un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Asus a lansat un adaptor de căști care anulează activ zgomotul de fond

8 Jul 2020  ·

TEHNOLOGIE  ·

17 comentarii

Gadget-ul acesta pare foarte mișto. Pe numele său complet Asus AI Noice-Canceling Mic Adapter, este un dongle micuț, cu jack audio 3,5 mm la un capăt și USB-C la celălalt, iar în interior are un chip care anulează automat zgomotul preluat de microfonul tău pentru a transmite mai departe sunet curat.

Are 8 grame, include un convertor digital-analog și funcționează cu orice căști cu jack audio mixt (bănuiesc că mixt), nu doar modele Asus.

În interior există un mic procesor ce include peste 50 de milioane de profiluri de zgomot, așa că identifică acest zgomot în semnalul ce vine de la microfonul tău și îl elimină. Asus îi zice inteligență artificială, eu aș zice că este un sistem antrenat deja, manual sau automatizat, să recunoască zgomotul. Elimină gălăgie ambientală, zgomot de taste “clămpănite”, sunet de metrou și mall și orice altceva numim “zgomot”.

Funcționează și conectat la un telefon cu USB-C. Practic procesorul din interior se alimentează prin USB-C pentru funcționare, își face procesarea de semnal și apoi dă mai departe în telefon sau PC un sunet mai curat. Elimină zgomotul care pleacă de la tine spre alții, nu zgomotul care-ți vine de la alții, sper că a fost clar asta. E gândit pentru gamerii care vorbesc cu coechipieri sau spectatori în timp ce se joacă, dar pare util și în apeluri audio sau video, poate și la înregistrări de podcast.

Nu știu cât costă, dar sper să pot testa unul, că-mi place tehnologia de anulare activă de zgomot, după cum vă arătam și în testul cu RTX Voice de la NVIDIA.

Tot Asus a lansat și căști de gaming ce includ direct acest procesor de anulare de zgomot în ele, adică modelele ROG Strix Go, ROG Strix Go 2.4 și ROG Theta 7.1. Dongle-ul, însă, merge cu orice și asta îl face special. Cred că vom vedea astfel de produse sau măcar căști de la toți producătorii de periferice în viitorul apropiat.

asus s5507

    17 comentarii

  1. Pentru mine e inutil: nu am USB-C nici pe telefon, nici pe laptop și nici pe desktop. Vorbesc multe ore pe zi la telefon și poate ar fi util, dar pe telefon am lightning, iar pe calculatoare mufă jack normală.

    Ar trebui dată o lege care să îi oblige pe toți la un anumit standard, nu unii cu jack, alții cu USB-C, alții cu lightning, unii renunță la una și sar la alta, de te trezești că nu poți încărca telefonul cu același cablu de acum 3 generații sau asculta muzică folosind căștile de anul trecut…

      (Citează)

  2. AI boss!!!!

      (Citează)

  3. Roxana: renunță la una și sar la alta, de te trezești că nu poți încărca telefonul cu același cablu de acum 3 generații sau asculta muzică folosind căștile de anul trecut…

    Eu inca sunt uimit cum a supravietuit stecarul electric atatea zeci de ani, fara să fie inovat si el macar un pic.

      (Citează)

  4. Doar mufa USB-C are? 🤷‍♂️

    Daca face ce zice atunci, poate fi utilizat foarte usor cu un microfon extern/lavaliera ce poate fi utilizat cu un telefon mobil.

    Hmm, ma bate gandul la unul.

      (Citează)

  5. Bogdan:
    Plus ca, pe iPhone, exista deja aceasta anulare inca de pe vremea 5-ului.

    Întrebarea e dacă face și la aplicații gen Skype sau teams, nu doar la apeluri vocale. Și android are noise cancelling, de asta au toate telefoanele minim 2 microfoane, dar nu pare că funcționează în aplicațiile 3rd party.

      (Citează)

    • Cred ca face, vorbeam ieri pe Whatsapp(apel audio) cu cineva care are iphone si imi spunea ca e galagie in bloc de la lucrarile de izolare. Nu am auzit zgomot cateva zeci de minute, pana la un moment dat cand si-a pus castile si atuncia inceput brusc sa se auda bormasina.

        (Citează)

  6. Asus de regula face chestii misto! Asta in schimb nu este una din ele.

      (Citează)

  7. @Cătălin Tănase & Andrei I: lightning la Apple a venit pentru că nu exista un conector bun răspândit pe piață și e mult peste micro usb (unii ar spune și că peste usb-c, dar asta e o altă discuție). Acea reglementare a UE se referă și la transformator, nu doar la conectorul telefonului și cred că aici ezită Apple – o să apară apoi nu știu câți cu bateria praf pentru că și-au încărcat cu nu știu ce fast chargere.

    Pentru un untilizator de iPhone, acum în 2020, n-ar aduce nimic în plus trecerea la usb-c în afară de faptul că s-ar alinia cu MacBook-urile și iPad-ul Pro. Mai ales că cei ce au iPhone/iPad/Mac deja au încărcătoare iar schimbarea conectorului de pe telefon i-ar face să-și cumpere cabluri noi. Până acum pe utilizatorii Apple i-a deranjat mai tare că au schimbat conectorul (de la 4s la 5) decât că e altul față de celalalte telefoane. Ideea cu împrumutatul de la prieteni al încărcătorului a fost tot timpul la cei cu Android.

      (Citează)

  8. L-am vazut listat la 50 lire (GBP) pe vreo 2 site-uri. Scump

      (Citează)

  9. Cătălin Tănase:
    Păi tocmai, Apple ar trebui să se dea cu turma, că ei sunt mai cu moț și folosesc lightning. USB type C e deja standard de ceva timp.

    Nu doar Apple, am si un Samsung mai vechi (Note 9) care nu are USB-C pentru casti ci mufa jack normala…

    Nu stiu cum e la Samsungurile mai noi.

      (Citează)

  10. Boris:
    Pentru ca utilizatorii de iphone nu au prieteni sau de ce?

    Pentru că n-am auzit pe nimeni cu iPhone să se plângă de chestia asta. Întrebi dacă are cineva cablu de iPhone, iar dacă nu, you go on your merry way. Nimeni care urmează să-și cumpere un iPhone nu se întreabă dacă au prietenii lui/ei cablu pentru când va avea nevoie. În schimb prieteni care nu voiau să audă de iPhone îmi spuneau asta constant – că toată lumea are cablu pentru telefonul lor în cazul în care trebuie să-l încarce.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus