un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Xiaomi a anunțat prețurile pentru Mi Smart Band 5, noi căști, trotinete electrice și un monitor curbat de gaming

15 Jul 2020  ·

TEHNOLOGIE  ·

30 comentarii

Xiaomi a prezentat oficial brățara Mi Smart Band 5 È™i e posibil să vedem în viitor câte una la mâna majorității oamenilor, având în vedere că are un preÈ› de 40 de euro È™i face… orice.

Și generațiile anterioare erau foarte bune și ieftine (120 de lei astăzi), deci nu mă mir. Am chiar acum în față un Mi Band 4 primit pentru teste, dar îl voi trimite înapoi nedesfăcut, că nu cred că mai are rost un review când apare deja generația nouă.

Mi Smart Band 5 pe scurt:

  • ecran AMOLED color
  • rezistă la apă până la 5 atmosfere 50 metri adâncime
  • autonomie de până la 14 zile
  • se încarcă mult mai simplu cu un încărcător ataÈ™at magnetic, fără a da jos cureaua

Mi Smart Band 5 îți monitorizează permanent pulsul, iar Xiaomi i-a adăugat și stress monitoring, plus un mod de relaxare numit deep breathing. Dacă ați văzut alte ceasuri sau brățări, știți la ce să vă așteptați, adică un mod care-ți spune cum să inspiri și să expiri pentru relaxarea și scăderea pulsului.

Brățara are în total monitorizare pentru 11 activități, inclusiv unele indoor, că acum așa este moda. Au adăugat yoga, vâsle, eliptică și altele. Mai face și monitorizarea ciclului, poate funcționa ca telecomandă declanșator pentru telefoane și desigur îți arată notificările primite pe acesta.

Prețul oficial este de 40 de euro, cu o ofertă de lansare de 35 de euro care nu știu dacă va fi valabilă și în România. Oricum, dacă vreți o brățară ieftină și bună, Mi Smart Band 5 e practic imbatabilă ca preț.

(Dacă vă întrebați cum poate vinde Xiaomi produsele atât de ieftin, părerea mea este că le vând în pierdere. Se susțin din vânzările altor dispozitive sau îi susține firma mamă cu bani pentru a prinde o cotă de piață cât mai mare.)

Tot acum Xiaomi a mai arătat și alte dispozitive conectate. Căștile True Wireless Earphones 2 Basic sunt earbuds cu aspect de Apple Airpods și care costă tot 40 de euro. Nu le confundați cu cele deja lansate, acestea sunt o ediție numită Basic, da?

Au drivere de 14,2 mm, anulare de zgomot în timpul apelurilor telefonice, control tactil pe căști și autonomie de 5 ore per încărcare, iar cutiuța lor le dă o autonomie totală de 20 de ore. Costă tot 40 de euro, preț la care sunt un model pe care-l poți lua ca să vezi cum te descurci cu earbuds și nu plângi după ele dacă le pierzi sau nu-ți plac.

 

Mi Stick este un stick de Android pentru televizoare. Face streaming la 1080p, are Android, poți rula direct din el Netflix și alte programe, are Google Assistant și funcție cast integrate. Costă tot 40 de euro și poate fi util pentru a transforma orice televizor într-unul smart.

Xiaomi a prezentat și produse mai mari acum. Poate că de interes în România este o nouă generație de trotinete electrice, cele Mi M365 fiind foarte populare aici.

Acum au lansat două trotinete noi:

  • Mi Electric Scooter Pro 2 – 500 euro preÈ› recomandat, greutate 14,2 kg, autonomie 45 km, motor 300 W în roata față, frână electrică pe față È™i mecanică pe spate, fără suspensie, anvelope cu aer, viteză limitată la 25 km/h, far puternic
  • Mi Electric Scooter 1S – 400 euro preÈ› recomandat, este o evoluÈ›ie a M365, are 12,7 kg greutate È™i autonomie 30 km, motor 250 W în roata față, frână electrică pe față È™i mecanică pe spate, fără suspensie, anvelope cu aer, viteză limitată la 25 km/h. Este un model mai slab decât Pro 2, evident.

Au introdus și un monitor de 34 de inchi, curbat, ultra-wide cu rezoluția 3.440 x 1.440 pixeli, refresh la 144 Hz și 121% reproducere sRGB. Costă 400 de euro, mult sub concurența sa. În lipsa altor informații, voi spune că probabil este un model bun pentru cei ce vor unul cât mai mare și cât mai ieftin.

Au prezentat acum și 3 telefoane noi Redmi entry-level, toate cu prețuri sub 150 de euro. De trotinete și monitor nu știu, dar brățara și căștile probabil se vor vinde cu paletul și în România, poate și acel stick ce pare un concurent foarte serios pentru Chromecast-urile Google.

asus s5507

    30 comentarii

  1. rezistă la apă până la 50 metri adâncime – nu e corect formulat.
    este doar un standard 5 atm, care este detailat si de ei in descriere ce poti face

      (Citează)

  2. PC Garage si CEL deja vand mi band-ul de cateva zile la 200 de lei (deci vreo 41 de euro)

      (Citează)

  3. Are nfc?

      (Citează)

  4. De 2 zile mi-a venit si mie Mi Band 5-ul. Cumparat de la CEL cu 200 de lei.
    Pana acum sunt impresionat de tot ce ofera, notificari, monitorizare puls, tracking activitati. Cu toate pornite bateria se consuma mai repede.
    Dupa calculele mele ar rezista undeva la ~8-9 zile in cazul meu.

    Aplicatia Mi Fit e destul de easy to use si detaliata. Mai ales ca poti adauga si prieteni care au Mi Band si poti sa vezi activitatea lor fizica.

      (Citează)

  5. Stiri vechi. Toate au fost lansate in China de vreo 3-5 luni (mai putin scuterul 2).

      (Citează)

  6. De vreo luna de zile, poate mai mult, Mi band 3 si 4 nu mai inregistreaza somnul. Aplicatia insista ca nu are date despre somn. Problema este cunoscuta si nerezolvata.

      (Citează)

  7. Gaelex:
    De vreo luna de zile, poate mai mult, Mi band 3 si 4 nu mai inregistreaza somnul. Aplicatia insista ca nu are date despre somn. Problema este cunoscuta si nerezolvata.

    Exact aceeasi problema am avut si eu. Am resetat bratara. Am reinstalat aplicatia. Nimic si nimic. Cand intr-o zi a inceput sa-mi arate si datele despre somn. Chiar ma gandeam ca-mi iau 5-ul cand iese acum dar daca tot si-a revenit mai de black friday poate.

      (Citează)

  8. Mi Smart Band 5 suporta smart alarm? Avand in vedere ca poate monitoriza fazele somnului, ar fi chiar aiurea sa nu aiba si acest feature.

      (Citează)

  9. Am văzut o funcÈ›ionalitate “de sezon” pe o brățara din asta, nu mai È™tiu modelul: avertizare când ridici mâna la față :) Simpatică idee.

      (Citează)

  10. Am avut mi smart band 4 si pot sa zic ca e mai buna si mai faina decat charge 3, pe care totusi o port in continuare pt NFC.

    Acuma ma duc sa vad daca band 5 are NFC si daca are, dau comanda.

      (Citează)

  11. Stress testul ala ar trebui sa aiba si functie de oximetru, ca la samsung (bine le trebuie senzor dedicat). Ar fi trebuit sa se fi gandit la asta, avand in vedere ca vin din trara care a inventat covidul.

    O alta chestie, avand in vedere ca oricum au senzor care simte cand intorci mana, oare nu pto face unul similar care sa simta cand vrei sa te atingi pe fata (cu mana pe care porti bratara), ar fo ok ca mod anticovid, cand esti afara.

    Si bineinteles antena 5g, sa nu mai trebuiasca sa purtam masti :)

      (Citează)

  12. Ca tot zici iar de chinezi, am vrut sa iau un dashcam si ma uitam la Xiaomi. Dar fiindca sunt chinezi, am renuntat. Am luat de la britanici. Stiu, brexit, boris etc, dar parca tot e mai bine. Camera – misto, performanta, made in China. Peste tot dai de astia domle. Trebuie un website sa urmareasca supply chain-ul si sa iti dea alternative.
    Despre bratari – singurul lucru cu care voi inlocui fenix 5-ul va fi un 6X

      (Citează)

    • Măcar chinezii sunt destepti boss, în comparaÈ›ie cu bâtele alea de englezi

        (Citează)

    • Nu te contrazic, dar nu inteligenta vanzatorului e criteriul dupa care ma ghidez.

        (Citează)

    • Giani Mucea: Trebuie un website sa urmareasca supply chain-ul si sa iti dea alternative.

      E atât de mică mulțimea oamenilor cărora le pasă în ce țară sunt produse echipamentele încât n-ar avea succes.

        (Citează)

    • Deci pana la urma ai ajuns si f***t si cu banii luati, lol. Eu mi-am luat Xiaomi 70mai Pro pentru ca au zis Arhi si cu Vali ca e buna. Si chiar e.

        (Citează)

    • @Giani Mucea: Respect, pentru decizia luată!

        (Citează)

    • Sol: Deci pana la urma ai ajuns si f***t si cu banii luati, lol. Eu mi-am luat Xiaomi 70mai Pro pentru ca au zis Arhi si cu Vali ca e buna. Si chiar e.

      F***t nu, tehnologia dashcam-urilor nu a ajuns atat de departe.
      Cu banii luati da, dar e evident ca ma asteptam sa coste mai mult. Ma asteptam si sa fie produsa in China. Majoritatea lucrurilor sunt.
      Dar scopul meu initial e ca banii sa nu ii dau unei firme chineze, pentru ca valoarea adaugata cea mai mare nu vine din procesul de productie si asamblare. Sigur, daca pot gasi ceva care nu e produs in China, cu atat mai bine. Dar nu o sa renunt complet la idee doar pentru ca nu exista o solutie perfecta.

      P.S. mai citesc si eu blogurile lui Cetin si Vali. Nu as cumpara ceva pentru ca zic ei ca e bun.

        (Citează)

  13. Care e treaba cu trotinetele, mai bine le zicea face-lift.

      (Citează)

  14. Eu nu inteleg de ce insista la trotinete cu rotile cu camera, in locul celor pline si cu suspensii. Or fi bune in tarile civilizate dar la noi faci pana din 2 in 2 zile.

      (Citează)

    • Octav:
      Eu nu inteleg de ce insista la trotinete cu rotile cu camera, in locul celor pline si cu suspensii. Or fi bune in tarile civilizate dar la noi faci pana din 2 in 2 zile.

      am mers pe trotineta zero 8x care are suspensii si cauciucuri pline. Simti orice pietricica. Personal am zero 9 cauciucuri pe aer si suspensii. Diferenta este colosala. Intr-adevar ai sansa sa faci pana la socuri puternice (o groapa de ex.) insa merita confortul.

        (Citează)

    • @Octav: e cum zici tu, sunt pentru țări civilizate. E mai ieftin să pui anvelopă cu aer, fără suspensii, decât cauciuc plin È™i suspensii.

        (Citează)

  15. eu am avut MiBand 2 si, cand m-am hotarat sa imi iau MiBand 3, aparuse deja MiBand 4 la pret comparativ si am sarit o cifra.
    Dar acum la MiBand 5, 14 zile de autonomie, mi se par foarte putin, obisnuit cu 30+ zile, incepand de la MiBand 2 si pana la MiBand 4. Si da, cu bratara conectata tot timpul la telefon, dar nu cu toate notificarile pornite (doar pentru SMS si apeluri pornite).

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus