un blog de Radu Dumitru

►► Susține blogul cu un click la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlipPC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

Știri despre tehnologie – 23 septembrie 2020

23 Sep 2020  ·

ȘTIRI  ·

29 comentarii

Sunt curios dacă va și folosi cineva un browser Microsoft pe Linux. În rest, știrea mare este despre Pixel 5, care este încă o dată un mid-range cu Snapdragon 765G și 2 camere foto. Probabil un best-buy în SUA, unde Google își permite să-l dea la bani puțini.

Un autobuz (probabil) nu are loc pe noul pod Ciurel. Asta e, să fie și pietonii atenți și merge!

asus s5507

    29 comentarii

  1. stii ca un telefon e lame cand e nevoie sa ii dai cateva milioane bune unui studio sa ti-l bage intr-un film. also, made in Gina. nu, multumesc.

      (Citează)

  2. Eu am mereu probleme cu mufa de incarcare de la Samsung. Am avut un S7 Edge, acum am S9+, dupa vreo doi ani de la achizitie incepe sa faca figuri la fast charging, trebuie sa intorc mufa aia de 100 de ori pana gasesc pozitia in care merge. Acum am probleme sa il fac chiar sa incarce, si fara fast charging. E doar la Samsung problema asta sau la toate pe microUSB sau USB-C? Nu stiu daca sa il schimb tot cu unul pe android sau sa iau iPhone, sperand ca mufa lor e mai stabila.

      (Citează)

    • poate sunt deplasat dar ai verificat daca n-au intrat scame in interior? incearca cu o scobitoare sa vezi daca e curat in interior (la telefon). La iPhone era cunoscuta problema cand la un moment dat din cauza scamelor si a umezelii nu mai mergea difuzorul si uneori nici incarcarea.

        (Citează)

    • Am pățit. Problema apare pentru că se adună foarte mult praf (scame, mizerii) in portul USB-C al telefonului (de la purtatul in buzunarele pantalonilor). Încearcă să-l cureți cu ceva ascuțit, un ac sau ceva de genul. Rezolvi garantat.

        (Citează)

    • Da, m-am prins si eu de scame, le-am mai scos de acolo daca vedeam ca nu mai intra cablul de incarcare bine. Nu sunt singurul care are problema asta la telefoanele Samsung, am mai observat prieteni care trebuie sa intoarca mufa aia USB-C de cateva ori pana porneste incarcarea.

        (Citează)

    • La micro usb n-am avut niciodata probleme, am device-uri de 5-6 ani vechime, inca in utilizare curenta.
      Am in schimb la telefonul actual, un Motorola cu USB-C, care deja dupa 1 ani jumate nu mai vrea sa incarce decat pe o anumita parte.
      Desi mufa pare simetrica, pe interior cred ca exista ceva diferente.
      Am ajuns la concluzia asta pentru ca unele cabluri au la mufa o imbinare a tablei pe una din parti, pe mijloc, si de obicei cu partea aia in sus nu merge (testat vreo 4-5 cabluri, din care 2 au imbinare)
      Nu stiu exact ce provoaca problema, m-am uitat in mufa telefonului si nu par sa fie impuritati, cred ca e pur si simplu oxidare sau uzura fizica a contactelor.

        (Citează)

    • @Sorin, folosesti un cablu USB-C simplu sau ai un adaptor de la micro USB la USB-C?
      Eu am mai vazut problema asta cu incarcarea doar pe o parte la cele cu adaptor.

        (Citează)

    • E de la scame, după ce-l curăț nu mai am problema asta.

        (Citează)

    • eu am multe deviceuri cu usb-c, inclusiv laptopuri.
      mereu folosesc cabluri de caitate si nu am avut nici un fel de probleme.
      ce-i drept, e comod cand infig telefonul cu incarcare de vr’o 20w (un motorola de 2 ani) in incarcatorul de 65w al laptopului si urca bateria la 100% in “no time”.
      dar chiar si pt masina am cumparat incarcator si cabluri solide (in sensul de calitate buna, desi sunt si rezistente fizic) si am aruncat tot ce mi se parea dubios.

        (Citează)

    • Cu micro usb am avut mereu problema asta dupa 1-2 ani. Cu usb c inca nu. Nu cred ca tine de telefon. Pur si simplu e cum scoti mufa si cum o introduci. E de rahat, insa daca ai grija, te tine mult. Asta e concluzia mea dupa ce am testat niste telefoane ceva vreme. Motorola defy, lg g2 mini, huawei p20 lite, samsung s7 (asta fost ok vreo 6 luni cat l-am avut).

      Sotia avea un s6 edge care nu are nici azi probleme cu mufa. Si l-a avut de peste patru ani.
      Acum e la maica-sa.

        (Citează)

    • Nu e doar la Samsung. Am patit si la LG. Nu numai scame se depun in mufa aia USB tip C ci si praf si umezeala din pantaloni. Se intampla mai repede sau mai incet, in functie de unde folosesti telefonul sau daca transpiri cu el in buzunar, te prinde ploaia etc. Solutia este sa sufli putin alcool izopropilic si un pic de aer comprimat si e ca nou.

        (Citează)

    • Sorin: Am in schimb la telefonul actual, un Motorola cu USB-C, care deja dupa 1 ani jumate nu mai vrea sa incarce decat pe o anumita parte.
      Desi mufa pare simetrica, pe interior cred ca exista ceva diferente.

      Probabil s-a stricat vreun pin de pe una dintre cele două părți sau e acoperit de praf/scape.

      USB-C are pini pe ambele părți tocmai ca să funcționeze indiferent cum bagi mufa în port. Într-o poziție sunt folosiți cei de pe partea de sus, în poziția inversă pe cei de jos. Unul dintre pinii de pe una dintre părți s-a belit, ca să vorbesc tehnic.

        (Citează)

  3. Edge pe Linux e ironic, rau

      (Citează)

    • Treaba asta trebuie studiata foarte bine. Ms joaca acum rolul “ne place opensource” insa este cel mai mare vanzatori de software comercial. Un lucru evident este faptul ca nu mai tin pasul cu opensource-ul, au platit bani grei ca sa porteze docker pe windows, folosesc linux si kubernetes in Azure in proportii uriase. Eu sunt utilizator Linux si am facut trecerea tocmai pentru a scapa de mizeriile lor, nici daca ma platesc nu instalez Edge.

        (Citează)

  4. Nu inteleg pozitionarea asta legata de Pixel – e un midrange…de ce nu ar fi un telefon de top? doar ca nu foloseste procesorul super scump de la Qualcomm care te obliga sa cumperi modemul 5G separat? Daca din teste iese super ok, iar camera va fi probabil de departe cea mai ok, cum de nu e un flagship. Mai ales ca va avea un pret corect, nu 1500 EUR ca altele. Uitati-va la comparatii Pixel 4a vs “flagshipuri” si o sa vedeti ca e cel putin la acelasi nivel, iar la camera (fara zoom si ultrawide ca nu are senzorii astia) este peste. Da, ramane aceeasi problema pe care nu o pot intelege – distributia. Daca ar face o distributie worlwide ar rupe cu el – asa, este doar pentru pasionati si pentru cei cu prieteni in Germania de unde si-l pot aduce. Eu folosesc Pixel 3 XL de 2 ani si este super ok pe ce am eu nevoie.

      (Citează)

    • Eu nu inteleg comentariile astea legate de Qualcomm care te obliga sa cumperi modemul 5G separat.
      Nu te obliga nimeni sa faci asta, poti sa-ti produci singur chip-ul. Dar atunci ajungi in situatia Samsung unde ai diferente de performanta de 20% intre acelasi model de telefon (unul cu chip Qualcomm si altul cu chip produs in house).

      Poate din cauza asta este nevoie de un chip 5G separat, ca sa obtii boost-ul asta de 20%.
      In plus, niciunul dintre modemurile 5G integrate care se gasesc pe piata la alti producatori nu se apropie de performantele modemului X55 de la Qualcomm.

        (Citează)

    • Silviu: Nu inteleg pozitionarea asta legata de Pixel – e un midrange…de ce nu ar fi un telefon de top? doar ca nu foloseste procesorul super scump de la Qualcomm care te obliga sa cumperi modemul 5G separat? Daca din teste iese super ok, iar camera va fi probabil de departe cea mai ok, cum de nu e un flagship.

      Depinde de înțelegi prin flagship. De vreo doi ani, eu înțeleg procesorul de top, nu soluția de mid-range-uri, trei camere pe spate, nu două, funcții precum wireless charging și chiar reverse, filmare 4k/60 fps, premium build și gorilla glass cât mai nou, ecran de 90 Hz, senzor de amprentă în ecran sau în butonul lateral. Și mai înțeleg și service rapid în țara noastră, în caz că ai nevoie de așa ceva.

      Eu vreau trei camere pe telefon, toate bune. Nu-mi pasă că cea principală este bună, uneori am nevoie de toate trei.

        (Citează)

  5. e prea ingust drumul/curba prea accentuata, daca nu intra pe trotuar uite cat intra pe contrasens
    https://youtu.be/v4R9ASer8O4

      (Citează)

    • Sunt proiectate de niste idioți. Altfel sincer nu-mi explic. Cum pana mea sa faci asemenea “bretele”? E la fel ca șoseaua de centură de la Curtici, au făcut-o pentru camioane, doar ca nu intra efectiv camionul ca breteaua de intrare e doar ptr mașini mici.
      Dar stai! Ca mi-a picat fisa acum! Daca il făceau bine din prima, cum mai sifonau ceva in plus? Asa, imediat o sa apara un nou proiect, ceva despăgubiri si un executant mândru, toate astea fără licitație. 🤫

        (Citează)

  6. Ăia care se ocupă de denumirile XBox ar trebui concediați toți.
    N-am și n-o să am curând Xbox, dar mereu mi s-a părut și mie confuze denumirile, n-au nici o logică.

    Xbox
    Xbox360
    Xbox one? Adică a treia o denumești one?
    Acuma iar, Xbox Series one și Xbox series X?

    Ăia-s pe spate rău acolo, departament angajat pe pile scăpați de sub orice control.

    Astea-s console de jocuri, nu versiuni de Office, le cumpără oameni care nu-s IT-iști, să știe să le deosebească după versiune nu după denumirile comerciale tâmpite date de ei.

      (Citează)

    • Denumirile aparent stupide, sunt pentru comparatiile cu playstation,
      spre exemplu pentru Xbox one, userii tind sa compare cu Playstation 1,

        (Citează)

    • Radu:
      Denumirile aparent stupide, sunt pentru comparatiile cu playstation,
      spre exemplu pentru Xbox one, userii tind sa compare cu Playstation 1,

      Asta e buna tare :)))). si Xbox Series X cu ce o sa fie comparat? cu Playstation 10? Sau acolo e Xbox One X?

        (Citează)

  7. UiPath sunt niște aroganți care merită să dea faliment. Btw, au donat milionul afla de euro pentru Notre Dame? Nimeni nu pare sa știe dacă au făcut asta.

      (Citează)

    • De ce sunt aroganți și de ce ar merita să dea faliment?

        (Citează)

    • Unu de la Tzara

      25/09/2020 la 8:18 PM

      Eu lucrez la UiPath si cunoscutii nu prea ma catalogheaza ca fiind arogant. Dar am intalnit des perceptia asta. Nu m-am lamurit de unde vine, dar probabil e o combinatie de factori:
      – intr-o perioada erau foarte pretentiosi la angajare, luau doar super-seniori. Asa ca probabil multi au fost refuzati la interviu si au ramas cu un gust amar. Intre timp lucrurile s-au mai schimbat, se angajeaza chiar si juniori talentati si se fac si intershipuri.
      – zvonurile despre benefeciile exagerate din UiPath inca mai rasuna printre cunostinte. Printre altele, masa gratuita zilnic, la alegere din 7 restaurante, fara limita de pret. Dar asta nu tine de aroganta, ci de faptul ca firma avea bani si isi permitea sa “imparta” bogatia cu angajatii. Dar si acele vremuri s-au dus.
      – acea donatie facuta de UiPath (sau de Dines personal, nu mai stiu), atunci cand “sunt atatia copii saraci in Romania”. Apropo, stiti de UiPath Foundation si de ce face ea?
      In ultima vreme, UiPath se aseaza pe un tipar de companie normala, dar care mi se pare inca cea mai tare companie de IT pentru care sa lucrezi (daca esti genul de om care lucreaza din greu pentru ca ii place ceea ce face).

        (Citează)

  8. nwradu: Depinde de înțelegi prin flagship. De vreo doi ani, eu înțeleg procesorul de top, nu soluția de mid-range-uri, trei camere pe spate, nu două, funcții precum wireless charging și chiar reverse, filmare 4k/60 fps, premium build și gorilla glass cât mai nou, ecran de 90 Hz, senzor de amprentă în ecran sau în butonul lateral. Și mai înțeleg și service rapid în țara noastră, în caz că ai nevoie de așa ceva.

    Eu vreau trei camere pe telefon, toate bune. Nu-mi pasă că cea principală este bună, uneori am nevoie de toate trei.

    Senzor in lateral? Ca la s10 e, unde merge cand are chef? Sau senzor in ecran, ia întreabă posesorii de Huawei sau de s10 câte probleme au cu el…
    Plus că pixel 5 are cam toate chestiile de le zici acolo, exceptând cpu. La camere nu mă pricep, dar dacă face cele mai bune poze din industrie, ce contează dacă are 2 sau 10 camere?

      (Citează)

  9. nwradu: Depinde de înțelegi prin flagship. De vreo doi ani, eu înțeleg procesorul de top, nu soluția de mid-range-uri, trei camere pe spate, nu două, funcții precum wireless charging și chiar reverse, filmare 4k/60 fps, premium build și gorilla glass cât mai nou, ecran de 90 Hz, senzor de amprentă în ecran sau în butonul lateral. Și mai înțeleg și service rapid în țara noastră, în caz că ai nevoie de așa ceva.

    Eu vreau trei camere pe telefon, toate bune. Nu-mi pasă că cea principală este bună, uneori am nevoie de toate trei.

    Te intereseaza procesorul sau cum se misca de fapt? Daca totul este cursiv, de ce ar conta procesorul?
    Camere va avea 2- normal si ulttawide. Era dragut si zoom, dar sunt curios cati oameni fac poze cu zoom >2x – ei fac din soft zoom digital foarte ok, dar doar 2x.
    In rest are tot ce ziceai – senzorul de amprenta e mai ergonomic pentru multa lume pe spate. Si din cate stiu e si mai rapid.

    Legat de service iti dau dreptate – depinde cat esti dispus sa risti. Eu risc pentru 640 euro vs 1500 euro la Ultra sau Pro.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus