►► Ofertele continuă la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
Diseară revin în București după o săptămână prin țară și 2.000 km parcurși. Teoretic asta este o veste bună pentru blog, practic voi instala Flight Simulator și “plec” iarăși prin țară.
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
31 comentarii
24/08/2020 la 8:58 AM
Daca as merge pe undeva, la intoarcere mi-as face test de coronavirus. Poate-s paranoic, dar nu inseamna ca e o idee proasta excesul de precautie.
Gaelex(Citează)
24/08/2020 la 9:31 AM
Astept niste reduceri la Flight Simulator, momentant e prea scump pt mine.
Am o mansa cumoarata cu vreo 200 ron. Oare va functiona sau e o lista scurta de deviceuri compatibile?
Ionutb(Citează)
24/08/2020 la 12:44 PM
gamepass.
Baltha Zerus(Citează)
24/08/2020 la 9:40 AM
S-ar putea ca Apple sa fie obligat ca sa adauge o obtiune de a instala aplicatii din afara Store (cum merge pe Android cu fisierul apk) intrucat in State domina piata de telefoane premium ce pot rula aplicatii complexe. Odata ce ai monopol pe ceva, orice, intri sub niste reguli mai stricte pentru a nu face abuz de pozitie dominanta, ceea ce Apple clar face intrucat nu permit pe telefoanele vandute de ei ca sa instalezi ceva doar daca platesti 30% din venituri, iar la companiile cu vanzari mari asta inseamna milioane de $, probabil mai mult decat venitul aplicatiei.
XYZ(Citează)
24/08/2020 la 9:53 AM
Ia explica cum 30% din veniturile pe o aplicatie poate insemna mai mult decat venitul aplicatiei. Hai, te provoc.
MihaiDB(Citează)
24/08/2020 la 11:29 AM
Am gresit, rectific, cuvantul corect este “profit”.
XYZ(Citează)
24/08/2020 la 11:46 AM
Tocmai de asta am cumpărat iPhone. Nu vreau să instalez aplicații prin alte metode și mă bucur că Apple controlează tot App Store-ul și că este sigur.
Claudiu(Citează)
24/08/2020 la 12:35 PM
E un mare nonsens ce spui. Ai cumparat iPhone pentru ca te restrictioneaza ca sa faci ceva? Pai daca e ceva ce nu vrei ca sa faci, nu face. Trebuie ca sa te restrictioneaza cineva ca sa nu faci ceea ce nu vrei ca sa faci? Pe Androi nu am instalat pana acum vre-un apk, dar nu ma deranjeaza ca pot ca sa o fac pentru ca la un moment poate voi avea nevoie.
XYZ(Citează)
24/08/2020 la 7:45 PM
Android Auto, anyone?
Vijan(Citează)
24/08/2020 la 9:41 AM
M-am interesat putin despre Exynos si mi se pare scarbos ce face Samsung. Note20 Ultra e misto, dar nu cu mizeria aia ca procesor. Daca pot sa fac rost de unul cu Snapdragon e ok, altfel mai trag de OP cativa ani.
Ah, Autoliv, ce amintiri. Prima firma serioasa care m-a refuzat dupa facultate. In retrospectiva a fost vina mea, dar macar am invatat cum trebuie sa vorbesti cu duduile de la HR. Pare o firma serioasa, ma bucur ca aduce mai multe locuri de munca.
Giani Mucea(Citează)
24/08/2020 la 9:45 AM
yep, a dat paranoia aiurea in tine ;)
mai degraba sugi o ceapa si vezi daca o simti, vs testul ala care e mai ceva ca ruleta ruseasca sa iti dea un rezultat bun.
cu un minim de distantare si cu un gel antibac in buzunar esti super safe. restul e panica.
Mihai(Citează)
24/08/2020 la 10:25 AM
Fa-ti abonament Gamepass, si il joci aproape gratis.
https://www.xbox.com/en-GB/xbox-game-pass/pc-games
Sol(Citează)
24/08/2020 la 12:59 PM
Lumea uită că App Store fix după regulile astea s-a dezvoltat. E o platformă care a crescut continuu și care a produs bani frumoși pentru mulți developeri, dar dintr-odată costul depășește profitul?
Da, restricțiile sunt prețul stabilității și al siguranței. Eu la momentul în care voi avea nevoie îmi voi cumpăra un telefon cu Android sau voi face jailbreak sau nu știu, voi improviza. Până la un ipotetic moment eu am nevoie de niște lucruri care să meargă bine zi de zi, iar asta face iPhone. Dacă ți se pare că te limitează cu ceva înseamnă că nu ți se potrivește, de asta există atâtea variante pe piață – ca să alegi ceva ce ți se potrivește. App Store nu e monopol pentru că nu te obligă nimeni să folosești iOS. De altfel e o concepție complet idioată a unora faptul că utilizatorii pierd tot timpul ceva doar pentru că x sau y sunt doar pe Android. Lumea cumpără iPhone fix pentru că nu-i interesează de x sau y.
dam167(Citează)
24/08/2020 la 2:18 PM
Ce treaba are sula cu prefectura? Daca nu este monopol, unde este concurenta? Poate macar exista concurenta? Nu poate pentru ca Apple are propriul sistem cu circuit inchis.
Nu am spus ca doar Apple are politica de monopol, la fel face si Google, doar ca pe Android ai o portit deschisa, la iPhone nu. Probabil Google forteaza producatorii ca sa foloseasca exclusiv Google Play prin anumite practici. Fi convins ca daca se mareste cota de piata a iPhone-ului se va mari si comisionul pentru ca Apple este companie privata ce urmareste maximizarea profitului, iar dezvoltatorii vor accepta tacit pentru ca altfel nu ar avea deschidere la piata. Ce reguli pune Apple in Store pentru a creste calitatea aplicatiilor nu face scopul discutiei. Pana ce Store nu va avea concurent nu ai cu ce compara.
XYZ(Citează)
24/08/2020 la 3:30 PM
Concurența iOS este Android iar a App Store, ce oferă Google, Huawei etc. Apple au o platformă pe care o dezvoltă, nu e obligatoriu să vinzi acolo aplicații – ăsta nu-i monopol. Tocmai de asta ai un plus de calitate și siguranță, din cauza restricțiilor și a taxelor – a menține, crește sau a verifica aplicațiile care vin pe o platformă costă bani. Dacă ți se pare nedrept 30% poți dezvolta aplicații în altă parte. Cota de piață e deja semnificativă și ai atât iOS cât și iPadOS. Plus că ai niște resurse cu care oricine poate face aplicații, care iar vin gratuit pentru tine, dar costă bani.
Mă gândesc că e mișto să vii pe platforma cuiva și să-i spui ce reguli ți-ar conveni să aibă, dar nu merge așa. Toată lumea vrea profit, nimeni nu face asta doar din pasiune.
dam167(Citează)
24/08/2020 la 4:48 PM
Voi nu reușiti sa faceți diferența între vinzi prin app store vs vinzi din aplicația ta? Este nesimțit ca Apple sa ceara 30% și din subscriptiile aplicațiilor, ce treaba mai are app store cu vânzare de subscripție din aplicație? Cum e corect ca Apple music sa concureze Spotify care are extra 30% la cost? De ce Amazon nu plătește 30? De ce va place sa lăsați principiile deoparte pentru a justifica lăcomia si unfair play îl altora? Trist rău
Pmk(Citează)
24/08/2020 la 6:49 PM
La emag poti spune ca nu esti obligat ca sa vinzi acolo produsele tale, le pui oriunde pe net, dar cand majoritatea telefoanelor performante sunt iPhone si tu faci o aplicatie 3D, esti cam obligat ca sa pui aplicatia in singurul loc “sigur” si binecuvantat. Lasi si tu 30% acolo tips. Mai citeste si tu rostul legilor anti monopol si o sa vezi ca se doreste evitarea la fix ce face Apple si Google.
XYZ(Citează)
24/08/2020 la 4:43 PM
Dacă se poate as dori o recomandare de tastatura wireless, nu neapărat de gaming. Nu Logitech.
Pmk(Citează)
24/08/2020 la 5:36 PM
Ce e trist e că nu se înțelege că nu e obligatoriu să vinzi din aplicație. Spotify nu mai are abonament în aplicație și nu plătește 30% din abonamente. Dacă vrei să compari Spotify cu Apple Music, sunt ambele la același preț, AM e mai comod că nu mai intri pe nici un alt site, ci ai abonamentul în aplicația de setări a telefonului. Sunt destui care au rămas cu abonamente după ce au șters unele aplicații și nu mai știu de unde, că e super fain să ai abonamente direct în aplicații.
Dar e ușor să decretezi personajul negativ ca fiind Apple, că doar ei vor să facă profit și să mergi pe fenta unui developer. A fost pe aici vreunul care să-ți spună cu cifre cât îl costă de fapt lăcomia Apple când vinde aplicații?
dam167(Citează)
24/08/2020 la 6:33 PM
Tot nu ai explicat ce treaba are app store cu ce vinde aplicația în sine. Dacă aplicația ar costa upfront ok, sa ia 30 procente din banii aia dar sa ai tupeul sa vrei 30% din orice vânzare face respectiva aplicație e prea mult. Voi ce câștigați ca Apple ia 30 și nu 10? Absolut nimic, dar va place sa fiți cheerleaders pentru firma cu valoare de 2trilioane, căreia ii sunt trecute cu vederea chestii pentru care Microsoft a plătit scump, de ex. Subscripții mai scumpe, developeri mai săraci, gigantul Apple tot mai puternic. Care e câștigul vostru de aplaudați asa vârtos genul asta de “competiție”.
Pmk(Citează)
24/08/2020 la 6:48 PM
Nu e obligatoriu sa vinzi din aplicatie, dar nici nu ai voie sa ai un produs care nu ofera continut free daca nu ai cont platit la ei. Si daca ai posibilitatea ca lumea sa isi faca abonament in afara aplicatiei, nu ai voie sa mentionezi asta nicaieri in aplicatie, nici macar sa dai un link catre website-ul unde poti sa iti faci abonament.
Si daca compari AM cu Spotify, sunt la acelasi pret numai pentru ca Spotify au fost fortati sa scoata optiunea de a te abona din aplicatie. Si nu zic de Spotify aici, care are deja o baza de utilizatori si isi permite sa renunte la orice clienti noi din iOS, dar Apple practic ucide orice concurenta pentru AM aici. Ce competitor si-ar permite sa lanseze un produs nou, sa fie competitiv la pret cu AM, sa plateasca artistii pentru muzica lor, sa plateasca sales tax, sa plateasca 30% la Apple (ca altfel rata de conversie ar fi aproape de 0) si sa mai ramana si cu profit?
Claudiu(Citează)
24/08/2020 la 9:38 PM
Cel mai prost exemplu Spotify. Au ajuns din client direct concurent, aici e clara concurenta neloiala, usor, usor ii vor scoate de pe piata. Explica cineva diferenta de cheltuieli intre Apple Music si Spotity si era o diferenta mare.
XYZ(Citează)
24/08/2020 la 6:24 PM
Cum faci, ca pentru RO nu e de vanzare ?
Dan(Citează)
24/08/2020 la 6:35 PM
Tot nu ai explicat ce treaba are app store cu ce vinde aplicația în sine. Dacă aplicația ar costa upfront ok, sa ia 30 procente din banii aia dar sa ai tupeul sa vrei 30% din orice vânzare face respectiva aplicație e prea mult. Voi ce câștigați ca Apple ia 30 și nu 10? Absolut nimic, dar va place sa fiți cheerleaders pentru firma cu valoare de 2trilioane, căreia ii sunt trecute cu vederea chestii pentru care Microsoft a plătit scump, de ex. Subscripții mai scumpe, developeri mai săraci, gigantul Apple tot mai puternic. Care e câștigul vostru de aplaudați asa vârtos genul asta de “competiție”.
Ca tot românul sclav, faci cont pe uk
Pmk(Citează)
24/08/2020 la 7:35 PM
Trebuie sa iti schimbi regiunea store-ului pe UK. Nu mai tin minte exact de unde. Eu am facut asta acum multi ani, cand mi-am luat prima consola (Xbox 360). Poate asta te ajuta:
https://support.microsoft.com/en-us/help/4039267/microsoft-store-change-your-country-or-region
Sol(Citează)
24/08/2020 la 9:19 PM
Multam de info, insa problema la mine e plata cu cardul, am card pe RO doar si refuza cand este discrepanta intre regiunea cardului si regiunea site-ului ( UK )
Chiar sunt curios daca cineva a cumparat concret acest PC gamepass in RO, doar cu card de RO.
Dan(Citează)
24/08/2020 la 11:24 PM
Revolut?
Pmk(Citează)
25/08/2020 la 8:46 AM
Eu folosec Paypal ca methoda de plata. Merge fara probleme, cu card de RO atasat in spate.
Sol(Citează)
25/08/2020 la 12:51 PM
Am incercat amberle, revolut si paypal… nu merge.
De asta eram curios daca cineva a incercat concret, acum sa cumpere gamepass-ul.
Dan(Citează)
25/08/2020 la 1:54 PM
Eu am Gampass Ultimate care include si Xbox si PC. Platile le fac via consola, poate pe acel canal e mai simplu.
Dar parca Radu zicea ca si-a facut recent abonament Gampass de PC pentru MS Flight Simulator. Poate ne ajuta cu un mic ghid.
Sol(Citează)
25/08/2020 la 5:18 PM
“Fall Guys va fi transformat într-un joc pe mobil pentru piața chineză.”
transformat?
anyways, îl aștept pe Xbox :)
rivi(Citează)