un blog de Radu Dumitru

►► Susține blogul cu un click la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlipPC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

Hotelurile Amfiteatru, Belvedere și Panoramic din Olimp s-au redeschis

31 Jul 2020  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

48 comentarii

Am auzit recent că hotelurile Amfiteatru, Belvedere și Panoramic din stațiunea Olimp au fost renovate și redeschise, fiind acum parte din grupul Phoenicia sub numele Blue View.

Mă bucur să aud că n-au rămas în ruină. Am amintiri plăcute de la Olimp, am fost de vreo 2-3 ori cu părinții mei când eram mic sau foarte mic. Țin minte aceste trei hoteluri, erau pe plajă, unite printr-o promenadă, o terasă foarte mare pe la etajul 1 pe care puteai mânca și bea uitându-te la mare.

Țin minte și o arteziană care te deranja toată noaptea cu sunetul ei (dormeai cu balconul larg deschis, că la noi nu se auzise de aer condiționat pe undeva), o sală cu bowling undeva pe acolo unde am văzut prima oară jocul de bowling, faptul că la un chioșc pe plajă se găsea uneori Pepsi înainte de Revoluție. De două ori, după multe rugăminți, l-am convins pe tata să mă ducă pe apă cu hidrobicicleta, de obicei eu stăteam la cârmă pentru că nu ajungeam la pedalele ei.

Înțeleg că și cofetăria Mimoza era celebră în stațiune, dar eu nu o țin minte.

Stațiunea părea inclusiv atunci, să zicem 1987-1993, mai de lux decât Mamaia. Nu era vreo perlă a litoralului mondial, ba chiar am impresia că în apă erau niște mici viermișori care te pișcau de piele, dar pentru un copil stațiunea era inedită. Am ratat ceva? Nu știu, acestea sunt amintirile mele de acolo.

Am fost acum vreo 8 ani prin Olimp, că am trecut prin zonă, și era în paragină. Pustiu, hotelul închise, benzi cu “nu treceți”, puțini oameni pe plajă față de alte stațiuni.

Eh, după câțiva ani de încercări de vânzare sau schimbări de proprietari, cele trei hoteluri au fost preluate de proprietarul lanțului Phoenicia (și Lido și Spring Trest și altele) și renovate. Acum arată a hoteluri (mai) moderne.

Site-ul oficial vorbește despre camere standard și superioare, aer condiționat și wi-fi gratuit. Par a fi două restaurante, două baruri și o cafenea. În fotografii văd camere viu colorate, dar destul de mici, însă la acest aspect nu cred că aveau ce face, că ăsta era hotelul original. Nici o fotografie cu baia sau cu restul zonelor din hotel, piscinele și plaja.

N-am reușit să văd nici prețul, site-ul oficial are niște probleme, nu puteam selecta un interval pentru cazare și, cum nu-mi pasă așa tare până la urmă, am renunțat după câteva minute. Pe Booking încă nu este hotelul, iar pe directbooking.ro (au sunat anii 90, își vor site-ul înapoi) am găsit o ofertă de 3.175 lei pentru 3 nopți începând cu 18 august, pensiune completă. Adică 1.000 de lei/noapte cu pensiune completă, ceea ce este conform așteptărilor mele. În septembrie am văzut și oferte de 120 euro/noapte cu mic dejun inclus.

Sper să le meargă bine. Cred că toate autoritățile ar trebui să se implice pentru a renova și redeschide cât mai mult stațiunile din sudul litoralului, că altfel se vor înghesui în continuare sute de mii de oameni doar în Mamaia. Știu că-i prea târziu acum, dar ce bine ar fi fost ca 2020 și 2021, ani cu turism intern predominant, să ne prindă cu mult mai multe hoteluri și restaurante deschise, tocmai pentru a avea ofertă suficientă fără înghesuială.

asus s5507

    48 comentarii

  1. de fapt e o veste cam proasta, cel putin la nivel de patrimoniu.
    Phoenicia sunt renumiti pentru prostul gust ce caracterizeaza cam toate proiectele lor, ceea ce se vede de altfel in pozele de interior.

    hotelurile astea sunt un exemplu extraordinar pt arhitectura vremii, daca eram in alte tari, erau deja clasate in patrimoniu si restaurate cu grija. Dar cum suntem in Romania o sa fie spoite cu mare grija si umplut cu camere mov.

      (Citează)

    • Eventual dat cu var la interior, linoleum pe jos si niste mobila din barne de brad dat cu bait. Rustic style, ca pe vremuri.
      Cativa km mai incolo exista cladirea unui cazinou de patrimoniu, pe care statul a restaurat-o foarte repede si cu mare grija.

      Interioarele aici imi par potrivite locului si destinatiei. Este hotel de statiune, unde oamenii crapa in ei, se matolesc, dau la buci, apoi se culca.
      Sa zicem mersi ca sunt acum functionale, poate mai prostim niste rusi si nemti sa-si lase banii aici. Bani din care statul se poate juca de-a marele restaurator acolo unde chiar conteaza.

        (Citează)

    • Mie nu mi se pare o veste proastă. Anterior erau ruine în care accesul era blocat cu bandă, ca să nu-ți cadă ceva în cap.

      Nu văd nici ce mare scofală e la arhitectura de acolo. Arată ca un spital. Fiind la mare, e bine că au balcon și sunt pe plajă, dar nu erau vreo frumusețe nici la construcție, iar interiorul era în stilul clasic comunist.

        (Citează)

    • +1 Foorysh.
      Stefane, au stat in ruina (belvederea era inchis de tot) vreo 20 de ani, asa ca ai ratat sansa sa le reabilitezi tu, sau statul sau mai stiu eu ce ONG sau ce alte solutii crezi tu ca existau. Nu e ca si cum s-a miscat cineva mai repede si le-a suflat de sub nas statului.

        (Citează)

  2. Ca sunt mici camerele pot sa inteleg, dar de ce le-or fi umplut cu atata mobila? Puteau sa renunte lejer la canapea si la masuta de cafea, eventual puneau un fotoliu sa fie acolo pentru aia care chiar se duc la mare sa stea la TV in camera.

    Olimp e un fel de cimitir al tineretii mele, mergeam cu parintii in fiecare an cate 14 zile, dar am stat doar la hotelurile alea inalte cu nume de regiuni, Oltenia, Banat etc. Eu am ramas cu impresia ca alea erau pentru clasa muncitoare, in timp ce Amfiteatru, Belvedere și Panoramic erau rezervate pentru nomenclaturilstii “middle management” (Radu, ai ceva sa ne spui? :) ). Securistii de seama stateau la vilele din dreptul falezei, si ierarhia se incheia apoteotic cu vila prezidentiala care desparte Olimp de Neptun.

    Imi placea la nebunie zona publica de promenada de la nivelul intermediar (intre hoteluri si piscina aia care era un vis de neatins), alergam pe scari pe acolo in fiecare zi in drum spre plaja. Sper sa se fi pastrat, desi probabil au inchis accesul din afara. Imi placea evident si fantana galagioasa.
    Plaja din fata in schimb era oribila, mereu plina de alge si prea multe scoici. Plaja de la faleza, desi mai ingusta, era mult mai buna. Desi inteleg ca intre timp s-a mancat foarte mult.

      (Citează)

    • Cei care nu înțelegeți ce caută canapeaua sau fotoliul în camere probabil nu aveți copii.
      La hotelurile astea stăteau în general străinii și bogătanii de la noi. Prețurile erau mari la barurile și cofetăriile de pe terasa aia. Dar devenise un fel de promenadă, unde căscai ochii la ce băuturi și înghețate exotice consumă străinii. Rareori îți făceai curaj să bei un “frappe” cu 14 lei (de banii ăștia beai o sticlă de vin la localurile ieftine.
      Aveau la recepție și SHOP! unde dacă aveai ceva valută puteai să-ți cumperi țigări străine și ciungă!

        (Citează)

    • Cred ca o singura data in 7-8 ani cat am fost pe acolo am si stat sa mancam o prajitura.
      Si mi-au povestit ai mei ca o data cand eram foarte mic au gasit 5 dolari pe plaja si au intrat la shop sa cumpere Toblerone de toti banii :)

        (Citează)

    • Salut
      Au umplut camera ca să poată cere un preț mai mare.
      In afara la un hotel de 4-5 stele au și canapea, vezi tu, un fel de garsoniera.
      Dar când nu ai spațiu, lași mai liber.

      Legat de preț le am cerut o oferta de preț pentru 24 august 5 nopți: aprox 1800-1900 euro, demipensiune. Prețul este redus deoarece în primul an la deschidere oferă reducere.

      După părerea mea, prețul este imens.
      De ex în Tenerife, Costa adeje, iberostar care este pe plaja, 11 nopti all inclusive 1350 euro. Și nu discutam diferența dintre ele care este clar în favoarea iberostar ului.

        (Citează)

    • @Sorin: așa e camera standard de hotel acum în toată lumea: pat, o canapea sau un fotoliu, un mic birou.

      Sorin: Olimp e un fel de cimitir al tineretii mele, mergeam cu parintii in fiecare an cate 14 zile, dar am stat doar la hotelurile alea inalte cu nume de regiuni, Oltenia, Banat etc. Eu am ramas cu impresia ca alea erau pentru clasa muncitoare, in timp ce Amfiteatru, Belvedere și Panoramic erau rezervate pentru nomenclaturilstii “middle management” (Radu, ai ceva sa ne spui? :) ).

      Neah. Ai mei luau cazarea de la Centrul de Cazare al stațiunii sau, ceva mai rar, prin ONT Carpați sau ceva așa, că mergeam “cu bilete”.

      Cred că se găseau rar totuși bilete la Olimp, de obicei mergeam la Mamaia.

        (Citează)

    • Alex: Au umplut camera ca să poată cere un preț mai mare.
      In afara la un hotel de 4-5 stele au și canapea, vezi tu, un fel de garsoniera.

      De ce, tu ai plăti în plus pentru canapea dacă nu ai nevoie de ea? Canapeaua este ca să doarmă un copil acolo, bănuiesc.

      Și mie mi se pare imens prețul cerut de tine. Nu în comparație cu Tenerife, că sunt destinații total diferite și nu are rost comparația (adică oamenii merg pe litoralul nostru pentru anumite lucruri pe care nu le găsesc în Tenerife, ceea ce poate însemna drum scurt, limba cunoscută, cluburi, plimbat cu mașina lor, agățat femei etc), dar pare imens pentru litoralul nostru.

      Pare că poți lua mai ieftin la hotel online decât oferta pe care ți-au făcut-o ție.

        (Citează)

  3. Taman fui in plimbare prin olimp si neptun. Ca sa-mi amintesc de copilarie. Olimp e jale. Spatii verzi neingrijite (te-astepti sa sara ceva pe tine din padurile crescute) ,plaja de rahat,hoteluri parasite. In schimb se lucra pe vreo 2 strazi la asfaltare. Si se mai lucra pe la vreo 2 hoteluri, inclusiv la complexul asta. Complexu asta se vrea ceva cu influente arabesti din ce-am vazut eu. Poate e fain sau poate nu. Legat de pret singura informatie gasita este ca in sept o saptamana costa 700 euro cu discount de 40%. Nu stiu ce intra in banii aia, daca e pe persoana sau pe camera dubla. Habar n-am. Oricum in olimp nu ai ce face. Neptun si el e aproape neschimbat din anii comunismului. Singuru loc mijto este insula. S-a facut si un hotel cu 2 corpuri pe malul lacului, foarte fain cel putin pe afara. In rest acelasi plictis si tristete si aici.
    Litoral romanesc = scump, plictisitor si urat. Mai bine niste greci. Compenseaza din plin prin peisaje.

      (Citează)

    • E pe cameră prețul. Te poți juca pe directbooking.ro pentru prețuri, pare singurul site pe care e listat în afară de cel oficial.

      Aceeași paragină era și în 2012 când am fost eu pe acolo. Nici eu nu știu ce-ai putea face seara, că nici în Neptun nu cred că e mai brează treaba.

        (Citează)

  4. Cand eram mic la mare, inainte de revolutie, mergeam pe plaja din Mangalia pana sus in statiuni Olimp, Venus si inapoi. Mai tin minte cum intr-unul din ani era sparta conducta de apa menajera colectata de pe la hoteluri si deversata direct in mare. Din fericire taica’miu nu m-a lasat sa ma joc in ea, cu toti prostii de copii.

    Am fost acum 2-3 ani prin zona, era paragina, spart, balti de apa asa de murdara ca nici broaste nu aveau. Intr-o vreme Copos avea Phoenicia, dar nu am urmarit ce s-a intamplat. Unii oameni si-au castigat o paine deloc rea cu hotelurile lui Eforie Nord.

    1000 de lei cazarea pe noapte este imens de mult, 200 de Euro camera, da’ ce suntem in buricul targului la Viena?

    Aer conditionat exista la noi, de exemplu in ICPE unde erau masini de calcul sensibile la temperatura si umiditate. Daca nu erau exercitiile la matematica, era foarte placut acolo.

      (Citează)

    • Foarte mult pretul l

        (Citează)

    • Gaelex: 1000 de lei cazarea pe noapte este imens de mult, 200 de Euro camera, da’ ce suntem in buricul targului la Viena?

      Păi cu pensiune completă cât vrei să fie? Cât dau două persoane la trei mese pe zi în restaurantul hotelului?

        (Citează)

    • 50 de EUR camera, 50 de EUR pensiunea completă, nu e all inclusive, nu fac risipă de mâncare și e deschidere de 3 hoteluri noi pe care vrei sa le umpli.

      La deschidere faci ofertă sa vina lumea, ca nu e deloc aglomerare la mare asa cum se prezintă pe la TV ca să creeze panică. Sunt locuri și stațiuni mai mult goale.

        (Citează)

  5. O mica observatie…inca nu au deschis 😁

      (Citează)

  6. am vazut hoteluri pe marginea mediteranei cu piscina in loc de balcon la banii astia

      (Citează)

    • În august și cu pensiune completă? M-ar mira, 1000 de lei pe noapte pare totuși ok pentru litoralul nostru. Oricum nu contează asta, că sunt destinații pentru nevoi și tipuri diferite de oameni.

        (Citează)

  7. Am fost saptamana trecuta. Inca n-au deschis dar te poti plimba prin interior, pe langa piscine si pe celebrele scari care duc la locul de promenada unde este restaurantul.
    Amenajarea este OK, cu influente usor levantine. Piesa de rezistenta este statuia lui Murad FIX pe plaja in dreptul scarilor :))))

      (Citează)

  8. Subscriu…cosulete din rachita vopsite, culori tari, vase decorate cu motive traditionale libaneze:)…sa spunem ca le putem trece cu vederea pentru ca sunt in interior, iar daca nu iti place cum au decorat interior designerii profesionisti angajati de domnul patron libanez, alegi sa nu te duci.Dar ce facem cu interventiile total nefericite din exteriorul cladirii.Oare cei de la Ordinul Arhitectilor Constanta, cei de la Consiliu Judetean care au trebuit sa aprobe planurile de modernizare au uitat ce au invatat in facultate, uita ca prin pozitia lor ar trebui sa garanteze aplicarea normelor estetice…As îngheța de rusine sa-mi vad semnatura de aprobare pe asemenea mizerii…unde sunteti dragi arhitecti, de ce nu luati atitudine, lasati tara sa se transforme intr-un urias chiosc cu geamuri tip termopan si faianta pe fatada…da, cred ca stiu…stati confortabil in scaunele voastre minimaliste, proiectand vile care apar in Igloo si Zeppelin, premiate pentru concept, case pentru noua clasa high …visati la bienala de la Venetia, la Zaha Hadid…dar va puneti ochelarii cu lentile verzi si nu vedeti mizeria din orasele de smarald din jurul vostru…cred ca ati uitat ca frumosul in arhitectura se imbina cu utilitarul si ca trebuie dedicat maselor mari de oameni…poate asa veti reusi sa educati poporul asta atat de incurcat in scandaluri de coruptie, saracie, lipsa de speranta. Treceti la treaba! Avem nevoie de voi!

      (Citează)

    • Ce era așa frumos la acele clădiri? Varul acela grunjos de pe exterior și lipsa de sistem de ventilație? Din partea mea puteau să le și dărâme și să facă de la zero un hotel compartimentat după principii mai moderne.

        (Citează)

  9. 1000 lei pe noapte pt mizeria numita litoral romanesc?
    wow, just wow…

    cum sa dai atatia bani pt privilegiul de a auzi gemete de samantari care vand covrigi si porumb pe plaja?

      (Citează)

    • Mihai:
      1000 lei pe noapte pt mizeria numita litoral romanesc?
      wow, just wow…

      cum sa dai atatia bani pt privilegiul de a auzi gemete de samantari care vand covrigi si porumb pe plaja?

      1000 de lei pe noapte la finalul lui august, cu reducere.

      Pentru saptamana viitoare stiu o familie care a platit 10.400 de lei (deci cam 1.700 de lei pe noapte), 2 adulti+un copil, cu pensiune completa.

      Si da, bauturile nu sunt incluse ca la turci la AI, se platesc separat.

        (Citează)

    • Wth, mă simt sărac, nu as da 1700 de lei pe noapte sa stau in Olimpul de pe marea neagră, de banii aia merg in locuri mult mai faine.

        (Citează)

    • Are plaja privata si 4 piscine. Pentru asta, eu as da 1000 de lei cu ochii inchisi, avand in vedere ce balamuc si tiganeala e pe plajele de la noi si ca orice hotel care are un lighean caruia ii zice piscina, cere minim 400 de lei pe noapte.
      Nu, n-as sta o saptamana, ca n-am ce sa fac, ma plictisesc.
      Dar doua nopti, da, as sta si as da banii astia.
      Eventual in cursul saptamanii, unde capacitatea de cazare nu e la ocupata la maxim.

      Ca, pana la urma, de-aia mergi la mare, sa stai la plaja si sa nu te deranjeze ala cu porumbu’, sau sa calci in capul oamenilor (sau altii sa calce in capul tau) in drum spre apa. Apa, care poate contine foarte multe alge.

      Parca iti mai vine sa dai banii, cand vezi din perspectiva asta, nu?

      PS: Si daca as avea copii, tot n-as sta 10 zile, sau cat a rezervat familia respectiva. 3 zile sunt arhisuficiente la noi, in conditiile in care nu ai ce vizita si n-ai activitati in afara complexului.

        (Citează)

  10. gizaaazz christ.
    inca o data ramane valabila zicala prost e cine da, nu cine cere.

    Roxana: 1000 de lei pe noapte la finalul lui august, cu reducere.

    Pentru saptamana viitoare stiu o familie care a platit 10.400 de lei (deci cam 1.700 de lei pe noapte), 2 adulti+un copil, cu pensiune completa.

    Si da, bauturile nu sunt incluse ca la turci la AI, se platesc separat.

      (Citează)

    • Totuși, cât crezi că ar trebui să coste camera la mare în august, într-un hotel nou, cu pensiune completă, în perioada în care mult mai mulți români preferă turismul intern?

      Că dacă vrei să mergi la cât mai ieftin, nu mergi aici, ci găsești vreo pensiune/cazare pe undeva.

        (Citează)

  11. Sorin:
    […]Eu am ramas cu impresia ca alea erau pentru clasa muncitoare, in timp ce Amfiteatru, Belvedere și Panoramic erau rezervate pentru nomenclaturilstii “middle management” (Radu, ai ceva sa ne spui? :) ). Securistii de seama stateau la vilele din dreptul falezei, si ierarhia se incheia apoteotic cu vila prezidentiala care desparte Olimp de Neptun. […]

    Asa si era, nu intrai acolo daca nu erai “ceva”, pila a cuiva care era “ceva” si asa mai departe.
    In copilarie bunica-miu ne ducea pe acolo cu tupeu, cazati in Eforie Sud cel mai des, eram amarasteni de rand dar cu aplomb asa ne infigea la o masa pe acolo. Era frica mare, daca te comportai de parca erai “ceva” nu prea aveau tupeu sa se ia de tine. Amaraciunea aia de Dacia 1100 ne mai dadea de gol :).

    La un moment dat dupa revolutie am vrut sa stam macar o data acolo, din nostalgie dar totul era in paragina, poate acum sa mergem daca reusim sa ne convingem sa ne asumam ceea ce inseamna litoralul romanesc.

      (Citează)

    • Astea sunt legende. În practică, se găseau uneori bilete în sistemul normal de la ONT.

        (Citează)

    • Am mai intalnit genul asta de negare, uneori culmea de la persoane cu care mergeam impreuna in concedii chiar atunci si n-ar fi avut cum sa nu stie. Poate au uitat, cu toate ca nu stiu cum ar fi posibil. Nu mai are importanta dar totusi ma zgarie pe scoarta putin, pare oarecum in curentul ala “bai ce bine era pe vremea lui Ceasca…”, chestie sustinuta doar de cei care n-au trait atunci sau care au trait atunci dar au trait bine, nu ca restul.

        (Citează)

    • Radule, e cum zice cSm.

      N-are rost sa dezgropam mortii, dar noi ne-am mai intersectat in viata de cateva ori (cand inca erai pe banii parintilor), si sincer nu erai din aia “parlitii”. Nu e o rusine, dar hai sa nu negam realitatea. Las-o cum a picat.

        (Citează)

  12. Roxana:

    Pentru saptamana viitoare stiu o familie care a platit 10.400 de lei (deci cam 1.700 de lei pe noapte), 2 adulti un copil, cu pensiune completa.

    1700 de lei pentru o noapte în împărăția kitschului! Mi se pare corect. Dai un ban, da’ ești și tu împarat, ce naiba.

      (Citează)

    • Tom:
      Wth, mă simt sărac, nu as da 1700 de lei pe noapte sa stau in Olimpul de pe marea neagră, de banii aia merg in locuri mult mai faine.

      Mai greu in corona time cu zborurile si destinatiile faine, dar tot gasesti ceva in Turcia UAI 5*.

      Fix asa le-am zis si eu.

      Mai ales ca Turcia e acum pe lista verde.

        (Citează)

    • cata: 1700 de lei pentru o noapte în împărăția kitschului! Mi se pare corect. Dai un ban, da’ ești și tu împarat, ce naiba.

      Fix asa le-am zis si eu.

      Dar na, ca sunt copiii, ca nu vor sa iasa din tara in perioada asta, ca deh…

      De parca nu ar fi mai bine daca te infectezi (Doamne fereste!) sa o faci intr-o tara gen Turcia cu un sistem medical peste Romania.

      Si cu banii astia luau 5 stele UAI la turci, dar ei ntz, ntz…

        (Citează)

  13. Hotelurile au fost preluate pe nimic de javră aia de șaormar, care acum vreo 2 luni amenința că da Guvernul in judecata ca ii afecta lui bisnitareala, pardon business-ul, cu măsurile anti-pandemie. Mai nou, habibi Murat ar candida și la primăria Constanța!! Marș de aici, jegosule!

      (Citează)

  14. voi va dati seama ca multe locuri au ajuns in paragina din cauza unor oameni ca Josef Goschy sau Frații Micula, care au cumparat pe bani de nimica hoteluri fara a avea capital de investit in ele.
    La 10=30 milioane (renovatul) cred ca mai bine il dadea jos is facea ceva la standarde moderne,

      (Citează)

  15. Bine ca le-a preluat cineva si le-a renovat, nu cred ca e vreun aspect negativ aici: a amenajat inclusiv plaja si terasa/treptele/aleile, primaria mai baga un trotuar, un asfalt ca le mai vin niste bani, cand stai in alte hoteluri ieftine ai unde sa te plimbi sau unde sa mananci.
    Eu am stat la unul din astea 3 in 2007, apoi prin 2013-2014 cand am stat tot in Olimp m-am plimbat pe acolo si arata rau cu ele abandonate.

      (Citează)

  16. sa o invite pe Andreea Esca si pe Micutzu

      (Citează)

  17. Stai stai, ce și micutzu o fost cu coviț din excursia de la Mare din cate toți au sărit din barca ca șobolanii după ce s a spart fasaiala cu Esca??

    Adică de la Esca se știe ca nu ai ce pretenții de moralitate sa ai, dar micutzu chiar sunt dezamăgit

    george:
    sa o invite pe Andreea Esca si pe Micutzu

      (Citează)

  18. Eu nu inteleg de ce compara lumea preturile de la noi cu ce e pe afara, de parca chiar cele doua variante sunt alternative reale. Nu, lumea isi face concediul in strainatate, la preturile si conditiile pe care si le permite, iar in tara merge in weekend, cand nu vrea sa isi ia zile libere de la birou, sau cand din diverse alte motive nu poate sa zboare sau sa petreaca +10 ore in masina (ex. copil f mic, teama de avion, etc.).
    Prin urmare, hai sa comparam preturile din zonele unde poti sa ajungi rapid in weekend si apoi sa ne dam cu parerea daca e scump sau nu, pentru ca proximitatea se plateste. Si in plus, Romania are doar 245km de litoral, unde weekend de weekend incearca sa ajunga probabil cateva zeci de mii de oameni, normal ca preturile sunt mai mari decat in Grecia, care are aproape 14,000 de km de litoral, deci cererea/locuri de cazare este mult mai mica, prin urmare si preturile trebuie sa se alinieze. La noi fiind cererea atat de mare raportat la numarul mic de statiuni, fireste ca cresc preturile si scad standardele de calitate.
    Revenind la hotelurile din articol, avand in vedere ca o camera in Mamaia fara nimic inclus (poate max. mic dejun) costa vreo 500 lei pe noapte, 1000 lei/camera cu pensiune completa (chiar si fara bauturi) la un hotel nou de 4 stele intr-o statiune care nu e atat de aglomerata nu mi se pare mult, iar din poze camerele chiar arata bine.
    In plus, ma bucur f mult ca se investeste in zona aia, mie mereu mi-a placut si mi-a parut rau sa o vad in paragina, sper sa se mai investeasca si in alte statiuni uitate, gen Jupiter, Venus, Saturn. Pacat ca nu au fost gata mai devreme, rateaza mare parte din sezonul asta daca deschid abia in august.

      (Citează)

    • Au deschis acum ca sa fie mai aproape de alegeri. Tocmai si-a anuntat candidatura la primaria Constanta domnul Murad.

        (Citează)

  19. Deci 1000 lei pe noapte ti se pare ok ? F&CK you Radule pentru 4 stele refurbished colorat ? Iar in septembrie 120EUR iar ti se pare ok .

    Ce naiba fumezi .. ai putea sa ne dai si noua .

    Serios , am stat in centrul Bruxelles cu mai putini bani la PULLMAN si prin alte tari la Mariott si nu am platit atat . Unii cu 1000 lei fac 1 saptamana de sejur pe litoral cu intreaga familie (ca de-aia sunt 30k de turisti la Costinesti – nu vad alt motiv)

    Probabil esti de acord si cu preturile celor de la MERA sau celebrul CovidStory Novum .

      (Citează)

    • Nu auzi, nene, ca nu are rost sa le comparam, ca la noi ai niste chestii speciale pe care nu le gasesti in Viena, Bruxelles, Ibiza sau Izmir?

      Din motive de coronavirus, am cautat alternative in tara pentru vacanta si m-am cam umplut de spume vazand preturile din tarasi stiind ca nu pot sa “evadez”. Unele oferte erau de-a dreptul indecent de nerusinate, cele de pe litoral sau cele din Delta, de exemplu.

      Dar, daca preturile sunt acolo, inseamna ca sunt oameni care platesc. Asa merge piata.

        (Citează)

  20. Inteleg de ce sunt preturile astea:

    1. Ca sa isi scoata parleala cat mai repede. In articol scrie ca investitia s-a ridicat la 40 de milioane de euro.
    Daca toate cele 1500 de camere sunt ocupate, la un pret de 1000 de lei (220 de euro), intr-o zi se fac 330.000 de euro.
    Ca sa isi scoata investitia, are nevoie de doar 128 de zile, in care toate cele 1500 de camere sunt ocupate. Asta inseamna 4 luni.
    Adica, in cel mult 2 sezoane estivale, arabul o sa iasa pe zero.

    2. Nu ai alternative la noi. Omul a venit cu ceva decent, avand in vedere ca restul litoralului e o mare specula, la suprapret, unde deja dai 4-500 de lei pe noapte ca sa ai ceva omenesc. Eu sunt invatata cu Grecia si cazarea cu plaja privata. Efectiv nu am gasit decat 5 spatii de cazare, pe TOT litoralul, care sa intruneasca conditiile cerute de mine: piscina, plaja privata, loc de parcare, demipensiune. Niciunul sub 500 de lei, aproape toate in Mamaia. Si nimic nu se compara cu resortul asta.
    Drept urmare, anul asta nu m-am dus la mare, la noi.
    Eventual, cand merg la noi la mare, mai mult de 3 zile nu stau, ca efectiv nu am ce sa fac.

    In Grecia stau in medie cam o saptamana. Cazarea ma costa undeva la 5000 de lei.

    Asa ca, as plati 2000 de lei, pentru 2 nopti de cazare, dar stiu ca ma relaxez la o piscina, are PLAJA PRIVATA (foarte important aspectul), nu te inghesui cu toti meltenii care sparg seminte, dau drumul la manele si auzi clasicul “porumb, hai la porumb!”, ai chiar all inclusive, nu tre’ sa strabati statiunea ca sa cauti o carciuma curata.

    Asadar, eu zic ca merita aia 1000 de lei pe noapte, daca nu stau mai mult de 2 nopti. Ma deconectez 3 zile in complex, in 2 ore sunt inapoi la Bucuresti.
    Plaja aia privata, face toti banii.

      (Citează)

  21. Nu sunt in masura sa spun daca merita sau nu 1000 ron pe noapte, pentru ca nu am fost insa un lucru e din ce in ce mai evident: Romania are nevoie de o statiune gen Nisipurile de Aur, unde la aceeasi Mare Neagra se poate sta in conditii decente ( am gasit 3 stele pe booking sub 50 de euro pe noapte, la hoteluri relativ noi, nu relicve comuniste ca in Eforie). Daca am fi avut si noi macar o statiune de genul, poate ca se mai diminua efectul de “turism de weekend” care sa umfle preturile artificial la absolut tot.
    Judetul Constanta ramane in continuare un tinut al jmekerilor care in 2 luni de munca prestata prin servicii submediocre, trebuie sa scoata cat pentru cele 10 de frectie care urmeaza.

      (Citează)

  22. Cum dumnezeu sa se justifice 1000 lei pe noapte , bai ce d-zeu ati tâmpit? Doar ieri am luat in lisabona si barcelona 2 camere la hoteluri de 4 stele unde pretul a fost undeva in jurul la 100-130 de euro / noapte cu mic dejun inclus. Hoteluri cu peste 8,7 nota pe booking deci nu cele mai ieftinake. Pretul se pune in functie de economie , de ce au turistii disponibil atat la hotel cat si in oras , de locatie , cum esti servit etc. Cum sa pui 200 de euro pe noapte intr-o tara in care salariu mediu e 500 de euro pe luna. Asta nu e turism asta e jaf.

    Litoralul romanesc e o teapa pentru fraieri. Eu nu incurajez ghertoii care vor imbogatiri si sa isi recupreze investitia peste noapte . Asta nu e business. Sa dea faliment toate businessurile de pe litoral ca pe mine nu o sa mai prinda acolo viata asta. De tiganie , preturi uriase , plaje neintretinute , servire in scarba ,mancare de cantina , zero atractii …n-am nevoie.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus