►► Ofertele continuă la: eMAG・Fashion Days・Finestore・PC Garage・Flip・Secom・Altex. 📺YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
« Vodafone este din nou certificată cea mai performantă rețea mobilă din România (p)
Cum au fost utilizate aplicații și tehnologii pentru monitorizarea epidemiei »
Din prezentare, serialul Locke & Key părea un fel de Narnia, având în vedere că acțiunea se concentrează asupra unor copii ce găsesc diverse chei magice cu diverse puteri. Este extrem de departe de Narnia. Noul serial Netflix este foarte serios făcut, complex în scenariu, cu o poveste mișto îmbinată și inedită, aș spune. M-a prins și l-am văzut pe tot în două zile.
Acțiunea este cam așa: după moartea soțului ei, o femeie își ia cei trei copii și se mută în casa Locke, o proprietate veche și nefolosită a familiei. Copiii încep să descopere pe acolo diverse chei magice. Prima putea deschide o ușă către orice alt loc dorea posesorul. Alta îi permitea unei persoane să-și exploreze amintirile. Alta repara orice obiect spart și încuiat cu respectiva cheie într-un dulap șamd.
Pe lângă aceste mistere legate de originea și scopul cheilor, sezonul 1 prezintă și o înfruntare între bine și rău. În puțul casei trăia închisă o făptură misterioasă, iar copiii o eliberează din greșeală. Domnișoara respectivă începe să vâneze aceleași chei, căută-o pe cea supremă, cheia Omega, al cărei scop este neclar inițial. Sunt o mulțime de mistere din trecut ce ies la suprafață, legate de alte generații de persoane ce-au avut aceste chei, scopul și durata vizitei lor șamd.
Ziceam că-i un serial bine făcut și serios. Domnișoara rea nu se sfiește, prin al treilea episod, să împingă un copil sub roțile unui tren. Scena este construită cu o banalitate debordantă tocmai pentru a arăta că nu-i ceva special. Multe alte scene se duc, similar, spre genul horror.
Personajele sunt ok, actorii joacă bine. Sunt copii și adolescenți, așa că o parte din intrigă îi arată și pe la școală, cu diversele lor probleme. Să le zicem character building, având în vedere că toate se leagă bine de diverse traume sau amintiri ce au legătură cu intriga principală.
Per total, mișto serialul. Locke & Key este bazat pe o serie de benzi desenate lansate în 2008. Cine le-a făcut a avut o poveste bună în cap.
« Vodafone este din nou certificată cea mai performantă rețea mobilă din România (p)
Cum au fost utilizate aplicații și tehnologii pentru monitorizarea epidemiei »
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
16 comentarii
30/03/2020 la 3:09 PM
Thx
CB(Citează)
30/03/2020 la 3:12 PM
Tiger King: un docu series despre oameni care au gradini zoologice private cu tigri ai alte animale. E cel mai American lucru cu putinta.
Andrei(Citează)
30/03/2020 la 6:47 PM
Da, mi-l tot propune Netflix, dar nu-mi vine să mă uit acum. Nu sunt fan grădini zoologice.
nwradu(Citează)
30/03/2020 la 6:08 PM
Nu stiu, de cand ai zis ca Lost in Space a fost interesant, ti-ai pierdut credibilitatea. Mai degraba caut recomandari pe google.
Razvan(Citează)
30/03/2020 la 6:47 PM
Bine, nu te uita.
nwradu(Citează)
30/03/2020 la 8:41 PM
@Razvan, ai vazut ambele sezoane?
Andrei G(Citează)
31/03/2020 la 7:46 AM
Mie mi au placut atat Lost in Space cat si acest Locke & Key..
Nu tuturor le cad bine in perioada asta serialele sangeroase si LGBT cu care v-au obisnuit americanii..
Daca Seven/9 n-o tinea de mina pe una la sfarsit, Picard era serialul anului, desi violent si el..
Violentilor..
Petronius(Citează)
31/03/2020 la 10:50 AM
Ba ejnebun, a tinut-o pe una de mana? Ce se alege dom’le si de lumea asta. D-aia vine ba coronavirusul, sa o curete de pacate. Eu zic ca, dupa ce se termina toata treaba asta, sa nu mai bage homosexuali in filme si seriale, sa vezi ca nu mai apare nici o pandemie.
Giani Mucea(Citează)
31/03/2020 la 10:53 AM
75% pe rotten tomatoes.
nwradu(Citează)
30/03/2020 la 6:25 PM
A fost ok, mai ales că nu trebuia să fii foarte atent ca să înțelegi ce și cum. Tocmai au anunțat sezonul 2.
anonim(Citează)
30/03/2020 la 6:40 PM
am incercat si eu serialul..
mi s-a parut slab, nu am rezistat decat 1 episod si jumatate.
plin de clisee si personaje unidimensionale
teenage drama, amestecat cu ceva supranatural, .. meh.
tocmai a aparut sezonul 2 din manhunt unabomber :D
sariti pe el
gabi(Citează)
30/03/2020 la 6:48 PM
Da, păi nu-i de oscar, e bazat pe comics young adult. E bun în contextul său, nu comparat cu Manchester by the sea.
nwradu(Citează)
30/03/2020 la 9:51 PM
Can multe seriale proaste pe netflix în ultima vreme, asa ca nu m-a pasionat sa îl văd.
Gaelex(Citează)
30/03/2020 la 11:19 PM
Hai lăsați certurile astea din comentarii, mai îndurați puțin că vineri revine money heist. Bella ciao!
Florin(Citează)
30/03/2020 la 11:54 PM
Mi s-a parut slab si pentru adolescenti. Chiar si cu timpul asta liber mult, sunt foarte multe alte seriale de vazut in loc…
Marius(Citează)
02/04/2020 la 12:41 AM
Nu știu ce a putut să ți se pară mișto la serial. Ideea buna dar modul în care au realizat momentele tensionate îmi amintește de toate stereotipurile filmelor de groaza de mana a doua. Nu zic mai multe sa nu stric îl pentru cei care totuși or să dorească să își piardă vremea cu el dar personajele sunt atât de proaste încât cred că Netflix nici nu se mai obosește să citească scenariile.
Radu M.(Citează)