un blog de Radu Dumitru

►► Susține blogul cu un click la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlipPC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

Știri despre tehnologie și coronavirus și criză – 21 aprilie 2020

21 Apr 2020  ·

ȘTIRI  ·

21 comentarii

Coronavirus:

Criză:

asus s5507

    21 comentarii

  1. Masurile de distantare nu functionau decat in aparenta. Adica, stateai la Lidl la coada in afara magazinului, la distanta de ceilalti, dar inauntru tot se producea inghesuiala la anumite vitrine / produse.

    Cat despre Cercel-Streinu – omu ala e de-o imbecilitate crasa, dovedita de mai multe ori in ultimele luni. Presa n-ar mai trebui sa-i preia ineptiile, mai ales ca el nu are niciun rol oficial in comitetul vietii care se ocupa cu combaterea Covid.

      (Citează)

  2. Cristian Scornea

    21/04/2020 la 11:31 AM

    De unde știi ca Ford reia activitatea pe 4 mai?Un articol,ceva,te rog

      (Citează)

  3. Streinu Cercel ar putea fi angajat de Kim dupa ce isi revine. Pana si pentru Xi era prea mult.

      (Citează)

  4. Revolut dupa o campanie imensa de marketing pe youtube, incepe sa miroase a Rusia din ce in ce mai mult.

    Radu a uitat sa mentioneze in titlu ca doar clientii din Europa de Est si Centrala sunt mutati in banca din Lituania, mai aproape de muma rusia, dar occidentalii raman in continuare in UK.

      (Citează)

    • Lituania este țară a Uniunii Europene. Apoi, să zici că te apropii de Rusia pentru că te muți în Lituania înseamnă să ignori sute de ani de istorie. Țările baltice nu știu cum să scape mai repede de ruși și presiunea acestora de pe diverse planuri. Apropierea de ruși este ultimul lucru pe care-l vor.

        (Citează)

    • Am auzit si eu ca Revolut are ceva origini rusesti, probabil in actionariat.

        (Citează)

    • La fel se poate spune si despre Republica Moldova, din cartile de istorie (romanesti cel putin) dar in realitate influenta rusa e dominanta.

      Oricum tot nu ai explicat dece doar userii din Europa de est si centru ?

        (Citează)

    • Între timp Google Pay a uitat că anul trecut anunțase lansarea in Europa de Est până la sfârșitul lui 2019.

      Noroc că funcționează cu Card Virtual Revolut pus pe adresa de UK.

        (Citează)

    • Dubioasă mișcarea în Lituania, există multe țări care puteau prelua activitatea. Dar aleg una care e sub influența evidentă a Rusiei.

        (Citează)

    • Unii sunteti cam prea paranoicii cand vine vorba de rusia si rusi, au primit acum un an licenta pentru acitivitate bancara in lituania, au cerut-o tocmai pentru eventualitatea brexitului. De ce lituania? Pai am putea incepe cu faptul ca procentul digitalizarii din administratia publica e foarte ridicat acolo. Dar din cate inteleg nu devin nici in lituania banca in continuare vor tine banii in contul unei banci mari.

      Si sa te plangi de influenta rusiei in lituania arata o mare ignoranta, statele alea au relatie foarte rea cu Rusia, relatie mai buna au germanii cu rusia, si nu am auzit pe nimeni ca nu cumpara vw din cauza asta

        (Citează)

    • Frate cata ignoranta, e incredibil! Cand o sa avem IBAN-uri Romanesti ce-o sa mai ziceti, ca vor sa-i dea banii lu’ Dragnea?

        (Citează)

    • Voi sunteti seriosi?
      Contestati apropierea companiei Revolut de Rusia in conditiile in care fondatorii companiei sunt un rus si un ucrainian?

      Singurul mod in care compania asta putea fi mai apropiata de Rusia era daca il cooptau in actionariat direct pe Putin.

        (Citează)

    • Am uitat sa mentionez: prima runda de investitii a fost coordonata de DST Global, o compani de investitii infiintata de Yuri Milner.
      Yuri Milner este (conform Wikipedia) cel mai influent investitor rus din domeniul tehnologiei.
      Ca o mentiune: la inceputul carierei a fost sustinut direct de Kremlin (asta in cazul in care avea cineva vreun dubiu ca reprezinta interesele Rusiei).

        (Citează)

  5. Daca nu ma insel, mutarea in Lithuania va insemna ca vor fi garantate conturile in limita a 100.000 EUR?

      (Citează)

    • Lituania…

        (Citează)

    • Nu știu exact ce presupune asta. Adică se transferă firma care gestionează totul și activitatea acesteia este reglementată de o altă bancă, așa cum și la noi băncile și IFN-urile trebuie să respecte niște reguli de la BNR.

      Garantarea aia nu ține de IBAN și banca la care ai acel cont? Că o firmă din țara A poate avea cont la o bancă din țara B. E complicat domeniul. Cred că vor anunța ei după mutare dacă se schimbă ceva pentru clienți sau sunt doar chestii de bucătărie internă.

        (Citează)

  6. ips Pimen a utilizat un elicopter pentru transferul la Bucuresti. Domnul ala cu diarie tot de elicopter gratis a avut parte ! Incep sa cred ca este ceva in neregula in spitalele din Moldova!

      (Citează)

  7. nwradu:
    Nu știu exact ce presupune asta. Adică se transferă firma care gestionează totul și activitatea acesteia este reglementată de o altă bancă, așa cum și la noi băncile și IFN-urile trebuie să respecte niște reguli de la BNR.

    Garantarea aia nu ține de IBAN și banca la care ai acel cont? Că o firmă din țara A poate avea cont la o bancă din țara B. E complicat domeniul. Cred că vor anunța ei după mutare dacă se schimbă ceva pentru clienți sau sunt doar chestii de bucătărie internă.

    Revolut e banca.

    https://blog.revolut.com/we-got-a-banking-licence/

      (Citează)

    • Revolut are licență bancara dar nu este banca. Daca tu crezi asta atunci cere un împrumut de la ei.

      Revolut a ales Lituania pentru ca acolo in câteva ore ti-ai deschis o firma, au un sistem public foarte bine digitalizat.

        (Citează)

    • @Eu, chiar si cei de la Revolut au explicat foarte clar ca nu sunt o banca. In link-ul dat de tine al 3-lea paragraf este asta de mai jos:

      “Now, it’s worth pointing out that nothing is going to change right away. Despite being granted with a licence, this does not automatically turn us into a bank right away.”

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus