►► Ofertele continuă la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
« Știri despre tehnologie – 23 octombrie 2020
Cum ar fi trebuit să comunice autoritățile pe limba oamenilor de rând »
Facebook Dating pare cea mai bună idee avută de compania lui Zuckerberg în ultimii ani. Facebook știe multe despre utilizatorii săi, așa că ar putea să pună toate acele informații la treabă și în folosul utilizatorilor, făcându-le lipeala cu alții ce au interese comune, nu doar în folosul advertiserilor.
Context: sunt deja câțiva ani de când majoritatea relațiilor pornesc online. E mai simplu pentru mulți oameni să înceapă o conversație online, de la distanță, una care apoi poate ajunge și la o întâlnire în “the Real”.
Acum două zile, a fost anunțat că Tinder este aplicația de iPhone cu cele mai mari venituri în septembrie, 33 de milioane de dolari. Tinder a avut venituri de 1,2 miliarde de dolari anul trecut, de altfel, iar în acest an probabil că vor fi și mai mari. Prietenii și prietenele mele folosesc de altfel și Bumble și Instagram-stalking pentru asta.
Altfel spus, e o piață mare pentru aplicații de dating, iar Facebook a ajuns chiar târziu în acest domeniu.
Facebook Dating a fost anunțat în mai 2019, a intrat în testate în câteva țări și a fost extins treptat spre altele, iar acum a ajuns și în Europa și România. Aplicația nu-ți va recomanda oameni din cercul tău de prieteni (sau nu doar de acolo), că asta n-ar fi de mare folos, ci va folosi resursele Facebook pentru a-ți sugera oameni necunoscuți ție, dar cu care ai multe în comun.
Cum știe Facebook ce-ți place? Păi să vă citez dintr-o declarație a cuiva de la Cambridge Analytica:
[Algoritmul lor] was able to evaluate a person better than the average work colleague, merely on the basis of ten Facebook “likes.” Seventy “likes” were enough to outdo what a person’s friends knew, 150 what their parents knew, and 300 “likes” what their partner knew.
Așa că are potențial să meargă bine. Mi-e greu să estimez în ce interval de vârstă va avea succes Facebook Dating. Bănuiala mea este că nu la adolescenți, care sunt mai obișnuiți acum cu Tinder și Instagram decât cu Facebook, ci la oameni mai maturi. Rămâne de văzut.
Un element prin care Facebook Dating încearcă să atragă și adolescenții este Secret Crush. E o funcție anunțată încă de la început, una prin care pui 9 oameni într-o listă de “crushes” și, dacă vreunul dintre ei te pune în aceeași listă la rândul său, Facebook vă anunță că există un interes reciproc.
Mai multe detalii găsiți la Manafu, care a scris deja mai pe larg despre Dating.
Eu sper ca Dating să fie de succes. Am scris anterior că Facebook a devenit un cancer al societății, o aplicație care oferă în prezent prea puține utilizatorului obișnuit. Atmosfera plăcută de la începuturile rețelei s-a dus. Acum, Facebook mai degrabă oferă o voce, o comunitate, tuturor nebunilor, extremiștilor, propagandiștilor independenți și sponsorizați de țări cu interese nefaste.
Și problema nu este că le oferă o voce, un loc unde să se adune, ci expune și oameni normali acestor voci. În lipsa unor informații alternative din surse de încredere, oamenii normali ajung să creadă ceea ce văd și citesc pe Facebook, fiind deci mai ușor de manipulat de cei cu interese de obicei adverse unei vieți mai bune și mai liniștite.
Speranța mea este că, prin Dating, Facebook va începe să ofere mai multe înapoi utilizatorilor platformei sale. Să le facă cunoștință cu o persoană interesantă, să le intermedieze calea spre fericire sau sex sau noi experiențe plăcute sau cum vreți să-i spuneți. Prin Dating, Facebook și-ar putea repara o parte din greșeli.
Așa cum scrie pe site-ul oficial, activarea se face din aplicația de telefon. Intrați în aplicație, apăsați pe cele trei linii ale meniului din dreapta sus și în ecranul ce apare ar trebui să fie și o nouă secțiune numită Dating, din care vă puteți alcătui profilul personal.
Dacă nu o vedeți, faceți update la ultima versiune a aplicației, închideți-o și deschideți-o de câteva ori (la mine așa a apărut, că inițial nu era) și poate dați un clear cache, că acel meniu are un mecanism de caching în spate.
« Știri despre tehnologie – 23 octombrie 2020
Cum ar fi trebuit să comunice autoritățile pe limba oamenilor de rând »
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
16 comentarii
23/10/2020 la 11:28 AM
Da, doar ca Tinder cu Facebook Dating sunt total opuse. Cam nefericita alaturarea dpmdv.
varucu(Citează)
23/10/2020 la 11:54 AM
Tinder e folosit mai mult pentru one night stand-uri, am un coleg care foloseste aplicatia intensiv, ii pica vreo 3-4 tipe lunar, majoritatea studente la arte si litere/limbi straine, firi boeme, deh :)) Nici nu se strofoaca prea mult, nu mi-a venit sa cred cand mi-a aratat conversatii cu tipe care il invitau la o partida dupa cateva minute de conversatie.
In alta ordine de idei, mi se pare trist ca ne bazam din ce in ce mai mult pe aplicatii de dating, ne indobitocim dpdv social, schimbam partenerii ca pe sosete, ne plictisim repede, totul pare superficial si pe fast-forward.
Deea(Citează)
23/10/2020 la 11:57 AM
Zi sa mai taie din ele, ca esti impresionata si la 1-2/una.
Boris(Citează)
23/10/2020 la 1:16 PM
@Deea, parca pe vremuri nu se schimbau la fel de des partenerii.
Daca ne uitam prin zona rurala, unde nu a ajuns asa de mult tehnologia, o sa observam ca a avea 10 parteneri intr-un an nu este ceva atat de iesit din comun.
Andrei G(Citează)
23/10/2020 la 6:01 PM
Unul voit, restul viol :)
varucu(Citează)
23/10/2020 la 10:41 PM
E folosit în diverse moduri. Știu oameni care-l folosesc pentru asta și oameni care-l folosesc pentru relații de durată. A ajuns la o masă suficient de mare de oameni încât să fie de toate pe acolo.
nwradu(Citează)
23/10/2020 la 11:31 AM
Iti dai seama ca daca facebook te prinde pe dating, o sa ti vanda reclame la restaurante, florarii, cadouri, si chestii de burlaci.
Radu(Citează)
23/10/2020 la 10:42 PM
Nu mă gândisem la asta, dar da, pare ușor de monetizat când zici așa.
nwradu(Citează)
23/10/2020 la 11:33 AM
Manipulam discursul public, amplificam hate ul la nivel global dar măcar va dăm unde sa dați la buci. Hai cu likes băieți, dresati algoritmul poate va sugerează vreo cristina ich ceva
Pmk(Citează)
23/10/2020 la 11:51 AM
Eu zic ca in Romania, cea mai buna “aplicatie” de agatat e bmw-ul
Radu(Citează)
23/10/2020 la 11:55 AM
Orice coclete insipid are acum BMW, credeam ca pretentiile sunt mult mai mari in ziua de azi :))
Deea(Citează)
23/10/2020 la 12:08 PM
Seria 3 sau 5 pentru fetele mai prostute, si X3, X5, X6 pentru alea mai sofisticate.
Radu(Citează)
23/10/2020 la 12:14 PM
Sau break pentru fetele cu copii
Radu(Citează)
23/10/2020 la 10:48 PM
@Radu: nu știu ce să zic, noua generație de femei nu mai este impresionată de asta. Adică unele femei sunt, dar multe nu.
Apoi sunt alte cazuri. Sunt femei de 30+ ani care câștigă lunar aprox 10.000 de lei, dar sunt singure (știu eu câteva). BMW își pot lua și ele, cu găsit un partener e mai dificil.
Vine apoi reversul medaliei. Dacă ai cucerit o femeie pentru că ai mașină scumpă, cam ce fel de femeie este? Cât de fericit vei fi alături de ea?
nwradu(Citează)
23/10/2020 la 12:08 PM
Daca vrei sa pari interesant, agati cu un BMW break.
ipo(Citează)
25/10/2020 la 12:21 PM
Ca femeie iti spun ca la 30 femeile sunt extrem de dificile si cu greu isi vor gasi partener daca nu fac ceva compromisuri. Cu tot 10.000 lunar facuti din business-urile lor de succes.
Iar la 30 nu sunt noua generatie, ci sunt cele de varsta a doua.
Noua generatie suntem astea nascute dupa 1994 pana in 2002.
Roxana(Citează)