un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Review: soundbar-ul Sonos Beam și subwoofer-ul Sonos Sub

11 May 2020  ·

TEHNOLOGIE  ·

21 comentarii

Urmăresc de mult produsele Sonos. Le-am ascultat pe unde am putut și mi s-a părut că, pe lângă un sunet excelent, au și acel factor cool și high-tech ce mă face să le doresc și mai mult. Și cei din compania americană știu că au această imagine, așa că boxele și subwooferele lor au avut mereu un preț mare.

Sonos probabil că intră mai puternic în piața românească pentru că am început să primesc comunicate de presă de la agenția lor de comunicare și am testat și două produse, soundbar-ul Beam și subwooferul Sub. În ciuda unor limitări de conectivitate care pe alții probabil i-ar deranja, dar pe mine nu, testul m-a făcut să mi le doresc și mai tare.

Beam este un soundbar, deci e gândit să fie legat permanent la un televizor, dar poate reda și muzică prin wifi de la Spotify, Apple Music, YouTube Music și alte servicii asemănătoare. Sub este un subwoofer ce se conectează prin wifi la soundbar-ul Beam sau alte difuzoare Sonos (iar în rest nu are nici o altă intrare și nu poate fi controlat separat) și care este suficient de puternic încât îți poți enerva și vecinii de peste drum cu el.

Soundbar-ul Beam:

  • patru difuzoare și un tweeter, controlate de 5 amplificatoare clasa D
  • 5 microfoane pentru integrare cu Google Assistant și Alexa (nefuncțională pentru România)
  • conectivitate wireless 802.11b/g/n, Ethernet RJ-45 și un port HDMI-ARC, compatibilitate cu Apple AirPlay 2
  • butoane capacitive de control, posibilitate de control din telecomanda de televizor
  • configurabil din aplicația de mobil și compatibilitate cu viitoarea platformă Sonos S2 (detalii mai jos)
  • dimensiuni 68,5 x 651 x 100 mm, greutate 2,8 kg
  • alte detalii găsiți pe site-ul oficial.

Subwoofer-ul Sub (Gen 2, cum se numește acum):

  • două difuzoare controlate de două amplificatoare clasă D
  • răspuns în frecvență începând cu 25 Hz
  • conectivitate wireless b/g, Ethernet RJ-45
  • configurabil din aplicația de mobil și compatibilitate cu viitoarea platformă Sonos S2 (detalii mai jos)
  • dimensiuni 389 x 402 x 158 mm, greutate 16 kg
  • alte detalii găsiți pe site-ul oficial.

Prețuri: începând cu 1.700 lei pentru Beam și 3.300 de lei pentru Sub la AVstore, eMAG, PC Garage. V-am zis că sunt scumpe.

AMBALARE, ACCESORII INCLUSE

Atenție cu subwoofer-ul, cântărește 16 kg și te rupe de spate.

Ați observat poate din specificațiile de conectivitate că sunt produse minimaliste și accesoriile spun aceeași poveste. Soundbar-ul Beam include un cablu HDMI și un adaptor de la HDMI la interfață optică, care-i util pentru când nu ai un port HDMI-ARC liber la televizor, așa că preiei sunetul prin ieșirea optică a televizorului cu acest adaptor.

Am fost dezamăgit că aspectul premium întâlnit în orice alt aspect al dispozitivului nu se regăsește în culoarea accesoriilor. Dacă iau unitatea albă, mă aștept să primesc cabluri albe pentru ea, pentru a se disimula mai ușor (și negru la negru). Cele din cutie erau negre. Asta e posibil să fie doar o fixație de-a mea, nu și a altora.

Subwoofer-ul Sub include în pachet o cârpă de șters (are carcasa lucioasă spre oglindă) și patru pastile moi în caz că vrei să le aplici pe picioarele acestuia, plus un cablu de alimentare.

CUM ARATĂ ECHIPAMENTELE

Arată high-tech, elegant și cu un aer minimalist. Ca design, mi se pare că Sonos este pentru sunet ce a fost Apple pentru telefoane, adică au un aspect curat și elegant, cu finisaje excelente și o atenție foarte mare la detalii.

Beam, de exemplu, este făcut dintr-un material foarte plăcut vizual și la atingere și pare un soundbar premium. Butoanele capacitive din partea de sus sunt foarte discrete, aproape invizibile, la fel și micile LED-uri de stare de pe ele.

Chiar și sigla SONOS din centru potențează această imagine minimalistă și elegantă, fiind genul de soundbar care s-ar potrivi imediat într-o casă modernă, din aceea cu design interior de revistă, cu multă lumină naturală și culori deschise. E genul de soundbar care arată perfect lângă un televizor cu design elegant.

Alimentarea, un port RJ-45 (în caz că nu merge pe wireless) și un buton universal de setup se găsesc în spate.

Subwoofer-ul Sub este definiția minimalismului. Carcasa sa este dintr-un plastic foarte lucios și arată diferit de majoritatea subwooferelor din comerț, având acel aspect rectangular cu spațiu deschis în centru. Poate a fost inspirat de Arcul de Triumf din La Defense, nu știu.

Are un singur buton de setup pe lateral, iar jos, pe partea pusă pe podea, se află mufa de alimentare și un conector RJ-45 pentru cei fără wireless. Picioarele sunt foarte mici, cât să treacă acel cablu de alimentare inclus. Poate fi montat în picioare sau culcat pe o parte. Este un subwoofer, așa că poate fi pus și pe sub mobilier, dar Sonos l-a proiectat clar pentru a fi totuși vizibil.

Și asta e tot. Fără telecomandă inclusă, fără vreo mufă audio-in dincolo de acel HDMI de pe Beam. Minimalism și o funcționare gândită pentru casele moderne în care vrei sunet de la televizor și muzică îți iei prin streaming wireless. Dacă ai vreun receiver complex sau un amplificator separat, probabil că Sonos nu sunt gândite pentru tine decât dacă poți rezolva totul prin acel HDMI sau cu adaptorul optic inclus.

CUM FUNCȚIONEAZĂ

Pe partea de sunet sunt extraordinare. Muzica răsună extrem de clar, melodios și armonios pe Beam+Sub. Am avut din nou senzația că, în melodii pe care le știu foarte bine, redescopăr sunete noi, senzație rezervată de obicei pentru căști de foarte bună calitate.

Beam+Sub se potrivesc pentru orice tip de muzică. Vocea este excelent redată indiferent că ascultați Ducu Bertzi, Lana del Rey, The Weeknd sau Lady Gaga, indiferent că vă place trance-ul sau hip-hop-ul. Sistemul de patru woofere și un tweeter redă totul foarte bine, foarte natural și plăcut urechii.

Acum sunt curios cât de bun poate fi un subwoofer premium de la Sonos. În ciuda prețului, Beam este modelul lor mid-range. Cel de top se numea Playbar și din iunie va fi înlocuit cu un model numit Arc, care are 5 difuzoare full-range și 3 tweetere, plus compatibilitate Dolby Atmos, dar pentru un preț de vânzare de 800 de dolari fără taxe.

Sub este, la rândul său, foarte puternic. La jumătate din volum deja îmi vibrau diverse obiecte prin cameră. La 100% din volum l-am ținut doar câteva secunde de teamă că îmi bat vecinii la ușă.

Împreună, perechea poate ajunge până la un volum foarte puternic și, la fel de uimitor, fără distorsiuni. Sunetul se aude la fel de clar la 80% ca și la 20%, deși la 80% te simți ca în club.

Pentru cum redă sunetul din televizor nu are rost să intru în multe detalii. Conectivitatea se face pe portul HDMI-ARC al televizorului, adică Audio Return Channel, televizorul trimite sunet de acolo spre soundbar. N-a fost nevoie de aplicarea vreunui delay, totul era direct sincronizat.

Aplicația Sonos include și alte funcții utile, precum:

  • Speech Enhancement – face dialogul mai clar, mai puternic. Efectul este ușor de sesizat și bun de aplicat pentru unele filme.
  • Night Sound – redă mai tare sunetele slabe și reduce volumul pentru sunetele prea puternice, astfel încât noaptea să nu-i deranjezi pe alții, dar să auzi cum trebuie sunetul.

Partea deranjantă este că întreg sistemul nu are nici o altă posibilitate de conectivitate dincolo de a primi sunet de la un televizor și de a reda muzică prin streaming wireless (sau cablu). Ai vreun pick-up și vrei să-l redai prin Sonos? Ai vreun telefon cu mufă audio? Un receiver, un cd player șmecher, orice? Nu merge. Decât dacă-l poți conectat prin HDMI-ARC sau folosind optic și nici atunci nu e vreo garanție că va funcționa, că totuși e un soundbar și e gândit pentru televizoare.

Nu poți conecta direct un laptop la el. Eu am ascultat muzică din laptop, dar folosind aplicația oficială Spotify și spunându-i să redea muzică pe sistemul Sonos, un fel de “cast”. Poți face același lucru și din Macbook-uri folosind AirPlay 2, cu care este compatibil.

Practic, Sonos vrea doar un anumit tip de clienți, cei care vor echipamente cu design plăcut și diferit de clasicele incinte de lemn ce pot fi cumpărate la același preț, clienți care ascultă muzică doar prin streaming de la servicii online sau au un televizor mare și modern și vor și un sistem de sunet pe măsură. Nu-i pentru audiofilii care apreciază metoda clasică de a reda muzică, ci pentru generația modernă, care lansează playlist-ul din telefon sau se uită pe Netflix și se joacă de pe consolă.

Pe conectivitate, ce-i drept, aplicația de telefon poate recunoaște un media player configurat în rețeaua locală, dar câți au așa ceva prin casă? Cred că vremea lor a murit. Eu unul nu mai am deloc muzică în PC; n-am de ce, având în vedere că găsesc orice online în mod legal.

Chiar și așa, un audio-in pe jack audio sau conector RCA tot mi-ar fi plăcut pe Sonos. Lipsa de conectivitate se vede cel mai bine în subwoofer, care nu are nici o mufă. Poate fi conectat doar wireless la un alt echipament Sonos, iar în rest n-ai ce face cu el.

Telecomanda a fost o surpriză plăcută. Adică eram gata să depunctez Sonos pentru că n-a inclus o telecomandă la un sistem de 5.000 de lei, dar în aplicația de telefon există posibilitatea de a înrola telecomanda televizorului. Pe a mea (un LG mai vechi) a recunoscut-o imediat și aceasta a funcționat cu soundbar-ul chiar dacă televizorul era închis, deci bănuiesc că are receiver de infraroșu. Este compatibil și cu telecomenzi Apple TV 4th gen și cu unele modele Logitech Harmony.

Google Assistant și Alexa nu funcționează și asta din vina Sonos. Toate acele microfoane devin inutile, deci, în România. Nu poți conecta Sonos la Google Assistant (n-am încercat și cu Alexa) pentru că ești în România și primești un mesaj că țara noastră nu este suportată.

Țara se referă la cea din Google, că cea din Sonos am schimbat-o pe SUA fără a elimina problema, dar limitarea în sine tot de la Sonos apare, care pur și simplu nu permite interconectarea cu Google Assistant și Alexa decât într-un număr mic de țări. Poate dacă aveți contul Google setat complet pe SUA va funcționa, asta n-am testat și nici nu intenționez să o fac, că apar apoi alte probleme în alte aplicații.

Instalarea a fost cam prea lungă și este obligatoriu să-ți faci cont Sonos cu toate detaliile necesare. Echipamentele se atașează de contul tău. Dacă vrei să le dai altcuiva, trebuie întâi eliminate de pe contul tău.

Aplicația se integrează și cu serviciile de streaming, adică le poți comanda direct de acolo, dar aplicația Spotify este mult mai bună. Poți alege direct din Spotify să ruleze sunetul pe sistemul Sonos, deci am preferat să o folosesc direct pe aceasta.

Cea Sonos mai permite și alte șmecherii:

  • gruparea echipamentelor pe camere, ca să le poți controla pe mai multe deodată.
  • egalizator simplu, bass și treble.
  • limitator de volum, ca să te asiguri că nu deranjezi totuși vecinii.
  • funcție de alarmă.
  • audio delay, în caz că e nevoie.

Per total este o aplicație bună, ușor de folosit, cu o interfață intuitivă, dar fără setări prea avansate prin ea.

SONOS S2 și RADIO

Acum câteva zile, după ce testasem echipamentele anterioare, Sonos a anunțat două noi: soundbar-ul premium Arc, cu Dolby Atmos (4.300 lei), și subwooferul Sub generația 3 (3.899 lei), eu testând generația 2. Nu știu care vor fi diferențele la subwoofer, dar ambele echipamente vor fi primele compatibile cu Sonos S2, care-i numele lor pentru o evoluție mare a aplicației de control și a sistemului de conectare.

Ce vreau să spun este că și Beam și Sub generația 2, cele testate de mine, vor fi compatibile cu Sonos S2. Probabil că, după lansarea din iunie, va apărea un update pentru ele. Unele echipamente Sonos, câteva foarte vechi, nu vor fi însă updatate la S2, dar pentru cele testate de mine nu pare a fi vreo problemă viitoare.

Sonos a lansat și o platformă de streaming de posturi radio numită Sonos Radio, disponibilă doar clienților proprii, prin care puteți asculta mii de posturi de radio din toată lumea. Este disponibilă și în România.

CE E BINE

CE E RĂU

  • Sunet foarte plăcut, puternic și fără distorsiuni indiferent de volum.
  • Design plăcut, modern.
  • Speech Enhancement funcționează bine.
  • Conectivitate foarte redusă.
  • Google Assistant și Alexa nu sunt funcționale din România.
  • Subwooferul nu poate fi utilizat cu alte echipamente.

CONCLUZIE

Sistemul audio Sonos mi-a depășit așteptările în ce privește calitatea sunetului, unde excelează, și vine și cu un design reușit, minimalist, potrivit pentru o casă modernă și oameni care iau muzică prin streaming și filme 4K de pe Netflix și deci poate vor și un sistem audio de calitate pentru a se bucura de ele sau de jocuri pe consolă. Funcțional, le reproșez doar conectivitatea redusă, care nu-ți permite să introduci semnal audio decât prin wireless sau optic.

Prețul lor este mare, dar aliniat altor producători premium din punct de vedere sunet și design. Alegerea, aici, se face mai degrabă din afinitatea către un brand sau altul și cred că mulți ar putea prefera imaginea modernă cu care vine Sonos pe piață.

Prețuri: începând cu 1.700 lei pentru Beam și 3.300 de lei pentru Sub la AVstore, eMAG, PC Garage.

asus s5507

    21 comentarii

  1. Cam înfometați acești băieți

    https://www.ertonline.co.uk/news/sonos-boss-sorry-over-speaker-update-scandal/

    Aceste mici detalii de 2 lei ma face sa nu cumpăr aceste produse, once an asshole always an asshole.

      (Citează)

    • La televizoare primești cel mult 2 ani de update-uri, și alea sunt mai scumpe chiar… Și ăla e considerat standard 🤬

        (Citează)

  2. Intrebare de nepriceput: sunetul iese prin barul SONOS, iar boxele TV sunt automat pe mute cand asculti prin bar ?

    Porneste automat sunetul fara sa apesi pe altceva ? (select speakers etc)

      (Citează)

    • Prin HDMI ARC da, porneste automat. Mai mult decat atat, ar trebui sa porneasca si sa se inchida automat si soundbarul carn pornesti/opresti tv-ul. Lamine doar se opresc, de deschis trebuie sa le deschid eu. Doar ca am un TV LG de vreo 6 ani iar soundbar-ul nu este decat un Panasonic de cateva sute de lei.
      La cat costa ce a prezentat Radu, ar trebui sa faca si de mancare ca sa ma convinga.

        (Citează)

    • Boxele sunt online tot timpul.

        (Citează)

  3. De mentionat ca sistemul sonos se integreaza foarte bine cu apple. Functioneaza cu apple tv 4k fara probleme cu aplictiile de baza.

      (Citează)

  4. Mi se pare ca n-ai scris cea mai importanta parte: Optiunea Multiroom.
    Sunt cam primii care o fac si banuiesc ca cei mai buni.
    Eu mi-am luat acum vreo 5 ani 2 boxe Bose Soundtouch pe motivul ca sunt mai ieftine decat Sonos si e super sa le pui in 2 camere si sa se auda aceeasi muzica sincronizata peste tot.
    Legat de asta, Ikea a lansat anul asta in afara boxele Simfonisk care din review-uri par destul de bune (nu chiar cat un Sonos One dar pentru juma de pret, £99, foarte bune). Am intrebat inainte de pandemie la Ikea si au zis ca le aduc si la noi la vara (sa vedem daca vor respecta termenul).
    Un alt avantaj e ca pe langa ca poti face multiroom poti face surround cu un soundbar si niste Simfonisk sau Sonos One in spate. Dar evident, trebuie sa te tina buzunarele…

      (Citează)

    • Simfonisk sunt facute in colaborare cu Sonos, am mari asteptari de la ele.
      Am vazut un teardown pe YT cand le-au anuntat si cel putin la modelul ala, un entry, era practic aceeasi boxa ca Sonos one, la juma de pret.

      daca o sa mearga si cu Smartthings, asa cum merge Sonos, voi lua cu siguranta pentru ca e nevoie de un difuzor in casa in care sa auzi diverse notificari

      Deocamdata folosesc o integrare cu google home facuta de niste utilizatori, e nevoie de un server bridge etc, care merge ok dar e f complicat de setat si de reparat iar functionalitatile sunt limitate.

        (Citează)

  5. De evitat echipamentele de orice fel care necesita configurarea unui cont (nu functioneaza fara configurarea unui cont). Riscul este ca peste cativa ani, sa se termine suportul si echipamentele cumparate cu bani multi sa devine inutile. Desi ele ar fi perfect functionale. A fost recent un scandal pe tema asta, nu imi aduc aminte firma dar nu ar fi exclus sa fie tot Sonos.
    Si am o problema mare cu echipamentele care depind de internet, daca functioneaza doar in reteaua locala (fara acces internet) sunt ok.

      (Citează)

  6. Simfonisk sunt facute in colaborare cu Sonos, am mari asteptari de la ele.
    Am vazut un teardown pe YT cand le-au anuntat si cel putin la modelul ala, un entry, era practic aceeasi boxa ca Sonos one, la juma de pret.

    daca o sa mearga si cu Smartthings, asa cum merge Sonos, voi lua cu siguranta pentru ca e nevoie de un difuzor in casa in care sa auzi diverse notificari

    deocamdata folosesc o integrare cu google facuta de niste utilizatori, e nevoie de un server bridge etc, care merge ok dar e f complicat de setat si de reparat iar functionalitatile sunt limitate

      (Citează)

  7. Marean:
    Simfonisk sunt facute in colaborare cu Sonos, am mari asteptari de la ele.
    Am vazut un teardown pe YT cand le-au anuntat si cel putin la modelul ala, un entry, era practic aceeasi boxa ca Sonos one, la juma de pret.

    daca o sa mearga si cu Smartthings, asa cum merge Sonos, voi lua cu siguranta pentru ca e nevoie de un difuzor in casa in care sa auzi diverse notificari

    Deocamdata folosesc o integrare cu google home facuta de niste utilizatori, e nevoie de un server bridge etc, care merge ok dar e f complicat de setat si de reparat iar functionalitatile sunt limitate.

    Da, sunt practic boxe Sonos dar branduite de Ikea si subventionate de ei. Sunt compatibile si cu noul Sonos S2

      (Citează)

  8. In poza de pe prima pagina, arata ca o tava pregatita sa primeasca aluatul… pana sa ma uita mai atent, am crezut ca mai dai o reteta de cozonac, asa, pe final de carnatina.

      (Citează)

  9. Eheee Sonos….mi-ai adus aminte de acum 5-6 ani cand cautam o solutie cat mai simpla sa ascult muzica oriunde in casa cand vreau doar la apasarea unui buton :)) si da Sonos Play era varianta, dar mult mult prea scumpa vad ca nu s-au schimbat lucrurile . Personal am renuntat la ele si pt ca imi era teama sa nu pierd semnalul prin casa si ca m-am gandit ca sunetul e mai fidel printr-un cablu audio , pana la urma m-am folosit de receiver care are 2 zone ( 1 living /2 bucatarie + baie+ baie )

      (Citează)

  10. foarte fain designul, mai mai că mă convinsesei. Apoi am văzut prețul.

      (Citează)

  11. Asta mi se pare interesant:
    – voi putea sa imi setez hardware-ul la un nivel minim de functionalitate, fara aplicatie? Dar fara internet?

    Daca nu, atunci avem o PROBLEMA.

      (Citează)

  12. Am de cativa ani un Sonos Play One – pur si simplu nu exista termen de comparatie intre Sonos si ce mai am prin casa – Jbl, Bose, Logitech si Edifier. Cum oricum toti aveti wifi si telefoane mobile, nu vad unde e problema. Folosesc Spotify, dar mai ales Radio by TuneIn din aplicatia Sonos (boxa sta mult in bucatarie si ascultam radio din Grecia si Italia, pe langa Virgin Radio de la noi). Legat de Alexa – am configurat acum vreo 2 ani un Sones One si singura chestie pe care a trebuit sa o fac – a fost sa adaug la profilul din Sonos (sonos.com) address information country: uk si postal code: 500152.
    Legat de faptul ca nu mai face update de software produselor mai vechi, wtf ? nu asa fac toti ? Microsoft nu mai face suport la Windows 7, dar asta nu inseamna ca nu mai merge.
    Singura problema e pretul. Eu am luat-o la un pret super ok de pe olx – omul o primise din UK, dar nu stia sa o foloseasca :) Pe avstore Sonos One (gen2) are un pret decent, zic eu. Spor la izolare.

      (Citează)

    • Andrei I:
      La televizoare primești cel mult 2 ani de update-uri, și alea sunt mai scumpe chiar… Și ăla e considerat standard 🤬

      Una sunt updateurile, alta e sa dispară parte din funcțiile de bază ale produsului după doar 2 ani.

        (Citează)

    • Chestia e ca ceea ce prezinta Radu e un soundbar, adica o boxa pentru televizor. De ce e nevoie de wifi, internet, cont pe site-ul sonos sau cine stie unde pentru a asculta sunetul din tv in acest soundbar? Inteleg ideea de a le avea, am si eu un receiver cu spotify, dlna, radio online si alte balarii, dar acesta poate fi pornit si utilizat si fara functiile de retea. Da, si nu a mai primit update de vreo 2 ani, si tot mai functioneaza.

        (Citează)

  13. Sonos ofera si amplificator pentru celelalte situatii. Toata gama lor se bazeaza pe streaming folosind servicii cloud, deci BT de pe device-urile personale nu este in target.
    Sunt de mult timp pe piata si au scos din functionalitati dupa ce gigantii in IT (Google, Amazon, Apple) au pus ochii si pe aceasta nisa ca sa vinda abonamente si devce-uri similare (Google Home, Eco Link .. ).
    Sunt si procese pe rol initiate de Sonos pentru ca ceilalti au folosit tehnologia lor fara acord.
    Pretul de acum este gandit in asa fel incat sa fie o afacere buna sa le inchiriezi. Au inceput deja sa ofere serviciul prin IKEA si in alte zone selectionate dar se vor extinde probabil in functie de cerere.

      (Citează)

  14. Sub-ul are 2 dif-uri fata in fata. Fanta de care spui ca-i inspirata de Arcul de Triumf din La Defense – e de fapt locul prin care iese sunet-ul. De obicei se pune 1 dif pe sub pentru ca daca ai 2 poti avea probleme mari de faza si in loc de bass misto nu mai ai nimic. Daca spui ca au inceput sa-ti vibreze lucrurile prin casa – atunci banuiesc ca stiu cum se rezolva problema de sync.

    Am mai vazut sub cu 2 dif-uri la Dynaudio ( seria profi pt studio ).

      (Citează)

  15. Trebuia sa adaugi si 2 Sonos One (gen2) si creai un sistem surround 5.1 excelent.
    Folosesc sistemul de aproape 1 an si nu am nimic de comentat la capitolul “contra” (bine, acum daca cineva vrea musai sa il slujeasca Alexa sau google pentru o piesa ceva… da, atunci e o problema faptul ca nu e suportata functia in Romania).

    Legat de ce ai scris tu:
    1. “Ai vreun pick-up și vrei să-l redai prin Sonos? Ai vreun telefon cu mufă audio? Un receiver, un cd player șmecher, orice? Nu merge. Decât dacă-l poți conectat prin HDMI-ARC sau folosind optic și nici atunci nu e vreo garanție că va funcționa, că totuși e un soundbar și e gândit pentru televizoare.”

    Pai se poate, doar ca trebuie cumparat un Sonos Port. Inca 450 de euro (pretul intreg, fara un eventual discount).

    2. Nu poți conecta direct un laptop la el.
    Prin Sonos Port, din nou poti conecta laptopul la sistem. Dar intrebarea mea… e de ce ai face asta?! Pentru jocuri?

    Noi ne gandeam sa ne luam la un moment dat inca 2 Sonos One pentru unul din dormitoare si pentru bucatarie. Intre timp a aparut Sonos Move – portabila – si asa o mutam unde vrem, inclusiv pe terasa. Partea proasta este ca daca vrei sa o iei cu tine afara (cand om putea merge :) ) e destul de grea si nu o face neaparat un adevarat companion.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus