. Cu toate astea, am mers sa votam in Bucuresti. Am cautat pe net si am vazut ca legea a fost modificata in 2015 (credem ca PSD-ul nu stie sa isi urmareasca interesele, dar de fapt o fac foarte bine. Amintiti-va si cine a modificat legea pt a avea alegerile locale dintr-un singur tur). Banuiesc ca multi alti tineri sau votanti non PSD au fost impiedicati astfel sa mearga la vot. Noi insa am mers cu masina 1h 30 (45min dus si 45 intors) pt a ne exprima votul, asa cum o facem de fiecare data cand avem drept de vot. Nu am uitat manifestatul in frig din Piata Victoriei si gazele incasate….
    2. M-am bucurat sa vad ca Radu a avut “cojones” si si-a exprimat optiunea politica (chiar daca asta il va costa poate niste banuti, si-a castigat stima mea). Mi-a placut si motiva sa. Impartasesc intru totul ce a scris el.
    3. Scria cineva mai sus ca nu a votat USR pt ca nu ii place de Barna si cum face pe jupanu. Nici mie nu imi place, dar consider ca trebuie sa votezi. Chiar daca e “raul cel mai mic”. Alegi cea mai buna optiune. Altfel, nu ai niciun drept sa comentezi legat de ce nu merg lucrurile mai bine in tara asta. Mi-am “scuipat” pe mana cand l-am votat pe Iliescu, in turul 2, impotriva lui Vadim. Dar daca faceam multi ca tine si nu-l votam pt ca era raul cel mai mic, iesea razboi civil si acum probabil mergeam de sarbatori acasa la parinti (Cluj) trecand o granita. Asa cum a scris si Radu, am votat cu USR, cu convingerea ca voi mai diminua din procentul PSD (si pt a nu mai lasa un partid sa faca ce legi anticoruptie vrea muschii lui). Daca toti cei care am manifestat in Piata sau am fost stupefiati de ministrul anti-justitie “alta intrebare”, ne-am fi dus la vot, ar fi fost mai bine. Eu am sa imi fac flotant pt a vota mai usor pe viitor.

      (Citează)

  16. Daaaa!!! Sigur toti va asteptati ca HAUR sa ia 10%…..
    Pana ieri nici macar nu stiati de existenta acestui partid.
    Trebuie sa se aplice votul in functie de IQ altfel ne ingropam singuri.

      (Citează)

    • da asta voiam sa zic si eu, cum poti sa pui titlul ca “alegerile au avut exact rezultatele asteptate” cand HAUR a luat 9%-10%

        (Citează)

  17. Marean:
    da asta voiam sa zic si eu, cum poti sa pui titlul ca “alegerile au avut exact rezultatele asteptate” cand HAUR a luat 9%-10%

    Ăsta e nivelul de expertiză politică al lui Radu.

      (Citează)

  18. M-am uitat de 2 ori la data, postarea pare de azi dar tu încă nu ai aflat ca Tariceanu si Ponta sunt OUT si ca AUR are aproape 9%

      (Citează)

  19. Zi, mai, bossulica, care-s dovezile alea? Le ai tu? Le stii tu? Ia sa vedem…

    zippo:
    #Valentinul
    “Sunt f multe dovezi …Votul este complicat, trebuie să asigure secretul votului si in același timp toate voturile valide sa fie numarate excluzând orice altceva.”

    omg. povestile de genul asta nu au tinut acolo unde conteaza, in fata judecatorului, unde avocatii nu au scos la iveala marile dovezi. ca nu aveau ce.
    discursul cu frauda e pt retardati ca e o buna balta electroala acolo adunata si e pacat sa se piarda votul prostilor.

      (Citează)

  20. Kopa_Kopan:
    Alta posibilitate, pentru mine, era Valeriu Niculaie Ciolan – independent, dar am avut mari dubii ca va reusi de unul singur sa faca ceva.

    Pai cum plm sa reuseasca daca tu care ai fi votat cu el nu te-ai dus? Cine voiai sa ti-l aleaga?

      (Citează)

  21. da da da, rezultatele asteptate dacă analizăm:
    – campania agresivă a presedintelui care a scazut scorul PNL.
    – faptul că am început să ne săturăm de USR (vezi articolu de astazi de pe hotnews cu nepotisme)
    – gafele uriase PNL
    etc

    Situația prezentă:
    – as fi preferat să intre pro romania și PMP ca să fie mai multe centre de negociat. nu ne ajută redistribuirea asta (multe procente la psd și pnl)
    – psd nu isi doreste să guverneze
    – pnl și usr nu sunt capabile de guvernare.

      (Citează)

    • apropo…..cine e aur? zicea cineva mai sus oare câți am auzit de ei?! eu doar un comentariu pe youtube. atât.

        (Citează)

  22. Eu aștept cu nerăbdare articolul lui Cetin în care se întreabă cine a votat cu AUR și unde au fost votanții USR+.

    Altfel ce să zic, legionari dirijați de ruși în parlament. Dacă aflăm până pe 31 decembrie că Iliescu e primul om biologic nemuritor din istorie, anul ăsta devine perfect.

      (Citează)

  23. Mai oameni buni, s-a gandit vreun cinic la socoteala (dupa redistribuire) PSD + UDMR + AUR ? Eu cred ca le da 50% +++ lejer.

    Oricum, azi eu am motiv sa beau un pahar. No more Tariceanu & Ponta. AMIN !!!

      (Citează)

  24. Silviu:
    4. Ocuparea functiilor importante in stat de catre persoane ce nu erau etnici romani.

    Deci deci care apartin de alt grup etnic sunt din start rau intentonati… Asta spune din ce parte a spectrului politic vine Silviu.
    Daca ai dovezi ca un politician nu actioneaza in interesul alegatorilor pe care ii reprezinta sau vrea sa ii reprezinte, prezinta dovezile.

      (Citează)

    • Astea erau parerile citate din articolul de la link-ul respectiv. Daca scoateti din context si daca atat ați avut capacitatea sa înțelegeți, nu este problema mea. Apropo, bunicul este etnic maghiar, ar fi absurd sa am ceva cu etniile. Asa ca nu totul este alb si negru. M-am saturat de toate intimidarile si denigrarile astea online si de ura propagata intre romani. Si repet, fara USR+ nu era posibila nasterea AUR, fie ca va place fie ca nu, a fost un efect secundar al urei promovate de catre partidul mult iubit. Va rog sa respectati dreptul la opinie si mai ales la opinia diferita si nu mai atacați personal oamenii. Sau vreti doar sa traiti într-o bula?

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus