un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Documentar bun: Challenger The Final Flight (Netflix)

30 Sep 2020  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

Spune-ți părerea

Când serviciile de video streaming au succes, au și bani de investit în documentare mișto. Unul dintre ele este Challenger: The Final Flight de pe Netflix, despre ultimul zbor al navetei Challenger din 1986.

Cei pasionați de ale spațiului probabil că sunt mult mai la curent cu explozia navetei Columbia din 2003, la întoarcerea de pe orbită. Challenger a fost a treia navetă construită cronologic după Enterprise și Columbia, a doua care a ajuns în spațiu și prima pierdută la a zecea sa misiune, la doar 73 de secunde după lansare.

Documentarul, patru episoade de vreo 45 de minute fiecare, arată cum și de ce s-a întâmplat asta, care erau problemele NASA din acea perioadă, cine erau cei 7 membri ai echipajului și cum a fost anchetat dezastrul. Zborul acela era special pentru că un membru al echipajului nu era astronaut de carieră, ci o învățătoare aleasă de la o școală din SUA tocmai pentru a arăta că în spațiu poate ajunge oricine.

E mișto făcut. Este emoționant în unele momente. Este oribil să te gândești că familiile astronauților priveau cum racheta a explodat atât de rapid după lansare. Este șocant prin nepăsarea dată de cei din pozițiile de management către avertismentele inginerilor, care au spus răspicat că, dacă lansează racheta, va urma un dezastru. Puși în fața nevoii de a respecta programul asumat și bugetul acordat, toți au dat în spate și au acceptat tacit riscul.

Mă bucur că există o atenție acordată acestor evenimente și astfel de documentare sunt create.

Am vizitat cândva naveta Enterprise din New York. N-a zburat niciodată în spațiu, că a fost făcută pentru teste atmosferice, dar arată la fel ca celelalte. Când voi apuca să montez ce-am filmat pe acolo voi povesti și cum mi s-a părut toată experiența aceasta.

asus s5507

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus