un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

În România ești pe cont propriu

18 Jun 2020  ·

GÂNDURI  ·

46 comentarii

Am crezut inițial că tentativa de crimă din Mehedinți, unde un criminal condamnat anterior la închisoare pentru 5 crime și eliberat pentru bună purtare a incendiat o fată de 17 ani, a fost ceva de moment. Am crezut că un criminal nu și-a putut stăpâni instinctele care l-au dus anterior în închisoare și a încercat să mai omoare acum o tânără (care este în stare critică în spital, singurul motiv pentru care încă vorbim de tentativă).

Am aflat apoi că fata respectivă a depus marți o plângere la poliție împotriva acelui bărbat, acuzându-l de viol. Poliția și procurorii n-au făcut mare lucru cu plângerea ei, iar trei zile mai târziu respectivul bărbat a revenit la ea acasă și i-a dat foc.

Ca să recapitulăm, omul era condamnat pentru 5 crime făcute în 1990, când a ucis inclusiv o femeie însărcinată în 7 luni. Condamnat la închisoare pe viață, a fost eliberat în 2019 pentru bună purtare sau în baza recursului compensatoriu, nu mi-e clar, că unele știri se contrazic în acest detaliu. Un fost coleg de detenție l-a adus pe la casa sa și astfel a cunoscut-o pe această fată. Am spus deja ce-a urmat.

Dacă voiați încă o dovadă că trăim într-o țară în care autorităților nu le pasă deloc de viața cetățeanului, o aveți aici. Trăim într-o țară mult prea dărâmată din diverse puncte de vedere.

Și situația este chiar mai rea pentru că nu poți găsi o vină absolută a cuiva, un singur punct în care s-a greșit și pe care să-l poți îndrepta pentru ca astfel de tragedii să nu mai aibă loc în viitor.

De exemplu, copiii era singuri acasă. Nu știu unde era tatăl, dar fata de 17 ani și fratele ei de 14 ani trăiau singuri, teoretic în grija unei bunici de 82 de ani. Și copiii abandonați pe acasă de părinți ce pleacă din țară sunt o mare problemă la noi, dar una care nu apare în statistici și pentru care nu se face de fapt nimic concret.

Apoi, legile și procedurile polițienești și ale procuraturii sunt de așa natură încât poliția n-a putut face multe. În lipsa unui certificat medico-legal care să arate clar urmele violului, plângerea a fost tratată cu lejeritate, pe îndelete, iar pentru a-l reține pe infractor nu s-a întreprins nici o acțiune deși omul avea ca antecedente 5 alte crime.

Tânăra a fost dusă într-un centru de protecție socială, dar bunica ei a venit și a scos-o imediat de acolo. Practic a luat-o din protecția statului și a dus-o înapoi la casa ei, unde a lăsat-o doar cu fratele mai mic.

Și apoi criminalul a revenit poate ca răzbunare sau ca să-și acopere urmele sau ca să termine treaba și i-a dat foc.

Un lanț întreg de eșecuri cauzate de nepăsare, cauzate de faptul că toate instituțiile lucrează doar pentru a se chema că au lucrat, pentru a genera hârtii și pentru a ponta orele de muncă și atât, nu pentru a ajuta cu adevărat cetățeanul în slujba căruia ar trebui să se afle.

Și da, chiar dacă legile nu îi ajută, eu tot cred că vina principală este a poliției. A fetei cu siguranță nu este, ba chiar este de admirat curajul ei de a se duce, la 17 ani, să depună plângerile respective. Și nici a bunicii, că poate este o babă fără mare discernământ. Nu, Poliția și Procuratura sunt instituțiile cărora poți să le ceri oficial ajutorul și a căror menire este să asigure siguranța cetățenilor atunci când aceștia sunt în pericol; ambele au eșuat lamentabil.

Nu i-a ajutat legea pentru a reține preventiv criminalul? Bine, dar un agent ar fi putut sta de pază pe lângă casa respectivă măcar câteva zile. Cineva i-ar fi putut spune criminalului “vezi că te-am luat la ochi, dă-ne cel mai mic motiv și te săltăm din stradă”. Mai ales că acel bărbat se întorsese recent din Olanda și era deci în izolare la domiciliu, adică motive ca poliția să-l supravegheze non-stop ar fi putut fi găsite.

Cineva din stat trebuia să fie acolo pentru a păzi o fată de 17 ani, fără părinți, care tocmai a depus plângere că un fost pușcăriaș a violat-o. Poliția și procurorii, în schimb, au aflat că o fată minoră a fost violată de un criminal cu 5 crime în cazier și n-au considerat că trebuie făcut ceva mai mult decât să înainteze dosarul.

Încă un fail ca-n trecut. La Caracal au fost câteva ore la dispoziție și îi blamăm pe polițiști că n-au intervenit bine. Aici au avut la dispoziție 3 zile și tot ce-au făcut a fost să pună hârțoagele în circulație, fără a se gândi că, în practică, nimeni nu protejează victima în acel timp.

Articole: EuropaFM, Digi24, Digi24, EuropaFM.

asus s5507

    46 comentarii

  1. Zici Rromania si tragi apa.

      (Citează)

  2. Toata sectia de politie respectiva data afara.

    Toti procurorii pe orasul respectiv dati afara.

    Pentru ca nu mai poti sa faci ca in imperiul roman cand scoteai legiunea pe camp si fiecare al 10-lea era omorat in bataie de colegi.

      (Citează)

    • Subscriu!!!

      Ai perfecta dreptate

      Toata SECTIA DE POLITIEsi PROCURORII dati AFARA (DESFACUTE CONTRACTELE DE MUNCA) fara posibilitati a de a reveni in sistem.

      In Tara asta nu raspunde NIMENI.
      TREBUIE schimbat a abordarea!!!
      DACA NU TREBUIE SCHIMBATI POLTICIENII CU UNII RESPONSABILI CARE SA FACA LEGI SUPERDURE FARA AMENDAMENTE PENTRU RAUFACATORI!!!!

        (Citează)

    • Poate părea drastică și motivată de impuls ideea asta dar zău că trebuie început de undeva, trebuie dat un exemplu, trebuie ca ăia de rămân în sistem să conștientizeze că dacă nu își fac treaba cum trebuie zboară din sistem. Prea mult s-a intipărit chestia asta cu la stat e un loc călduț, nu te dă nimeni afară.

        (Citează)

  3. vreau introducerea pedepsei cu moartea.

      (Citează)

    • E introdusa, dar pentru cetatenii cinstiti care mor cu zile.

        (Citează)

    • Intr-o tara in care o instanta a eliberat un crimnal inainte de termen?

      Buna logica!

        (Citează)

    • nu, nici o pedeapsa cu moartea, de ce sa scape asa usor?
      problema e ca i-au dat drumul, nu ca nu il aveau prins. dau drumul la criminali din anii 90, cand numarul anual de omucideri era de 5 ori mai mare decat in anii recenti, de parca nu avem destule probleme.

        (Citează)

    • La un moment dat începe să pară bună și ideea pedepsei cu moartea. Sau nu știu dacă bună, dar nici să condamni un om de 20 de ani la închisoare pe viață nu mi se pare o soluție.

        (Citează)

  4. Nu doar politia e vinovata. Politia e facuta din oameni, mai ales din barbati. Si felul in care acesti barbati se pun in miscare cand aud de o situatie de posibil viol este influentat de felul in care noi, ca societate, ne raportam in general la viol.

    Si noi ca societate ne raportam cu lejeritate la viol, cu “l-o fi prrovocat”, cu “poate a fugit cu fat frumos”, cu 55% dintre romani care cred ca violul poate fi justificat in anumite situatii si, nu in ultimul rand, cu bloguri si comentatori care trashuiesc femeile si feminismul si restul.
    Se numeste “cultura violului” si ati mai auzit de ea cu siguranta.

    Acuma sigur, daca vrem sa ne prefacem in continuare ca cultura violului nu exista, o sa zicem ca si acest caz, ca si altele, sunt doar niste cazuri razlete, exceptii, opera unor dezaxati si asa mai departe. Scuze se gasesc.

    Sau o sa reprosam influencerilor femei ca de ce nu reactioneaza ele cand vrem noi, cu scopul subsumat de a arata ca sunt proaste, ipocrite si asa mai departe.

      (Citează)

    • Marean, pai si nu sunt ipocrite?
      Exemplu concret, am aflat de cazul asta de pe bloguri de barbati, si n-am vazut o femeie sa scrie vreun rand pe tema asta.
      Evident or fi, dar nu in bula mea.

      NOTE:
      1. Nu exista motive care sa justifice violul in perceptia mea
      2. Multe feministe o ard aiurea
      3. In general tot rahatul PC e dus la extrem si din cauza asta provoaca celelalte extreme.

        (Citează)

    • Ai aflat de pe bloguri de barbati pentru ca nu citesti bloguri de femei. Du-te la articolul acela al lui Radu si o sa vezi multe comentatoare care au indicat cine si unde a scris. Subiectul nici nu mai merita discutat, e inchis definitiv, Radu nu s-a documentat ci s-a luat dupa altii cand a scris.

      1. Ma bucur.
      2. Si multi anti feministi o ard aiurea, what’s your point?
      3. O fi dus la extrem, dar sa stii ca si daca bei extrem de multa apa o sa mori, ceea ce nu dovedeste decat ca excesul de aproape orice nu e bun, in general vorbind.

      Dar asta nu opreste pe nimeni sa sustina ce e bun si moderat din PC si din feminism. Pentru ca e nevoie, tre sa fii complet orb ca sa nu iti dai seama cata nevoie este.

        (Citează)

    • @Marean: nu avem ce le reproșa, că probabil s-au indignat pe vreun story de Instagram, ceea ce înseamnă enorm!

      Dar ia zi, cum puteam “să mă documentez” când toate reacțiile au fost pe story-uri ce dispar automat după 24 de ore? Arată-mi articole concrete, ceva rămas în urma indignării marilor influencere.

        (Citează)

  5. Daca esti pe cont propriu nu ar ttebui sa avem si noi acces la arme ? Credeti ca va puteti apara familia daca un 1 2 nebuni din astia intra peste voi in cass?

      (Citează)

    • Nu. Da, am in casa 3 cutite (in afara de alea de bucatarie), o ranga si un sistem de alarma destul de zgomotos.

        (Citează)

    • @Alin: dacă nebunii au și ei acces la arme, prefer să nu avem deloc. După cum arată experiența americanilor, nebunii cu acces la arme te iau mereu prin surprindere.

        (Citează)

  6. Și câte astfel e cazuri or mai fi…

      (Citează)

  7. Absolut tot sistemul bugetar este infect in Romania.
    Sa mai vorbim si de salariile imense date fara nicio justificare ?

      (Citează)

  8. Problema mare e la poliție. La toate cazurile de viol și violență domestică se mișcă cu încetinitorul. Mulți polițiști se comportă de parcă femeile ar merita ce pățesc. Uită-te un pic pe statisticile despre violența domestică și câte femei mor după ce depun plângeri.

      (Citează)

  9. Și ăla de ce mai este în viață acum? Ca peste 20 de ani sa mai des foc cuiva?

      (Citează)

  10. Pe mine m-a marcat o întrebare pusă de Vlad Petreanu acum câțiva ani: zi un lucru pe care statul îl face bine.

    Plus concluzia diverselor articole, cum că statul român e împotriva cetățeanului.

      (Citează)

  11. Catalin si atat

    18/06/2020 la 9:22 AM

    Inclin sa cred ca autoritatile statului sunt acolo sa sanctioneze oamenii de buna credinta care mai fac si ei cateodata o greseala mica, din graba sau intr-un moment de ratacire, in timp ce persoanele cu adevarat periculoase se plimba neingradite si fara teama printre noi.

      (Citează)

    • Sunt acolo ca să fie acolo și atât. Mai am o idee de articol care demonstrează că de fapt nu lucrează pentru cetățean, ci doar bifează că au muncit și astăzi la ceva fără rost, deci să vină salariul.

        (Citează)

  12. Primii vinovati sunt aia care l-au liberat pe criminal. Cum naiba sa eliberezi un criminal cu 5 vicitme? Si nu erau toate odata, gen un accident de masina sau un singur acces de furie prin care sa fi omorat 5 oameni. Nu, ala a omorat in 5 momente diferite, deci a avut cel putin 4 momente in care putea sa realizeze ce a facut anterior si sa se schimbe. Iar cineva a decis ca trebuie pus in libertate, ca in puscarie nu a facut nimic rau (asta ar fi fost si culmea).

      (Citează)

  13. Ar trebui linșați cei care au eliberat un condamnat PE VIAȚĂ. Linșați, cineva trebuie sa aibă curaj. Cum sa se întâmple asa ceva, cum sa eliberezi un criminal in serie condamnat pe viață. Ar trebui proteste ca in SUA pentru nesimțirea asta, sectia aia de judecata ar trebui arsa din temelii si cei care au luat decizia eliberării ar trebui sa între la puscarie, macar. Romanii sunt niște terminati lași, tari un gura doar pe net, in rest niște sclavi infecți. Nu pot înțelege cum nu e toată societatea întoarsă cu fundul în sus si răzvrătita pe chestia asta.

      (Citează)

  14. Doru:
    Absolut tot sistemul bugetar este infect in Romania.
    Sa mai vorbim si de salariile imense date fara nicio justificare ?

    Punctul pe i cu salariile immense!!!!

    Apropo ma intreb, oare cum isi justifica
    SALARIILE IMENSE
    INCOMPETENTII DIN PROCURATURA SI POLITIE?

      (Citează)

  15. Iata ca sunt fomeie si ii iau partea lui Radu. Toate parerile alea au fost exprimate pe instagram stories care-s o chestie suficient de volatila ca sa fie considerate ca luare de atitudine – se pierd printre celelalte 13212 de stories pe care influensaritele le-au facut inainte si dupa (luarea de pozitie). De n-ai semnat prezenta in 24 de h, ai stranutat sau ai dat skip intentionat prea repede ca poate nu te interesa anticearcanul din story-ul de dinainte, aveai toate sansele sa ratezi “declaratia”.

    Butonez suficient instagramul ca sa zic ca da, sunt dezamagita ca fetele astea* pot dedica un post de sine statator avocado-ului de la un mic dejun dar nu au avut spatiu si pt o problema sociala. Ok, e alegerea lor, nu le decid eu content-ul dar nici nu vreau sa le vad oparite ca mama, ce atitudine au luat ele. #notenough

    *as in astea cu mai multi followersi pe care le urmaresc *io*, ca sunt 323242472 de conturi si nu am niciun interes sa-mi dedic viata sa le vad pe toate. Daca tu ai vazut la vreuna post de sine statator, ma bucur ca a existat asa ceva si ii doresc un reach mai mare pe viitor pt. ca deja merita.

    Marean:
    Ai aflat de pe bloguri de barbati pentru ca nu citesti bloguri de femei. Du-te la articolul acela al lui Radu si o sa vezi multe comentatoare care au indicat cine si unde a scris. Subiectul nici nu mai merita discutat, e inchis definitiv, Radu nu s-a documentat ci s-a luat dupa altii cand a scris.

    1. Ma bucur.
    2. Si multi anti feministi o ard aiurea, what’s your point?
    3. O fi dus la extrem, dar sa stii ca si daca bei extrem de multa apa o sa mori, ceea ce nu dovedeste decat ca excesul de aproape orice nu e bun, in general vorbind.

    Dar asta nu opreste pe nimeni sa sustina ce e bun si moderat din PC si din feminism. Pentru ca e nevoie, tre sa fii complet orb ca sa nu iti dai seama cata nevoie este.

      (Citează)

    • asta cu instagram stories care traiesc 24h este un argument gresit, pentru ca cele mai multe articole si stiri etc de pe tot internetul tot in jur de 24 de ore “traiesc”.

      dovada ca mai toti blogger-ii stiu asta este aceea ca ei publica cel putin cate un articol pe zi – daca nu mai multe.

      adica s-au prins demult ca interesul publicului pentru un articol de obicei cam o zi tine.

      ca altfel publicau articole la 1 saptamana si faceau trafic din interesul cititorilor, adica din comentarii.

      numai ca nu merge asa, tocmai pentru ca attention span-ul audientei este cel mult de 24 de ore

      si oricum asta-i din categoria “da, dar”, ceea ce e ridicol.

      daca reclamele la plush bio s-au facut si pe instagram, nu era firesc sa apara tot acolo si reactiile?
      sau era obligatoriu sa fie batute in piatra si depozitate in piata publica?!

        (Citează)

    • Nu cred ca e un argument gresit. Adica depinde pentru ce il consideri argument.
      Realitatea e ca au avut doua optiuni: sa-si exprime parerea intr-un mod permanent, catre care puteau arata atunci cand oamenii aveau neclaritati sau intr-un mod temporar. Nu pot sa ma gandesc la nici un motiv pentru care ar alege varianta B si care sa nu fie morally questionable.

        (Citează)

    • argumentul este ca story-urile de instagram dureaza doar 24 de ore, deci nu se pun ca reactie, tocmai pt ca sunt efemere.

      eu zic ca oricum articolele de pe bloguri / site-uri tot cam atat dureaza, ca asta e attention span-ul publocului, deci nu face mare diferenta daca sunt puse pe insta story vs o alta platforma unde nu se sterge dupa 24 de ore.

      acuma nu mai intram in discutii daca persoanele alea care au pus pe insta story chiar aveau la dispozitie alte platforme, ca e clar ca cel putin unele nu aveau.

      sa zici ca da, au pus pe insta reactii, dar acolo a stat doar 24 de ore e din categoria “de ce nu ai basca”, adica nod in papura.

        (Citează)

    • Poate nu inteleg eu corect situatia. Nici nu m-a interesat prea mult, ce-i drept.

      Exista niste dudui care activeaza pe instagram. Apare un eveniment in care li se cere sa isi exprime parerea. Evident, e rezonabil sa o faca pe instagram si nu e rezonabil sa le ceri sa isi faca blog special pentru cazul asta. Acum, din cate stiu eu (am cont dar nu prea folosesc), instagram iti permite sa postezi permanent (postare normala) sau temporar (story). Nu cred ca e mult mai greu sa postezi normal decat sub forma de story.

      SIgur, faptul ca si-au exprimat parerea chiar si sub forma asta e acceptabil dar, all else being equal, intrebarea ramane: de ce au ales o forma temporara in defavoarea uneia permanente , care ar fi pe aceeasi platforma si cu avantajul ca poti arata catre ea in viitor, daca te intreaba vreun follower?

        (Citează)

    • @Giani
      i-o intrebare care m-a pus in dificultate, ca eu nu numai ca nu sunt specialist in instagram, dar nici macar nu am cont

      asa ca am apelat la zeul google si am gasit asta:

      “Instagram Stories is a feature on Instagram that shows up at the top of the feed. They tend to get a ton of views, and you can upload photos, videos, and even links if your account is verified.”

      sursa
      https://www.classycareergirl.com/2019/02/types-of-content-instagram/

      poate ca raspunsul e chiar asta – “they get a ton of views”.

      ceea ce ar fi ironic … cum ar fi sa le acuzam ca au pus stories ca sa nu ramana dovada acolo, cand ele de fapt au pus stories tocmai pt ca stiau ca in felul asta vor ajunge la cat mai multi oameni?

      sau poate asta e modul lor obisnuit de a comunica pe insta, dupa cum ziceam nu urmaresc fenomenul suficient de indeaproape

      insa argumentul initial a fost ca dispar, deci “nu se pune”.
      si cred ca am demontat acest argument.

        (Citează)

    • Makes sense.
      Nu ma intelege gresit, subiectul e destul de important incat sa merite adresat (si) intr-o postare standard. Dar, in orice caz, nu poti sa zici ca au stat degeaba.

        (Citează)

    • Andreea Balaban a discutat despre asta, inca de acum 2 saptamani. 20 de minute.
      Dar na, nimeni nu o baga in seama, ca e o femeie cu prea mult bun simt…
      https://youtu.be/8pyXqgJesEQ?t=2257

        (Citează)

    • Marean: eu zic ca oricum articolele de pe bloguri / site-uri tot cam atat dureaza, ca asta e attention span-ul publocului, deci nu face mare diferenta daca sunt puse pe insta story vs o alta platforma unde nu se sterge dupa 24 de ore.

      Nu-i adevărat. Există indexare.

      Apoi, contează pe ce-ți expui indignarea, indiferent cât de efemer este canalul. Dacă tu ești celebru pentru fotografiile de Instagram, publică indignarea tot între fotografiile de Instagram, nu în story. Dacă ești celebru pentru blog, publică pe blog, nu pe Tumblr.

      Este vorba de a lua sau nu poziție așa cum trebuie la o nedreptate, nu cât de mult este menținută informația în atenția oamenilor.

      Să fim serioși: marea majoritate a femeilor care au spus ceva doar pe story-uri au făcut-o ca să nu-și strice feed-ul despre viața lor perfectă cu astfel de probleme, nu pentru că e reach-ul mare pe story.

        (Citează)

  16. De ce sa nu gaseasca si peste 2 saptamani sau 2 luni postarea ta vreo fatuca amarata, debusolata, aterizata pe profilul tau?! “Ia uite, daca a zis c-ich ca nu e ok, ia sa ma duc eu la politie (pff*) / sa nu-l mai las pe vasile sa ma…bata”, I dunno. Din pacate, multi isi fac educatie direct de pe YT sau Instagram, orice ati spune. Dovada o fac chiar personajele noastre cu screen shot-uri zilnice.
    Faptul ca alegi un mediu atat de volatil ca sa-ti exprimi opinia ta *ferma*, pt. mine inseamna una din doo. Ori e miserupism (dar ai executat si tu rapid o impresie de ochii lumii) , ori frica. Daca in 2 luni, toti se sucesc si zic ca bataia si violul sunt bune si eu raman pe dinafara c-am zis oficial pe dos?!

    *rasul-plansul, ca uite ca s-a dus fata asta de 17 ani si a obtinut. nimic.

    Marean:
    asta cu instagram stories care traiesc 24h este un argument gresit, pentru ca cele mai multe articole si stiri etc de pe tot internetul tot in jur de 24 de ore “traiesc”.

    dovada ca mai toti blogger-ii stiu asta este aceea ca ei publica cel putin cate un articol pe zi – daca nu mai multe.

    adica s-au prins demult ca interesul publicului pentru un articol de obicei cam o zi tine.

    ca altfel publicau articole la 1 saptamana si faceau trafic din interesul cititorilor, adica din comentarii.

    numai ca nu merge asa, tocmai pentru ca attention span-ul audientei este cel mult de 24 de ore

    si oricum asta-i din categoria “da, dar”, ceea ce e ridicol.

    daca reclamele la plush bio s-au facut si pe instagram, nu era firesc sa apara tot acolo si reactiile?
    sau era obligatoriu sa fie batute in piatra si depozitate in piata publica?!

      (Citează)

    • Oare ce zice despre mine faptul că m-a surprins abordarea logică și argumentată a unei femei (pe subiectul ăsta)?

      Mă rog, senzația mea e că le bănuiți de prea multă planificare. Ca mulți alții în multe alte situații, nu cred că s-au gândit la rezultatul dorit, felul în care va fi folosit ce au creat ele șamd.. Au decis că trebuie să se exprime (bandwagon, peer pressure, convingere, ce o fi fost) și au făcut-o. Utilitatea reală nu a fost un factor.

      @Marean cred că te înșeli cu durata de viață. Tu te gândești doar la consum pasiv (citesc ce e in vârful feedului) și ignori consumul activ (caut informații despre x).

        (Citează)

    • sunt destul de sigur ca nimeni nu cauta continut vechi pe instagram (consum activ).
      de altfel, daca insta e la fel ca facebook, este si aproape imposibil sa cauti continut vechi (incearca sa gasesti ceva mai vechi pe facebook si o sa vezi daca poti)

      iar in legatura cu scandalul plush bio, sunt sigur ca mai nimeni nu va cauta continut vechi nici macar pe bloguri.

      asta e genul de scandal care traieste atat timp cat se scrie despre el.

      dar ok, eu am cam terminat de zis ce aveam de zis, mi se pare complet ridicol ca de la “nu a scris nimeni” acum am ajuns sa despicam firul in 4 in legatura cu impactul diferitelor feluri de postari pe instagram.

      dupa cum ziceam, totul este un mare cautat de nod in papura pentru ca suntem incapabili sa recunoastem ca ne-am pripit cu judecata cum ca “nu a scris nimeni”.

        (Citează)

  17. Nu stiu cum e in alte tari, dar eu nu vad cum se poate incadra la ,,eliberare conditionata” un detinut daca a avut o comportare buna in detentie dar persoana a ajuns in puscarie pentru crima, viol si alte fapte rele care se incadreaza mai penal decat furtul unei gaini. Toti acestia care prin faptele lor au prejudiciat mai mult decat o fapta minora nu ar trebui sa aiba dreptul sa beneficieze de eliberare conditionata!! Aici e marea problema a legii din romania.

      (Citează)

    • Probabil s-a mers pe ideea “pușcăriile sunt pline, iar un om care la 20 de ani era nebun poate nu mai este nebun la 45 de ani”.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus