un blog de Radu Dumitru

►► Susține blogul cu un click la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlipPC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

Articole interesante de citit astăzi – 26 aprilie 2020

26 Apr 2020  ·

GÂNDURI  ·

13 comentarii

Liderul nord-coreean Kim Jong-Un ar fi în comă profundă. Sau stare vegetativă. Sau deja mort la ora asta. Nu e clar, dar zvonurile sunt că s-a operat pe la inimă și n-a ieșit bine. Acum câteva zile și Reuters dădea astfel de știri. Sora sa i-ar putea urma la conducerea țării, dacă nu apare vreo lovitură de stat mai serioasă. Mie mi-a plăcut primul comentariu de pe Reddit: “o să ne spună că e bine și peste câteva săptămâni se va anunța oficial că a murit luptându-se cu un T-Rex”.

Un vapor de croazieră a plecat în jurul lumii pe 5 ianuarie și a revenit pe 22 aprilie în port. Pasagerii au văzut de la distanță toată această criză și au stat pe vapor începând cu luna martie pentru a elimina riscul unor îmbolnăviri.

Cum Irv Teibel a înregistrat sunetele naturii și le-a vândut drept albume. Știți conceptul, există multe înregistrări cu sunet de ocean, de ploaie, de cascade șamd. Iată și de unde a pornit totul. Albumele erau editate și sunetele îmbinate din diverse înregistrări ca să sune mai bine. “By “Wood-Masted Sailboat” (Environments 8), he was working with 24 separate tracks of sound, including seagulls from the Virginia shore, bell buoys from the Long Island Sound, a boom vang for the creaking mast, and an old chronometer from a clock shop on Lexington Avenue.”

Prescurtări și jargon de mașini electrice. Aparent se zice guess-o-meter la indicatorul de autonomie a mașinii.

Eșecul rebrandingului Tropicana din 2008. Au trecut la o cutie cu imagine modernă, dar pe care era greu să găsești numele firmei și ce-i înăuntru.

Fotografii făcute de telescopul Hubble. A aniversat 30 de ani de existență. Puteți citi aici și cum a fost reparată oglinda sa, în spațiu, pentru că avea o eroare de 2 micrometri în formă și nu obținea imagini clare.

Word marchează două spații ca fiind o greșeală. Se lasă doar unul după punct. Unul.  Nu două.

Despre închiderea restaurantului Prune. Restaurantul e cunoscut în New York, a fost și pe la Mind of a Chef. Articolul este construit pe multe planuri și cel mai tare mă miră faptul că financiar abia se ținea pe linia de plutire, deși este genul de loc care are mereu mesele pline de clienți.

Rețetă de pui și salată. Pare interesant, aș face și eu asta.

Zone din Europa cu o economie egală cu a Londrei. Spoiler: România+Bulgaria+Serbia+Grecia+încă niște țări…

asus s5507

    13 comentarii

  1. Ar fi interesant un articol separat despre un astfel de “Grand voyage”.

      (Citează)

    • Interesant ar fi un articol cu locuri faine din Romania care ar merita vizitate anul acesta in contextul epidemiei când multi oameni vor prefera sa-si petreacă concediul in țara lor sau prin vecini, sa nu ramai blocat afara in cazul unei noi stări de urgenta si ai reduce riscul de a te infecta in avion.

      Eu mi-am salvat o lista de obiective din Republica Moldova pe care le poți parcurge in 3-5 zile, ai mâncare buna, vin excelent, vizite în crame, locuri istorice si nu costa foarte mult: https://www.reddit.com/r/Romania/comments/bwgk57/vizitati_moldova/epyfxkm/?context=3

        (Citează)

    • Rep. Moldova este o tara care merita vizitata: Chisinau, cramele (Cricova sau Purcari) sunt unice in Europa, muzeele, manastirile, si bineinteles magazinul bucuria.

      Insa sunt cateva probleme:
      1. nu e o tara ieftina, preturile sunt cam ca la noi, o vizita la o crama incepe de la 50euro.
      2. drumurile sunt proaste spre deloc, grija foarte mare.
      3. nu este o tara UE, deci grija mare la acte, in special la masina si la asigurari si la ce transporti ca te verifica la vama si iti confisca.
      4. oamenii nu vorbesc engleza si nici nu inteleg romana prea bine, deci pregateste un dictionar rusesc.

        (Citează)

    • Preturi mari, drumuri proaste, rusofili inraiti peste tot….de ce ar merge cineva acolo? E o tara nesigura si dubioasa.
      Sint atatea locuri faine de vazut in europa civilizata. Ce kkt e de vazut in moldova. Mai bine la bulgari. Pare mai safe.

        (Citează)

    • @BlackSkull pare troll care a auzit de Republica Moldova doar cand a cautat pe internet cine este Irina Rimes.

      Eu am fost in Moldova intr-un tur organizat de o agentie, plecat dimineata devreme din Iasi si m-am intors seara tarziu, Cramele Cricova sunt imense, se circula cu masina pe sub pamant, Chisinau este un oras aglomerat dar cu muzee si cladiri frumoase, ce m-a impresionat este mancarea gustoasa si relativ mai ieftina decat preturile din Bucuresti dar si frumusetea femeilor.

      Bun link-ul atasat, la Castelul Mimi recomand sa mergi vara cand sunt concerte de muzica clasica cu degustari de vin, este tren direct din Chisinau, aveam si eu pe lista Cetatea Soroca dar era cam departe.
      Obligatoriu sa mergi in Chisinau la Fabrica de bomboane Bucuria sa cumperi Chisinaul de Seara si alte bomboane delicioase, preturile sunt la un sfert de ce gasesti in capitala, in magazine gasesti si coniacul Kvint produs in Transnistria.

        (Citează)

  2. 34 de ani de la catastrofa de la Cernobil – Stenogramele PCR din 1986
    https://www.reddit.com/r/Romania/comments/edn9zl/stenogramele_pcr_dup%C4%83_explozia_de_la_cernob%C3%AEl_1/

      (Citează)

  3. Acum nu ca “londonejii” n-ar munci, dar “PIB”-ul Londrei se datoreaza faptului ca impozitele si taxele se platesc in locul unde-s birourile centrale, desi fabricile/punctele de lucru sint prin alta parte. Asa putem si noi spune de Constanta, ca e oras mort, dar impozitele firmelor din port se platesc la Bukale, multe firme de smekeri si securisti avind birourile p-acolo.

      (Citează)

    • BlackSkull:
      Preturi mari, drumuri proaste, rusofili inraiti peste tot….de ce ar merge cineva acolo? E o tara nesigura si dubioasa.
      Sint atatea locuri faine de vazut in europa civilizata. Ce kkt e de vazut in moldova. Mai bine la bulgari. Pare mai safe.

      Eu am fost în scop turistic acum 5 ani, Chișinău și crama Cricova, totul era de 4 – 5 ori mai ieftin ca la noi. Nu m am simțit în pericol deloc, oamenii foarte primitori și toți au vorbit în romana. S a schimbat ceva între timp?

        (Citează)

  4. Razvan Turturica

    26/04/2020 la 9:01 PM

    In metodologia de calculare a PIB-ul regional, atat la noi cat si la nivel european se ia in calcul acest aspect si se urmareste sa se inregistreze cat mai precis ce se produce efectiv la nivel local. Se urmareste ce se produce local, nu este e profitul neaparat.

    marinel:
    Acum nu ca “londonejii” n-ar munci, dar “PIB”-ul Londrei se datoreaza faptului ca impozitele si taxele se platesc in locul unde-s birourile centrale, desi fabricile/punctele de lucru sint prin alta parte. Asa putem si noi spune de Constanta, ca e oras mort, dar impozitele firmelor din port se platesc la Bukale, multe firme de smekeri si securisti avind birourile p-acolo.

      (Citează)

  5. Și e așa de plin de fabrici si uzine? Sau faptul ca in Londra se dă ora in sectorul financiar si UE e atât de slabă încât e incapabilă să își strângă de acolo jucăriile după despărțire?

      (Citează)

  6. BlackSkull:
    Preturi mari, drumuri proaste, rusofili inraiti peste tot….de ce ar merge cineva acolo? E o tara nesigura si dubioasa.
    Sint atatea locuri faine de vazut in europa civilizata. Ce kkt e de vazut in moldova. Mai bine la bulgari. Pare mai safe.

    Bulgaria este tara aia civilizata care sparg masinile cu numere romanesti in parcari si statiuni (adica talharie).

    Preturile nu sunt mari, sunt medii.
    Ce e de vazut, cramele, castele, mosii, conacuri, muzee, manastiri.

    Si Bulgaria e o tara care merita vizitata, dar si acolo trebuie sa ai grija ca politia adora masinile romanesti si spagile, si stau cu radarele in sate si zonele de 50, ca sa nu mai zic de tepele de toate felurile si talhariile.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus