un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Noile Zenfone 7 și Zenfone 7 Pro au fost lansate de Asus

27 Aug 2020  ·

TEHNOLOGIE  ·

12 comentarii

Asus a prezentat generația Zenfone 7 și avem două modele acum, Zenfone 7 și 7 Pro. Ambele vin după ce anul trecut modelul Zenfone 6 m-a impresionat prin procesorul rapid, ecranul bun și camera foto de tip flip, care se rotea automat spre față și spate, astfel încât inclusiv selfie-urile le făceai cu o cameră de calitate foarte bună.

Ambele Zenfone 7 păstrează acest sistem Flip Camera, iar modulul foto include acum trei camere: cea normală de 64 megapixeli F/1.8, una ultra-wide de 12 megapixeli F/2.2 și alta cu zoom optic 3x și 8 megapixeli.

Sistemul foto este motorizat, iar camera se orientează automat atunci când comuți în aplicație pe “selfie”. De asemenea, un accelerometru integrat poate detecta dacă scapi telefonul din mână și retrage automat camera în carcasă pentru ca o eventuală cădere să nu o prindă într-o poziție nefastă. Același sistem era de altfel și pe Zenfone 6 și funcționa bine acolo. Motorul o mișcă și foarte rapid, iar acest gen de cameră înseamnă că ecranul e complet, fără nici un notch sau punchhole.

Ambele telefoane sunt foarte performante. Ambele au ecran de 6,67 inchi, rezoluție 1.080 x 2.400 pixeli, cu rată de refresh 90 Hz și rată de polling pentru ecranul tactil de 200 Hz, compatibile HDR10+ și protejate de Gorilla Glass 6. Ambele au senzor de amprentă pe lateral, modem 5G și sunt dual-sim sau sim+microSD, Android 10, NFC, Wi-Fi 6, baterie de 5000 mAh cu încărcare rapidă.

Diferențele între 7 și 7 Pro sunt minore. Primul are Qualcomm Snapdragon 865, al doilea are 865 Plus tactat mai sus. Zenfone 7 este disponibil în configurație 6/8 GB + 128 GB, pe când 7 Pro doar în 8 GB + 256 GB. O diferență apare și la modulul foto, unde 7 Pro are stabilizare optică pe camera normală și cea zoom, pe când Zenfone 7 are doar electronică.

Problema mea cu telefonul este că-i imens. Față de generația anterioară, ecranul a crescut de la 6,4 la 6,67″, lungimea a crescut cu vreo 6 mm și per total Zenfone 7 este cât un Note20 Ultra, despre care am zis deja că mi se pare mare în mână. Înțeleg motivul, piața asiatică este prioritară și acolo au mers mereu bine telefoanele mari.

Prețurile vor fi anunțate pe 1 septembrie. Zenfone 6 s-a lansat la 559 euro și mă aștept ca acesta să fie prețul lui Zenfone 7, iar 7 Pro s-ar putea să fie 600 de euro la lansare. Personal nu prea înțeleg motivul existenței lui 7 Pro. Snapdragon 865 oricum este un super-procesor, iar cine chiar are nevoie de mai mult putea fi orientat spre ROG Phone 3, de exemplu. Stabilizare optică pe cameră? Nu cred că merită diferența de preț pentru 90% din oameni, mai ales că stabilizarea electronică a ajuns destul de performantă în prezent.

asus s5507

    12 comentarii

  1. De ce se mai chinuie sa facă telefoane?
    Adică nu poți zice fan Asus phone.

      (Citează)

    • De ce trebuie sa fii fan sa cumperi un produs? Nicio companie nu e fanul tau, e doar o relatie de vanzari pentru ei, sa stii :)

      Produsul face ce ai nevoie, iti place cum arata, e in buget? Done.

        (Citează)

    • #onlyfans? :D

      Ca au ceva clienti?

      Am doua telefoane de la ei. Unul e o pușcarie , ZenfoneGo, o idee proasta la momentul ala, si un Zenfone6.
      Nu am gasit pe piata nimic mai potrivit decat asta pentru mine.
      Conditii musai :
      Dual sim + microSD in acelasi timp , nu la alegere.
      Baterie de 4000mAh+ ( de fapt voiam doua zile full, atata tot, dar mai mare = mai bine)
      Preferabil ecran fara gauri, bretoane si alte nebuneli ( din partea mea sa nu puna camera selfie deloc, nu-mi trebuie).
      Procesor flagship la zi.
      Camera decenta ( adica din zilele noastre, nu furculita).
      —-
      *Sa nu fie Made in China pe cat posibil.

      Iar optiunile sunt reduse – la pretul asta niciuna.

      Din pacate telefonul vechi e la limita a cat pot tine eu in mana si in buzunare si am tot marit limita aia. Astea sunt peste ce pot eu tolera. Peste 1 an, cand se strica asta, am sa caut altceva.

        (Citează)

  2. Imi place foarte mult, mai ales sistemul (mecanic) de camere. Ma stapanesc cu greu sa nu fac o cheltuiala inutila :-)

      (Citează)

  3. Francezii au/folosesc des verbul “(se) ruiner” cand e vorba de achizitia unui produs mai costisitor, ei bine.. senzatia asta nu o ai cand cumperi Asus.. desi nu mai e ieftin.

    De 2 ori, dupa ce ai mei au pierdut/ distrus flashgripuri scumpe, m-am simtit ruinat..

      (Citează)

  4. Radu vezi ca are tray pentru dual sim si sd, uite aici sursa: https://www.gsmarena.com/asus_zenfone_7_and_7_pro_go_official_with_s865_chipsets_triple_flip_cam_and_90_hz_oled_display-news-44913.php

    Eu am telefonul de mai mult de un an si sunt foarte multumit de el. As fi foarte tentat sa il iau pe cel nou, dar mai astept review-uri.

      (Citează)

  5. Eu țin 3 ani telefonul. Marketingul nu a reușit încă sa ma păcălească sa cred ca telefonul cel mai bun din lume anul trecut brusc nu mai e bun și trebuie schimbat.

      (Citează)

  6. Am Zenfone 5 si am fost tentat de 6 dar in acea perioada am schimbat sistemul foto.
    Acum ma cam bate gandul sa trec la un Zenfone 7.

      (Citează)

  7. Am Zenfone 6 si eu si partenera. Amandoi foarte multumiti. Este un telefon peste medie, de incredere, less glam, more business; multe capitole unde se poate un pic mai bine, dar asta inseamna sa sari in alta gama.
    Clampele care tin camera in pozitia normala (non selfie) se mai slabesc odata la 2-3 zile si simti o micro balanganeala. Bine ca Asus a adaugat un buton in lista de shortcuturi pt “strans surubul”; il apesi si simti cum un motoras strange surubul pt vreo 150 de ms.
    In rest, toata experienta e fluida; Android aproape stock, fara crashuri, fara bloatware, touchscreen snappy enough, iar bateria…daca nu te joci, uiti ca mai trebuie sa incarci.

      (Citează)

  8. Asus face telefoane f bune pt utilizatorul de telefon min 2- 3 ani si nici nu simti ca ti-ai vandut un rinichi pt el 😁

      (Citează)

  9. Ma bucur sa vad solutii la problema gaurilor in ecran. Eu am o politica stricta de a nu cumpara vreodata telefon cu notch, hole punch sau alta tragedie de genul. Mi se par un stopgap oribil care e mai rau decat alternativa de a avea pur si simplu o un mic bezel deasupra ecranului, unde sa fie camere si senzori.

    Oricum eu unul nu folosesc niciodata camera frontala, asa ca probabil as fi ok si cu un telefon care nu are deloc, dar inteleg ca nu toata lumea e ca mine. Momentan folosesc un Xiaomi 9T Pro, pe care l-am ales fix pt. ca e unul din putinele modele de pe piata care nu vine din fabrica cu ecran “defect”.

      (Citează)

  10. Și eu am ZenFone 6 și sunt foarte mulțumit. Am lucrat o perioadă într-o brutărie, telefonul ăsta a stat prin ceva praf și grăsimi, mecanismul camerei merge în continuare perfect.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus