un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Articole interesante de citit astăzi – 21 iunie 2020

21 Jun 2020  ·

GÂNDURI  ·

29 comentarii

Cum au crescut copiii din orfelinatele României. Străinii care au intrat după 1990 în orfelinate au descris scene ca la Auschwitz: copii călcând în bălți de urină și fecale, prea slabi să stea în picioare, hrăniți cu mâncare lichidă, bătuți periodic și care abia vorbeau. Aceasta este povestea unuia dintre ei, adoptat de un cuplu american în 1991, acum trăind o viață bună acolo. Practic am putut citi articolul doar până acolo. Mi-a ajuns să știu că acum trăiește bine, n-am vrut să aflu mai multe detalii despre primii ani din România.

10 cărți bune de istorie. Îmi place lista, am pus în wishlist câteva titluri. Istoria se studiază cam slab în România, în sensul că se zic date și ce s-a întâmplat, dar nu de ce s-a întâmplat. Marile conflict, evoluția societății și a imperiilor ș.a. pot fi mult mai bine înțelese când intri un pic și în situația lor politică, economică și socială. Atunci începi să înțelegi cum istoria chiar se repetă.

O româncă a câștigat peste 1 milion de dolari din OnlyFans. Are 36 de ani și e stabilită în Florida. NSFW.

Apropo de asta, despre traficul cu materiale furate de pe OnlyFans. Adică piraterie cu fotografiile și clipurile puse după paywall acolo.

Vara roșie. O perioadă de 6 ani prin 1920 în care mii de negri au fost linșați în stradă de albi și mii de case și magazine au fost incendiate, în SUA. Motivele par a fi observația că negri pot funcționa bine în societate, că pot avea afaceri și joburi bune.

Danny Masterson a fost acuzat de trei violuri. L-am văzut recent în Men at Work. Se pare că au dovezi bune.

Povestea Boeingului 747, avionul care a micșorat lumea. Sper să apuc să zbor cu unul. Cu A380 am făcut-o, deși a fost un zbor banal (loc nasol, somn mare), cu A340 am făcut-o, sper să apuc și 747 până nu e scos de tot din flote.

Povestea cântecului Fast Car, de Tracy Chapman. Știu melodia, este foarte bună, am pus-o la final ca să o ascultați. Nu știam însă că a devenit atât de populară și influentă.

20 de castele de vizitat. Am vizitat 12 dintre ele, sunt chiar uimit că stau așa bine.

Un miliardar chinez a fost ținut ostatic de răufăcători. Proprietarul Midea Group are 24 de miliarde de dolari avere.

Fotografiile câștigătoare la World Landscape Photographer. Sunt invidios pe cei ce ajung să vadă astfel de priveliști sau scene ale naturii. Mai este acolo un link cu alte 50 de imagini lăudate de juriu.

Tipuri de sosuri de soia și la ce sunt bune fiecare. Complicată treaba.

Un autobuz abandonat în Alaska a fost ridicat de acolo cu elicopterul. Era o țintă pentru diverse drumeții, pe un traseu periculos, iar mulți au murit încercând să ajungă acolo.

15 rețete cu somon.

15 băuturi pentru vară.

 

asus s5507

    29 comentarii

  1. Autobuzul din Alaska !!! este Autobuzul.

      (Citează)

  2. Recomand The Silk Roads de Peter Frankopan. Incearca sa distruga mitul eurocentrismului, mit care inca afecteaza timpurile noastre. Autorul este directorul centrului de studii Bizantine de la Oxford, asa ca nu se poate zice are interese ascunse. :)

      (Citează)

    • Daca suntem la recomandari de carti eu va recomand Powerful, Different, Equal: Overcoming the misconceptions and differences between China and the US
      by Peter B. Walker
      Daca tot auzim mereu despre relatia dintre US si China cel putin sa avem si o alta viziune despre china

        (Citează)

  3. Ca și pasionat de literatură despre WW2 pot spune că ultima carte din lista e slabă, ca aproape toate cărțile scrise de și despre americani. Există cărți mult mult mai bune despre război, daca vrei sa afli detalii adevărate, nicidecum ce supermani eroi și patrioți erau americanii.
    Orice carte scrisa de(spre) ruși/nemți/englezi/japonezi e cu 3 clase peste.

      (Citează)

  4. E discutabil termenul de “castele” dar fie. Din lista aia am văzut 14. Dar nu știu cum au putut să o facă fără Provins și mai ales Carcassonne, care mine e in top 5 in Europa.

      (Citează)

    • E greșit de-a dreptul. Castelele sunt fortificații, palatele sunt reședințe luxoase, iar articolul le amestecă fără rușine.

      Iar criteriile de selecție sunt, cum zice Stefan, cel puțin discutabile.

      Poate îi e cuiva de folos ăsta. Whooo, castles! :)

      http://www.topcastles.com/top100.php

        (Citează)

    • Putea fi și palatul din Iași in acest top, mai ales ca multe din lista sunt castele și nu palate… Dar e nevoie de autostrăzi și zboruri ca sa afle lumea de el…

        (Citează)

    • Sunt zeci de astfel de liste. Eu le văd doar ca idei de călătorii, nu clasamente reale.

        (Citează)

  5. Daca tu esti invidios pe cei care au facut fotografiile alea, atunci un om “normal”( aka salariat, dar nu bugetar) ce ar trebui sa faca?
    Eu din alea 20 de castele am vazut 4. Bine si asa, poate altii n-au vazut niciunul

      (Citează)

  6. Anul trecut romancaCaylin a fost prima persoana cu 1 milion de followers peChaturbate:
    http://www.twitter.com/chaturbate/status/1155966004393988098/photo/1

    http://www.youtube.com/watch?v=pna019X4PJA

      (Citează)

    • Da frate s-a înțeles, mulți labari, din ce în ce mai mulți or sa fie ca intra netul peste tot si ramane lumea somera de la automatizari, ce va tot mirati atata cu banii care se fac din masturbare. Foarte trist ce labe triste de barbati sunt in lumea asta. Sa ajungi sa platesti ca sa dai o laba, atat de trist sa fii ca nici aia nu poți sa o faci fără sa dai bani, sa stai sa balesti la orice cur si tzatze aratat pe net, sa creezi o întreaga patura sociala care trăiește numai pozandu-si corpul, lumea asta e un jeg plin de terminati,clar nu mai avem scapare overall.

        (Citează)

    • Am inteles @pmk, tu esti singurul de pe acest blog care nu si-a luat-o la laba, move on

        (Citează)

    • vlad:
      Am inteles @pmk, tu esti singurul de pe acest blog care nu si-a luat-o la laba, move on

      Problema pare a fi că plătești pentru asta. Oamenii adevărați o fac moca :p

        (Citează)

  7. Cum au zis si mai sus, povestea autobuzului din Alaska e in Into the Wild. Fain film.

    Referitor la 747-400, am zburat o singura data cu el cu versiunea combo de la KLM (2 treimi pasageri, 1 cargo). E cam galagioc fata de celelalte. Cu 747-800 n-am zburat, ce am inteles ca-i mai silentios.

      (Citează)

  8. “Povestea Boeingului 747, avionul care a micșorat lumea” prin depopulare.
    Asta nu e avionul ala care trageai de maneta sa se ridice in sus si el cobora in jos ?

      (Citează)

  9. Buna lista saptamana asta. Multam!

      (Citează)

  10. Nu inteleg de ce e stire aia cu romanca care a castigat peste 1 milion dezbracandu-se.

    Dar daca vorbim de romani care fac bani din internet, probabil ca pe locul 1 e fata de mai jos, care face video uri cu slime.

    Are 28 de ani, a inceput canalul in 2016 si a ajuns la 9 mio followers, 3 miliarde de views – din care cel mai popular video are 400 mio – si are net worth 6 mio USD.

    https://naibuzz.com/how-much-money-izabela-stress-makes-on-youtube-net-worth/

      (Citează)

  11. cum nici un volum de la Sven Hassel? ce fel de carti despre razboi sunt astea??

      (Citează)

  12. Legat de carti de istorie eu cam descoperit recent o serie geniala, aparuta la noi pe vremea comunistilor, despre viata oamenilor de rand. E o perspectiva asupra istoriei ignorata in general.
    Am citit-o p-asta:
    https://www.printrecarti.ro/29007-robert-flaceliere-viata-de-toate-zilele-in-grecia-secolului-lui-pericle.html
    Si am mai citit una despre perioada Regelui Soare.
    Colectia originala e frantuzeasca “La vie quotidienne…”

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus