un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Mergeți la vot, este important

25 Sep 2020  ·

GÂNDURI  ·

64 comentarii

Alegerile de acum sunt foarte importante. Primarul este principalul om responsabil de calitatea vieții noastre în localitate și deci alegerea acestuia este crucială.

Eu voi merge la vot duminică. Nu zic că trebuie să mergeți și voi dacă vi se pare că v-ați risca prea mult sănătatea, dar eu sunt convins că riscul este același cu a merge la un supermarket după cumpărături și deci eu mă voi duce fără teamă să votez.

Cu un singur tur de alegeri și mulți oameni care se tem de covid sau nu cred că este important votul de duminică, alegerile acestea vor fi decise, de fapt, de cine își mobilizează mai bine alegătorii pentru a veni la urne.

Momentan Nicușor Dan și Firea sunt la egalitate în sondaje (DW), deci prezența la urne va fi decisivă. O prezența mică o avantajează pe Firea, că întotdeauna PSD-ul a fost favorizat de prezența scăzută la urne. Așa merg lucrurile, fanii lor se prezintă indiferent de situație. S-a văzut asta la alegerile locale din 2016 și apoi la cele parlamentare, când știți ce-a făcut apoi gașca Dragnea prin țară.

Cred că Bucureștiul nu mai rezistă încă 4 ani cu Firea la conducerea sa. Străzile sunt pline de gropi, aerul este tot mai poluat, nici o promisiune importantă din campanie nu a fost îndeplinită. Țin minte un moment hilar când, întrebată unde este spitalul care trebuia construit deja conform promisiunilor electorale și pentru care nu s-a făcut încă nimic, Firea a prezentat… macheta acestuia. Un spital de jucărie, cum ar fi.

Reușitele ei sunt înființarea unor companii municipale conduse de prieteni care toacă banii orașului (primăria are mai mulți angajați decât Uniunea Europeană) și cultivarea unei rețele de cunoștințe care să-i atace contracandidații și să o pupe vârtos în fund (Budeanu, Irina Baianț etc – true story).

Cred că orice bucureștean care se uită cu adevărat în jurul său știe deja că Firea este un primar incompetent. În caz că le vreți scrise negru pe alb, aveți analize aici și un raport mare și precis aici.

Firea nici măcar nu s-a mai obosit să-și apere mandatul. N-are cum, n-are cu ce, nu are argumente pentru șirul lung de nereușite și promisiuni nerespectate, dar știe că are șanse să câștige un nou mandat dacă prezența la urne este scăzută.

Înțeleg că-i vreme de pandemie și că spațiile închise trebuie evitate. După cum spuneam, cred însă cu tărie că mersul la urne nu este mai periculos decât mersul la supermarket, de exemplu. Dacă ați mers până acum la cumpărături în vreun Mega, puteți merge și la vot, că tot vreo 5 minute durează totul. Diferența este că aceste 5 minute decid viața urbană în următorii 4 ani, decid dacă vom trăi în continuare în poluare și apă rece și cu funcții publice căpușate sau încercăm și altceva.

Cred că secțiile de votare vor fi bine organizate. Probabil va fi un flux de intrare și ieșire, vor fi lăsați pe rând oamenii în secția de votare, spațiile vor fi aerisite șamd. Îmi pun masca, stau la distanță de alți oameni, dar merg la vot pentru că altfel mi-e teamă că vom avea încă patru ani de Ev Mediu în București cu Firea primar și cu Petre Roman și Mitică Dragomir consilieri.

Alegerile sunt într-un singur tur, așa că trebuie votat candidatul cu șansele cele mai mari să o învingă pe Firea. Acesta este, conform sondajelor, Nicușor Dan. Nici nu mai contează dacă vă place sau nu de Dan. Trebuie votat ca să nu iasă tot Firea, trebuie votat ca să încercăm și o alternativă la sistemul PSD care conduce acest oraș de foarte mulți ani. Mai rău cu siguranță nu poate fi!

asus s5507

    64 comentarii

  1. Daca dupa “PSD ciuma rosie” cu 600mii de oameni in strada, Bucuresti ramane cu Firea… atunci nu mai aveti nici o scapare.

    Daca dupa COLECTIV, tot cu PSD ramaneti … ce ar trebui sa se intample sa iesiti la vot??

      (Citează)

  2. Riscul este mult MULT mai mare decât la supermarket:
    – spațiul este mult mai închis, îngust, mai mic și nearisit
    – traficul este mult mai mare, mai dens, mai concentrat
    – nu îți dai masca jos la supermarket
    – mult mai multe mâini trec pe aceeași ștampilă

    Asa ca riscul la vot este imens față de supermarket.

    Și era foarte simplu de rezolvat organizând votul la careu, cu niște corturi deschise.

      (Citează)

    • Ce va mai plac scuzele.

      In supermarket pot veni mai multi oameni decat sunt arondati intr-o sectie de votare.
      PLus acei oameni poate inainte au fost si in alte parti ( in mall, la job etc) unde au intrat in contact cu tot atat de multi oameni, care poate erau cu masca sau fara masca. Plus stampila poate fi dezinfectata mai usor ca un carucior de supermarket.

      numai scuze.

        (Citează)

    • Nu prea ai fost la vot, nu? Se vede.

      In super market mergi pe care culoar vrei si ai pe unde ocoli ca sa stai departe de ceilalti. La sectia de vot mergi pe acelasi unic culoar cu absolut toata lumea si nu ai loc sa ocolesti.

      In super market intra cateva zeci sau sute de oameni pe ora. La o sectie de votare sunt arondati cateva mii de pe o singura strada. O scara de bloc de 10 etaje, 4 apartamente pe etaj, 2 persoane cu drept de apartament, 80 de oameni de la o singura scara. Un bloc are 3 scari sau 5 sau mai multe, deci 400 de oameni.

      In super market te duci cand vrei, la ce ora vrei in care zi a saptamanii sau lunii vrei. La vot te duci intr-o singura zi.

      Si dupa ce toti au fost zilele trecute la mall, la servici, la scoala samd ii aduni pe intr-un interval de 12 ore sau cat e deschisa sectia de votare in acelasi loc prost aerisit si prost sanitizat.

        (Citează)

    • Cătălin Tănase

      25/09/2020 la 8:53 AM

      Gaelex, tu o să votezi?

        (Citează)

    • Dacă se duc ai mei deși e clar ca nu ar trebui, mă duc și eu.

      Eu sunt împotriva mersului la vot în plină pandemie.

        (Citează)

    • Gaelex:
      Dacă se duc ai mei deși e clar ca nu ar trebui, mă duc și eu.

      Eu sunt împotriva mersului la vot în plină pandemie.

      Inteleg ca stai cu parintii?

        (Citează)

    • Am fost la fisc acum 2 zile. A fost foarte sigur. In plus, spre bucuria functionarilor, au reaparut ghiseele alea la care trebuie sa te apleci ca sa vorbesti cu tanti.

        (Citează)

    • Pyro: Inteleg ca stai cu parintii?

      Da, stau cu parintii.

        (Citează)

    • Spatiu inchis – camerele alea au geamuri. wtf?!
      Masca – de multe ori daca ti se vad ochii si putin din pometi este indeajuns. (Am ‘patit’ asta de multe ori la granita unde nu a fost nevoie sa scot casca moto/cagula)
      Trafic intens – chiar te astepti ca lumea sa fie lasata de buna voie sa intre in sectii, nu?
      Stampila – va fi dezinfectant. Poti avea tu dezinfectantul tau.
      La fel de multe maini trec si pe alimentele din supermarket, prin lifturi etc. Daca iti e chiar asa de frica de stampila poti purta manusi.

      Scuze, scuze, scuze.

        (Citează)

    • Lumea a fost lăsată să intre aiurea, la secția mea era coadă și am stat 20 de minute pe ceas pentru votat. Unii au stat 5 minute, alții au găsit gol.

      Marfa de la supermarket poate trece prin vreo 3 mâini în 24 ore de la depozit la raft. Ștampila de vot trece prin 30 de mâini într-o oră.

        (Citează)

  3. E prima data cand votez in calitate de bucurestean. Eu nu o sa votez ca sa nu iasa Firea. O sa votez ca sa iasa Nicusor.
    Imi aduc aminte bine serile din camin de acum mai bine de 15 ani si vizitele unui tip cu parul mare care tot fabula el ceva cu o asociatie si cum o sa faca si o sa dreaga. Era prietenul unei colege de facultate si ma uitam asa la el si imi ziceam: e dat naibii de destept, are capul mare, dar e cam visator saracu’.
    Ne-am reintalnit prin iarna la Ikea, mi s-a parut acelasi om, ca si cum trecuse doar o luna de la ultima seara in Grozavesti.
    Nu stiu daca va iesi primar in sfarsit, nu stiu daca va putea si va sti sa repare orasul asta gresit, nu stiu cate defecte si probleme si interese ascunse are.. dar daca am avea toti 10% din consecventa si determinarea omului asta….

      (Citează)

    • Frumos :)

      Intotdeauna visatorii au avut de castigat (vezi Elon Musk), dar si multe de indurat de la cei din jur. Chiar daca nu toti visatorii ajung unde viseaza ei. Asta pentru ca “gura lumii” si societatea, in general, prin negativismul si frustrarile sale, le taie aripile din fasa.
      E mare lucru sa tii cu dintii de visul tau si sa mergi pana in panzele albe si sa te lasi doar cand efectiv ai epuizat orice cale de a-l atinge. In timp ce ii auzi pe multi cum iti spun constant ca nu vei reusi, ca esti nebun, ca iti pierzi timpul, ca mai bine iti vezi de treaba ta, ca esti cu capul, ca cine naiba te asculta pe tine, cine naiba te crede, cine naiba te crezi tu, etc.

      Dar, lumea asta a inovat, s-a modernizat, a evoluat, doar datorita visatorilor. A “nebunilor”. Altfel am fi ramas inca la nivelul caruta, spalat la copaie si aveam lumina de la lumanare, alimentata cu ulei din grasime de balena.

      Si eu l-am votat data trecuta. Am sa il votez si acum. Sper ca de data asta sa fie cu noroc.

        (Citează)

  4. Daca iese Nicusor, primul lucru pe care ar trebui sa il faca e sa infiinteze o companie publica de demolari.

      (Citează)

  5. Eu nu sunt bucureștean, dar asta nu schimbă foarte tare situația.
    Personal nu prea cred în scuza cu CoViD19; din fericire, incursiunea în sala de vot e unic determinată și atunci ai timp să te pregătești. Știi cu cine ai de-a face, unde, cât timp …
    Mă rog; ideia este alta. Aseară, televiziunile numai că nu dădeau și bonuri dă vacanță pentru ”minivacanța dă alegeri locale”! Aproape îndemnau fățiș la ”weekendpălitoral”, măsură pro-Firea, aș zice eu…

    Mă bag în vorbă cu voi, bucureștenii, pentru a vă aminti că Firea a câștigat cu 246.119 voturi reprezentând 42,97% din ălea valabil exprimate, la o prezență de numai 33,31%!!!
    Asta înseamnă că Firea a fost primarele a circa 14,3% din bucureșteni, băbăiețibă!!!

    OK, o să ziceți, și ce dacă?
    Păi așa a fost condusă și România după 2016, de partidu` ălora care s-au dus la vot, bă, așa că … TREBUIE SĂ IEȘIM LA VOT!!!
    Votați cu cine credeți, dar votați!

    Oarecum pe lângă subiect (… oare?!?), pentru că-mi place cum scrie, vă pun un link:
    https://estebine.ro/votezi-cu-curul-primesti-cacat/

    Hai, sănătate și spor în toate!!

      (Citează)

    • Stai calm boss ca daca iese nicusor, tot cu max 300.000 de voturi o sa se laude. Daca le ia si p-alea. Mai ales dupa ziua de ieri cand s-a dus de mana cu șică sa se pupe in bot cu mormolocu de iohanis. Cum a iesit el pe portita sa-l pozeze toti. Mars coa, ca esti penibil.
      Principalii favoriti : doua maimute galagioase si penibile. Parca base devine tot mai frecventabil.

        (Citează)

  6. Nici eu nu cred in scuza cu COVID. Si sa ne intelegem, cred in COVID si imi iau toate masurile de precautie, de la masca, dezinfectant, etc.
    Pana la urma mergem al supermarket, am fost in concedii, unii dintre noi merg si la serviciu cu mijloacele de transport in comun. Va trebui doar sa fim mai precauti, mai diligenti.
    Am plecat de cativa ani din Bucuresti, deci nu voi vota in Bucuresti. Cred insa ca orasul a ajuns jalnic, nu e de mirare. Pur si simplu nu am reusit sa inteleg ultima experienta de la locale cand bucurestenii au fost total dezinteresati. Cum s-ar spune, s-au p!sat pe el de vot. SI am vazut ce s-a intamplat dupa.
    Daca acum se intampla la fel, inseamna ca nu au inteles nimic si isi merita soarta (administratia).
    Pe de alta parte ma gandesc ca daca ar iesi Litzaincur, asta ar propulsa-o automat spre sefia PSD. Si gandindu-ma ca lucrurile nu vor merge tocmai bine in bucuresti, s-ar putea sa fie un alt “cal troian” in marele partid.

      (Citează)

  7. Trebuie sa nu iasa firea..din nou votul e dat catre raul mai mic practic. Si nu, nu o sa fie organizate cum trebuie, iar oamenii nu o sa respecte regulile.

      (Citează)

  8. Cătălin Tănase:
    Gaelex, tu o să votezi?

    Posibil sa nu aiba varsta legala pentru a vota…

      (Citează)

    • Posibil ca votul legat de platit taxe sa fie solutia pentru eliminat din candidatii incompetenti si comentatorii pafaristi.

        (Citează)

    • Sa stii ca din alocatie nu se platesc taxe. Adica momentan tu doar ai primit de la stat, nu ai si dat.

        (Citează)

    • 220-ul depus la ANAF in fiecare an de vreo 8 ani incoace ar sustine altceva. Si inainte au platit angjatorii, unul era de stat e adevarat, dar celalalt a fost privat.

        (Citează)

    • Nu stiu ce declaratie completezi tu de 8 ani, dar daca chiar o completai, stiai ca nu mai exista de 2 ani.

        (Citează)

    • Vai ce ma doare în cot ca ii zice declarație unică când dau la stat niște bani buni în fiecare an.

        (Citează)

  9. Gaelex:
    Dacă se duc ai mei deși e clar ca nu ar trebui, mă duc și eu.

    Eu sunt împotriva mersului la vot în plină pandemie.

    Explica si de ce? Riscurile sunt mai mici sau egale cu restul activitatilor pe care le facem. nu o sa fie cozi mii de persoane la coada etc. Daca porti masca si pui mana doar pe stampila, buletine nu patesti nimic.

      (Citează)

    • Pentru ca virusul nu rămâne în aer cu orele, nu? Nu ai nevoie de cozi, este de ajuns ca între miile care au fost la vot sa fi fost unul care a tușit pe tot coridorul până la secția de vot din fundul școlii.

      Am explicat deja de ce comparatul votului cu mersul la supermarket este greșit.

        (Citează)

  10. alex: Posibil sa nu aiba varsta legala pentru a vota…

    :))) si eu il suspectez ca are sub 18 ani si 18 carti citite :)

      (Citează)

  11. Nu accept sa se mai spuna votati dintre primii doi. Asta este motivul pentru care cei noi nu au nicio sansa si motivul pentru care avem aceeasi clasa politica de ani buni. Pentru mine Nicusor Dan este o mare dezamagire, nu accept argumentele lui pentru care a facut trafic de influenta impotriva demolarii restaurantului din Oraselul Copiilor a interlopului Caine. Mi s-a parut ca si-a aratat adevaratul caracter spunand ca e la egalitate de voturi cu o panarama. Daca ai catusi de putin caracter nu folosesti cuvintele astea. Uitati-va pe buletinele alea de vot, sunt multi candidati, nu mai alegeti dupa simpatie ci dupa capabilitati.

      (Citează)

    • Asta se poate practica cand nu o mai respinge PSD-ul legea cu 2 tururi.
      De ce crezi ca se merge cu candidati unici pentru dreapta, de prieteni ce-s PNL/USR/PLUS?

        (Citează)

    • Pentru alegeri in doua tururi merita cu adevarat iesit in strada. Alegerile intr-un singur tur este o bataie de joc la adresa democratiei.

      Pyro:
      Asta se poate practica cand nu o mai respinge PSD-ul legea cu 2 tururi.
      De ce crezi ca se merge cu candidati unici pentru dreapta, de prieteni ce-s PNL/USR/PLUS?

        (Citează)

  12. Mircea cel vechi

    25/09/2020 la 10:24 AM

    Si eu merg la vot, si incerc sa conving toate cunostintele mele sa mearga la vot. Inca 4 ani cu Firea , horror e putin spus.

      (Citează)

  13. Gaelex:
    Dacă se duc ai mei deși e clar ca nu ar trebui, mă duc și eu.

    De ce, le e frica sa te lase singur acasa? 😊

      (Citează)

  14. Sa mergem la vot, să ne expunem în plină pandemie, ca să ce? Ca să dăm legitimitate acelorasi jegosi care se vântură de la un partid la altul de mai bine de 25 de ani? Thanks, but no thanks!
    Eu personal îi voi trata la fel cum ne-au tot tratat atat pe noi cat si pe părinții nostri: cu scârbă!

      (Citează)

    • lasa ca ei iti vor trata banii cu multa dragoste, 4 ani.

        (Citează)

    • Da, hai ca sa ii pastram tot pe aia de pana acum care ne-au tratat prost! Sigur o sa ii doară. Desteaptă idee, ce pot zice?

        (Citează)

    • @Mircea: sigur, tu cu scârbă în timp ce ei te fură de bani, îți mențin aerul poluat, gunoaiele pe jos, traficul pe străzi și spitalele lipsă. Nu ieși deloc bine din târgul acesta, ba chiar se pare că te-ai resemnat și îi lași să te fure și să te omoare mai devreme decât ți-ar fi sorocul.

        (Citează)

  15. Salut Radu,

    Te rog, daca ai posibilitatea sa imparti abonamentul la newsletter in 2 (politics si/sau non-politics – 2 bife), ca sa avem posiblitatea sa ne abonam doar la subiectele care ne intereseaza de pe blog. Multumim anticipat.

      (Citează)

  16. nwradu:
    @Mircea: sigur, tu cu scârbă în timp ce ei te fură de bani, îți mențin aerul poluat, gunoaiele pe jos, traficul pe străzi și spitalele lipsă. Nu ieși deloc bine din târgul acesta, ba chiar se pare că te-ai resemnat și îi lași să te fure și să te omoare mai devreme decât ți-ar fi sorocul.

    Cum te fură de bani? prin taxe? Dacă te uiți în jur cred că numai ăia săraci își plătesc taxele la zi, restul se folosesc de tot felul de artificii (de calcul). Asta nu s-a inventat la noi, e peste tot în lume. Există cineva care se ocupă de gunoaiele de pe jos, dar în mod paradoxal nimeni nu-i bate ăluia la ușă. Pentru că trebuie primarul să bată la ușă, se pare. Ar trebui ca ăla cu gunoiul să-și vadă de gunoi, iar primarul să vadă ce poate face cu spitalele – asta după ce și-a făcut o echipă la investiții.

    Pe cei ce s-au resemnat n-o să-i convingă argumentele de mai sus. În România în 4 ani de mandat se pot, în cel mai fericit caz, pune niște baze la primărie, în nici un caz nu crește calitatea vieții – asta pentru că mult prea multe trebuie să se schimbe. Poluarea și traficul țin de oameni, apropo, că toate orașele mari din lume sunt poluate. Dacă s-ar mai potoli și lumea cu mașinile s-ar reduce mult poluarea dar, cum ziceai într-o altă postare, aștepți să vină un politician biciclist ca să dea exemplu. Spui că primăria are mulți angajați, ce o să facă Nicușor, o să-i schimbe pe toți?

    Apropo de Nicușor, sper să iasă primar pentru că toți (bucureștenii) vorbiți de schimbare. Și poate Nicușor o să fie corect și o să facă ce poate, iar voi o să spuneți „na, măcar nu-i psd” și aia e. Măcar e schimbare și poate demarează niște investiții care să se vadă în vreo 10 ani – ironia e că n-o să mai știe nimeni că a fost meritul lui, ci o să-l ridice în slăvi pe ăla ce va fi atunci primar.

    Ar fi frumos să văd utopia asta în care politicienii sunt niște drăguți, sinceri și cinstiți, iar noi restul o să ne privim duios și o să jurăm că devenim cinstiți și muncitori ca să fim pe măsura politicienilor. Nu zic că n-ar trebui să se meargă la vot, dar argumentele pentru sunt doar tangente la realitatea din teren. Până atunci unii vă veți certa ca chiorii cum că nu se votează ce trebuie.

      (Citează)

    • Pai de asta il alegi pe primar “sef pe tarla”. El e cel ce semneaza contractele, el sa le bata alora la usa. Izi no?

      Te fura prin contracte dubioase si mega umflate. El are 100k euro sa faca ceva cu ei. Ar putea reface 3 trotuare, dar reface doar 1 prin firma X ce are pret marit.

        (Citează)

  17. Gaelex:
    Riscul este mult MULT mai mare decât la supermarket:
    – spațiul este mult mai închis, îngust, mai mic și nearisit
    – traficul este mult mai mare, mai dens, mai concentrat
    – nu îți dai masca jos la supermarket
    – mult mai multe mâini trec pe aceeași ștampilă

    Asa ca riscul la vot este imens față de supermarket.

    Și era foarte simplu de rezolvat organizând votul la careu, cu niște corturi deschise.

    Sunt delega tintr-o sectie de votare, te pot asigura ca ferestrele vor fi deschise iar pixurile si stampilele vor dezinfectate dupa fiecare votant. PLus multe alte masuri care se impun.

      (Citează)

    • Sa speram ca vor funcționa aceste măsuri

        (Citează)

    • Păi tu crezi că dacă deschizi geamuri și “faci curent“ lângă grup de pensionari români, nu se împrăștie ăia ca potârnichiile?
      Evident că funcționează.

        (Citează)

  18. Lukozaur: Sunt delega tintr-o sectie de votare, te pot asigura caferestrele vor fi deschise iar pixurile si stampilele vor dezinfectate dupa fiecare votant. PLus multe alte masuri care se impun.

    Las’ că o să investesc în doo pixe și doo părechi dă mănuși dă unică folosință pentru alegerile dă duminică.
    Pentru ăi mai vigilenți: câte doo că mă duc cu nevasta, nu că votez dă doo ori!

    Lăsând miștoul, să arunce primul cu piatra ăla care n-a fost pe litoral/hipermarchet. Iar dacă v-ați propus să speriați pensionarii, stați liniștiți; nu cred că se dau pă blogu` ăsta…

      (Citează)

  19. Gaelex: Vezi ca maica’ta a uitat sa imi dea restul… da’ nici eu nu i l-am cerut, mai uita omul la 42 de ani

    Cu acest comentariu chiar ca ai dovedit ca esti virgin :)))
    Ma rog, virginitatea pare sa fie cea mai mica problema a ta, dar nah imi e si frica sa zic mai mult ca cine stie ce urmeaza, o sa ma injuri de morti sau similar, se stie ca asa procedeaza orice om ‘normal’, daca se simte lezat se apuca si injura de mama. :)

      (Citează)

    • Problema mea este ca inteligenta este o cantitate constanta, in timp ce numarul de idioti la care trebuie impartita este in crestere accelerata.

        (Citează)

  20. Mario:
    Pai de asta il alegi pe primar “sef pe tarla”. El e cel ce semneaza contractele, el sa le bata alora la usa. Izi no?

    Te fura prin contracte dubioase si mega umflate. El are 100k euro sa faca ceva cu ei. Ar putea reface 3 trotuare, dar reface doar 1 prin firma X ce are pret marit.

    Până la semnătură e nevoie ca departamentul de investiții să producă ceva care să poată fi aprobat și implementat ulterior. Degeaba propune un primar construirea unui spital nou dacă cei de sub el nu pot găsi finanțare sau nu sunt în stare să acceseze o finanțare. Exact aia e, un șef, iar șeful nu înlocuiește întreaga producție.

    Tot aud asta, că se semnează contracte umflate. Banii pentru atribuirea directă sunt foarte puțini de obicei, ei nu ajung oricum pentru ceva de calitate – nu zic că nu se pot face măgării, dar sunt bani puțini pentru toată lumea. Licitațiile iarăși ajung să se atribuie pe bani puțini dacă cei ce scot la licitație nu știu ce fac. Prin prisma puținelor lucrări pe care le-am văzut/discutat cu cei implicați aș spune că cei ce susțin că ceva e umflat nu au toate datele. E posibil să fi văzut eu cazuri de incompetență, iar în rest să fie măgării, cine știe. Oricum ar fi, nici un primar nu poate fi curat ca lacrima, pentru că peste tot există interese și polițe de plătit.

      (Citează)

    • Da, dar e treaba lui sa-i frece pe aia la cap sa faca/gaseasca solutii.

      —-

      Iti dau exemplu din Bucuresti:
      Existau firme de curatenie, de parcare.
      madam a creat x firme ale primariei, a semnat contracte doar cu aia pentru parcare (de ex), a angajat inca X oameni, se sifoneaza niste bani. Da, simt ca ma fura.

      Sectorul 5: primarul si-a facut firma de curatenie, a dat catre toate firmele ca doar prin firma lui se va mai ridica gunoiul, desigur cu un pret mai mare.

        (Citează)

  21. nwradu:
    @Mircea: sigur, tu cu scârbă în timp ce ei te fură de bani, îți mențin aerul poluat, gunoaiele pe jos, traficul pe străzi și spitalele lipsă. Nu ieși deloc bine din târgul acesta, ba chiar se pare că te-ai resemnat și îi lași să te fure și să te omoare mai devreme decât ți-ar fi sorocul.

    Radu, nu este vorba de a te resemna cu este vorba daca respectivii candidați merita sa iti asumi riscul de a merge la cabina de vot si de a lua covid.
    Din punctul meu de vedere, niciunul nu merita acest risc.
    Si mai este o problemă legată de legitimitate – atat timp cat majoritatea dintr-o localitate/tara/regiune, refuză candidații prezentați, inseamna ca niciunul din cei alesi de o mica minoritate nu va avea legitimitate din punct de vedere moral.
    Sau, daca vrei, ar trebui pusă pe buletinul de vot si optiunea “niciunul din candidați nu întrunește conditiile”. Atunci da, as merge. Dar m-am săturat să trebuiască să aleg, în permanență, raul cel mai mic!
    Ab

      (Citează)

    • Mircea: Radu, nu este vorba de a te resemna cu este vorba daca respectivii candidați merita sa iti asumi riscul de a merge la cabina de vot si de a lua covid.
      Din punctul meu de vedere, niciunul nu merita acest risc.
      Si mai este o problemă legată de legitimitate – atat timp cat majoritatea dintr-o localitate/tara/regiune, refuză candidații prezentați, inseamna ca niciunul din cei alesi de o mica minoritate nu va avea legitimitate din punct de vedere moral.
      Sau, daca vrei, ar trebui pusă pe buletinul de vot si optiunea “niciunul din candidați nu întrunește conditiile”. Atunci da, as merge. Dar m-am săturat să trebuiască să aleg, în permanență, raul cel mai mic!
      Ab

      Păi poți să faci asta. Pe buletinul/buletinele de vot scrii cu pixul “niciunul nu întrunește condițiile” sau orice altceva dorești. Și eu am procedat la fel în finala celebră și le-am urat “numai de bine” celor doi candidați.

        (Citează)

    • Așa e, duamna a fost un pic timorată când a risipit peste 3 miliarde de euro, știa că nu are legitimitate morală.

        (Citează)

  22. Legat de aglomeratie, stand langa un liceu, vad cam ce se intampla de fiecare data.

    Inghesuiala maxima dimineata, la pranz e trafic mediu (cu unele pauze moarte in jurul pranzului), dar seara aproape de inchidere e cel mai liber, de fiecare data.

    DAR, avand in vedere faza cu pandemia, posibil ca si altii au observat acest tipar si probabil ca se vor duce si ei, tot seara. Ceea ce e posibil sa creasca numarul.

    Eu m-am dus mereu dupa dupa 6-7 seara si mereu a fost liber. Nu stiu ce sa zic despre anul asta. Dar tot asa voi face. Ma voi duce seara.

    Acum, poate avem pe aici pe cineva care a fost pe sectiile de votare si poate sa spuna mai bine despre cand e cel mai liber.

      (Citează)

  23. Fost la vot cu tata, impresii din teren, văd că nici un viteaz nu a zis nimic:
    – coadă afară, coadă la secția de votare, aglomerat pe holurile școlii, nici o comunicare între idioți ca să nu meu lase oameni sa intre
    – fără nici un marcaj pe jos pentru distanțarea de siguranță
    – băgătorii de seamă din secție cu nasul pe afară
    – geamuri deschise, rar unele chiar larg deschise
    – dispozitivul de scanat buletinul nu este dezinfectat
    – cabina de vot nu este dezinfectată
    – buletinele de vot nu se mai îndoaie ca să stai mai puțin

      (Citează)

    • Gaelex:
      Fost la vot cu tata, impresii din teren, văd că nici un viteaz nu a zis nimic:
      – coadă afară, coadă la secția de votare, aglomerat pe holurile școlii, nici o comunicare între idioți ca să nu meu lase oameni sa intre
      – fără nici un marcaj pe jos pentru distanțarea de siguranță
      – băgătorii de seamă din secție cu nasul pe afară
      – geamuri deschise, rar unele chiar larg deschise
      – dispozitivul de scanat buletinul nu este dezinfectat
      – cabina de vot nu este dezinfectată
      – buletinele de vot nu se mai îndoaie ca să stai mai puțin

      Fost la vot, Sector 3, aprox 17,30:
      – nici un fel de coadă nici afară nici înăuntrul secției
      – marcaje pe jos, săgeți verzi și roșii … dar nimeni nu le respecta
      – absolut toți cei din secția de votare aveau măștile puse corect … o votantă ce ieșea avea masca pusă la mișto
      – geamurile erau deschise
      – eu am îndoit toate cele 4 buletine de vot înainte să le introduc în urne
      – consumabile de foarte proastă calitate. Am recunoscut furnizorul: Evident Group. A trebuit să ies din cabină pentru a mai pune de două ori ștampila pe tușieră inainte de a o aplica.

      Hai la vot că se poate fără sârmancur!

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus