►► Ofertele continuă la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
Am văzut topul celor mai vândute telefoane în 2019 în lume și mi-a crescut din nou respectul pentru Apple, deși nu mi-au plăcut niciodată telefoanele lor. 5 din 10 modele din top sunt iPhone.
Topul este acesta:
Uitați-vă la câteva detalii. iPhone 11, 11 Pro și 11 Pro Max intră în topul anual deși sunt lansate în septembrie 2019 (am fost acolo), adică au avut doar un trimestru de vânzări la activ. iPhone 11 ajunge chiar pe locul 2.
Apoi, toate telefoanele vândute de Apple sunt scumpe. Un iPhone XR costă acum 3.300 de lei la eMAG. iPhone 8 este 2.500 lei.
Prin comparație, Samsung Galaxy A10, locul 3 în top, costă 600 lei. A50 este vreo 1.200 lei, A20 cam 900 lei. De asta face Apple acele venituri uriașe: nu doar că vând volume foarte mari, ci și din telefoane foarte scumpe.
Sunt uimit și că Samsung S10 nu a intrat deloc în top, în timp ce S9 și S9 Plus au fost în cel din 2018. Nici un Huawei în top, Xiaomi luându-i cumva locul.
Băgați la rând comentariile cu “Apple va da faliment”, că sigur așa se va întâmpla. Și acum poate se vede mai bine de ce zvonurile spun că voi lansa iPhone 9 în acest an, un fel de înlocuitor pentru XR. Cum să nu lansezi un astfel de model când ai o piață așa mare de doritori?
Îmi aduc aminte si de un clip MKBHD în care vorbea despre căștile Apple AirPods și despre cum se vând atât de multe încât Apple a obținut 8 miliarde de dolari venituri din vânzarea lor. Dacă Apple ar face o companie separată care să vândă doar AirPods, ar intra oricum în Fortune 500.
Și încă o chestie. Am zis cândva că Apple investește mult în cercetare și s-au trezit câțiva să comenteze inutil că ce atâta cercetare, că telefoanele lor au hardware mai slab decât multe altele. Ca și cum faptul că periodic inventează căști precum AirPods sau vreun mecanism avansat de recunoaștere facială n-ar fi suficient, nu trebuie să mă credeți pe cuvânt.
Există topul făcut de Uniunea Europeană cu companiile care investesc cel mai mult în cercetare la nivel mondial. Apple este pe locul 6.
Da, este după Samsung și Huawei, dar gândiți-vă că Samsung are un business pe foarte multe planuri, inclusiv dezvoltarea de memorie flash, display-uri, echipamente telecom și altele, dar și electrocasnice, dar construiesc și vapoare, automobile și altele. Huawei, similar, investește masiv în echipamente telecom, nu doar în segmentul consumer.
Apple este, de fapt, o uzină care duduie pe partea de telefoane și adiacente hardware și software pentru ele.
sursa: GO4IT.
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
20 comentarii
10/03/2020 la 4:00 PM
Eu sint mai curios de vanzarile pe 2020. Ca am asa un filing ca topul ala o sa arate complet diferit.
BlackSkull(Citează)
10/03/2020 la 9:01 PM
Chiar azi am citit ca la chinezi au scazut vanzarile cu peste jumatate.
Vânzările Apple au avut, în ritm anual, un declin de peste 60% pe piața chineză. Apple a vândut, luna trecută, 494.000 de dispozitive iPhone în China, comparativ cu 1,27 de milioane de unități în februarie 2019. În ianuarie, livrările se menținuseră la peste 2 milioane de unități.
https://www.profit.ro/insider/companii/efectele-coronavirus-declin-de-peste-60-pentru-iphone-pe-piata-din-china-19296703
Kopa_Kopan(Citează)
10/03/2020 la 4:03 PM
Doar profitul de pe urma iPhone-ului este mai mare cu $5 miliarde față de întregul Samsung Electronics Co. (mașini de spălat, TV-uri, frigidere, telefoane, ș.a.m.d).
Apple nu are atâtea produse (încap pe o masă toate) câte produse are de exemplu Samsung — și totuși investiția celor de la Samsung este foarte mică în comparație cu Apple.
Nu de mult am intrat în ecosistem-ul celor de la Apple și…n-are competițe și nici nu va avea prea curând.
Claudiu(Citează)
10/03/2020 la 4:29 PM
Profitul nu-i un indicator bun, că depinde cât reinvestești din el și ce obligații ai față de acționari.
nwradu(Citează)
10/03/2020 la 5:40 PM
Corect, nu știu dacă veniturile samsung sunt strict din telefoane sau alte afaceri.
Samsung e un mamut care puțină lume îl înțelege. Sunt conectați politic în Coreea de Sud și au participat activ la reconstrucția țării după război. Au aripă militară, fac și tancuri, mașini, etc, au o grămadă de chestii.
Ce vreau să spun e că ei au primit ajutor de stat sub o formă sau alta, nu trăiesc și n-au trăit tot timpul exclusiv din vânzări, spre deosebire de Apple care trebuie să vândă, altfel adio și la revedere.
La ecosistem, ca programator care am lucrat și cu Android și cu iOS, din perspectiva de developer dar și de utilizator, Apple nu are concurență. Google își bate joc efectiv și nu îi interesează deloc, pentru că lor le vin banii din publicitate online, nu din vânzarea android sau a device-urilor.
Iar Google știe că atâta timp cât OS-ul e gratis și telefonul ieftin, lumea îl va folosi pentru că n-au alternativă, așa că li se rupe.
manu144x(Citează)
10/03/2020 la 4:31 PM
Am un prieten. Note 10, instalat o aplicatie de imagini/wallpapers.
Cand voia sa faca o poza erau afisate pe ecran reclame.
Acum a trecut la gama iPhone 11.
Okochea(Citează)
10/03/2020 la 5:04 PM
adica nu a vrut sa bage bani pt varianta de app fara reclame?
dar ii convine sa dea bani la apple si sa cumpere app cu bani
smart
john(Citează)
10/03/2020 la 5:39 PM
Adica pe Android aplicatiile au prea multe permisiuni. In unele cazuri, gen manager de fisiere este util, dar per total e mult mai periculos.
De exemplu o aplicatie spion poate face screenshot cand folosesti Google authenticator.
https://www.androidcentral.com/google-authenticator-bug-potential-allow-security-risk
Okochea(Citează)
10/03/2020 la 6:18 PM
Super, deci hai să restrângem permisiunile (și, odată cu asta, utilitatea) aplicațiilor de dragul unui sentiment fals de securitate: https://homes.luddy.indiana.edu/xw7/papers/xing2015cracking.pdf
ov1d1u(Citează)
10/03/2020 la 8:35 PM
Nice doc ov1d1u.
Okochea(Citează)
10/03/2020 la 7:35 PM
Apropo, Samsung face chiar si submarine, in caz ca nu stiati.
varucu(Citează)
10/03/2020 la 8:26 PM
Și nu au făcut și ei un telefon cu camera tip periscop? Hahaha…ce gluma buna. Maaan, I’m so lonely…
Mario(Citează)
10/03/2020 la 7:52 PM
ipo(Citează)
10/03/2020 la 9:38 PM
Cred că nu ai citit toată știrea, telefoanele cu Android sunt cele mai afectate:
”Telefoanele cu sistem de operare Android, inclusiv cele produs de Huawei și Xiaomi, au avut cel mai puternic declin, la 5,85 de milioane de unități, comparativ cu 12,72 de milioane de unități în februarie 2019.”
Claudiu(Citează)
10/03/2020 la 9:55 PM
iPhone 9 e un fel de inlocuitor de iPhone SE. iPhone 11 a inlocuit XR.
GabrielG(Citează)
11/03/2020 la 6:56 AM
Nu pricepi, oamenii isi cumpara telefoane dupa brand nu dupa ce au nevoie iar Apple profita la maxim de asta. De fapt singurul lucru pe care il vinde Apple e soft si marketing. Restu e facut de Samsung de la procesoare, memorii, ecrane etc. Iar softul o fi bun pentru unii eu de fiecare data cand am interactionat cu el am vrut sa dau cu telefoanele respective de pamant sa se sparga in mii de bucati. Deviza lor e: hai sa facem sa fie complicat ceva ce poate sa fie simplu. Da, e ok pentru selfie de instagram dar daca vrei sa si muncesti ceva cu el te lovesti de limitarile software si de faptul ca totul se face pe dos.
Dorin(Citează)
11/03/2020 la 7:59 AM
nu e nimic surprinzator. e doar faptul ca cei mai multi oameni au mentalitate de sarac, adica: “bai si asa nu am nimic, toate sunt luate in rate sau/si stau in chirie, bani deoparte nu pot sa pun, macar un telefon de figuri sa am, sa ma afisez si eu in lume.”
Giovani(Citează)
11/03/2020 la 11:08 AM
“Sunt uimit și că Samsung S10 nu a intrat deloc în top”
exact la asta mă uitam, deci n-au vândut nici 15m unități. Foarte slab și mă întreb de ce? Nici măcar nu poți spune că au riscat cu el vs S9, era un upgrade decent, dar deloc riscant. Adică cam fix ce face Apple an de an de vreo 5.
rivi(Citează)
11/03/2020 la 12:35 PM
Mi se pare logic, nu e vorba de mactarzi sau altceva. Omul are de ales intre Android si ios. Ios se gaseste pe cateva modele, android pe sute sau mii. Nu stiu cati oameni cunosc sa zica ca’s fani samsung, ca ce gasesti la ei gasesti si la altii lejer, la preturi mai bune. Eu am trecut de 3 luni pe primul ios, xr, dupa s9 plus si multi ani de xiaomi. Am vrut sa incerc si altceva, well, nu e wow, nu e naspa, personal am tras concluzia ca in momentul de fata cam toate telefoanele sunt la acelasi nivel pentru un utilizator normal.
Robert(Citează)
11/03/2020 la 12:45 PM
M-am plimbat si eu intre apple si android si poate apple n-o avea competitie pentru tine. Eu nu ma mai intorc la el decat daca scot vreun must-have, pe care android sa nu il copieze intr-un an.
Giani Mucea(Citează)