un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Xiaomi a anunțat Redmi Note 9 Pro și Mi Note 10 Lite

1 May 2020  ·

TEHNOLOGIE  ·

27 comentarii

Xiaomi a prezentat ieri noile Redmi Note 9 și Redmi Note 9 Pro. Al doilea reprezintă următoarea generație a unui telefon care, anul trecut, mi s-a părut excelent pentru prețul său, 1.030 lei acum la eMAG și PC Garage, eu așteptându-mă să coste măcar vreo 1.600 de lei pentru ce oferea.

Redmi Note 9 Pro a rezolvat principalul element de care se plângeau oameni la generația anterioară: chipsetul nu mai este un MediaTek, ci un Qualcomm Snapdragon 720G, un model mid-range octa-core, cuplat aici cu 6 GB memorie RAM și 64 sau 128 GB stocare (plus microSD).

 

Toate specificațiile au fost îmbunătățite, de fapt. Bateria este de 5.020 mAh și un încărcător de 30 W este inclus în cutie. Ecranul este de 6,67″ cu rezoluție 1080 x 2.400 pixeli și Gorilla Glass 5. Design-ul este simetric pe față (punch-hole pe centru) și pe spate, iar pe verdele Tropical Green arată foarte bine. Are jack audio, senzor de amprentă pe lateral (pentru a ține costurile sub control), NFC.

Camera de pe Redmi Note 8 Pro a fost foarte bună pentru prețul telefonului și cea de pe Redmi Note 9 Pro pare să păstreze tradiția cu un modul cu 4 obiective:

  • normală de 64 megapixeli, F/1.9, senzor de 1/1,7 inchi
  • ultrawide de 8 megapixeli, F/2.2
  • macro de 5 megapixeli
  • senzor de adâncime de 2 megapixeli

Practic, doar două camere contează, dar au obiective deschise. Poate că senzorul de 5 megapixeli pentru macro va obține acum fotografii mai bune; cel de doar 2 megapixeli de pe generația anterioară era prea mic pentru fotografii în care vrei rezoluție și detalii bine surprinse.

Există și o cameră selfie de 16 megapixeli. Telefonul filmează 4K la 30 fps, are mod pro photo și pro video, dar nu și stabilizare optică, deși la prețul său de obicei nu vezi așa ceva.

Prețul rămâne excelent: 247 euro pentru 6/64 GB și 275 euro pentru 6/128 GB. Cred că acestea nu includ TVA, deci la noi ar veni 1.400 și respectiv 1.580 lei, dar în funcție de cât de tare vrea Xiaomi să câștige cotă de piață în România, s-ar putea să le dea mai ieftin. Chiar ar trebui, de fapt, pentru că-l compară cu Samsung A71 și acesta costă tot 1.850 lei, deși nu-i chiar identic în specificații.

Au prezentat acum și Redmi Note 9, care-i un model mai simplu: ecran de 6,53 inchi FHD+, punch-hole în colț, chipset Mediatek cu 3 sau 4 GB RAM, cameră principală de 48 megapixeli și una ultrawide de 8 megapixeli, senzor de amprentă pe spate. Bateria este de 5.020 W și încărcarea se face la 18 W.

 

Modelul cu 4 GB RAM și 128 GB stocare ar putea costa la noi 1.300 de lei. Parcă aș da 1.400 lei pe modelul superior Redmi Note 9 Pro.

Și da, tot zic întreaga denumire Redmi Note 9 Pro pentru că-i un haos la Xiaomi. Aceste telefoane fac parte din seria Redmi și acestea sunt numele lor. Au și seria Mi, cu modele precum Mi 10 și Mi 10 Pro, dar și Mi Note 10, iar astăzi au anunțat și un Mi Note 10 Lite. Nu confundați deci generațiile Mi cu cele Redmi. Și ca să fie totul și mai haotic, aceste Redmi Note 9 de astăzi au fost lansate inițial în India. Acolo Redmi Note 9 de la noi este de fapt Redmi Note 9 Pro pentru indieni, iar Redmi Note 9 Pro de la noi este de fapt Redmi Note 9 Pro Max la indieni, dar cu câteva modificări mici de specificații.

Confuz yet? It gets worse. E practic garantat că va ieși haos în ofertele magazinelor românești, că multe dintre ele aduc telefoane pe canale gri și cumpărătorii trebuie să fie foarte atenți la toate detaliile de mai sus. Este foarte posibil ca Redmi Note 9 Pro cumpărat de la magazinul Y să fie diferit de Redmi Note 9 Pro cumpărat de la magazinul Z. /rant

Mi Note 10 Lite

Noul Mi Note 10 Lite este de asemenea foarte interesant, dar prețul urcă spre 400 euro, posibil deci 2.300 de lei la noi.

Specificațiile lui Mi Note 10 Lite sunt bune, un mid-range spre high:

  • ecran de 6,47″ 1080p AMOLED
  • Snapdragon 730G cu 6 GB RAM și 64/128 GB stocare
  • baterie de 5.260 mAh și încărcare la 30 W
  • senzor Sony IMX686 de 64 pixeli, care-i un senzor foarte performant, plus ultrawide de 8 megapixeli, macro de 5 megapixeli și adâncime 2 megapixeli
  • design mai îngrijit, jack audio.

Mie mi se pare că-i foarte asemănător în specificații cu Redmi Note 9 Pro și un ecran AMOLED și un procesor un pic mai bun nu merită diferența de preț. La mijloc pot apărea alte criterii subiective sau care se pot observa doar în utilizare propriu-zisă, așa nu mă pronunț de acum.

asus s5507

    27 comentarii

  1. Eu am renunțat demult să mă mai uit la Xiaomi tocmai din cauza amețelii denumirilor. La un moment dat, n-am mai înțeles care-i unul și care-i altul.

    În altă ordine de idei, mă tot întreb de ceva vreme, Xiaomi de ce are voie la Google Services?

      (Citează)

  2. Am de vreo saptamana redmi note 8 pro si inca sunt uimit de cat telefon am primit la 1000 de lei.
    Se misca la fel de bine ca S9-le sotiei, am testat.
    In prima seara s-a incalzit un pic in utilizare, dar de atunci e normala temperatura. La incarcare cu alimentatorul original se incalzeste notabil intr-adevar (e 30w parca) dar cu un incarcator fast de samsung e mult mai bine.
    Bateria duce spre 2 zile deocamdata la cum il folosesc eu.

    Mi se pare best buy, nu cred ca imi voi mai lua vreodata alta marca de telefon.

    Am mai zis ca sunt fan Xioami. Mi-am luat si bratara de fitness de la ei si purificator in ultima luna si sunt impecabile amandoua.

    Mi s-a oprit in schimb modulul laser de la Roborock acum 2 saptamani insa ce sa vezi, m-am uitat pe youtube, l-am desfacut, am dat curent separat motorasului si aluat-o iar de atunci merge :-))
    Adica, cand e ultima oara cand ati reparat un aparat electrocasnic ?! Daca mai face, o sa iau alt motoras.

      (Citează)

  3. Eu nu mai cumpăr nimic chinezesc. Aștept să scoată Allview noul model de telefon. Cică ii pun procesor românesc.

      (Citează)

    • Bravo, uite un dac adevărat! La toamnă, lansează Arctic un model nou de telefon. Cică nu se încinge deloc, ba din contră, poți să pui paharul de bere pe el, să ți-o păstreze rece. :P

        (Citează)

  4. Mie mi se pare ca au dat-o de gard scotand doar telefoane cu 4G si procesoare ieftine. Note 9 avea un sens daca era cu 765G, macar la varianta Pro Max, iar restul cu 730G.

    Iar Note 10 Lite ala obligatoriu trebuia sa fie cu 765G ca sa fie clar ca e un telefon modern, la curent cu cea mai recenta tehnologie.

    Dar nah, chinezi tampiti care in mintea lor au impresia ca daca fac de 5x mai multe modele vor vinde de 5x mai mult. In realitate nu faci decat sa diluezi piata si sa zapacesti inutil clientul facandu-l sa se gandeasca prea mult.

      (Citează)

    • Vezi comment ul meu de mai jos are si xiaomi telefon cu 765g, dar in afara ca e cu ceva mai potent decât 720g mult nu câștigi cu el fiindcă nu ai pe ce retea sa il folosești. Iar daca lui mi note 10 ii puneau 765 deja era mai scump plus canibaliza vanzarile la mi 10 lite care porneste de la 350 euro

        (Citează)

  5. Redmi note 9 pro o sa fie un telefon bun pentru prețul de 300 usd pentru 6gb/128gb. Camera principala e aceeași din redmi note 8 pro, care are pe dxo test, dar cred ca 9 pro o sa faca poze ceva mai bune avand in vedere ca are un procesor mai bun plus într-un an au mai putut lucra la soft. Cat despre soft mulți zic ca vor google stock dar ei nu au încercat dupa părerea mea miui, eu as zice ca e mai user friendly plus si primesti suport pentru mult timp, nu contează ca poate nu primești noul android fiindca toate lucrurile sunt integrate in miui si ala il primești destul de mult, mai mult ca la Samsung. Plus in categoria asta de preț de la Samsung nu o sa primești niciodată un telefon care sa se simtă atât de premium cum se simt redmi urile. Am folosit 3 ani jumate xiaomi uri pana săptămâna trecuta cand am trecut la p30 pro.
    Mi 10 lite nu cred ca e o afacere prea bună, 5g in romania nici anul viitor nu o sa avem la o scara sa zici ca 5g e noul 4g, iar camera principală daca o sa fie ceea de pe varianta chinaza o sa fie un omnivision nou care inca nu a fost in nici o cameră sa stim de ce e capabilă. Plus ca variantă europeana nu are cameră periscope cum are varianta chineză.

      (Citează)

    • Si eu cred ca MIUI este peste android stock. Pe mine de altfel ma enerveaza android stock, probabil pt ca am stat 10 ani pe samsung, dar la MIUI m-am adaptat instantaneu.

      De fapt sunt chiar incantat de MiUi, de ex. e primul telefon la care pot sa blochez layout-ul pentru home page, ca sa nu ma mai trezesc cu aplicatii mutate in timp ce telefonul e buzunar.

      Nu are speed dial in schimb, doar scurtatura la contact, deci un click in plus – e ok.

      Ma impresioneaza in schimb cat de repede si bine merge recunoasterea faciala, iau telefonul de pe masa si pana il aduc in fata ochilor e deblocat.
      Ma recunoaste si cu masca in peste 50 la suta din cazuri.

        (Citează)

    • @marean – recunoasterea aia faciala e ca si cum nu ai avea nici o masura de securitate la deblocarea telefonului…

        (Citează)

  6. De ce zici asta? Ca poate fi pacalita de o fotografie stiu deja.

      (Citează)

  7. Numai eu am o jena în a cumpăra telefoane chinezești pe care sa umblu cu aplicații sensibile gen banking, password manager etc?

    Exemple:
    La laptop-uri Lenovo a fost scandal acum niște ani buni, anul trecut a fist scandal cu backdoor-ul pe placi de baza enterprise, acum Huawei.
    Parca nu iese foc fără fum, iar China totuși e o țară comunista.

      (Citează)

  8. Salut Radu,

    Nu înțeleg comparația de preț cu A71

    “Prețul rămâne excelent: 247 euro pentru 6/64 GB și 275 euro pentru 6/128 GB. Cred că acestea nu includ TVA, deci la noi ar veni 1.400 și respectiv 1.580 lei, dar în funcție de cât de tare vrea Xiaomi să câștige cotă de piață în România, s-ar putea să le dea mai ieftin. Chiar ar trebui, de fapt, pentru că-l compară cu Samsung A71 și acesta costă tot 1.850 lei, deși nu-i chiar identic în specificații.”

      (Citează)

    • Eu nu folosesc browserul lor.

      Dar nu inteleg, google nu colecteaza date despre aproape tot ce fac pe telefon sau cum?
      Sau astia ne put ca sunt chinezi?

        (Citează)

  9. Dupa cum ziceam mai sus…

      (Citează)

  10. Marean:
    Si eu cred ca MIUI este peste android stock. Pe mine de altfel ma enerveaza android stock, probabil pt ca am stat 10 ani pe samsung, dar la MIUI m-am adaptat instantaneu.

    De fapt sunt chiar incantat de MiUi, de ex. e primul telefon la care pot sa blochez layout-ul pentru home page, ca sa nu ma mai trezesc cu aplicatii mutate in timp ce telefonul e buzunar.

    Nu are speed dial in schimb, doar scurtatura la contact, deci un click in plus – e ok.

    Ma impresioneaza in schimb cat de repede si bine merge recunoasterea faciala, iau telefonul de pe masa si pana il aduc in fata ochilor e deblocat.
    Ma recunoaste si cu masca in peste 50 la suta din cazuri.

    Stii ca Android stock e doar pe Pixel, nu? Ce e pe Samsung nu are nici o legatura cu experienta full Google. Just saying…

      (Citează)

    • Ce am vrut sa zic e ca din cauza ca m-am obisnuit cu samsung, nu imi place androidul stock – am avut moto g4 si nokia 4.2 care ruleaza ceva f apropiat de stock din cate stiu eu.

        (Citează)

  11. Telefoanele cu latimea de peste 70mm sunt greu de utilizat ptr mine.

      (Citează)

  12. Eu mi-am luat baterie noua la un redmi 3 pro pe care il am de multi ani.
    Sunt super multumit de el si nu vad diferente majore sa-mi iau unu nou.

      (Citează)

  13. Poate pentru că sunt fan Xiaomi și eu mă raportez doar la preturile din China.

    Dar pe o plaja de pret unde alți producători nici nu exista avem: inca mi9t, redmi 9 pro/max, mi 10 lite sau youth, sau mi note 10 lire.

    Mi note 10 lite o să aibă un preț f avantajos atâta timp cât note 10 e 1700 de lei daca se cumpără in grup.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus