un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Uber Eats se retrage din România pe 3 iunie

4 May 2020  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

24 comentarii

Nu știu de ce. Sunt chiar uimit, mi se pare că le mergea cel mai bine din toate serviciile similare, aplicația Uber Eats este peste concurenții lor direcți (Glovo, Tazz etc), ba chiar aveau la dispoziție o resursă uriașă de șoferi din care să tragă livratori în cazul în care era nevoie de mai mulți oameni decât erau disponibili pe biciclete.

După doi ani în care am desfășurat parteneriate cu restaurantele locale pentru a oferi servicii de livrare de mâncare convenabile și de încredere, am luat decizia dificilă de a sista serviciile Uber Eats în România, începând de miercuri, 3 iunie.

Deși ne pare rău că Uber Eats nu va mai fi disponibil în România, susținem în continuare comunitățile noastre din această regiune prin serviciile de comenzi de curse cu Uber. În momentul de față prioritatea noastră este să minimizăm impactul asupra colaboratorilor noștrii – restaurantele partenere, curierii parteneri și clienții ce ne-au susținut în această perioadă.

Cu această ocazie dorim să mulțumim pentru susținere întregii comunități Uber Eats din România, de la parteneri la utilizatori.

Echipa Uber Eats

Chiar sunt dezamăgit. Probabil vom afla mai multe în viitor despre această decizie, dar eu eram convins că fix în perioada aceasta Uber Eats trebuie crescut, nu închis.

O știre internațională confirmă că Uber Eats va înceta să funcționeze în Cehia, Egipt, Honduras, Uruguay, Arabia Saudită și Ucraina în aceeași zi. Suntem într-o companie selectă.

Voi ce folosiți în principal?

(vedeți direct rezultatele)

Loading ... Loading ...

    24 comentarii

  1. Nu au facut bani asa ca renunta.

      (Citează)

  2. In provincie nu sunt la fel de populari ca celelalte servicii. Daca te uiti pe orasele in care era Uber Eats si Glovo / Takeaway / foodpanda / Tazz vei vedea ca Uber Eats e foarte mic. Oricum sunt sigur ca nici astea nu vor ramane toate.

      (Citează)

  3. Scrie la ei pe site, în secțiunea pentru investitori:

    “On May 4, 2020, Uber Technologies, Inc. (the “Company”) announced several strategic decisions with respect to Uber Eats’ operational footprint. The Company announced it would fully discontinue Uber Eats operations in the Czech Republic, Egypt, Honduras, Romania, Saudi Arabia, Uruguay and Ukraine
    by June 4, 2020. Uber Rides operations are not affected.
    […] These decisions were made as part of Uber’s ongoing strategy to be in first or second position in all Eats markets by leaning into investment in some countries
    while exiting others. The discontinued and transferred markets represented 1% of Eats Gross Bookings and 4% of Eats Adjusted EBITDA losses in Q1 2020. Consistent with our stated strategy, we will look to reinvest these savings in priority markets where we expect a better return on investment.”

    Vor detalia mâine, când e anunțat raportul trimestrial.

      (Citează)

  4. Se transforma in Bolt Food! :)

      (Citează)

  5. Poate nu inteleg eu cum functioneaza platformele astea (sau le folosesc gresit), dar mi se pare ca sunt inutile.

    Locuiesc in Berceni (aproape de metrou Brancoveanu, deci nu chiar ghetou, dar nici Primaverii). In perioada asta as fi vrut sa comand o pizza buna, iar, din ce am incercat pana acum, cele 2 restaurante care intrau la aceasta categorie erau Mamizza si Fomizza.

    Nu pot comanda prin nicio “platforma” de la aceste restaurante, pentru ca cineva a decis ca stau prea departe. Avand in vedere ca o comanda pentru 2 persoane de la oricare din astea 2 restaurante duce pe la aproximativ 100 de lei, probabil as fi platit si 20 de lei in plus pentru livrare, dar NIMENI nu ofera aceasta optiune.

    Singurele chestii pe care pot sa le comand sunt de la restaurantele din apropiere, la care oricum as putea ajunge usor si singur (chiar in perioada asta de carantina).

    Si nu, nu vreau pizza de la un local care are si shaorma sau mici pe meniu.

      (Citează)

    • Platformele astea se bazeaza pe “parteneri” care livreaza pe bicicleta sau trotineta si care se deplaseaza pe o raza de maxim 3-4 km.
      O mare parte din pool-ul de clienti o reprezinta cei care sunt la birou si nu-si permit sa plece 1-2 ore in trafic sa cumpere mancare de la un anumit restaurant, asa ca prefera sa plateasca cativa lei in plus ca sa le fie aduse produsele direct la birou.

        (Citează)

    • La Brancoveanu poti comanda de la pizzeria Volare sau Camionetta.
      Ambele sunt pe Uber Eats si f probabil ca si pe Glovo, etc.

        (Citează)

    • Nu stiu unde sunt restaurantele astea fata de tine, dar ma indoiesc ca e vorba de distanta. Recent Glovo, dar si UE au bagat restaurante care-s foarte departe de locatie. Ex. meu: stau in Crangasi si pot comanda de la Il Cantuccio, care e langa parcul Carol. Da, ajunge intr-o ora, dar pot comanda. De la instaurarea starii de urgenta au marit distanta, inainte in zona mea erau f putine localuri de la care puteam comanda. Cel putin la Glovo (pe care il folosesc cel mao des) dau scroll si nu se mai termina restaurantele, nu cred c-am ajuns la capat pana acum.

        (Citează)

    • @Radu: O sa incerc, mersi de sugestii.

      @Irina: Sunt la 8km distanta, ambele. Am reinstalat Glovo ca sa verific si nu, nu merge. Mamizza avea “exclusivitate” cu Uber Eats, dar nici aia nu aduceau. Si nu inteleg de ce nu exista optiunea: “Da 20-30 de lei in plus si iti aducem si de la 8km distanta”.
      Singurul local pe care pot sa-l recomand din Berceni e South Burger. In rest, toate “pizeriile” fac pizza, mici, ciorba de burta, paste, burgeri, shaorma, etc.

        (Citează)

    • @Vlad. Exista optiunea. Cum deschizi Glovo, cercul din centru cu steluta zice “anything”. Dai pe ea si poti sa ceri sa-ti aduca ce vrei tu, de unde vrei tu. Cochetam cu optiunea inainte sa introeuca Il cantuccio, pentru ca imi place mult mancarea de la ei. Costul presupun ca e in functie de km, n-am testat. Am testat optiunea de “curier” (da, au si optiunea asta). Am trimis o cutie din Crangasi in Victoriei (3km), a costat 30 lei.

        (Citează)

    • Pai e simplu: cu cat restaurantul e mai departe, cu atat sansele ca mancarea sa ajunga rece cresc. Tu vrei pizza de la 10 km distanta la ora 5 intr-o zi de miercuri (cand traficul in bucuresti era bara la bara inainte de pandemie), platesti 100 de lei pe ea si 20 transport. Astepti 2 ore si iti vine rece. Poate nu ai unde sa o incalzesti sau pur si simplu nu vrei O sa fi nervos si o sa iti ceri banii inapoi pt ca mancarea a ajuns rece nu? A cui va fi vina ca a ajuns mancarea rece? Cine isi asuma? Tu iti ceri banii inapoi pt ca e dreptul tau.

        (Citează)

    • Am verificat si eu acum optiunea de la Glovo cu Anything.
      Este foarte misto in cazul in care doresti ceva anume, care nu se afla in lista lor de magazine.

        (Citează)

  6. My two cents (nu am o experienta asa vasta, folosesc intens de cand a inceput izolarea doar, deci nu imi luati in nume de rau daca imi scapa ceva):
    – UberEats pare sa aiba o taxa de livrare fixa de 7.5 lei in timp ce Glovo are 5 lei plus surcharge daca suma e mai mica de 40-50 lei (depinde de restaurant oricum). Pt o comanda de o persoana e mai ok la Uber Eats unde ai doar cei 7.5 vs 5 + 5 surcharge, pt comenzi mai mari e mai ok la Glovo sau mai stiu eu ce (si nah, pentru restaurante sunt mai avantajoase comenzile mari…)
    – Marele plus la Uber Eats e ca se poate da bacsis din aplicatie dar se pare ca lumea nu se prea inghesuie sa dea bacsis oricum (vorbesc la modul general, nu ma refer la bula de aici) deci in cele din urma e un plus pentru prea putini, pe restul nu ii intereseaza.

    Una peste alta e pacat intr-adevar, aplicatia Uber Eats e mult peste restul ca si ergonomie si optiuni, dar nah se pare ca asta nu conteaza pentru multi atunci cand e vb de cativa lei diferenta la taxa de livrare. (nu ma intelegeti gresit, nu judec lumea, pana la urma fiecare cu criteriile lui)

      (Citează)

    • Nu cred ca Uber Eats avea o cota de piata mai mica decat Glovo.
      Din ce se vede, decizia de inchidere a serviciului din Romania are legatura cu planurile de reducere a pierderilor la nivel mondial a companiei mama.

        (Citează)

  7. Andrei G:
    Nu cred ca Uber Eats avea o cota de piata mai mica decat Glovo.
    Din ce se vede, decizia de inchidere a serviciului din Romania are legatura cu planurile de reducere a pierderilor la nivel mondial a companiei mama.

    Ba da, Uber Eats avea o cotă de piață mai mică.

    https://www.agrofood.ro/Articol-Studiu:-Comenzile-online-de-mancare-au-scazut-cu-20%25,-in-ultimele-doua-luni.-Care-a-fost-cea-mai-accesata-aplicatie-food-delivery/4538

    Cel puțin la nivel național, pentru că în Brăila, spre exemplu, Uber Eats nu există. Și probabil în multe altele.

    În altă ordine de idei, nu numai că Uber Eats nu era primul loc; surprinzător mi s-a părut și mie, dimineață, că s-a comandat mai pățină mâncare (în general, oricare-ar fi fost serviciul) decât înainte de restricții. Deci, da, aveai dreptate când scriai că mulți dintre clienți sunt de prin birouri. Probabil și ”concentrarea” acestor servicii în jurul unor astfel de zone explică, nu numai scăderea generală, ci și nemulțumirea lui Vlad, despre ”acoperirea” Berceniului în care locuiește.

      (Citează)

    • E surprinzator si nu prea. Cel mai mult se comanda din birouri, dar chiar si de acasa, parca nu iti vine sa comanzi o shaorma sau burger pe care au stranutat cativa pana la tine.

        (Citează)

  8. @Vlad: Încearcă si la Pizza da Constantino pe Alunișului/Ghimpați. O să ai o surpriză. Fac DOAR pizza. Asta pentru că spuneai că doar South Burger e decent prin zona. Cred că e la fel de aproape de tine. E făcută de un cuplu revenit din Italia și pizza este “corectă”. Asta pe lângă sprijinirea comunității/afacerilor locale.

      (Citează)

  9. Sa nu plangem companiile carora nu le.am dat bani. Vad asta foarte des, nu numai aici, ci si la cei mai mici. Oamenii se plang ca nu mai sunt afaceri mici si ca piata e acaparata de corporatii, dar nu ar cumpara de la magazinul din coltul blocului, mai bine umplu cosul la carrefour, kaufland etc. Nasol ca pleaca uber ca era serviciu bun, dar iata, am preferat sa platesc mai putin pentru un serviciu mai prost la altii. Ne pleaca valorile din tara, dar ele nu contau cata vreme erau aici, motiv pentru care au si plecat…lista e foarte lunga. Suntem ceea ce suntem, trendingul romanesc este dovada culturii noastre iar orice vaicareala este in van.
    Vrem servicii mai bune, afaceri romanesti prospere? Trebuie sa platim, e simplu.

      (Citează)

    • Le urez drum bun și cale batută. Daca sperau sa cîștige dublu/triplu față de investiție, nu este locul. În loc s-o ia cu prețuri mici și cantitate mare, așteaptă ca ”bicicliștii” să se mulțumească doar cu bacșișul. Oooo, Balcanii…

        (Citează)

  10. Din câte înțeleg vrei taxă de livrare de București dar curierii sa fie plătiți la prețuri de Londra, interesant mai povestește-ne

      (Citează)

  11. Mai e un aspect. La noi încă sunt foarte multe restaurante care au livratori proprii. Livrează prin UE/Glovo, dar cu 20-30% mai scump decât au ei prețul direct. Lumea folosește odată, de două ori UE, primesc pliant, văd preț mai bun și aia e, rămân fideli direct restaurantului. În vest nu prea merită să angajezi un livrator când toată lumea comandă prin UE. În plus, acolo nu se obișnuiește șpaga la livrare, că oricum toți plătesc cu cardul.

      (Citează)

  12. Nu-i inteleg pe cei care se bucura ca a plecat Uber Eats, ei nu inteleg ca este in avantajul consumatorului sa existe competiție, asta inseamna preturi mai mici, sa ne amintim cum emag a pus taxa pe livrare dupa ce si-a distrus competiția.

    Uber Eats are in spate o corporație care investește bani frumoși in aplicație si in platforma iar la cateva luni aveau promotii cu livrare gratuita sau produse in plus la orice comanda. Eu foloseam Uber Eats tocmai pentru ca aveau periodic livrare gratuita daca introduceai un cod pe care il primeai pe email.

    Din pacate am observat ca de la inceperea crizei scazuse numarul restaurantelor partenere Uber Eats.
    Eu cred ca vor reveni intr-un an, doi.

    Cam ciudat cum ne ocolesc companiile mari, Google Pay nu a fost introdus in Romania desi au promis acum 2 ani, curios ca este valabil in Ucraina.

      (Citează)

    • Lumea nu prea ii folosea, in bula mea de ITisti erau folositi poate o data la 2 luni.. Companiile mari isi fac calculele daca merita sau nu Romania si majoritatea ajung la concluzia ca momentan nu merita, din diverse motive.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus