►► Susține blogul cu un click la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip・PC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
27 Nov 2020 ·
Probabil că urmează cele mai singuratice sărbători din ultimii 50 de ani. Pentru Matilda, de exemplu, Crăciunul înseamnă mai multe zile la rând în care se vizitează și petrece alături de părinți, bunici, mătuși, fini, nași și prieteni de familie, cu ore întregi în fiecare zi de râsete, cadouri, bârfe și povești despre anul care se încheie, de obicei cu muzică de sezon pe fundal și decorațiuni puse pe unde s-a putut prin casă.
Nu știu pentru câți este la fel Crăciunul, dar în mod sigur nu va fi la fel nici pentru noi acum în 2020.
De fapt, cred că în acest an nu vom vedea nici reportaje despre aglomerația din vămi sau despre mașinile încărcate cu cadouri cu care românii din afara țării se întorc pentru cei rămași în țară, ceea ce de obicei vedeam pe la știri. Sunt convins însă că legătura românilor din diasporă cu cei din țară rămâne la fel de puternică, chiar dacă în acest an probabil va fi una digitală, prin videocall.
Românii din străinătate care vor să trimită însă bani în țară o pot face la fel de simplu ca și înainte prin TransferGo. TransferGo este o companie cu sediul central în Londra și acoperire în 66 de țări ce oferă tranzacții în 40 de monede și are acum peste 2,5 milioane de clienți. După 18.234 de review-uri pe TrustPilot, serviciul are un rating de 4,8 din 5 stele.
Mai important este că ei folosesc un model local-in și local-out de transfer de bani, adică fără transferuri internaționale care ar putea introduce costuri suplimentare.
Chiar este simplu. Mi-am făcut cont și cred că a durat mai puțin de 5 minute de la idee la “ești gata să transferi”. Am trecut datele uzuale pentru a face cont, apoi am ales din ce țară vreau să trimit bani în altă țară. Am simulat pentru Germania-România, o sumă pusă la întâmplare. Comisioanele ar fi fost cele de mai jos, 1 euro pentru transferul standard de o zi, și vezi exact câți bani pleacă din contul tău și câți ajung la destinatar într-un mod foarte transparent și bine explicat.
Mi-a plăcut că la final puteam introduce contul IBAN al destinatarului sau datele sale de card bancar. De exemplu, mulți oameni nu-și cunosc contul IBAN sau le-ar fi greu să-l obțină rapid de prin cine știe ce acte, dar ar putea imediat să-ți spună numărul lor de card și data expirării, că ți le citesc pe loc la telefon dacă e cazul (și presupunând că au încredere în copiii lor care vor să le trimită bani, desigur). TransferGo transferă apoi direct banii pe acel card, în colaborare cu VISA și Mastercard.
Mi se pare că așa trebuie să fie. Trebuie să poți fi identificat și “găsit” de bani doar pe baza cardului cu care îi cheltui, fără să mai conteze ce cont IBAN ai tu în spate.
Pasul următor ar fi să introduc datele cardului meu sau să fac transferul bancar către TransferGo, iar apoi suma dorită ajunge la destinatar a doua zi (sau în 30 de minute, dacă se alege opțiunea cea mai rapidă). Eu am folosit varianta de pe site-ul web, dar TransferGo are și aplicații de Android și iOS pentru cei ce vor să facă de pe telefonul mobil astfel de operațiuni.
Interfața arată ca mai jos, cu fonturi mari, casete clare de text, butoane ce explică exact comisioanele și ce ai de făcut în continuare, ușor de înțeles și utilizat de oricine.
Este o metodă de a trimite bani acasă. Sunt și altele, dar aceasta este printre cele mai accesibile tuturor expeditorilor și destinatarilor de bani.
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
10 comentarii
27/11/2020 la 2:14 PM
Nu trebuia sa pui si un (P) undeva?
Numai mie mi se pare o tampenia chestia asta cu trimisul via card?
Stiu ca pe vremuri se vindeau CC-uri cu numar si data expirarii si erau multe site-uri ce nu cerea CVV2-ul.
Pyro(Citează)
27/11/2020 la 3:05 PM
Are tag de publicitate articolul…
Nu e o prostie direct pe card, tocmai, e mai simplu. Ideea e că diversitatea e bună, fiecare decide cum vrea să procedeze.
Radu(Citează)
27/11/2020 la 4:03 PM
Cursul international este 4.87, iar ei vand euroiu cu 4.84, nici un avanataj.
Banii ajung la destinatar in cont, si nu numerar, precum la western union sau altele.
Chiar nu vad nici un avantaj fata de online banking.
Radu(Citează)
27/11/2020 la 4:35 PM
Am folosit și chiar recomand, transferuri rapide, interfață simplă, niciodată nu am avut probleme.
DAVKO(Citează)
27/11/2020 la 4:56 PM
De fapt, cred că în acest an nu vom vedea nici reportaje despre aglomerația din vămi sau despre mașinile încărcate cu cadouri cu care românii din afara țării se întorc pentru cei rămași în țară, ceea ce de obicei vedeam pe la știri.
Maaaaa:))
boris(Citează)
27/11/2020 la 6:25 PM
Daca folosesti http://trgo.co/en/r/3tPSkp ai transfer gratuit cu virare bani in aceeasi zi, fara comisioane de transfer rapid si in plus primesti un bonus de 60 lei
Mihai Dobre(Citează)
27/11/2020 la 6:43 PM
Nu mai funcționează PayPal?
Gaelex(Citează)
27/11/2020 la 7:42 PM
Tu sii care sunt comisioanele si cursul la paypal? Ai folosit cel putin o data acel serviciu?
cineva(Citează)
28/11/2020 la 7:48 AM
Don’t feed the trolls.
Alex(Citează)
27/11/2020 la 9:46 PM
Azi am folosit a doua oara serviciul lor.
Cu codul BLFR20 ai azi si in weekend comision de transfer 0.
benea(Citează)