►► Black Friday la: Fashion Days・Finestore・PC Garage・evoMAG・Altex・Flanco・Vodafone・Orange・ Sevensins ◄◄
Dintre electrocasnicele prezentate de Samsung la Life Unstoppable, în România a ajuns cel mai repede aspiratorul vertical Samsung Jet. Am primit și eu unul la teste, varianta care pe site-ul oficial se numește Samsung Jet Complete pentru că are în pachet mai multe accesorii incluse.
Specificații Samsung Jet Complete VS15T7036R5/GE:
Preț: 2.079 lei modelul testat de mine la eMAG, 1.750 lei unul cu mai puține accesorii incluse. Există și un model mai scump ce include și perie udă și motorizată, practic un fel de mop electric atașat aspiratorului.
Cutia este mare. Înăuntru totul este demontat, dar aspiratorul s-a dovedit ușor de asamblat, având doar prinderi mecanice fără șuruburi sau îmbinări ce-ar necesita diverse scule.
Mânerul, motorul și recipientul de praf se află în partea de sus a aspiratorului, la mâna ta. În jos aspiratorul continuă cu o tijă lungă, iar în capătul acesteia se atașează diversele accesorii de curățare.
În pachetul meu am găsit 3 perii și 2 accesorii subțiri.
Soft Action Brush este o perie din fire moi, plăcute la atingere, asemănătoare cu un trafalete foarte mare. Este gândită pentru suprafețe dure, parchet, gresie etc, de unde multitudinea de peri poate ridica mai ușor praful.
Vedeți cum sclipește în fotografii? Are în interior și peri argintați pentru a elimina acumularea de electricitate statică.
Turbo Action Brush este peria pentru covoare. Cilindrul central este dur, iar din el ies acei peri albaștri care intră mai bine în covor pentru a scoate de acolo praful sau alte particule pe care doar puterea de aspirare nu le ridică singură.
Mini Motorized Tool este o perie motorizată. Este mai îngustă decât celelalte două anterioare, dar are un motoraș în interior, alimentat de la bateria aspiratorului, și se cunoaște asta în situații mai complicate. De exemplu, cu ea mi-am curățat mai bine și mai rapid covorul de la intrarea în casă, care-i plin de blană de la un câine sau de la praful din bloc, mult mai bine decât cu aspiratorul meu mare și clasic.
Celelalte două accesorii sunt tije de plastic, unul cu peri în vârf și altul fără, ambele extensibile la nevoie. Acestea sunt pentru curățat în diverse spații înguste, pe la colțul pereților inclusiv la tavan, de aspirat printre obiecte, pe o masă și alte situații asemănătoare.
Mi-a plăcut că periile sunt ușor de demontat în caz că vrei să le speli temeinic sau să scoți din ele diverse fire de păr. Se demontează foarte ușor, este un buton care extrage partea rotativă, iar interiorul periei se poate și el curăța apoi fără mare chinuială.
O chestie mișto: accesoriile se pot monta și direct pe aspirator, fără tija lungă centrală. Asta transformă aspiratorul într-unul mic și mai ușor și, întrucât are baterie, îl poți folosi și ca să aspiri mașina în parcare sau firimiturile de pe masă sau eu știu ce alte asemenea cazuri.
Dacă vrei să demontezi aspiratorul în sine, recipientul de praf este foarte ușor de scos de pe aspirator. Are o clemă pentru extragere, arunci praful la gunoi, poți spăla recipientul apoi cu apă.
Dacă demontezi în continuare, ajungi la partea de filtrare, o combinație de aluminiu cu plastic. Vedeți acele 8 găuri pe circumferința sa și încă una în centru? Sunt cele 9 căi de aspirare în care apar niște mini-cicloane și fac parte din sistemul gândit de Samsung pentru ca aspiratorul să nu-și reducă puterea de aspirare. Practic, în loc să riști ca întregul circuit să fie înfundat de praf sau vreo hârtie aspirată, se poate înfunda doar una dintre acele guri.
Există 5 etape de filtrare acolo, diverse componente separând particule de diverse dimensiuni pentru a le duce în recipientul de praf și pentru ca aerul dat afară din aspirator să fie cât mai curat. Iată cum zice Samsung că funcționează:
(slow motion 960 fps, apropo)
Aspiratorul are deasupra un mic display electronic și trei butoane: on/off, putere mai mică, putere mai mare. Pe acel display, pe lângă puterea de aspirare, îți mai arată eventuale mesaje de eroare precum cel de perie blocată.
Alimentatorul este unul Li-Ion și se atașează aspiratorului sub mâner. Are pe el 3 LED-uri care-i indică starea.
Încărcarea se face cu un docking station primit în pachet. Poți pune stația aceasta pe podea și înfigi în ea doar bateria. O poți prinde însă și în perete cu niște șuruburi incluse și poți agăța de ea întregul aspirator pentru a încărca bateria direct pe acesta.
Faptul că bateria este detașabilă mi se pare un avantaj important. Samsung spune că-și păstrează 70% din capacitate după 500 de cicluri de utilizare (deci cam 1.500 de zile, considerând că aspiri la fiecare 3 zile, adică aproape 5 ani). Dacă vrei însă să cumperi o altă baterie (sau ai de aspirat o vilă întreagă și folosești două deodată), poți face asta.
E de bine. Astfel de aspiratoare sunt gândite pentru a le utiliza rapid pentru întreținerea casei cu câte o tură de câte ori este nevoie. Samsung Jet este din aceeași categorie.
Mi-a plăcut că centrul de greutate este în partea de sus, unde e motorul. Mi s-a părut că-i mai ușor de manevrat așa. De asemenea, mânerul este ergonomic, ții mâna într-o poziție naturală și ai o priză bună pe aspirator.
Apoi, periile sunt astfel gândite încât se rotesc 180 de grade cu un gest foarte ușor din încheietură. Samsung Jet nu-i un aspirator cu care să te lupți pentru a-l manevra și pentru a-i schimba rapid direcția sau pentru a-l adapta la colțurile și picioarele mobilei.
Periile alunecă bine pe o podea dură, un alt element ce ține de fapt de manevrabilitatea mare.
Mi-a plăcut și că nivelul de zgomot nu este deranjant. Ai trei niveluri de putere de aspirare, Minim, Mediu și Maxim. Pe Maxim este mai zgomotos, că-i crește turația. Pe Mediu face un zgomot care nu te deranjează pe tine, cel care dă cu aspiratorul, iar pe Minim poți purta chiar o conversație civilizată cu alți oameni din aceeași încăpere sau poți da cu aspiratorul fără să deranjezi pe cineva din partea cealaltă a casei.
Periile funcționează bine. Aspiratorul este unul de întreținere a casei, după cum vă spune și puterea de aspirare comparată cu a unui aspirator clasic cu cablu și motor de dimensiuni mai mari, iar în acest scop își face bine treaba. Eu am dat cu el de câteva ori și a aspirat de pe jos orice particulă de gunoi, hârtie, frunză, praf și ce-o mai fi.
Periile ajută bine în acest scop, că antrenează praful în tija de aspirare. Se descurcă bine și pe covoare cu peria Turbo Brush, când se creează o sigilare bună între covor și aspirator și eficiența crește. Eu am însă mai mult gresie și parchet prin casă, iar pentru acestea chiar funcționează excelent.
Pe lângă că-i ușor de rotit și orientat în jurul mobilei, aspiratorul se poate și înclina până la podea și peria în continuare are contact bun cu aceasta. Altfel spus, am putut aspira fără probleme pe sub pat și alte piese de mobilier unde trebuie să introduci aspiratorul adânc.
Nu pot să vă spun acum de performanța în a curăța blană de pisici pentru că ale noastre sunt proaspăt tunse și nu lasă în urmă blană vizibilă pe care să testez. Am dat însă cu peria motorizată pe covorașul de la intrarea în apartament, care de obicei este plin de blană (bănuiesc un câine din bloc, dar e așa drăguț că-l iert pentru asta) și s-a luat destul de bine de pe ea. Peria motorizată chiar este mișto pentru că are o eficiență mult mai mare prin faptul că se învârte sub acțiunea unui motor.
Autonomia declarată în acte este de 6 minute pe Maxim, 20 de minute pe Mediu și 40 de minute pe Minim. Mie o aspirare într-un apartament de 3 camere mi-a luat cam 13 minute, așa că autonomia este suficientă pe Mediu pentru asta. Maxim mi se pare oricum un nivel de folosit în cazuri speciale, poate pe un covor care se lasă greu aspirat sau așa, dar nu în toată casa.
Singurul lucru pe care i-l pot reproșa este că nu stă singur în picioare. Nu are o poziție de echilibru în care să lași aspiratorul în picioare cât timp te întrerupi din aspirare cu diverse motive, poate pentru a da la o parte o piesă de mobilier. Trebuie mereu rezemat de ceva. Înțeleg motivul, centrul de greutate este sus și ar fi fost mai dificil de făcut un sistem de echilibrare în aceste condiții, dar tare ar fi fost bun unul.
CE E BINE |
CE E RĂU |
|
|
Samsung are o gamă de electrocasnice premium, iar acest aspirator vertical Jet din aceasta face parte. E bine făcut, are accesorii bune în pachetul testat de mine, vine cu avantaje precum un sistem complex de filtrare a prafului și baterie detașabilă. Mi-ar fi plăcut să stea singur în picioare, dar pot trece peste acest neajuns.
Dacă vreți un aspirator vertical bine făcut și bugetul necesar nu este o problemă, Samsung Jet pare a fi un asemenea model.
Preț: 2.079 lei modelul testat de mine la eMAG, 1.750 lei unul cu mai puține accesorii incluse. Există și un model mai scump ce include și perie udă și motorizată, practic un fel de mop electric atașat aspiratorului.
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
16 comentarii
07/10/2020 la 11:40 AM
20 minute autonomie? :|
daca te “grabesti” poate termini in 13 minute. dar daca ai covoare, mobila, vrei sa aspiri pe dedesupt, etc, 20 minute suna enorm de putin.
+ bateria in timp scade. o sa ajungi dupa 2 ani la 15 minute autonomie. Daca l-ai uitat pornit cat ai ridicat ceva de jos, ai pierdut 2 minute din autonomie…
uite-te la timpii din studiu, despre cat aspira oamenii:
https://www.electroluxgroup.com/en/wp-content/uploads/sites/2/2013/10/Electrolux-Global-Vacuuming-Survey-2013-Did-you-know.pdf
matthers(Citează)
07/10/2020 la 3:17 PM
Bosch are un aspirator cu baterii compatibile cu restul uneltelor de 18v. Dacă mai iei și o bormașină, ai rezolvat cu aspiratul vreo 40 min. Și într-un apartament normal îți ajung 40 min.
L-aș fi luat și eu, dar nu pot să îmi justific 3 aspiratoare în casă.
Giani Mucea(Citează)
07/10/2020 la 11:49 AM
Acest gen de aspiratoare este foarte bun daca nu ai covoare. Sunt foarte nepractice pentru curatat pe langa mobila sau orice are o diferenta de nivel ceva mai substantiala fata de podea.
Gaelex(Citează)
07/10/2020 la 12:04 PM
Mai Radule , nu am nimic cu tine sau cu Samsung sau cu altcineva , dar iti jur , am derulat pana la final sa comentez , fara sa mai citesc articolul . Da-l in aia masii de aspirator . 2000 LEI . Pai la banii aia iei Dyson V11 Absolute Pro cand e la promotie . Sau iei 10 aspiratoare de-alea normale de la DIRT Devil .
Serios … scrie si tu ca e publicitar , macar . Ca sper ca asa a fost .
Liviu(Citează)
07/10/2020 la 12:27 PM
Deci ai comentat fara sa citesti si implicit sa stii ce ofera de aia 2000 de lei?
nashu_mare(Citează)
08/10/2020 la 2:19 PM
Băuturi scumpe, electrocasnice scumpe, placi video și telefoane de top, excursii peste excursii, blogherii o ard la alt nivel. Targhetul blogului nu sunt săracii care aspiră cu dirt devil…
Pmk(Citează)
07/10/2020 la 12:17 PM
eu am un Rowenta din asta, ca acum toti producatorii au lansat sticks, e mai ieftin decat Samsungul asta
mie imi place, pt mine a fost ok sa renunt la ceva putere pt a castiga portabilitate, ca noi aspiram de mai multe ori pe zi in bucatarie / living (copii)
am renuntat la ala cu fir, dar nu l-am aruncat :-)
also un alt plus e ca pot aspira cu el in masina
Marean(Citează)
07/10/2020 la 12:45 PM
Deci ii copiaza pe chinezi (in special grupul Xiaomi) care la randul lor i-au copiat pe cei de la Dyson.
Acest aparat seamana foarte mult cu cel pe care l-am luat recent un Jimmy JV65, diferenta fiind ca Samsung e aproape de 2 ori mai scump si are mai putine accesorii.
thundermar(Citează)
08/10/2020 la 2:23 PM
Tu nu ai simțit ce plastic de calitate are Samsung. Te simți boss de boss când dai cu el, doar senzația aia face 500 coco
Pmk(Citează)
07/10/2020 la 12:55 PM
Problema pe care o am eu, ca traitor in apartament, e ca nu am unde sa il mai pun si pe asta. Imi place ideea de aspirator secundar, mai usor si mai accesibil, pentru utilizare de zi cu zi. OK, sa zicem ca gasesc un perete pe care agat aspiratorul, sa fie la indemana dar nu in drum. Dar trebuie sa fie musai un perete cu priza, sa il si incarc. Apoi trebuie sa mai gasesc un dulap in care sa depozitez cele cinci feluri de perii. Pe langa alea 5 de la aspiratorul mare. Pe langa aspiratorul mare. Si mop. Si instrumentul de sters geamuri. Si matura (ok, sa zicem ca la asta renunt). Si 25 de carpe. Si 7 feluri de produse de curatat.
N-ar face si Samsung un roi de nanoboti care sa misune prin casa si sa dezintegreze mizeria cu laserele lor mici.
Sorin(Citează)
07/10/2020 la 2:10 PM
La banii astia iei un Roborock si stai linistit la un pahar de vin cat munceste el.
ovidiu(Citează)
07/10/2020 la 2:18 PM
un aspirator de genul vine in completarea roborock-ului.
Sunt spatii in care nu incape roborock, care e destul de lat. Si aici prinde bine aspiratorul asta. sau poate vrei sa aspiri canapeaua, draperiile, peretii.
Sunt categorii usor diferite :)
matthers(Citează)
07/10/2020 la 4:24 PM
Ca aspirator secundar am luat un myria MY4505BL de 800w. E o varianta si de 600w. L-am luat cu inima stransa dar de atunci am renuntat la aspiratorul mare. Trage ca nebunu. Se goleste rapid. Ii scoti tija si ramane aspirator de mana. Si cel mai important are cablu. La 90 lei, cat l-am prins la promotie, e chilipir.
Samsungu asta de mai sus, in cat timp se incarca? El e ok asa ca aspect. Il strica doua chestii: pretu si autonomia.
Blackskull(Citează)
08/10/2020 la 10:22 AM
La prețul asta găsești și un Dyson. Are putere mai mare și autonomie mai bună, din experiență proprie. Mi s-au părut scump atunci când l-am luat dar face toți banii. Și după vreo 4 ani nu am probleme cu el.
Em(Citează)
08/10/2020 la 11:36 AM
de banii astia, iei aspirator ce aspira singur, asta nici in picioare nu stie sa stea..
Mihai Oprisiu(Citează)
08/10/2020 la 11:39 AM
Daaa … si citirea completa a articolului m-ar fi facut sa alerg sa cumpar un aspirator vertical Samsung de 2000 lei . Serios :))) Nashule … stai chill bre , ca iti creste tensiunea .
Liviu(Citează)