un blog de Radu Dumitru

►► Susține blogul cu un click la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlipPC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

Review Asus Zenfone 7 Pro, varianta text

21 Sep 2020  ·

TEHNOLOGIE  ·

8 comentarii

În caz că nu v-ați uitat la review-ul video pentru Asus Zenfone 7 Pro, iată și varianta text a acestuia. Le-a ieșit celor de la Asus un flagship bun și cred că, după ce se va mai ieftini un pic, va fi o alegere foarte bună pentru cei ce-și doresc autonomie mare și specificații de top.

Specificații Asus Zenfone 7 Pro:

  • ecran 6,67 inchi, 1.080 x 2.400 px, Gorilla Glass 6, Super AMOLED, HDR10+ și refresh 90 Hz, Delta E < 1.
  • chipset Qualcomm Snapdragon 865+ la 3,1 GHz, 8 GB RAM, 256 GB stocare și microSD
  • modem 5G integrat, Wi-Fi 6, NFC, USB-C
  • cameră normală 64 megapixeli F/1.8, ultrawide 12 megapixeli F/2.2, zoom optic 3x 8 megapixeli F/2.4 cu sistem flip, filmare 8K/30 fps
  • baterie 5.000 mAh, încărcare pe cablu la 30 W
  • 165,1 x 77,3 x 9,6 mm, 230 grame

Preț: 3.900 lei la eMAG acum, 3.500 lei la PC Garage pentru Zenfone 7. Zenfone 7 este practic același telefon, dar cu chipset Snapdragon 865 (nu 865+) și fără stabilizare optică pe camere.

ACCESORII INCLUSE

În cutie am găsit și două huse din material dur, una transparentă și alta neagră. Cum telefonul are acea cameră flip ce necesită o husă cu formă specială, e bine ca-ți dau de la început una chiar ei. Două, îți dau două.

Mai primești și un încărcător de 30 W, dar nici un handsfree.

CUM ARATĂ TELEFONUL

Ecranul de sus până jos, că nu are vreun notch sau altceva pe partea frontală. Camera de selfie nu ai, ci se rotește camera principală spre tine pentru asta.

Spatele e mișto făcut, are o pată de culoare discretă. Cele trei camere sunt în partea de sus. Butoanele de volum sunt pe dreapta, iar sub ele se află butonul on/off cu senzor de amprentă integrat.

Telefonul este mare chiar și pentru mâna mea. La 6,67 inchi în diagonală, e un telefon gândit pentru cei ce vor un ecran de mari dimensiuni.

HARDWARE ȘI PERFORMANȚĂ

Ecranul este viu colorat și foarte vizibil în soare, nimic de reproșat aici. Refresh-ul este de maxim 90 Hz și se adaptează automat la situație, iar o pictogramă în partea de sus îți poate spune valoarea curentă.

Chipsetul pe Zenfone 7 Pro este un Snapdragon 865+ (pe Zenfone 7 ai “doar” Snapdragon 865) și rezultatele în teste sunt extraordinare. Le-am pus într-un grafic alături de alte telefoane testate de mine în ultimul an, că așa sunt și mai relevante. Modelul testat de mine a avut 8 GB RAM și 256 GB stocare internă de tipul UFS 3.1, care poate fi extinsă cu microSD.

Bateria este de 5.000 mAh, o valoarea foarte mare. Gândiți-vă că Note20, cu aceeași diagonală, are doar 4.300 mAh “sub capotă”. Am făcut aici un alt grafic, am calculat raportul capacitate/diagonală ecran, practic mAh/inch și Asus Zenfone 7 Pro (și cel normal, de altfel) iese foarte bine la acest capitol, întrecut doar de generația anterioară Zenfone 6.

Încărcarea se face prin cablu la maxim 30 W cu încărcătorul inclus în cutie, iar aici apare și un dezavantaj potențial al acestui model: nu are încărcare wireless.

Sunetul nu-i remarcabil, iar telefonul are difuzor extern doar în partea de jos.

Senzorul de amprente funcționează bine și-mi place cum e pus acolo în lateral. Mi-ar plăcea să văd mai multe telefoane cu senzor în butonul on/off, pare o utilizare mai bună a acestuia și elimină nevoia de a te uita unde trebuie să pui degetul pe ecran.

CAMERA FOTO

Sistemul flip rotește camerele spre tine, când treci pe modul selfie. Rotația este rapidă, maxim o secundă, iar motorașul este fiabil pentru a rezista pe termen lung. Telefonul folosește și accelerometrul pentru a detecta dacă scapi telefonul din mână cu camera deschisă și o închide rapid, ca să nu riști să o lovești de ceva în cădere, de exemplu.

Avantajul camerei flip este că-ți faci selfie-uri cu camera principală a telefonul, cu cel mai bun senzor și obiectiv, și deci ies imagini mai bune. Iar dacă vrei un selfie cu un grup mare de oameni, îl faci cu camera ultra-wide și îi prinzi mult mai ușor pe toți.

Modulul foto are trei camere:

  • normală 64 megapixeli, F/1.8 cu stabilizare optică
  • ultra-wide 12 megapixeli, F/2.2
  • zoom optic 3x de 8 megapixeli, F/2.4 cu stabilizare optică

Filmează 8K@30 fps și 4K@60 fps, iar slow-motion face și 4K la 120 fps, ceea ce cred că este o premieră.

Fotografiile sunt bune. Culorile sunt realiste, fără suprasaturare, camera prinde bine texturi și forme. Software-ul ar putea fi tunat suplimentar pentru a regla mai bine expunerea, că unele imagini ies supraexpuse, dar nu cred că prea mulți vor observa asta.

Rezultatele în noapte sunt foarte bune, dar cu Night Mode activat. Durează vreo 5 secunde să faci o fotografie, dar iese clară și din mână.

Pe video nu poți comuta între camere dacă filmezi 4K (pe Full HD poți), ceea ce mă surprinde, având în vedere că telefoane mult mai vechi puteau face asta.

SOFTWARE

Ca și pe video, vreau să zic că s-au dus vremurile când Asus includea o mulțime de aplicații nedorite în telefoanele lor. De fapt, s-au dus de vreo 3-4 generații. Acum am găsit preinstalate doar aplicații Google precum Google One, plus Netflix. Și interfața de control are multe opțiuni, mi-a plăcut asta, telefonul este mai customizabil decât altele.

CE E BINE

CE E RĂU

  • Foarte performant.
  • Baterie mare.
  • Sistemul flip permite selfie-uri cu cea mai bună cameră.
  • Scump la lansare.
  • Nu are încărcare wireless.

CONCLUZIE

Noul Asus Zenfone 7 Pro a ieșit foarte bine. Încă de anul trecut Asus s-a dus în zona flagship, iar noul Zenfone 7 Pro spune cu tărie că aici vor să rămână. Are hardware puternic, ecran de bună calitate, camerele fac fotografii bune, iar bateria de 5.000 mAh este mult peste ce oferă concurența pe aceeași diagonală.

Problema telefonului este că prețul de lansare este mare, peste ceea ce ne-a obișnuit Asus. La 3.900 lei, este preț de Samsung Galaxy S20 Plus 5G, care vine în plus cu mici avantaje (DeX, service foarte rapid, încărcare wireless și reverse wireless etc). Poate că nu ai nevoie de acestea, dar sunt incluse și prețul este astfel justificat și prin prezența lor. Zenfone 7 Pro, fără acestea, ar fi mai potrivit pe la 3.000 de lei și probabil că la un astfel de preț va ajunge peste vreo două luni, că telefoanele Asus au tendința să se ieftinească după lansare.

Preț: 3.900 lei la eMAG acum, 3.500 lei la PC Garage pentru Zenfone 7. Zenfone 7 este practic același telefon, dar cu chipset Snapdragon 865 (nu 865+) și fără stabilizare optică pe camere.

asus s5507

    8 comentarii

  1. La micii aia pe cuvant daca nu-i trimiteam inapoi si le spuneam sa mai dea o tura la gratar, garantez 100% ca sunt cruzi la interior.

      (Citează)

  2. Clar o problema de camera. Si eu voiam sa spun ca micii nu-s deloc suprasaturati, ba sunt chiar cruzi. Si din portia de 2 papanasi a scos in poza doar unul. Nu stiu daca e chestie de software, poate un update rezolva. :)

      (Citează)

    • Micii aia nu sunt deloc cruzi, iar legat de papanasi, din pacate din ce in ce mai multe restaurante iti aduc un singur papanas. S-au dus vremurile cand erau la plural.

        (Citează)

    • Yep, asta voiam și eu să zic. Se trece la papanașii formați dintr-unul singur. Nu că m-aș plânge, că doi erau prea mulți pentru mine, dar sună ciudat și mi se pare că n-a scăzut prețul…

        (Citează)

  3. Ieri ai tras chiulul. Unde-i articolu’ cu interesante?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus