un blog de Radu Dumitru

►► Susține blogul cu un click la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlipPC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

Știri despre tehnologie – 6 octombrie 2020

6 Oct 2020  ·

ȘTIRI  ·

22 comentarii

asus s5507

    22 comentarii

  1. Bănuiam eu că nu sunt prost când am comandat eVGA 2070 Super black pe Amazon DE la super preț.

      (Citează)

  2. Cum, principalii investitori nu sunt marii noștri parteneri strategici, americanii? Nu îmi vine sa cred…

      (Citează)

    • pe de alta parte nemții si austriecii ar mai investi la fel daca ar putea veni oricând rusul sa ia ce vrea, cum a făcut in estul Ucrainei? Asta va scapă vouă din vedere mereu când urlați împotriva americanilor sau achizițiilor de armament. Investițiile majore se fac in locuri sigure. Trebuie sa investești in armament ca sa ai investiții private, la fel cum trebuie sa investești in pușcării ca sa iți rămână bani de investiții publice. Dar pentru unii greu de urmărit si un fir logic banal.

        (Citează)

    • Tot americani sunt :
      “…însă noul clasament arată cum 75% din cele 20 miliarde euro sunt de fapt investiţii străine făcute în România de companii din alte ţări decât Olanda. Cele mai multe investiţii străine care până acum figurau ca olandeze sunt, de fapt, americane, arată datele publicate de BNR.”

        (Citează)

    • Am raspuns mai jos, dar chiar asa, deci aia vin fiindcă ne apara americanii. Da americanii de ce nu vin, de ce lor inca le pute romania? Mereu o dau pe aia cu facilitatile speciale pentru investitori dar cei din alte tari cum pot sa se descurce si sa faca profit in ro? Saracii americani…
      ba daca nici acum nu ati inteles cum sta treaba cum america si “puterea” ei e trist. Cat sa va mai dea toti mura in gură?

        (Citează)

    • @D4n: te mai obosesti sa explici chestii comunistilor? Sezi bland ca daca ajung la putere te tin minte :)

        (Citează)

    • @Pmk: faptul că americanii sunt pe locul 5 mi se pare extraordinar, având în vedere că sunt pe alt continent și noi o țară oarecare pentru ei. Măcar Germania și Austria ne sunt practic vecini și avem relații tradiționale de sute de ani cu ei.

        (Citează)

    • @Pmk, vecinii nostri rusi pe ce loc sunt?
      Sau prietenii chinezi, pe care i-am ajutat acum ceva ani sa obtina statutul de “natiune privilegiata”, statut care practic a pornit dezvoltarea lor economica si iesirea din saracie lucie.

        (Citează)

  3. Muahahaha și cum puneau botul o grămadă la tweeturile lui McAfee : buy this, buy this! Man, zis McAfee care va fi the next big thing, cumpăr de cateva mii!
    Na, ați cumpărat o pl!

      (Citează)

    • Păi stai, că omul e acuzat că nu și-a plătit impozitele pe venituri proprii de câteva milioane de dolari. Deci probabil că a știut unde să investească de a făcut banii ăia.

      De ce tragi concluzia că ce zicea e prost?

        (Citează)

  4. D4n:
    pe de alta parte nemții si austriecii ar mai investi la fel daca ar putea veni oricând rusul sa ia ce vrea, cum a făcut in estul Ucrainei? Asta va scapă vouă din vedere mereu când urlați împotriva americanilor sau achizițiilor de armament. Investițiile majore se fac in locuri sigure. Trebuie sa investești in armament ca sa ai investiții private, la fel cum trebuie sa investești in pușcării ca sa iți rămână bani de investiții publice. Dar pentru unii greu de urmărit si un fir logic banal.

    Da, ca rusii puteau sa stea sa se uite cum cu o mica lovitura de stat americanii puneau mana pe crimeea si toate bazele militare de acolo, nu? Sigur e ca situatia din romania, sigur sigur. Ai auzit de termenul “fear mongering”. Cat sa mai functioneze tactica asta de imprastiat frica si venit cu raspunsul? În tot ce a facut din 2005 pana acum rusia doar a raspuns provocărilor, americanii sunt in spatele majorității conflictelor din lume, dovedit. Da tu o molfai trist în continuare cu inamicul rus, mai nou acum si chinez. Ca asa va zice presa.
    Probabil ai impresia ca suntem mult mai safe acum ca dam alte cateva miliarde pe sisteme de aparare deja obsolete ale americanilor.
    Americanii au mereu nevoie de inamici la care ei sa fie raspunsul, da oilor le e greu sa inteleaga chestii oricât internet si informatie ar avea.

      (Citează)

    • Deci la o dorința de accedere la NATO (sau UE) a unui stat suveran (Ucraina, Georgia) tie ti se pare absolut normala invazia Rusiei, de parca ar fi dreptul Rusiei dat de la Dumnezeu sa aiba tari in sfera de influenta.
      Cat despre pericolul rus sau chinez, el e real (in manifestări deferite pentru noi), sunt 2 tari nemulțumite de actuala ordine mondiala si sapa din greu la temelia acesteia pentru a o schimba. Chiar nu-i greu de observat așa ceva.

        (Citează)

    • @D4n: nu e normal ca NATO să vrea să intre în țări ca Ucraina, Georgia. E fix la fel cum ar pune Rusia baze militare în Cuba, sau Haiti. Se numește politica realistă.
      Ce au făcut vesticii în Ucraina (și vor acum să facă în Belarus) se cheamă băgat bățul prin gard. Nu poți să te aștepți ca Rusia să stea liniștita să-și mai instaleze SUA o bază de rachete la graniță cu ei.

        (Citează)

    • Stii ce ne ajuta de fapt? Apartenenta la UE si oarecum NATO. Da, ca membru UE, rusul nu va dori sa ia bucati din Romania, ca mai are de facut afaceri grele cu nemtii, austriecii si francezii si nu se cuvine sa le strici afacerile. Zic “oarecum” legat de NATO ca vedem Turcia care e membru vs Austria care nu e. Da, e un plus. Nu cel mai mare, cel mai mare e ca suntem membri ai UE.

      Si nu mai asteptati asa mult investitii americane, e greu, sunt in partea cealalta de lume. Logistic suntem departe, pe langa business-urile in servicii unde distanta nu conteaza atat de mult, sa faci ceva productie e greu. Iar in servicii sunt destul de prezenti in Romania.

        (Citează)

    • @Emil C.

      Hai ma. Tot vestul e vinovat si pentru Belarus? De ce? Ca exista si cetățenii aia vad ca se poate si mai bine decât ce au ei? Cum dracu e vinovat vestul ca dictatorul ala a furat alegerile ca in codru? Oamenii aia vor democrație, vor altceva după atâtea decenii cu același tătuc. E chiar așa greu de crezut ca oamenii se pot revolta si fără sa își bage “Vestul” coada? Cum se intampla ceva ce nu convine jegurilor din est (Rusia ca sa nu existe dubii) cum imediat e vestul de vina. Mai răsfirați comuniștilor.

        (Citează)

    • Alex: Zic “oarecum” legat de NATO ca vedem Turcia care e membru vs Austria care nu e. Da, e un plus. Nu cel mai mare, cel mai mare e ca suntem membri ai UE.

      Avantajul de a fi în NATO e invers proporțional cu distanța față de Atlantic. Pentru Marea Britanie s-ar trimite direct trupe în caz de război. Pentru noi probabil ar fi o perioadă lungă de “condamnăm cu tărie…” și alte declarații “dure”.

      D4n: Hai ma. Tot vestul e vinovat si pentru Belarus? De ce? Ca exista si cetățenii aia vad ca se poate si mai bine decât ce au ei? Cum dracu e vinovat vestul ca dictatorul ala a furat alegerile ca in codru?

      Probabil ținea și cu Dragnea și voia să-l vadă președinte pe viață :P

        (Citează)

    • @Pmk, noi ar trebui sa ne vedem interesul si sa nu ne pese de ce fac celelalte tari.
      Iar interesul nostru este sa fim sub sfera de influenta a SUA. Am fost si sub sfera de influenta a Rusiei si stie toata lumea cat de rau a fost.

      Exista exemple peste tot:
      – Coreea de Nord (influenta Chinei si a Rusiei)
      – Coreea de Sud (influenta SUA)
      Cred ca este destul de vizibil care parte a aceluiasi popor are un nivel de trai mai bun.

      – Republica Moldova (influenta Rusiei)
      – Romania (influenta SUA)
      Oricat ne plangem de coruptia si saracia de la noi din tara, tot o ducem ceva mai bine decat fratii de peste Prut.

      – RDG (influenta URSS)
      – RFG (influenta SUA)
      Nici acum, dupa 30 de ani de la caderea cortinei de fier si unificarea tarii nu au reusit sa aduca Estul la acelasi nivel economic cu Vestul. Asta desi au pompat sume impresionante in modernizarea zonelor care anterior au fost sub influenta sovietica.

        (Citează)

  5. Emil C:
    @D4n: nu e normal ca NATO să vrea să intre în țări ca Ucraina, Georgia. E fix la fel cum ar pune Rusia baze militare în Cuba, sau Haiti. Se numește politica realistă.
    Ce au făcut vesticii în Ucraina (și vor acum să facă în Belarus) se cheamă băgat bățul prin gard. Nu poți să te aștepți ca Rusia să stea liniștita să-și mai instaleze SUA o bază de rachete la graniță cu ei.

    – Niște oameni trăiesc într-o țară.
    – Oamenii ăia consideră că sistemul în care trăiesc e dictatură și vor să îl înlăture.
    – Emil C consideră că, în cazul ăsta, un vecin al țării respective are tot dreptul să intre cu tancurile peste ei.

    Partea mișto știi care e? Vestul a făcut cam același lucru in Ucraina și Belarus cum face Rusia în vest. Propagandă și soft power (mai puțin prima, mai mult a doua). Dar într-o singură tabără a funcționat și populația (salut Radu) a pus mâna pe furci și topoare în loc de meme-uri. Ca și când doar o tabără avea probleme reale, aduse la lumină de propaganda externă, iar celalaltă are doar antivacciniști, daci liberi și tentative de comuniști.

      (Citează)

    • Giani Mucea: Dar într-o singură tabără a funcționat și populația (salut Radu) a pus mâna pe furci și topoare în loc de meme-uri. Ca și când doar o tabără avea probleme reale, aduse la lumină de propaganda externă, iar celalaltă are doar antivacciniști, daci liberi și tentative de comuniști.

      Pentru că, în practică, nici un om n-ar alege să trăiască în Rusia dacă ar avea de ales mâine doar între SUA și Rusia. Așa că și propaganda rusească e doar prin învăluire și se leagă de chestiuni minore pentru a crea haos pe mici porțiuni.

      De partea cealaltă, propaganda spune “bă, voi trăiți sub un dictator care vă saltă din stradă și vă torturează în închisoare. Chiar nu vreți să trăiți mai bine?”. Și de asta lumea chiar răspunde.

        (Citează)

  6. Bravo D4n. Nu uita, ai majoritatea tacuta de partea ta.

      (Citează)

  7. Youtube Music Free nu ma lasa nici acum sa fac cast catre un google home mini/max. Imi cere premium pt a face asta.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus