►► Susține blogul cu un click la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip・PC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
« Câteva vești bune despre covid-19
Follow-up: trei ani mai târziu, sunt mulțumit de salteaua de pat cumpărată din IKEA »
Sunt fan gimbal-uri de când l-am văzut pe primul, mi se par gadgeturi extraordinare pentru filmări cu orice tip de cameră. Am un DJI Osmo Mobile 3 pentru telefonul mobil și un Zhiyun Crane M2 pentru aparatul RX100 m7, deși anul acesta au fost mai puține ocazii de a le utiliza. Partea bună este că, pentru câte avantaje aduc în filmare, nici nu sunt foarte scumpe.
Anyway, DJI Osmo Mobile 4 sau OM 4, cum îi spun ei după un rebranding. Stabilizatorul este în continuare de mici dimensiuni, are brațul rabatabil pentru a deveni foarte compact pentru transport, are o autonomie de vreo 15 ore și se încarcă prin USB-C.
Ce-i nou la OM 4 este sistemul de prindere a telefonului, care a devenit magnetic. Menghina care ține telefonul poate rămâne permanent atașată de acesta și include o mare piesă magnetică ce se prinde apoi direct pe gimbal. Dacă nu vreți clasica menghină, există și posibilitatea de a lipi pe spatele telefonului o pastilă metalică.
Asta elimină și etapa cea mai anevoioasă a montării telefonului pe gimbalurile anterioare. Trebuia să tragi de acea menghină pentru a pune telefonul acolo, trebuia să-l și plasezi în ea la distanța potrivită pentru a fi echilibrat, că altfel soliciți suplimentar motorașele, iar asta însemna o etapă de mici mișcări în sus și în jos până când nimereai totul.
Nu că asta ar fi durat mult, de obicei se rezolva în 20 de secunde, dar dacă după o filmare scoți telefonul din suportul său pentru a trimite trei mesaje, apoi îl pui la loc pentru a filma altceva, apoi iar în scoți pentru a răspunde unui apel șamd… devine enervant. OM 4 rezolvă asta cu acea prindere magnetică. Menghina rămâne mereu în poziția bună, scoți și pui la loc telefonul imediat de pe brațul stabilizatorului.
OM 4 vine și cu clasica aplicație Mimo. Dacă alegi să filmezi cu ea, aceasta poate controla și motorașele stabilizatorului și deci poți avea acces la niște funcții avansate de tracking automat, zoom, panorame, timelapse sau măcar poți da Record din butoanele de pe gimbal. Personal nu am utilizat-o niciodată, preferând camera default a telefonului, care-mi permite să schimb rapid între camere și să filmez cu mai multe setări disponibile.
Specificații:
Practic merge cam orice telefon, exceptând cazul în care folosiți vreo husă groasă sau aveți un model obez.
F64 s-a mișcat foarte repede și deja listează stabilizatorul în stoc la 749 lei, la o zi de la lansarea oficială, în timp ce importatorul oficial H2O încă nu l-a pus pe site. Dacă aveți nevoie de un astfel de dispozitiv, luați-l pe acesta, e probabil cel mai bun din piață în acest moment.
« Câteva vești bune despre covid-19
Follow-up: trei ani mai târziu, sunt mulțumit de salteaua de pat cumpărată din IKEA »
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
2 comentarii
27/08/2020 la 6:03 PM
E pentru cine are mania filmarilor sau pozelor. Eu am cumparat un trepied telescopic, din China… nu l-am folosit niciodata.
Kopa_Kopan(Citează)
28/08/2020 la 11:19 AM
eu am modelul anterior, l-am folosit de vreo cateva ori.
eBogdan(Citează)