un blog de Radu Dumitru

►► Susține blogul cu un click la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlipPC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

Motorola Razr 5G e bun, dar tot sub concurența directă de la Samsung

10 Sep 2020  ·

TEHNOLOGIE  ·

8 comentarii

Motorola Razr, telefonul de acum un an, nu cel mega-vechi, merită admirat. A arătat că telefoanele rabatabile pot reveni din nou în actualitate, inclusiv cu un aspect retro, asemănător cu al Razr-ului celebru din era pre-smartphone.

Admirația s-a terminat însă rapid după ce Samsung a anunțat modelul similar Z Flip, care era mai bun la toate capitolele. Hardware mai bun, cameră mai bună, baterie mai bună – și preț mai mic! Motorola părea prinsă pe picior greșit în această privință.

Aproape un an mai târziu, Motorola anunță Razr 5G, o variantă actualizată nu doar cu modem 5G, ci în toate privințele. Nice, nu? Nu, pentru că din nou Motorola pare prinsă în offside masiv de Samsung.

Noul Razr 5G (oficial scris motorola razr 5G, se pare) are un ecran mare în interior, 6,2 inchi, și unul mic, dar rezonabil ca dimensiune pentru informare rapidă pe partea sa exterioară. Balamaua este modernizată, pliabilitatea (not a word!) telefonului a fost îmbunătățită, testele arătând că rezistă la 200.000 de deschideri.

Mai important, procesorul este acum un Qualcomm Snapdragon 765G, care este printre cele mai performante soluții mid-range spre high-end din piață. Camera este cea de 48 de megapixeli pe care o vedeți pe multe flagship-uri curente, camera de selfie a crescut la 20 megapixeli, bateria a crescut de la 2.500 mAh la 2.800 mAh.

Cum ar fi, o actualizare pentru anul 2020, iar telefonul va fi disponibil și în România pentru un preț anunțat de 6.699 lei.

Problema lui Razr 5G este că acum câteva luni Samsung a lansat Z Flip 5G, varianta actualizată a primului model ce l-a băgat pe Razr într-un con de umbră, ca să fiu foarte drăguț în exprimare. Z Flip 5G are Snapdragon 865+, cel mai performant (de departe) chipset în acest moment, ecran interior de 6,7 inchi cu rezoluție crescută și un ppi cu vreo 25% mai mare decât pe Razr 5G. RAM-ul și stocarea sunt identice, 8 GB și 256 GB.

Pe partea foto, Z Flip 5G are două camere, nu una singură, adică o normală de 12 megapixeli și o ultra-wide de 12 megapixeli. Cred că Razr 5G face fotografii un pic mai bune cu senzorul său, dar aș prefera oricând soluția cu încă o cameră ultra-wide.

Ah, iar bateria lui Z Flip 5G este de 3.300 mAh și telefonul suportă și încărcare wireless.

Singurul punct în care Razr 5G iese în față este la ecranul secundar, cel frontal, în sensul că Razr 5G are unul mic, dar utilizabil, pe când Z Flip 5G are un ecran de 1,1″ chiar simbolic, ca să vezi pictogramele notificărilor și atât.

Prețuri? Razr 5G va costa 6.700 lei, Samsung Z Flip 5G costă 7.500 lei la eMAG, chiar 7.300 lei la evoMAG. Și e Samsung. Până apare Motorola pe piață, probabil peste vreo lună, Samsung-ul va costa similar sau chiar sub Motorola, că astfel de modele au un fel al lor din a se ieftini. Pur și simplu nu pare anul Motorola.

asus s5507

    8 comentarii

  1. “Z Flip 5G are Snapdragon 865+”

    Și în Europa are un coreean mic de tot cu un abac, că e mai ieftin.

      (Citează)

  2. si motivul pentru care un telefon cu design anacronic costa dublu decat unul cu design modern este ca …. ?!

    PS ce placut e sa te uiti la Marquees asta, e un om foarte placut, telegenic si simpatic, probabil asta explica cei 12M de subs, bravo lui sunt invidios.

      (Citează)

    • Designul “modern” este ingrozitor, dupa tot progresul tehnic e normal sa se lucreze acum si la aspect. Ca o fi justificat sa coste atat nu stiu, ca nu ma pricep.

        (Citează)

    • Pentru ca are ecran flexibil… alta tehnologie, alt cost.

      Cat despre specificatii, gagica ti-o mai iei si dupa cum arata nu doar dupa ce stie sa faca :) (cam asa si cu telefoanele)

        (Citează)

  3. Principalul motiv pt. care exista telefoanele astea e fashion si wow factor, de aici si pretul foarte mare. Realist vorbind, cam oricine care e interesat cu adevarat de specificatii si utilitate o sa aleaga oricare din multitudinea de optiuni disponibile la un pret mai mic, cu performanta superioara, baterie mai mare, etc.

    Asadar e o chestie de aspect si cel putin dupa parerea mea, Razr arata bine iar Z flip e absolut hidos.

      (Citează)

    • De acord cu tine. Flip ala e urat tare. Nu-s in target dar as alege razr.

        (Citează)

    • Daca tehnologia asta ar fi la pret de midrange probabil ar fi si altii interesati…
      Eu as fi unul din ei, din prisma faptului ca imi plac ecranele mari insa e o problema sa cari un tel aproape cat o tableta in buzunar la jeansi… iar gama flip ar rezolva cumva problema asta.

        (Citează)

    • Am avut și eu ocazia de a le vedea pe cele din prima generație unul lângă altul. Motorola mai mai că mi-aș fi cumpărat. E după părerea mea un telefon frumos. Din păcate la Samsung lipsește exact asta: factorul wow. Poate să fie și racheta Motorola pare mult mai fain făcut mai pe nevoile omului.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus