un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

O jucărie șmecheră: Mario Kart Live Home Circuit

3 Oct 2020  ·

TEHNOLOGIE  ·

14 comentarii

Update: s-a lansat, puteți cumpăra și de la eMAG kit-ul cu Mario sau kit-ul cu Luigi, dacă vreți mai multe. Nu uitați că aveți nevoie de o consolă Nintendo Switch pentru fiecare kit. Un singur kit poate fi folosit însă pe rând de mai mulți jucători.

Iată și un clip video despre cum funcționează, pare foarte mișto:


De remarcat noul joc Nintendo Mario Kart Live: Home Circuit, care îmbină mașini radioghidate cu realitatea augmentată. Practic face traseul de curse în camera ta, pe sub mobilă, printre oameni și alte obiecte.

Când eram mic îmi doream foarte tare o mașină radioghidată. N-am avut niciodată una și probabil de asta mi-aș dori acum o dronă, deși n-am nimic util de făcut cu una. În domeniul mașinilor radioghidate, însă, copiii de astăzi au la dispoziție niște jucării absolut uimitoare și minunate.

Enter Mario Kart Live: Home Circuit, care se va lansa pe 16 octombrie. Pachetul include o mașină radioghidată cu cameră video montată deja pe ea și patru porți, checkpoint-uri în cursă cum s-ar zice.

Pe aceste porți le montezi tu unde vrei prin casă. Apoi, mașina radioghidată se conectează la consola Switch sau Switch Lite portabilă, care funcționează ca telecomandă pentru mașiniță, iar pe ecranul consolei vezi imaginile de la camera video de pe mașină. Urmează să definești traseul. Pentru asta dai un tur cu mașina și traiectoria ta devine traseul pe care vei juca.

Îți poți face deci traseul prin mai multe camere, pe sub canapea, cu un ac de păr în jurul măsuței de cafea sau printre scaunele din bucătărie. Traseul poate avea orice formă și va include si cele patru checkpoint-uri incluse în pachet, care sunt utile ca ghidaje pentru joc. Bănuiesc că poți să mergi mai departe și să-l complici cu diverse tuneluri sau jucării amplasate în puncte cheie.

Odată stabilit traseul, începe cursa. Tu conduci mașina radioghidată prin casă, iar pe ecranul consolei vezi în realitate augmentată traseul respectiv și diverse obstacole sau power-up-uri sau oponenți virtuali. Dacă lovești un obstacol virtual, consola ordonă mașinii radioghidate reale să se oprească sau să piardă din viteză. Dacă iei un power-up, accelerează.

Dacă iei încă un pachet de joc, poți juca și împotriva unei alte mașini reale pe circuit. Poți “trage” în ea cu țestoase sau îi poți arunca în față coji de banane și, dacă dă peste ele, consola oprește mașina celuilalt jucător. Multiplayer-ul este inclus cu până la 4 mașini reale pe circuit, dar ai nevoie și de 4 console switch pentru asta.

E mișto făcută îmbinarea între mașină reală și augmentarea realității. Mi se pare cel mai bun exemplu de AR de până acum, mult peste ce demonstra de exemplu Apple în alți ani. Un pachet de joc costă 100 de dolari și include o singură mașină. Copiii probabil vor urla că vor așa ceva imediat ce vor vedea un demo pe undeva. Eu deja sunt convins că am văzut jucăria anului 2020.

asus s5507

    14 comentarii

  1. Sincer, mie mi se pare o jucarie sinistra, tocmai pt ca incearca sa stearga granitele dintre real si virtual.

    Adica nu e suficient ca copiii cresc cu nasul in ecran si dependenti de jocuri video, acum vrem sa le rapim orice sansa cat de mica sa se joace in realitate, atat cat o mai fac.

    Am o masina misto, hai sa ma joc cu ea tot cu un ecran in fata.

      (Citează)

    • Sunt cu Marean de data asta. Tehnologic e absolut impresionant ce au facut, dar dincolo de faza de construire a traseului interactiunea se desfasoara doar pe consola. Adica stai cu ochii in ecran, in timp ce masinile se învârt aiurea prin camera.
      Pentru un eventual spectator fara consola (parinte), parcursul masinii fizice nu are nicio noima. Nu vezi traseul(in afara de porti), nu vezi adversarii, nu stii daca s-a oprit masina pentru ca nu mai apasa jucatorul pe butoane sau pentru ca a primit o bomba in freza.

      Pentru variatie, ar putea sa faca un mod de cursa in care sa folosesti switch-ul doar ca telecomanda, cu ecranul oprit.

        (Citează)

    • Noi ne jucam cu frunze si cornete cu ac cand eram mici. Si dupa aia ne uita al’de sus la desene pe Cartoon. Nu s-a aruncat nimeni de la etaj sau si-a facut vreun prieten afis pe perete doar pentru ca Tom si Jerry se dadeau unul pe altul cu capul de tot ce nimeream. Copiii au multe calitati si multe defecte, dar tampiti nu sunt si fac bine diferenta intre real si imaginar (mai ales daca mai e si un adult prin zona sa le explice)

        (Citează)

    • Copiii cresc bine când fac ceea ce le place. Dacă se distrează bine la PC sau consolă, foarte bine, așa să fie. Dacă le place mai mult sportul, să facă sport.

      Eu aș fi preferat să cresc cu PC și cu consolă. Toate “amintirile” alea despre cum ne jucam noi cu cornete și fotbal cu bidoane de ulei pentru că nu erau mingii mi se par doar expresii ale sărăciei. Majoritatea celor care acum au companii valoroase au fost expuși de mici mediului IT și unora le-a plăcut încât s-au dus în direcția programare/afacere cu el. Bill Gates nu pare să fi ajuns rău.

        (Citează)

  2. Gadget făcut doar pentru a teroriza pisicile.

      (Citează)

  3. sunteti invidiosi ca voi nu ati avut parte de asemenea gadgeturi. Sunt de acord ca generatia actuala si cea care va veni sa se joace. Numai in felul acesta isi dezvolta imaginatia. Voi puteti sa tembeliti televizorul.

      (Citează)

  4. Mă interesează tehnologia AR (ai putea zice că o urmăresc cu atenție și îngrijorare) pentru că e destul de legată de domeniul în care lucrez. Cred că va avea un impact puternic în viitor și cred că asta e bine. Partea mai nasoală e că impactul ăla va veni când tehnologia ochelarilor e suficient de dezvoltată, adică peste 5-10 ani. În lipsa tehnologiei respective, jocul ăsta e un mod fain de a folosi AR.

      (Citează)

  5. Marean: Adica nu e suficient ca copiii cresc cu nasul in ecran si dependenti de jocuri video, acum vrem sa le rapim orice sansa cat de mica sa se joace in realitate, atat cat o mai fac.

    Asa mai, da-le un bat si un cerc… si ceva cu cap de cal sa creada ca au cal. Cat de acri si batrani sa fiti oameni buni ?

      (Citează)

    • Ehehe… pe vremea mea!

        (Citează)

    • Lol, n-ai inteles nimic.
      Ecranele sunt nocive pt copii boss. Sunt nocive si pt adulti, darmite pt copii.
      Si sunt cu atat mai nocive cu cat copilul e mai mic. Se recomanda zero expunere la ecrane pana la 3 ani de exemplu.

        (Citează)

    • Marean:
      Ecranele sunt nocive pt copii boss. Sunt nocive si pt adulti, darmite pt copii.

      Sunt absolut convins că, după ce a fost descoperit focul, au fost câteva voci (mai cavernoase, ce-i drept) de neanderthalieni care-au zis focul e nociv pentru copii, mare șef de cavernă, se frig și adulții, darămite copiii!

        (Citează)

  6. Marean:
    Lol, n-ai inteles nimic.
    Ecranele sunt nocive pt copii boss. Sunt nocive si pt adulti, darmite pt copii.
    Si sunt cu atat mai nocive cu cat copilul e mai mic. Se recomanda zero expunere la ecrane pana la 3 ani de exemplu.

    Cine recomanda asta? Cumva psihologii de 50+ ani care sunt depasiti de noua tehnologie? Intr-adevar, ce e mult, strica. Dar si daca nu il lasi deloc o sa fie un neadaptat in noua societate. Si nimeni nu stie ce ne rezerva viitorul.

      (Citează)

  7. M-am gandit sa iau, am intrat pe site… wow ce preturi! :)
    Cu £658 (2 controllere si 2 jocuri) iau 2 masini electrice radioghidate 4×4 de sta matza-n coada. Si ma joc cu fetele mele oriunde (nisip, iarba, teren accidentat).
    Frumoasa jucaria, dar prea scumpa…

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus