un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Știri despre tehnologie și coronavirus și criză – 29 aprilie 2020

29 Apr 2020  ·

ȘTIRI  ·

17 comentarii

Review DJI Mavic Air 2:

Coronavirus:

Criză:

asus s5507

    17 comentarii

  1. Armata cumpara obuze de iluminare. Nu sunt obuze cu care “tragi” in inamic. Cred ca trebuie specificat

      (Citează)

    • Plus ca armata mai consuma munitie si pe exercitii, nu trebuie un razboi ca sa fie nevoie de ele.

        (Citează)

    • Discuția este despre caracterul urgent al acestei achiziții, ce s-a întâmplat de a apărut această urgență, că la noi de multe ori apar doar ca să justifice niște contracte unor băieți deștepți

        (Citează)

  2. Vine criza dar e competitie la sifonat bani. In ziua de azi doar cu talibanii te mai lupti cu obuze, restul dau cu rachete. Ieri Hotnews scria ca STS a dat un contract de cateva milioane de lei pentru echipamente de cresterea capacitatii pentru videoconferinte.

      (Citează)

  3. eu nu inteleg de ce un ministru actual spune: “fostul ministru n-a investit cat trebuie” in loc sa spuna: “fostul ministru este la dna pentru ca facut gresit asta”.

    in alta ordine de idei.. irigarea e un act cu participarea directa a beneficiarului.
    el trebuie sa plateasca pentru acea apa, doar ca asta ii creste costul si ii scade profitul (intr-un an normal).
    pentru un an secetos.. exista si tot felul de asigurari (pe care beneficiarul iar nu le face din motive de cost).. si ajungem in final in acelasi loc: productie bazata pe starea vremii.

    acum.. si costul asta are o justificare (dincolo de dorinta de profit si imbogatire peste noapte a agricultorului)..
    in alte tari.. statul subventioneaza o parte din costul de productie in agricultura (pentru diverse culturi).. lucru care inseamna un pret final mai mic pe care il poate practica respectivul producator.
    ori.. cum poate vinde producatorul roman intr-o astfel de piata cand costul lui e mai mare decat pretul final al producatorului strain?

    deci da.. politicile pot fi cauza (si probabil sunt), dar e simplist si nepotrivit sa spui ca ministru actual (la putere de mai bine de jumatate de an) ca problema de acum e din cauza ca un ministru precedent a facut ceva pentru irigatii, dar nu atat de mult pe cat a promis.

      (Citează)

    • Trebuie calculat ce e mai rentabil: o recolta irigata, sau niste despagubiri de la stat pentru recolta calamitata.

        (Citează)

    • alunelu: ce e mai rentabil

      pai asta e problema: calculul se face la nivel individual pentru ca statul nu poate mai mult.
      mai rentabil (la nivel macro) e ca statul sa directioneze lucrurile cu niste politici coerente care sa incurajeze ce e nevoie sa fie incurajat.
      dar pentru asta e nevoie sa ai stat capabil.
      iar pentru a avea stat capabil.. e nevoie de oameni capabili in primul rand si bine intentionati macar in al doilea rand.

        (Citează)

    • Din pacate asta este politica romaneasca, nu e cu ala a facut X eu am facut Y, ca sa se poata compara corect. E doar cu celalalt nu a facut cat a zis, nu a facut bine, etc.

        (Citează)

  4. Samsung, cel putin la telefoane, a cazut in aceeasi capcana ca Apple, adica a depasit un prag psihologic la preturi pt telefoanele bune, astfel incat omul se uita, compara si zice: “nu dau o mie de dolari pe un telefon, pas”.
    problema tocmai a inceput sa se agraveze, Samsung are un delay de vreun an la chestia asta, iar Apple tocmai a lansat un telefon de buget, ceea ce ii da si mai mult la temelie coreeanului.

      (Citează)

    • Aici Apple a fost maestru. A tot crescut preturile, ceilalti s-au luat dupa el si apoi le-a servit ifonul ieftin cu iz de flagship. Samsung avea S10e pe care putea sa il vanda lejer la 450$/€ dar l-au scos din fabricatie. Majoritatea producătorilor au telefoane in aceasta zona de pret, problema lor e ca nu se ridica la standardele calitative ale Apple.

        (Citează)

  5. XYZ:
    Vine criza dar e competitie la sifonat bani. In ziua de azi doar cu talibanii te mai lupti cu obuze, restul dau cu rachete. Ieri Hotnews scria ca STS a dat un contract de cateva milioane de lei pentru echipamente de cresterea capacitatii pentru videoconferinte.

     Dacă spui armată te gândești la graniță în primul rând. Dacă te gândești la granița țării în contextul actual și cerințele operaționale din campul tactic … dai de nevoia de lumină pe timp de noapte. Totul este să te gândești puțin

      (Citează)

    • E sifonare de bani, daca ai o urgenta cumperi de 1-2 milioane de lei iar restul cumperi in regim normal. Nu e perioada ca sa arunci cu banii. Nu inteleg urgenta, pe unde ne intra acum in tara oameni ilegal de trebuie sa iluminam noaptea? Vorbim de interiorul granitelor nu de un camp de lupta, se pot folosi si alte surse de iluminat, de banii aia faci multi kilometri de iluminat electric.

        (Citează)

  6. aia cu blasfemia e corecta. de ce nu apare plicul?

      (Citează)

  7. e suficient un cleste si ai taiat iluminatul pe toti km … aici sunt discutii iar planurile utopice nu isi au sens
    apropo, facem parte din nato iar usa a aruncat si ea niste bani pe chestii asemanatoare

    https://defence-blog.com/army/u-s-army-awards-contract-for-additional-m320-grenade-launchers.html

    XYZ:
    E sifonare de bani, daca ai o urgenta cumperi de 1-2 milioane de lei iar restul cumperi in regim normal. Nu e perioada ca sa arunci cu banii. Nu inteleg urgenta, pe unde ne intra acum in tara oameni ilegal de trebuie sa iluminam noaptea? Vorbim de interiorul granitelor nu de un camp de lupta, se pot folosi si alte surse de iluminat, de banii aia faci multi kilometri de iluminat electric.

      (Citează)

  8. Radu, în varianta de mobil butonul “răspunde” sau “citează” ar sta mai bine în dreapta. Asa cum este acum în stânga îl agat mereu din greșeală și este neplăcut.

      (Citează)

  9. Luci:
    Radu, în varianta de mobil butonul “răspunde” sau “citează” ar sta mai bine în dreapta. Asa cum este acum în stânga îl agat mereu din greșeală și este neplăcut.

    subscriu, e foarte enervanta plasarea butonului

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus