►► Susține blogul cu un click la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip・PC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
« 15% reducere la produsele Sony
Știri despre tehnologie și coronavirus și criză – 15 aprilie 2020 »
Acum un an credeam că în 2020 îmi voi cumpăra un Huawei P40 Pro, că P30 Pro mă impresionase pe partea foto. Între timp, însă, Huawei și guvernul SUA s-au certat, iar P40 Pro nu include serviciile Google. Treaba asta a picat chiar în cel mai rău moment pentru Huawei, deoarece P40 Pro chiar este foarte bun în toate aspectele.
Specificații Huawei P40 Pro:
Preț: 3.999 lei la eMAG, Orange, Altex, Huawei Mobile Store.
De remarcat că prețul este bun. P40 Pro este un telefon de nivelul lui Samsung S20 Plus 5G ca specificații și probabil peste el pe partea foto, dar mai ieftin cu aproximativ 800 de lei și chiar 1.200 de lei pentru 256 GB stocare. Sau, dacă priviți altfel lucrurile, nu te taxează ca și cum ar avea și serviciile Google la bord.
Dacă doriți același review pe video, iată-l mai jos:
Îmi place că au inclus o husă siliconică pentru a putea proteja telefonul încă din primul moment. Costă probabil 1 dolar sau mai puțin, toți producătorii ar trebui să includă așa ceva cu flagship-urile lor.
Încărcătorul din cutie este de 40 W, adică de puterea maximă suportată de telefon. Mă bucur că nu te taxează suplimentar pentru un astfel de încărcător. Căștile handsfree incluse sunt unele clasice pe fir, conector USB-C.
Huawei P40 Pro arată foarte bine. Ecran din margine în margine, frumos rotunjit la colțuri, cu bezel foarte mic. N-au mai mers pe acel display stil waterfall de la Mate 30 Pro, care cobora foarte mult pe laterale, așa că P40 Pro are butoane de volum deasupra celui On/Off.
Singurul lucru care nu-mi place pe partea frontală este punch-hole-ul de dimensiuni mari și plasat în partea din stânga, acolo unde privirea mea merge mult mai des după notificările telefonului. Dacă-l puneau în dreapta, nu m-ar fi deranjat așa mult. Chiar și așa, problema este minoră.
De remarcat și că nu are difuzor normal în partea de sus. Are unul sub ecran, care transmite suficient de bine sunetele în urechea ta, dar nu este vizibil din exterior pe carcasă.
Spatele este foarte frumos. Huawei a avut mereu o paletă interesantă de culori și tot felul de efecte vizuale plăcute. P40 este similar. Privit din spate, face tot felul de ape, are momente când pare un bloc de gheață sau acoperit cu mătase.
Modulul camerelor foto este mărișor, cum este moda acum, și ieșit vreo 2 milimetri în exterior. Se estompează cu o husă, dacă folosiți. Port USB-C în partea de jos și un difuzor extern, lângă sertarul SIM + NM Card, iar în partea de sus se află emițătorul de infraroșu.
Per total, finisaje foarte bune, aspect general plăcut, dimensiune potrivite pentru mâna mea, nimic de reproșat la acest capitol.
Mai trebuie să insist pe partea asta? P40 Pro este un flagship, performanța este de nivel flagship. Hai să zic pe scurt.
Ecranul OLED este plăcut vizual, luminos, utilizabil în soare puternic. Rezoluția este de 1.200 x 2.640 pixeli, adică mai mult decât suficientă, iar rata de refresh este de 90 Hz. Nu 120 Hz ca la noile Samsung, nu 60 Hz ca la generațiile anterioare, ci o valoare bună drept compromis între autonomia bateriei și confort vizual nu doar prin jocuri, ci și în orice animație a interfeței.
Autonomia, apropo, este foarte bună. Mai jos puteți vedea rezultatul unui test PCMark Work 2.0 Battery Life. Nivelul acumulatorului a scăzut de la 100% la 20% în 12 ore de ecran mereu aprins și rulând aplicații tip office, simulând apeluri video și alte activități. Extrapolând la condiții normale de utilizare, înseamnă că bateria ține două zile.
Încărcarea este și ea foarte rapidă, cu 40 W pe fir sau maxim 27 W pe wireless charging. Încărcarea la 40 W este bună atunci când aveți doar 15 minute la o priză și vreți să băgați cât mai mult “suc” în telefon în acest timp. Telefonul poate încărca rapid prin wireless alte dispozitive puse pe spatele său, de exemplu un smart watch sau alt telefon, ceea ce este o funcție bună de utilizat prin călătorii.
Chipsetul este propria lor soluție Kirin 990, octa-core, fabricat în 7 nm, venit la pachet cu 8 GB memorie RAM și 256 GB stocare internă tip UFS 3.0 (și poate fi extinsă cu carduri NM). Rulează fără probleme orice aplicație și iată câteva scoruri de benchmark pentru a-l compara cu propriu vostru telefon:
Huawei P40 Pro este un telefon 5G. Nu există variantă doar 4G. Are și conectivitate Wi-Fi 6 Plus, așa cum o numește Huawei, adică un 802.11ax cu canale de 160 MHz, deși m-ar mira să găsiți pe undeva o astfel de rețea wifi sau să aveți nevoie de viteza ei pe un telefon mobil, plus Bluetooth 5.1 cu LDAC.
Mi-a plăcut partea de biometrie. Senzorul de amprentă, integrat în ecran, este performant și face foarte rapid recunoașterea amprentei. Și mai performantă este recunoașterea facială, pentru care Huawei P40 Pro include și un emițător în infraroșu. Îndrepți telefonul spre fața ta și acesta deja se deblochează. De multe ori îl deblocam astfel înainte să apuc să duc degetul pe senzorul de amprentă.
Difuzorul din partea de sus, cel invizibil pentru că-i integrat sub carcasă, aduce un mic dezavantaj. Sunetul acestuia este mai slab decât al unuia normal în apeluri, dar nu cât să conteze asta decât dacă aveți probleme cu auzul. Problema este mai degrabă legată de faptul că nu-i suficient de puternic pentru a fi utilizat simultan cu difuzorul extern din partea de jos atunci când joci ceva sau te uiți la un clip video, cum fac multe telefoane, așa că sunetul în astfel de momente este redat doar prin partea de jos și de obicei îl mai și astupi cu mână.
Teoretic asta poate conta pentru cei ce se joacă mult. Practic, însă, nu știu câți poartă căști în astfel de momente, așa că nu-i un dealbreaker. Nu s-a plâns nimeni de o astfel de problemă pe P30 Pro și alte modele similare.
Stocarea este de 256 GB tip UFS 3.0, adică foarte rapidă, și poate fi extinsă cu un card NM. Acesta este un fel de card microSD, dar pe un format făcut de Huawei și utilizat doar pe telefoanele lor. Se găsesc astfel de carduri și în comerțul nostru, așa că nici asta nu-i o mare problemă a telefonului.
Așa că, trăgând linie, P40 Pro este foarte bun și la capitolul hardware, iar compatibilitatea 5G (cel puțin pe modelul ELS-NX9 vândut la noi) îl face printre cele mai ieftine flagship-uri de acest tip.
Până acum Huawei P40 Pro a fost foarte bun. Pe partea foto, însă, excelează cu adevărat, în special pentru fotografierea în lumină slabă și noaptea.
Pe spate are trei camere foto, astfel:
Adică sună foarte bine în specificații, cu obiective deschise și un zoom optic 5x real, realizat din elemente optice. Samsung S20, de exemplu, nu are zoom optic real, ci-l simulează (destul de bine, dar nu 5x) din binning-ul senzorului camerei “cu zoom”.
La lansare, cei de la Huawei au spus că obțin rezultate foarte bune în noapte, dar nu mă așteptam să fie atât de bune. Fotografiile de mai jos sunt făcute pe Auto, din mână, fără vreun efort special, într-o cameră iluminată indirect prin ușă de niște lumini ambientale de pe hol. Fotografia este mult mai luminoasă decât percepeau ochii mei întreaga scenă, iar ceea ce mă miră este faptul că au fost surprinse foarte bine și culorile respective.
De fapt, fotografiile pe Auto mi se par mai bune decât cele de pe modul Night. Acestea au un timp mai lung de expunere (tot din mână sunt făcute), dar ISO mult mai mic, așa că teoretic sunt mai puțin zgomotoase, chiar dacă au virat-o la culori spre albastru.
N-am avut alt telefon pentru comparație decât propriul meu Samsung S10. Luați asta ca pe o comparație cu un telefon din generația anterioară. În aceleași condiții, pe Auto și pe Night Mode, S10 produce o fotografie mult mai slabă.
Mai jos sunt fotografii făcute de mine de pe balcon la 1:30 noaptea. Mi se par foarte reușite, înțelegi foarte bine ce se întâmplă în scenă, culorile… există și sunt corecte. Am fost și mai impresionat de fotografia făcută cu camera ultra-wide, care-i foarte bună și ea datorită obiectivului F/1.8, și inclusiv de cea cu zoom optic, care-i mediocră, dar pentru asemenea condiții este bună deoarece înțelegi ce-i în ea.
Alte fotografii prin balcon și o comparație cu Samsung S10:
Și camera de selfie, care are 32 megapixeli și un night mode bun pe ea, face fotografii bune. Ecranul telefonului se aprinde în alb și camera te surprinde foarte bine inclusiv în beznă totală. P40 Pro îți permite să faci un selfie de grup în toiul nopții, de exemplu.
Telefonul are zoom optic 5x, zoom hibrid 10x și poate urca în zoom digital 50x. Toate mecanismele de îmbunătățit imaginea funcționează bine. De exemplu mai jos, vedeți imaginea normală, cea cu zoom 5x și cea cu zoom 10x, în care pot vedea că omul de la volan poartă mască pe figură.
Sau mai jos pot citi un afiș aflat la depărtare sau pot vedea tipul și plăcuța de înmatriculare a unei mașini pe care cu ochii abia aș fi putut să o identific. În altă imagine, undeva la etajul 8 are cineva o cutie, iar cu zoom pot vedea că probabil este cutia unui televizor Sony.
Per total, deci, rezultate bune și aici.
În fotografiere normală, Huawei P40 Pro obține rezultate foarte bune în interior și pe afară în situații fără soare puternic. Focalizarea este foarte rapidă, culorile sunt realiste (mai puțin roșul), texturile sunt foarte bine surprinse.
Sunt câteva elemente ce pot fi deranjante pentru un ochi mai cunoscător. În soare puternic, mie mi s-a părut că fotografiile ies supraexpuse, chiar arse, și cu un contrast mult prea puternic. Alteori apare un fenoment ciudat de banding, observați cerul bleu pe lângă clădiri și albastru intens în rest, ceea ce arată o problemă de procesare prea puternică. Poate că un update de software ar putea să mai regleze ulterior astfel de detalii. Am făcut în unele și crop-uri pentru a vă arăta ce bine a surprins anumite detalii sau texturi.
N-am avut cum să testez prea bine acest telefon când legea îți cere să stai acasă, așa că aceste fotografii sunt făcute într-un drum la cumpărături. O comparație mult mai bună, cu iPhone 11 Pro Max și cu Samsung S20 Ultra, găsiți în clipul video de mai jos.
Pe filmare, P40 Pro trage 4K la 60 fps și are și acel ultra-slow-motion la 7680 fps. Filmările sunt bune. Problema mea este că pe video, imediat ce apeși Record, dispar butoanele ce permit comutarea rapidă între camere și te poți baza doar pe pinch-zoom și pe un slider +/- de pe lateral. Asta înseamnă că apeși prea mult pe ecran și deci miști telefonul inutil de mult, dar și că nu poți comuta direct între camera normală și zoom 5x, ci trebuie să treci și prin nivelurile intermediare de zoom, care arată mai rău până când, dintr-o dată când ajungi la 5x, telefonul comută pe cealaltă cameră și imaginea redevine foarte clară.
Stabilizarea optică este foarte bună. Clipul video final este foarte stabil inclusiv când filmezi din mers, cu o mână. Găsiți mostre în video-ul meu de la începutul articolului.
Per total, Huawei P40 Pro mi se pare uimitor pe fotografiere, mai ales în lumină slabă. Sunt mici probleme (supraexpunere, contrast prea mare în soare puternic, suprasaturarea canalului de roșu), dar nu deranjante și nu ceva ce n-ar putea fi reglat cu un update software.
Aici este problema. Interfața EMUI este bună, s-a îmbunătățit constant, poate are chiar prea multe opțiuni.
Poți configura ecranul Always-On, poți ascunde punch-hole-uri cu o bandă neagră, sunt și diverse opțiuni de battery saver în telefon, inclusiv una care micșorează automat rezoluția pe măsură ce bateria ajunge pe final.
Lipsa serviciilor Google este, de fapt, ceea ce va îndepărta mulți potențiali clienți de acest telefon. Modelul este unul important pentru Huawei pentru că aici se va vedea dacă clienții acceptă alternativa Huawei sau nu. Mate 30 Pro este un telefon de nișă, dar P40 Pro unul de volum mult mai mare; vânzările sale vor arăta cum privește lumea lipsa Google.
Probabil că serviciile Google se pot instala cumva în telefon, dar eu n-am făcut asta (pentru mine telefonul este o unealtă, trebuie să meargă direct din cutie cu efort minim de configurare) și nici nu vă voi spune cum se poate face asta. Riscul pe termen lung este ca orice metodă de instalare a serviciilor Google să fie dezactivată după o vreme. Chiar dacă instalați serviciile Google, unele aplicații (de exemplu Google Pay sau componenta de DRM pentru diverse programe) probabil că tot nu vor rula.
Huawei propune, în schimb propriul lor magazin numit AppGallery. Au investit mult în promovarea sa, iar cei din România au discutat și convins mulți dezvoltatori de aplicații să-și pună și în AppGallery aplicațiile. Sunt vreo 40 românești acolo, de fapt… dar eu am instalat doar două, Biziday și Digi24 pentru știri.
Mai sunt Știrile ProTV, LaJumate și încă unele, dar nu le folosesc. Mai sunt și câteva aplicații bancare, dar nu sunt clientul acelor bănci (dacă aș fi, le-aș folosi), plus StarTaxi, Pago, Booking și altele populare.
Am mai instalat Deezer și TikTok dintre cele internaționale. Mai sunt pe acolo și altele, de exemplu Snapchat și Telegram, pentru cei ce utilizează.
Mai multe aplicații am instalat însă din marketplace-ul Amazon AppStore, de unde am luat Facebook, Messenger și Instagram, Dropbox, Onedrive și Outlook.
Am mai instalat Google Chrome, Google Maps și Waze de pe APKmirror.com, un site în care am suficientă încredere pentru a face asta. Toate trei funcționează bine fără nevoia de servicii Google Play Services.
Alte servicii, de exemplu YouTube, Gmail sau Google Calendar, pot fi accesate și rulate din browser. mulți, în special cei care n-au multă treabă cu emailul sau calendarul, consideră că ar putea fi suficient pentru ei. O fi, deși experiența nu este similară cu a unei aplicații dedicate și nici toate funcțiile nu sunt disponibile pe web.
Problema este că foarte multe aplicații, inclusiv unele populare în România, nu vor funcționa fără nucleul Google Play Services chiar dacă găsiți pe undeva apk-ul lor și îl instalați. Revolut, de exemplu, nu există decât prin Google Play, iar în România are un milion de clienți. Spotify nu există. Uber și Uber Eats nu există, iar de Bolt și FreeNow nu știu nimic, dar s-ar putea să fie în aceeași situație de a depinde de harta Google Maps pentru funcționare și cine știe ce alte servicii Google pentru sistemul de taxare.
Multe jocuri din prezent se integrează cu Google Play Services pentru gestiunea achizițiilor in-game și a salvărilor. Huawei AppGallery are Fortnite și Clash of Clans, de exemplu, dar s-ar putea ca jocul vostru preferat să nu funcționeze decât dacă instalați prin ce metodă alternativă puteți Google Play Services și poate nici măcar după aceea.
Acum, Huawei vinde P40 Pro la un preț mult mai mic decât concurența sa directă de la Samsung, ceea ce unii ar putea vedea ca un mod de a spune “dar trebuie să robotești un pic la instalarea serviciilor Google”. Rămâne de văzut câți vor fi convinși să accepte acest compromis.
M-a enervat și faptul că am primit o notificare privind nu știu ce joc nou din AppGallery, deși aveam setările de publicitate pentru așa ceva dezactivate.
CE E BINE |
CE E RĂU |
|
|
Huawei P40 Pro este un telefon foarte bun. Dacă ar fi avut serviciile Google, l-aș fi cumpărat. Nu le are, iar eu nu sunt genul care să facă eforturi pentru a le instala. Dacă sunteți dispuși să faceți asta și acceptați riscul de a vă tot lupta cu această problemă pe termen lung, veți avea un telefon foarte bun.
Preț: 3.999 lei la eMAG, Orange, Altex, Huawei Mobile Store.
« 15% reducere la produsele Sony
Știri despre tehnologie și coronavirus și criză – 15 aprilie 2020 »
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
34 comentarii
15/04/2020 la 7:52 AM
La ce sa faci update, doara pe tine te multumeste si camera de 1mpx… Vrei sa citesti ziare de pe poze/filmari? Te cam contrazici in reviewuri in ultima perioada….
Vasile D(Citează)
15/04/2020 la 8:15 AM
Ehm, ce?
nwradu(Citează)
15/04/2020 la 4:22 PM
Daca e de la o companie chinezeasaca, facut in China si soft cu legaturi directe catre partidul unic… nu merci! Buna incercare Radu, totusi poate ai vrea sa blurezi nr de inmatriculare din poze, sa nu ai probleme
Mihai Dobre(Citează)
16/04/2020 la 1:08 PM
Probleme cu ce? A facut niste poze pe strada, pe care nu le-a asociat cu nimic.
Andrei G(Citează)
15/04/2020 la 7:59 AM
un experiment frumos din partea Huawei, e bine ca cineva investeste in prototipuri.
Giovani(Citează)
15/04/2020 la 8:16 AM
Nu-i experiment, e o continuare naturală a ce-au reușit cu P30 Pro anul trecut.
nwradu(Citează)
15/04/2020 la 8:09 AM
Tu-l in mufă pă dom trump.
BlackSkull(Citează)
15/04/2020 la 8:33 AM
În contextul în care toți fac data mining și mai nou nici nu se ascund, faptul că nu mai are Google Play Services începe să nu mi se mai pară o idee atât de proastă :)
Aș vrea să pot renunța la serviciile astea gratuite de spionaj dar suntem cam dependenți de ele.. Mă rog, nu Huawei ar fi răspunsul onest aici :)
Iulian(Citează)
15/04/2020 la 9:10 AM
Daca ma intrebi pe mine, arata oribil zona aceea de ecran unde sunt amplasate camerele frontale. Mai bine il faceau cu breton.
Cum a zis cineva mai sus, un experiment si atat. Dpmdv nu merita nici 2000 lei.
Lorin(Citează)
15/04/2020 la 9:11 AM
De ce nu?
nwradu(Citează)
15/04/2020 la 9:25 AM
@nwradu
Pai, in primul rand, de banii aia cumperi un telefon partial functional. Adica nu stii care aplicatii vor functiona si care nu. Apoi, sa spunem ca te vei descurca cumva si vei instala serviciile Google – dar nu stii niciodata daca Google va bloca cumva utilizarea lor. Si din ce am vazut pe forumuri si site-uri de profil, nu ai convingerea ca odata cu instalarea lor, nu ai strecurat si altceva prin telefon. In plus, inteleg ca si unele aplicatii care pot fi instalate nu beneficiaza de toate functiile, datorita limitarilor – NFC, push notifications etc. Ba chiar multe aplicatii de banking nu vor putea fi instalate datorita solutiilor de detectie a jailbreak-ului, pentru ca si aceste solutii se bazeaza pe servicii Google.
Apoi, tinand cont ca ai un telefon partial functional, nu vad de ce ai da 4000 lei cand exista multe alte variante – Samsung, Apple, Asus etc. Doar pentru camera?
Lorin(Citează)
16/04/2020 la 1:29 PM
Sunt de acord cu tine privind unele riscuri, dar mi se pare că e bine să pui și explicația ta când spui că e experiment și că n-ai da 2.000 de lei.
nwradu(Citează)
15/04/2020 la 9:13 AM
Cine-i primul care zice că nu filmează 4k din ăla adevărat, bun, de la țară?
Păcat că după P20 Pro s-a renunțat la butonul din față. E mișto că știe gesturi și poți face 2-3 chestii din același loc.
Teniescu(Citează)
16/04/2020 la 1:30 PM
Ce gesturi, alea de swipe din lateral pentru back și swipe up pentru Home? Astea vin cu Android 10, și eu le folosesc pe al meu.
nwradu(Citează)
15/04/2020 la 9:23 AM
Cum sa dai 4.000 Ron pe un telefon cu Android fără Google Services? Huawei l-a lansat din ambiție, in Europa si SUA cu siguranța nu va avea succes.
Radu, cred ca este timpul sa te tunzi, am văzut pe reddit un tutorial cum sa te tunzi singur acasă.
george(Citează)
15/04/2020 la 9:45 AM
Are macar un avantaj mare fata de ultimul Samsung ? Ca dezavantaje are…
Alin(Citează)
16/04/2020 la 1:10 PM
Da, camera foto/video superioara si pretul mai mic.
Andrei G(Citează)
15/04/2020 la 9:49 AM
Avand in vedere ca nu are google services eu pot sa comentez doar fotografia cu camera frontala: “homo sapiens carantinus – 2020”
:)))))
corny(Citează)
16/04/2020 la 1:30 PM
Da, am uitat să-i da un crop mai uman :P
nwradu(Citează)
15/04/2020 la 11:01 AM
Fara ecosistemul Google, Huawei nu are nicio sansa.
Revad povestea lui Windows Phone/Mobile. Si, in materie de ecosistem software, Microsoft e un monstru pe langa Huawei (azure, bing, outlook, skype, office365, one drive, gaming, etc, etc etc). Si nici macare ei nu au reusit.
silicon_v(Citează)
16/04/2020 la 1:13 PM
Te-as contrazice aici.
Diferenta fata de Microsoft este ca Huawei are deja o piata foarte mare in China unde nu are nevoie de serviciile Google.
Toate costurile de R&D se amortizeaza prin vanzarile din China, in Europa si Statele Unite este suficient sa faca vanzare cat sa acopere costurile de marketing din zonele respective.
Andrei G(Citează)
16/04/2020 la 1:31 PM
Cred că Silicon_v vorbea despre Europa și România, unde momentan lucrurile nu arată bine.
Și problema este că Huawei angajează zeci de mii de oameni în afara Chinei și este un concurent serios pentru alți producători. Faptul că vor scădea vânzările nu e de bucurat.
nwradu(Citează)
15/04/2020 la 11:36 AM
Mi se pare ca huawei a ajuns un cal mort de care mai trage doar media in amintirea vremurilor bune. Is atat de multe optiuni in piata incat nu inteleg de ce sa ii mai alegi daca nu esti sado :))
Robert(Citează)
15/04/2020 la 3:32 PM
Huawei (cu tot cu honor) rup tot in china. Si avand in vedere cati sint aia acolo, nu cred c-o duc deloc rau. Pe la noi p-aciulea, huawei inca isi face simtita prezenta (cat sa nu-i uite lumea) ptr ca poate poate vine ziua cand se ridica blocaju. Si sa vezi atunci vanzari.
BlackSkull(Citează)
16/04/2020 la 1:32 PM
Exact, dacă mâine se răzgândește Trump și intră serviciile Google pe Huawei, dintr-o dată vor avea telefoane foarte puternice în ofertă.
nwradu(Citează)
15/04/2020 la 11:40 AM
E prea scump, sa zicem ca te poți adapta si sa renunti la aplicații google, unele au alternative, unele nu, dar problema e ca multe aplicații au nevoie de GMS si la aplicațiile alea nu prea ai cum sa găsești alternative.
La 4500 lei te aștepți de la un telefon sa știe tot, totuși nu e un chilipir sa zici cel puțin e ieftin si mai trece de la mine.
In rest e bun telefonul, mergea prețul daca avea GMS.
Tom(Citează)
15/04/2020 la 12:04 PM
Dar… Preț: 3.999 lei la eMAG, Orange, Altex, Huawei Mobile Store.
nwradu(Citează)
15/04/2020 la 1:41 PM
Pe emag era si încă e 4599.99, nu am dat click pe toate linkurile, dar ai dreptate pe altex si huawei e prețul din articol iar pe Orange e un pic mai mult. Da, la 4000 mai merge, e aproape cu 200 de euro mai ieftin fata de mi 10 pro care mi se pare nesimțit de scump pentru un xiaomi dar are gms
Tom(Citează)
21/04/2020 la 9:56 AM
Salut,
Am reușit și eu sa intru în posesia unui P40pro. Am transferat aplicațiile prin Phone Clone, de pe vechiul telefon pe cel nou. Aplicația de banking de la ING merge ok, mai am și un Orange Money. Ulterior am instalat câteva aplicații din MoreApps (aplicație ce poate fi descărcată din Huawei App Glllery). Este un fel de biblioteca de aplicații de unde poți descarca, cam tot ce vrei și primesti recomandare, de unde sa descarci aplicația și ce aplicații sunt asemănătoare cu ceea ce dorești. Este si un telefon destul de rezistent la căzături. De când am intrat în posesia lui cred ca de cel puțin 2 ori pe zi cade pe jos (parchet și gresie) încă nu are leziuni 😁
Bogdan(Citează)
15/04/2020 la 11:46 AM
Urat mai este decupajul acela in ecran.
vasi(Citează)
15/04/2020 la 1:20 PM
Cum este setat in default mode ecranul? rezolutie maxima si refreh rate maxim? nu de alta, dar am vazut practica asta la Samsung – se lauda cu super ecrane (ceea ce este perfect adevarat), insa setarea din telefon le tine pe 1080p pentru ca altfel moare bateria. Sunt curios daca autonomia exprimata de multi este pe “mod blana”. Altfel, un telefon superb cu o camera presupun ca buna, insa fara Google are sansa porcului de Craciun – ba chiar ala poate se salveaza ca il mai tii un an la ingrasat/
Silviu(Citează)
16/04/2020 la 1:33 PM
Eu am pus autonomia pe rezoluția maximă și 120 Hz. În practică n-ai nevoie de acea rezoluție maximă, totuși. Nu vezi diferența când comuți pe cea intermediară, ca și la Samsung.
nwradu(Citează)
15/04/2020 la 3:23 PM
Bun articol… BV
Adrian(Citează)
21/04/2020 la 9:52 AM
Din punct de vedere al design-ului, cam toate modele lansate in ultima perioada de toate companiile, au adoptat cam aceeasi imagine.
Diferenta o face tehnologia – iar din punct de vedere al camerelor foto, Huawei P40 Pro a obtinut 128 de puncte pe DXOmark, ceea ce l-a propulsat pe locul numarul unu in top in acest moment.
Au inceput sa populeze forte mult acel magazin de aplicatii propriu AppGallery. Ba chiar mai mult, acum au introdus o solutie foarte interesanta – se numeste MoreApps – este o aplicatie ce se instaleaza din App Gallery si este un fel de folder ce contine peste 100 de aplicatii, cele mai folosite in Romania, redirectionate catre solutii de instalare (fie site propriu aplicatie, fie alte magazine aplicatii extern Apk Pure, Amazon store etc)
Laurentiu(Citează)