un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

România a amendat Google pentru că cineva schimbase în Maps numele catedralei în Catedrala Prostirii Neamului

17 Jun 2020  ·

GÂNDURI, TEHNOLOGIE  ·

24 comentarii

Știrea aceasta este prea amuzantă ca să nu o remarcăm: Consiliul Național pentru Combatarea Discriminării a amendat Google România cu 10.000 de lei pentru că reprezentanții din România n-au luat măsuri în a cere sediului mai mare din Irlanda să rezolve o problemă din Maps.

Problema era că cineva, adică niște mici și ridicoli autoimprovizați dumnezei de carton ideologic care sunt suicidar animați de principiul distrugerii ordinii morale personale și publice țesute și hrănite de creștinism, modificase denumirea Catedrala Mântuirii Neamului în Catedrala Prostirii Neamului Românesc.

Pe lângă amendă, CNCD obligă Google România să afișeze această decizie cu link pe pagina google.ro timp de 10 zile. Abia aștept să o văd și pe asta!

Colegiul director obligă compania să publice un rezumat al hotărârii cu link pe prima pagină a site-ului Google, varianta în limba română, timp de 10 zile.

Eu pe Google Maps văd denumirea corectă. Dacă însă veți căuta în Maps după “catedrala prostirii neamului” vă va duce la marea catedrală, chiar dacă nu mai poartă acel nume. Funny!

Bineînțeles că BOR n-a văzut în toată treaba asta o glumă, ci “un atentat”, “ură”, “mici și ridicoli autoimprovizați dumnezei de carton ideologic suicidar animați de principiul distrugerii ordinii morale personale și publice” și “hristofobie”. Noaptea minții!

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a criticat dur această situație la acel moment, spunând că „recentul atentat pe Google Maps asupra numelui „Catedralei Naționale”, ridicată în memoria celor mai buni dintre oamenii acestei țări, eroii ei, este încă o probă a urii unora care, cu sau fără voia lor, ajung să compună câteva nuclee ideologice dur anticreștine / antiortodoxe din România (…) Toți acești mici și ridicoli autoimprovizați dumnezei de carton ideologic sunt suicidar animați de principiul distrugerii ordinii morale personale și publice țesute și hrănite de creștinism. Hristofobia unor oameni care ajung să comită gestul de a modifica hoțește pe Google Maps numele unui edificiu pe care Biserica Ortodoxă cu sprijinul firesc al Statului Român îl ridică in memoria tuturor eroilor din istoria acestei țări creștine, indică o periculoasă patologie morală care face deja foarte mult rău Europei și lumii civilizate de creștinism de-a lungul a două milenii”. (Europa liberă)

Îmi permit să dau un sfat celor din BOR: dacă tăceați, filosofi rămâneați. Nu observase nimeni modificarea asta din Google Maps și situația ar fi putut fi rezolvată discret cu insistențe suplimentare la Google România. După această amendă, însă, află mult mai mulți de ridicolul situației.

Mai jos vedeți clipul făcut de mine în catedrală, după ce-am stat la marea coadă ca să văd cum arată altarul ei:

Susține-mă cu un Subscribe:
asus s5507

    24 comentarii

  1. Ocazie cu care sintagma “Catedrala prostirii neamului” ajunge la muuuuult mai multi români. Good job, BOR!

    E misto ca o vor acum si pe prima pagina in Google. :D

      (Citează)

  2. pana in 2016 parca exista map maker unde putea edita publicul google maps ,dar s au scos o pt ca s au facut abuzuri si e aiurea.

      (Citează)

  3. da’ chiar ma bucur ca am aflat despre asta, acum caut sa vad daca/ cum pot edita harta google.

    e foarte bun numele, eu zic ca toti trebuie sa ajutam sa dainuie si sa ajunga la cat mai multa lume, ca sa nu lasam aceasta sarcina doar in seama BOR.

      (Citează)

  4. Acuma o sa creasca search count pe google+maps pe catedrala prostirii neamului ;)

      (Citează)

  5. Acelasi Bănescu de la BOR:

    „Nu putem decât saluta dreapta, deci fireasca hotărâre a CNCD, precum și inițiativa pe care a avut-o anterior dl Cristian Jura, distins membru al acestei instituții. Le mulțumim tuturor celor ce au luat atitudine împotriva unui abuz intolerabil, a unei ofense la adresa Bisericii și, punctual, la adresa Catedralei Naționale. Sesizarea vulnerabilităților unor importante sisteme informaționale, oricui ar aparține acestea, precum și sancționarea pasivității față de o asemenea sesizare, este un gest moral de normalitate civică. Asemenea vulnerabilități informatice, mai ales când ele apar la un nivel atât de înalt, pot periclita imaginea oricărei alte instituții, deci sunt total inacceptabile, remedierea lor fiind o datorie.”

      (Citează)

  6. Catalin si atat

    17/06/2020 la 3:02 PM

    BOR nu prea a aplicat principiul “Intoarce si celalalt obraz” in acest caz :))

      (Citează)

  7. aka the Streisand effect

      (Citează)

  8. Streisand effect

      (Citează)

  9. Si ca orice amenda, va fi contestata in justitie si CNCD-ul ma indoiesc ca poate castiga cu porcaria asta.

      (Citează)

  10. Pana mai acum o lună jumate a existat catedrala prostirii, acu văd că au schimbat.

      (Citează)

  11. Google Romania nu poate face undo la ce a facut un utilizator pe Maps de Romania?

      (Citează)

    • Google România se ocupă de reclame, intermediat diverse acțiuni Google în țară șamd, n-au ei treabă cu rularea serviciilor de acest tip.

        (Citează)

  12. Dar CNCD ce parere are ca BOR accepta preoti doar barbati? De ce femeile sunt discriminate de BOR si nu pot ocupa functii in BOR si sa fie preoti ???

      (Citează)

  13. De atunci cred ca e numele așa. De peste 4 ani il stiu eu. Si mai si e ca sunt multe puncte de interes si poze, sa vezi acolo ce nume erau.

      (Citează)

  14. Denumirea noua mi se pare mult mai potrivita si apropiata de realitate decat cea veche.

      (Citează)

    • Au reușit sa lege cele 2 denumiri iremediabil. Dacă acum cauți în Google “catedrala prostirii neamului” ghici care e primul rezultat…

        (Citează)

  15. Am facut drumuri ceva mai multe si lungi prin oras zilele astea, iar mizeria asta de cladire se vede cam din toate partile orasului (unde ai vizibilitate)..

    bine.. turlele alea se vad.. mi-ar fi placut totusi sa fie de alta culoare (verde, ca in DE?) si nu auriul ala care duce spre meltenism si manelism..

      (Citează)

    • Problema nu mi se pare faptul că se face o catedrală. Suntem un popor religios, e ok să avem una mare, mai ales dacă atrage turiști. În fond, am admirat mereu catedralele din străinătate.

      Problema este că se face cu bani de la buget și donații de la primărie, bani care trebuiau folosiți pentru altceva.

        (Citează)

  16. Google s-a tras efectiv pe p… și a meritat-o. Știrea e că în Ro o instituție a realizat ca are atribuții și pârghii de a le pune in practică și le-a folosit!

      (Citează)

  17. În aceeași perioadă au încercat marea cu sarea cu Palatul Cotroceni. Fără succes atunci. La fel și la Guvern.

      (Citează)

  18. De fapt Catedrala Prostirii Neamului e puțin mai la dreapta. Am adăugat locația lipsă pentru a apărea amândouă pe hartă, așa e corect. As fi lăsat un review la locația inițială, dar se pare ca și pe alea le-au dezactivat.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus