un blog de Radu Dumitru

►► Susține blogul cu un click la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlipPC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

Știri despre tehnologie și coronavirus și criză – 30 aprilie 2020

30 Apr 2020  ·

ȘTIRI  ·

38 comentarii

Coronavirus:

Criză:

asus s5507

    38 comentarii

  1. Wizz Air introduce reguli pentru a zbura.

    Vor mări și distanța dintre scaune? Sau e o măsură prea extremă și vor rămâne tot la 35cm?

      (Citează)

  2. Am citit in acum cateva zile ca remdesivir nu e chiar ok. Cum e pana la urma?
    https://www.bbc.com/news/world-52406261

      (Citează)

    • De fapt marea problema a medicinei in timpul acestei crize epidemice e că foarte mulți s-au antepronuntat pe diferite scheme de tratament, fără a avea studii solide care sa certifice eficienta lor. Este și cazul remdesivir-ului. Par sa fie niste rezultate bune, dar avem nevoie de rezultate solide să apară. Ce a pus Radu pare să fie primul studiu (trial clinic randomizat) care sa certifice eficienta lui.

        (Citează)

    • Păi sursa ta e din China, sursa citată de Radu e Fauci, omul lui Trump. “It’s up to you” pe cine vrei să crezi.

        (Citează)

  3. Wizz Air ar trebui prima oara sa introduca alta regula: nu mai vindem bilete spre o destinatie daca deja s-a anuntat ca nu se va mai putea zbura acolo o perioada ca sa nu dam teapa oamenilor.

    dar cand e vorba de bani regulile sunt mai putine.

      (Citează)

  4. Nu este același lucru cu senzorul de amprentă dacă folosești mănuși? Iarna ce faci?

    După ce am folosit Face ID-ul (care este superior cu mult) deblocarea prin amprentă a fost…meh…adică nu m-aș mai întoarce niciodată la această tehnologie.

      (Citează)

    • Eu nu mi-aș lua noul SE tocmai din cauza asta: vreau să trec la Face ID, că m-am săturat de amprentă. Și da, dacă în perioada rece porți mănuși, merită chiar și numai pentru asta. În practică senzorul ăla de amprentă nu merge ca lumea când ai mâna udă – de exemplu pe ploaie.

      Soluția nu e să trecem iar la amprentă, ci să folosim mai puțin telefonul în locurile publice când porți mască – să răspunzi la telefon poți și fără unlock și introduci codul când faci o plată de exemplu. Dar e logic și de bun simț, we can’t have that.

        (Citează)

    • Am folosit “Face ID” la Oneplus 5T si m-am intors fara probleme la amprenta la 7 Pro.

        (Citează)

    • Nu inteleg de ce e ori, ori. Si nu ambele. Ai faceID cand te uiti la el, daca ai masca sau vrei sa-l deblochezi fara se te pui in fata lui, folosesti amprenta.

        (Citează)

    • Giani Mucea:
      Am folosit “Face ID” la Oneplus 5T si m-am intors fara probleme la amprenta la 7 Pro.

      Haha face id la oppo, am ras!

        (Citează)

  5. hai sa facem un cor in care sa bocim pentru Petrom. I’m in. Cine se mai baga?

      (Citează)

  6. Știrea cu CNA și controlul asupra Youtube…sper că e o glumă proastă ….
    CNA în ultimii ani a ajuns să fie condusă de politic și fac regulile după cum îi taie capul. Când trebuie să dea amenzi nu dau,ba mai mult trec cu vederea peste tot ce se difuzează pe Latrinele TV de la noi.
    În concluzie CNA cred că ar trebui să se pensioneze:)))
    Mai bine ar schimba dreq toată conducerea și sa vină niște oameni competenți și fără influențe politice.

      (Citează)

    • Vezi ca sunt multe clipuri pe Youtube aberante ce numai in Romania nu sunt date jos. Iti dau un exemplu ce sigur il stiu mai toti parintii de copii mici, este vorba de un cantecel animat cu un mos si o baba la care mosul o alerarga pe baba cu un bat “ca sa-i scuture mantaua” pentru ca aceasta a alunecat pe o closca si a storcit-o. Practic fetitele inteleg ca este normal ca sa si-o ia pe spinare de la partenerul de viata daca fac o prostie, fie ea si neintentionata. Am raportat clipul la Youtube pentru ca promoveaza violenta domestica, insa nu am primit nici un raspuns, desenul este in continuare difuzat iar producatorul il monetizeaza.

        (Citează)

    • CNA, ca și “ministerul adevărului”, nu ar trebui să existe.

        (Citează)

    • La cum au definit ei “serviciu de platformă de partajare a materialelor video” se aplica bine mersi si la facebook, care cred ca e de fapt tinta reala.

        (Citează)

  7. XYZ:
    Vezi ca sunt multe clipuri pe Youtube aberante ce numai in Romania nu sunt date jos. Iti dau un exemplu ce sigur il stiu mai toti parintii de copii mici, este vorba de un cantecel animat cu un mos si o baba la care mosul o alerarga pe baba cu un bat “ca sa-i scuture mantaua” pentru ca aceasta a alunecat pe o closca si a storcit-o. Practic fetitele inteleg ca este normal ca sa si-o ia pe spinare de la partenerul de viata daca fac o prostie, fie ea si neintentionata. Am raportat clipul la Youtube pentru ca promoveaza violenta domestica, insa nu am primit nici un raspuns, desenul este in continuare difuzat iar producatorul il monetizeaza.

    Lol serios? E un clip cu o babuta ? Animat ?
    Deja este cenzura maxim pe yt la care s-a ajuns pentru ca niste loseri au acceptat cenzura pentru filme animate cu babute.

      (Citează)

    • Vorbesti ca sa te afli in atreaba. In primul rand nu trebuie sa te amuze ca este vorba de un desen animat pentru ca la varste fragede copii nu fac diferenta dintre realitate si animatie. In al doilea rand nu e normal ca unor copilasi de doi anisori sa le bage youtube-ul in playlist desene in care se practica violenta de orice natura. Desenele de pe youtube facute in SUA sunt strict educative fara pic de violenta sau discriminare.

        (Citează)

    • pai opreste atunci si Tom & Jerry, daca copiii nu fac diferenta intre desene animate si realitate

        (Citează)

    • @XYZ

      ” In al doilea rand nu e normal ca unor copilasi de doi anisori sa le bage youtube-ul in playlist desene in care se practica violenta de orice natura.”

      Eu as zice ca nu e normal ca un parinte sa isi lase un copil de doi ani singur in fata calculatorului, asteptand ca o youtube-ul ala sa livreze in playlist “continut adecvat varstei de doi ani”, care Dumnezeu o fi ala.

      La varsta aia, activitatile potrivite unui copil ar fi creioane colorate, carti de desenat, plastilina, carti de povesti citite de un adult, jucarii gen cuburi mari cu care construiesti chestii, orice altceva, inclusiv asamblarea unui banal cort in mijlocul camerei, chiar improvizat din paturi, in care copilul sa isi stranga jucariile si asa mai departe.

      Inteleg ca e mult mai greu decat un playlist pe youtube, mai ales acum, cand copii nu poti sta mult timp pe afara, dar eu cred ca aia e calea normala pentru varsta de doi ani,

      Si, imi pare rau sa o spun, dar si pentru varste mai mari (4-5-6 ani) o sa fie extrem de greu sa gasiti desene complet non-violente: Tom si Jerry se alearga si se lovesc cu tigai, fiare de calcat, greble sau isi arunca bombe unul altuia, pe Alba ca Zapada o ameninta un vanator cu un cutit lucios, pe Pionchio il inghite o balena fioroasa si asa mai departe. Sper ca nu o sa il feriti pe copil si de desenele astea, ca sa cautati desene “strict educative, fara pic de violenta sau discriminare”, caci o sa fie plictiseala maxima.

        (Citează)

    • Multi pe aici mai catolici ca Papa. Din trei fraze ati dedus ca activitatea principala e statul pe Youtube. Sa va vad eu pe voi ca stati in carantina non stop cu copii si va jucati numai cu plastilina si colorat carti.

        (Citează)

    • Frate, eu zic sa nu mai puneți decît un “i” la copii… și-așa nu contează.

        (Citează)

  8. @xyz

    chestiile astea cu discriminarea ma enerveaza de fiecare data.

      (Citează)

    • Nu e normal. Poate ai tu ceva personal cu o o anumita categorie, insa gandeste-te ca poate nu erai asa norocos si te nasteai cu un handicap. Nu cred ca iti placea sa ti se zica “handicapatul”. Sau poate te nasteai fix intro familie pe care tu acum o discriminezi.

        (Citează)

    • nu am nimic personal cu nici o categorie – daca nu punem la socoteala pesedistii.

      iar handicapat ii zici unuia care nu e, ca sa il usture. Cum ar veni, propria lui prostie il “handicapeaza” la fel ca si cum i-ar lipsi o mana.

      Discriminarea este un morman de mizerie, facuta de niste habarnisti care nu inteleg comportamente de baza intre oameni.

        (Citează)

    • de fapt “inventata” e mai clar decat “facuta”

        (Citează)

  9. “Dezvoltatorii imobiliari trebuie să doteze încăperile noi cu dispozitive de reglare a temperaturii.”
    Adică câteva termostate, nu mi se pare mare lucru dar mai bine decât nimic, mulți oricum se laudă cu case smart deci la segmentul mediu si premium aveau apartamentele termostat iar la cele ieftine nu e cine stie ce investiție sa pui 3 termostate, daca ziceau de panouri solare obligatorii sau gazon daca acoperișul nu e terasă mai ziceam

      (Citează)

  10. XYZ:
    Multi pe aici mai catolici ca Papa. Din trei fraze ati dedus ca activitatea principala e statul pe Youtube. Sa va vad eu pe voi ca stati in carantina non stop cu copii si va jucati numai cu plastilina si colorat carti.

    Urasc idiotiu care se bucură ca au iesit din comunism in timp ce plang după cenzura, prea prosti sa inteleaga ca odata ce ii lasi cuiva puterea sa cenzureze, o va face si cand nu iti convine. Deja cenzura pe tema coronavirusului a depășit cu mult limitele. De fapt cenzura in general.

      (Citează)

    • Nu stapanesti termenii. Cenzura este atunci cand bagi pumnul in gura si ingradesti libertatea de exprimare. Pai hai sa lasam atunci toate materialele video de radicalizare ale statului islamic pe internet. Sau stirile false de COVID. Cand blochezi un clip destinat copiilor cu varsta 1-2 ani in care un mos o bate pe o baba ce libertate de exprimare ai cenzurat?

        (Citează)

  11. XYZ:
    Nu stapanesti termenii. Cenzura este atunci cand bagi pumnul in gura si ingradesti libertatea de exprimare. Pai hai sa lasam atunci toate materialele video de radicalizare ale statului islamic pe internet. Sau stirile false de COVID. Cand blochezi un clip destinat copiilor cu varsta 1-2 ani in care un mos o bate pe o baba ce libertate de exprimare ai cenzurat?

    nu intelegi tu ca esti batut in cap, deci tu ai reclamat un clip de desene animate cu o babuta ca se uita copilul tau de 2 ani la el si vedea ceea ce in capul tau este violenta. Dar copii de 10 ani , 12, 14, au voie sa se uite la el? Lor le este adresat sau tot continutul de pe yt care nu e pentru copii de 2 ani trebuie eliminat sa nu cumva sa iti influenteze negativ ingerasul ? Ai facut setari parentale in yt sau de ce ai aroganta sa te astepti ca algoritmul sa stie de fragilitatea mentala a ingerasului si sa nu iti faca recomandatii “violente”.
    Trecând mai departe, intelegi ca esti un prost arogant sau nu? Ai citit de cenzura pe subiectul coronavirus sau de fapt pe mai orice se opune naratiunii dictate ? Poti sa faci un traseu mental de la un idiot care vrea puterea sa elimine continut ok dar pe care el il priveste prost la unii care abuza acest mecanism ca sa elimine puncte de vedere ce nu le convin si sa transforme ideea de cenzura in ceva acceptat la nivelul societății?

      (Citează)

  12. Sa nu mai spunem ca tu ai reclamat niște desene animate si compari asta cu datul jos al filmelor snuff ale lui isis. Ești penibil

      (Citează)

  13. XYZ:
    Nu stapanesti termenii. Cenzura este atunci cand bagi pumnul in gura si ingradesti libertatea de exprimare. Pai hai sa lasam atunci toate materialele video de radicalizare ale statului islamic pe internet. Sau stirile false de COVID. Cand blochezi un clip destinat copiilor cu varsta 1-2 ani in care un mos o bate pe o baba ce libertate de exprimare ai cenzurat?

    acel moment cand se pune egal intre un desen animat (chiar si violent) si video’uri ce prezintaiversi extremisti.
    da… de ce nu?

      (Citează)

    • Sunt unii care au nevoie de exemple duse spre extrem in speranta ca se prind. Vezi ca pmk tot nu a inteles ce inseamna moderare pe baza de reguli clare si cenzura. Pentru el si Radu face cenzura pe blog ca are filtre.

        (Citează)

  14. Ai de capu meu cate treaba aveti cu mosu si cu baba aia.
    Adica scufita rosie e de n ori mai horror decat batul din mana mosneagului ala sau cu dracu alearga dupa baba.
    Ce cauta copiii aia nesupravegheati cu telefonul in mana butonand pe youtube ?
    Mari idioti pe lumea asta.
    + ptr @silicon_v. Mi-a placut raspunsul tau.

      (Citează)

  15. Ti-am explicat ce inseamna cenzura si ai facut alergie? Nu ai capacitatea de a intelege niste lucruri simple si se vede ca nu ai nici copii (din fericire pentru noi) ca sa intelegi din experienta, insa esti topit ca sa te bagi in seama.

      (Citează)

  16. XYZ:
    Vezi ca sunt multe clipuri pe Youtube aberante ce numai in Romania nu sunt date jos. Iti dau un exemplu ce sigur il stiu mai toti parintii de copii mici, este vorba de un cantecel animat cu un mos si o baba la care mosul o alerarga pe baba cu un bat “ca sa-i scuture mantaua” pentru ca aceasta a alunecat pe o closca si a storcit-o. Practic fetitele inteleg ca este normal ca sa si-o ia pe spinare de la partenerul de viata daca fac o prostie, fie ea si neintentionata. Am raportat clipul la Youtube pentru ca promoveaza violenta domestica, insa nu am primit nici un raspuns, desenul este in continuare difuzat iar producatorul il monetizeaza.

    Serios? Asta e exemplul tău? Din tot ce e pe YouTube asta ai găsit?
    PS Și eu am fata care e la vârsta la care asculta astfel de chestii, dar din punctul meu de vedere prefer sa vadă de 7492074 ori asta decât alte tâmpenii care le recomanda YouTube.
    PSS Pe aia cu “nu mi-e frica de bau bau” ai auzit-o? Niște nenorociti, auzi tu, sa le spună la copii despre bau bau…

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus