►► Ofertele continuă la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
O pereche de pantofi purtați de Michael Jordan s-a vândut cu 560.000 de dolari. Pare un bibelou ciudat de expus în casă.
Viața unei femei de 30 de ani care arată a 12 ani. Oamenii o întreabă inclusiv dacă are vârsta necesară pentru a sta în avion pe rândul de Exit.
Un copil de 2 ani răpit în 1988 a fost regăsit acum de părinții săi. Care l-au căutat în tot acest timp, împărțind sute de mii de pliante și lucrând pentru asociații care găsesc copii răpiți.
840 de angajați de la centrala Cernavodă trăiesc în izolare de 60 de zile. Au în interiorul centralei un campus cu aspect de suburbie canadiană.
O rețea socială disponibilă doar cu invitație este acum la modă în California. Se bazează pe chat rooms în care oamenii discută diverse, ca și cum s-ar întâlni la o petrecere.
Cum a devenit Bill Gates noul inamic public. I-a luat locul lui Soroș, nu mai este la modă să zici că Soroș controlează din umbră totul.
Cola burger. Yup, este un burger în care pui și cola în carne, că cică îi dă gust bun. Nu mă mir, de altfel, iar la final dacă mai dai cu cola pe carne va avea și o caramelizare frumoasă, cel mai probabil.
Colecția de 80 de muscle cars a unui milionar american. Dacă aveți bani, puteți să o cumpărați la licitația din august.
Seria aceasta de tweeturi de la JK Rowling despre unde NU a scris Harry Potter. Există tot felul de localuri care se laudă cu faptul că a scris din incinta lor.
O listă de deținuți politici forțați să lucreze la cazinoul din Constanța în anii 50 a fost descoperită în peretele său. Astfel de liste au fost descoperite în multe șantiere. Deținuți politici care deveniseră doar un număr au vrut să lase în urmă o dovadă că au trecut și ei pe acolo.
Epidemia a ajuns în cea mai mare tabără de refugiați din Bangladesh. Aproape 900.000 de oameni stau acolo, pe câțiva kilometri pătrați de înghesuială, în corturi.
Muntele Everest devine vizibil din Kathmandu, de la 120 de mile distanță. Oh noes, iarăși n-am convertit în kilometri ca să fie mură în gură?
Solitaire a împlinit 30 de ani. 35 de milioane de oameni încă joacă zilnic.
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
20 comentarii
24/05/2020 la 8:35 AM
Ref la Cernavoda, ma bucur sa aflu ca nu suntem toti tampiti in tara asta. Pe la finalul lunii martie scriam aici pe blog ca imi fac griji, avand in vedere ca Franta a avut cazuri la 3 centrale nucleare, dar iata ca nu a fost cazul, ceea ce e bine.
Interesant de retinut din articol este ca daca Cernavoda ar pica, probabil am avea curent electric cu program, chit ca furnizeaza doar 20% din consum.
Ref la Bill Gates, eu cred ca omul vrea sa faca bine, dar desigur exista oricand posibilitatea cel putin teoretica sa nu, adica nu cred ca are nimeni suficiente informatii sa zica cu certitudine una sau alta.
Dar ma gandeam… in cazul cel mai probabil ca vrea sa faca bine, cum o fi sa iti donezi averea de miliarde ca sa faci bine omenirii si totusi sa ajungi principalul personaj negativ al planetei. Trebuie sa ai o credinta foarte puternica in oameni si in puterea binelui ca sa continui sa faci bine unor imbecili.
Pe de alta parte, conspirativita la adresa lui Gates are si o parte buna, mai precis atitudinea asta de mefienta fata de orice persoana cu putere mare este intotdeauna o idee buna, chit ca da si falsuri pozitive.
Marean(Citează)
24/05/2020 la 10:27 AM
Probabil Gates cand a vazut ca nu scapa de virusi de la MS-Dos pana la Win 10 a zis ca e mai simplu sa scape omenirea de ceilalti virusi, dar va da gres si aicii :)
alex(Citează)
24/05/2020 la 1:42 PM
Cand lumea se batea in magazine pe hartie igenica si mancare acum 2-3 luni, Gates a iesit cu nevastasa ca ei se pregatesc de nu stiu cati ani si au de mancare acasa pentru restul vietii.
Acum vre-o 5 ani dadea sfaturi sa creasca lumea pui de gaina ca asa scapa de saracie, ca doar puii aia se hranesc cu aer si in 2-3 luni sunt numai buni de mancat.
Cand stai intr-o casa de 7000 de mp de iti trebuie gps sa ajungi dintr-o parte in alta, esti rupt de realitate.
wd(Citează)
24/05/2020 la 7:06 PM
Problema cu Bill Gates e mai complexă dar și simplă în același timp.
Ghinionul lui este că are destui bani și forță ca să strice piața pentru o grămadă de ONG-uri care freacă menta prin toată lumea. Iar când deranjezi interese de genul, ăia reacționează.
Gândește-te la ONG-uri care adună donații ‘pentru copiii din africa’, dar ei fac alte treburi cu banii, și poate doar un procent mic merge acolo, cât să poată face 2-3 poze pentru site.
Vine fundația lui bill gates și distruge tot echilibrul corupției generalizate din zonele respective. Gândiți-vă poate țări întregi care poate ‘investesc’ miliarde de USD anual să rezolve o problemă și vine Bill Gates și rezolvă într-un an ce ei n-au rezolvat ani de zile. E o problemă majoră pentru că ăia nu mai au motiv să fure banii respectivi.
Gândiți-vă cam cum ar fi în românia să vină Bill Gates să zică cum că ne va face el autostrăzi din banii lui, și că le va întreține tot el printr-o rovinietă. Ce credeți că vor face regii asfaltului, încrengătura de relații care freacă menta pe bani grei din ministere, din instituții și para-instituții mai mult sau mai puțin utile? Firmele conectate la studii de fezabilitate care expiră în fiecare an doar pentru a fi reluate pe bani grei? Le-ai lua pâinea de la gură practic.
Ca și combinația cu ONG-urile cu câinii vagabonzi. Dacă problema câinilor vagabonzi în București chiar ar fi rezolvată, ăia de ce ar mai cere bani, din ce ar trăi? Așa că există interesul să se mențină situația curentă, pentru că ies bani.
Știu că e cinic, dar 90% din problemele mari ale omenirii probabil că s-ar rezolva într-un an, dacă nu s-ar câștiga bani frumoși din sărăcie, din război, din boli, etc. Un film fain dar cinic e Lord of War, cu Nicolas Cage. E interesant câți oameni au de câștigat într-un război civil, inclusiv țări întregi producătoare de armament care au nevoie de vânzări ca orice altă firmă.
manu144x(Citează)
25/05/2020 la 11:45 AM
@wd, si ti se pare aiurea ca un om cu o avere de zeci de miliarde de dolari si-a facut rezerve de mancare?
Cred ca dintre toti miliardarii lumii, Bill Gates este singurul care a ramas cu piciorele pe pamant.
Citeste si ce a scris @manu144x. Industria ONG-urilor este una foarte profitabila si exista situatii in care pana la 90% din donatii se duc pe cheltuieli administrative.
Asa ca cineva care vine si destabilizeaza acest sistem nu este foarte bine vazut.
Andrei G(Citează)
25/05/2020 la 7:27 PM
Wow chiar interesant ce spune Manu
fur(Citează)
24/05/2020 la 8:58 AM
Daca nu am fi o tara de cretini patentati, am finaliza constructia centralei de la Cernavoda. Acum ea da cam 20% din curentul electric folosit in tara, si este functionala cam la 40% din capacitatea proiectata. Finalizata ar putea da aproape jumatate din tot curentul electric consumat in Romania.
Dar asta ar insemna ca ar trebui inchise multe centrale pe carbune, care polueaza si ne-ar plati UE inchiderea lor. Am ramane pe hidrocentrale si pe cele cu gaz, care polueaza foarte putin spre deloc. Dar ce sa faci, ca daca nu mai ai nevoie de carbune inchizi tot sectorul minieri si iese scandal.
Plus ca nu ar mai fi nevoie sa depindem de importurile de petrol si mai ales de gazul din Rusia. Cu Cernavoda gata sa vezi ce si-ar lua-o Putin peste ochi la fiecare discutie despre pretul gazului de care nu avem nevoie.
Gaelex(Citează)
24/05/2020 la 9:22 AM
Ia verifică tu de unde vine uraniul ca să vezi dacă ai cu ce să-i dai lui Putin peste ochi.
nea_caisă(Citează)
24/05/2020 la 11:22 AM
Cel putin pentru instalatiile electrice de interior executate inainte de 1989 (poate si cativa ani dupa) consumul maxim la o priza era 16A si oricum pana recent siguranta generala de apartament in casa scarii era de 20A. Poate, intre sigurantele din apartament si contor, sectiunea cablului duce mai mult. Singura maniera rezonabila de a te incalzi cu electricitate pentru conditiile expuse mai sus, este aerul conditionat de buna calitate (eu am un Fujitsu inverter Ecolandia). Dar asta inseamna investitii
Nicu(Citează)
24/05/2020 la 12:11 PM
Ia vezi tu ce avem in muntii Apuseni si de unde a furat URSS uraniu zeci de ani ;)
Gaelex(Citează)
24/05/2020 la 12:54 PM
Chiar, deșeurile nucleare unde ajung?
Andrei I(Citează)
24/05/2020 la 6:36 PM
De aici vine combustibilul => https://www.nuclearelectrica.ro/fcn/ nu din Rusia.
Enjoy!
SirNeo(Citează)
25/05/2020 la 11:47 AM
@Andrei I, chiar, noxele emise de termocentrale ne afecteaza sanatatea in vreun fel?
Andrei G(Citează)
24/05/2020 la 10:53 AM
Pe la începutul lunii mai mi-a povestit cineva că nevasta lui este izolată 2 săptămâni la serviciu, anume la zoo București, am crezut că minte. Uite că se poate și mai nasol.
ipo(Citează)
24/05/2020 la 1:50 PM
120 de mile = 193 de kilometri. Pentru ca Radu ne da link-urile mura-n gura, dar nu a mai avut 3 secunde sa faca conversia. ¯\_(ツ)_/¯
GabrielG(Citează)
24/05/2020 la 4:51 PM
A dracu’ Radu, de lenes ce e, eu ma apucasem sa calculez cati litri de Mona pot sa-mi cumpar de ei.
andipanda(Citează)
24/05/2020 la 6:01 PM
Apropo de Michael Jordan, trebuie să urmăriți pe Netflix acest serial documentar: https://www.netflix.com/ro/title/80203144
Claudiu(Citează)
24/05/2020 la 7:12 PM
Propagandă ieftină spunikă boss.
Primele bombele rusești s-au făcut din uraniu românesc, fapt cunoscut și știut de oricine. De orașul Ștei, din Bihor, ai auzit? E un oraș complet artificial, construit de și pentru ruși, pentru că din minele de aici s-a extras minereu de uraniu cât n-au visat rușii.
Pentru energie nucleară avem întreg ciclul de producție, de la minereu, procesarea lui, la producție de apă grea, etc.
Dar rușii împart șpagă la greu prin ministere să se asigure că nu se continuă creșterea lui pe o parte, pe cealaltă parte și politicienii (de orice culoare, să nu ne mințim) vor să-i țină pe mineri fericiți pentru că sunt o masă de votanți disciplinați.
manu144x(Citează)
25/05/2020 la 9:38 AM
La cernavoda nu poti termina toate reactoarele, debitul dunarii e una din probleme. Eu am lucrat o vreme acolo, tatal meu lucreaza de vreo 30 de ani, momentan e acasa si primeste doar o parte din salariu. O sa urmeze perioada anuala de mentenanta si atunci o ss se intoarca la birou.
Alin(Citează)
25/05/2020 la 11:03 AM
Wow… se poate vedea muntele Everest de la distanta de 7.603.200 inch.
Si din Bucuresti se vad munti care se afla la 3-400.000 de picioare si totusi sunt mult mai mici decat Everestul.
Andrei G(Citează)