►► Susține blogul cu un click la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip・PC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
« Am găsit o eroare la extrasul de cont în Banca Transilvania
Celebrul sandviș cu vită de la Katz Delicatessen din New York »
Oppo este unul dintre cei mai mari producători de telefoane din lume. În cotă de piață și vânzări sunt după Samsung-Huawei-Apple, luptându-se constant pentru locul 4 cu Xiaomi și Vivo. Găsiți aici statistici.
Telefoanele Oppo nu cred că au fost foarte cunoscute în România, dar recent, probabil ca și Xiaomi, au decis să intre mai tare pe piață. Am văzut comunicate de presă, au o agenție bună de PR și poate vor da deci și dispozitive pentru testare, apoi mă aștept să fie tot mai prezente în principalele magazine de telefoane.
Oppo a anunțat astăzi modelele Find X2 Pro și Find X2. Vor veni și în România în “early may”, odată cu lansarea în Europa. Sunt scumpe, dar par foarte performante, iar Oppo Find X2 Pro s-a dus direct pe primul loc în topul DxOMark de fotografie.
(și da, e imposibil să găsești fotografii oficiale mai bune de atât. Nu am găsit niciuna cu un ecran mai colorat sau un fundal plăcut.)
Am văzut deja o prezentare foarte bună și la MKBHD, pun clipul mai jos. Un hands-on găsiți pe GSMarena. Aș fi zic că principalul lor concurent este Huawei, dar cum aceștia au rămas fără GMS, cred că acum Oppo concurează direct cu Samsung prin aceste telefoane.
Find X2 Pro are ecran de 6,7 inchi în rezoluție 3.168 x 1440 px și la 120 Hz. Samsung S20 Ultra, de exemplu, are 120 Hz doar pe rezoluție 1080px, nu și pe 1440px. Oppo i-a întrecut la acest aspect. Tot ca noile Samsung, are un polling rate pentru ecranul tactil de 240 Hz.
Display-ul în sine este urcă la 1200 nits luminozitate maximă, are acoperire 100% pe gamutul DCI P3, este certificat HDR10+ și DisplayMate A+.
Are și un sistem triplu de camere foto: normală de 48 Mpx cu F/1.7, ultra-wide de 48 Mpx și F/2.2, zoom optic de 13 Mpx cu zoom optic 5x, zoom hibrid 10x (adică fără pierderi sesizabile de calitate) și zoom total 60x. Cea normală și cea cu zoom sunt stabilizate optic. Focalizarea se face prin detecție de fază în fiecare pixel și există și focalizare cu laser.
Aici este singurul punct negativ pe care-l văd eu la Find X2 Pro: camera telephoto are obiectiv F/3, destul de închis față de altele din piață, deși oarecum normal pentru un zoom optic 5x.
Bateria are 4.260 mAh și se poate încărca la 65 W. Chipsetul este un Snapdragon 865 cu 12 GB RAM și stocare 512 GB de tip UFS 3.0 (adică rapidă), un alt loc în care Oppo câștigă în fața Samsung, cel puțin în fața celor care cred că acel mic avans de performanță pe care-l are Snapdragon față de Exynos chiar este sesizabil. Are modem 5G compatibil inclusiv cu viitoarele rețele stand-alone.
Inclusiv aspectul fizic îmi place mult. Cameră punch-hole discretă într-un colț, ecran cât toată partea frontală, modul foto lunguieț pe spate. Cei de la Oppo câștigă puncte în plus la finisaje: varianta neagră are spatele din material ceramic, cea portocalie din piele artificială.
Este un pas imens în față pentru Oppo, care a făcut până acum telefoane bune, dar nu la nivelul flagship-urilor evidente din piață. Alte modele Oppo făceau mereu compromisuri pe undeva, poate la camera foto sau folosind procesoare MediaTek sau în alte locuri. Cu Find X2 Pro, mi se pare că singurul lucru care-i ține în spate este numele, Oppo nefiind un brand foarte cunoscut în Europa (sau măcar România), de obicei vânzările lor fiind făcute în Asia. Și prețul.
Prețurile sunt de 1.200 € pentru Oppo Find X2 Pro, adică la nivelul unui Samsung S20 Plus cu 5G. Find X2 Pro mi se pare mai bun în unele aspecte (120 Hz în toate rezoluțiile, zoom optic real 5x pe când Samsung nu are deloc zoom optic real pe S20/S20 Plus, ci îl obține în totalitate din senzorul mare, carcasa ceramică etc), iar Samsung în altele (dual-SIM, baterie mai mare, încărcare wireless, apoi decideți voi cât contează filmarea 8K sau funcții precum acel wifi direct îmbunătățit introdus în Samsung, reverse wireless charging și apoi suportul tehnic disponibil în România cu service foarte rapid).
Există și Find X2 non-pro, care costă 1.000 euro.
Specificații Oppo Find X2 Pro:
Specificații Oppo Find X2:
Altfel spus, Find X2 Pro și Find X2 au cam aceeași dimensiuni și același hardware general, diferența fiind la camerele foto și la finisajul de pe spate.
Oppo a prezentat și ceasul Oppo Watch. Carcasă metalică, ecran AMOLED, procesor Snapdragon Wear 2500, rezistență la apă, eSIM. Arată bine, ar trebui să coste cam 1.000 de lei la noi.
Problema lui este că arată fix ca Apple Watch (fără rotiță, are butoane pe lateral) și mi se pare că trage în jos. Nu pentru că Apple Watch n-ar arăta foarte bine, ci pentru că primul gând este “deci Oppo l-a copiat”, în loc să vezi dacă-i mai bun sau mai rău decât alte ceasuri pentru Android din piață. Cu formă de Apple Watch, sunt sigur că mulți nu-l vor cumpăra pentru că nu vor să li se zică “ce faci mă, ți-ai luat clonă din aceasta chinezească?”.
Dar na, este decizia lor de design. Uneori îți trebuie curaj pentru a veni cu propriul tău design în toate aspectele.
« Am găsit o eroare la extrasul de cont în Banca Transilvania
Celebrul sandviș cu vită de la Katz Delicatessen din New York »
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
21 comentarii
06/03/2020 la 5:13 PM
De cate ori poate Radu sa spuna Find X2 Pro ? Fara numar :)))
Lasand gluma, Oppo este compania mama a OnePlus, nu? Au mai facut ceva flagship-uri, dar asta arata foarte bine pe hartie si din first impressions. De vazut daca dupa o utilizare mai indelungata o sa ramana tot asa.
Companiile chineze vin tare pe piata europeana.
Catalin(Citează)
06/03/2020 la 5:20 PM
Nu companie mama, produc pt oneplus si pt xiaomi. Adica au putere mare ca producatori, logistica etc…
jimmy(Citează)
06/03/2020 la 5:45 PM
Oppo și Vivo sunt parte din același grup. Oppo a investit și în OnePlus, are acțiuni la ei. Xiaomi n-au treabă cu ei, decât dacă Oppo o fi acționar minoritar prin cine știe ce firme.
nwradu(Citează)
06/03/2020 la 5:46 PM
Sunt curios dacă intenționau asta dintotdeauna sau problemele Huawei apărute cam acum un an i-au determinat să vină tare spre Europa, simțind slăbiciunea Huawei în zonă.
nwradu(Citează)
06/03/2020 la 6:10 PM
De atâtea ori am vrut să-l corectez: fiind
AI_core(Citează)
08/03/2020 la 7:49 AM
De obicei telefoanele OnePlus sunt variante de OPPO un pic mai cizelate si din experienta mea sunt mult peste Samsung la fiabilitate (OnePlus).
Daca pana acum tot ce am avut Samsung a trebuit schimbat cam la 2 ani ca incepea sa mearga prost si update-urile de soft veneau greu, cu OnePlus n-am avut problema asta. Momentan am un OnePlus 3 care merge aproape ca in prima zi si are acum Andoid 9 (cand l-am cumparat a venit cu Android 6). Nu stiu cate telefoane se pot lauda cu asta, cu siguranta nu Samsung. Dar poate gresesc si s-au mai schimbat lucrurile in ultmii ani legat de Samsung.
etk(Citează)
06/03/2020 la 5:42 PM
nu este compania mama
aia mama este BBK si detine oppo, vivo, realme, oneplus si IQOO (fiecare cu o tinta pe un anumit segment dar care se intersecteaza sau suprapun : oppo -premium, vivo era pt tineret axat pe selfie-uri – camera frontala buna, realme raport bun pret/calitate in locul lui oneplus care migreaza spre premium, IQOO -gaming phone ca blackshark de la xiaomi)
daca aduni toate vanzarile de anul trecut e posibil ca BBQ sa fie pe locul 2, dar ideea lor e sa fie separati pt a fi concurenta intre ei in grup si sa inoveze mai mult
john(Citează)
06/03/2020 la 5:51 PM
N-aș merge că deține OnePlus, că nu se știe câte acțiuni au și în ce măsură controlează compania.
nwradu(Citează)
06/03/2020 la 5:43 PM
BBK *
john(Citează)
06/03/2020 la 5:57 PM
Oare daca se vinde bine, urmatorul model va mai avea GMS?
C(Citează)
06/03/2020 la 6:34 PM
+1 :))
Emil C(Citează)
06/03/2020 la 6:51 PM
Am o problema cu trendul actual de telefoane : is foarte incomode și mari. Am avut până în decembrie un Essential phone care are un form factor perfect si am trecut pe un Oneplus 7T care e un telefon absolut superb dar doar dacă ești Guliver. Vreau ceva de dimensiunea unui iphone 5se dar cu ultimele specificatii : Qualcomm 865, 8/12 GB ram ,256 memorie. Nu mai exista niciun producător care sa facă asta?
Kllaus(Citează)
06/03/2020 la 6:57 PM
scoate iPhone un SE nou in curand. Dar nu va fi la fel de mic ca 5s, ci un pic mai mare, cam ca iPhone 8 sau asa.
Si eu m-am saturat de mare (that’s what she said)
C(Citează)
06/03/2020 la 7:03 PM
Am dat iPhone ca exemplu dar nu vreau iPhone de nicio culoare. :))
Unii mi-au zis ca dacă n-ai Mac ești sarac așa că mi-am luat Razer blade care m-a costat mai mult decât mac-urile lor de “bogați”
Kllaus(Citează)
08/03/2020 la 8:07 PM
Mai mult decât un MBP de 16″?😃
Andrei I(Citează)
06/03/2020 la 8:14 PM
preconizez ca in 5-7 ani, vom avea de ales intre un Logan nou si un flagship.
Giovani(Citează)
06/03/2020 la 8:55 PM
Am avut Oppo inca de acum 4 ani. Din pacate, mi-a căzut de la etajul 1 printre scări și asta a fost. Cu siguranta îl foloseseam si azi daca nu aveam acest incident. Nu intru in amanunte. Super telefon. Tin minte ca toată lumea era mirată de telefon. Nimeni nu auzise el si erau impresionati.Intre timp au ajuns si sponsor la FC Barcelona. L-am comandat direct de la ei de pe site. Aveau la vremea aia o sectiune pentru Europa. Frate-miu are si azi unul. Merge perfect de 5 ani!!!
Adi(Citează)
07/03/2020 la 9:28 PM
Sa vedem.
1. Oppo face designul telefoanelor OnePlus [Cine voia sa vada in avans cum urma sa arate urmatorul OnePlus arunca un ochi la versiunea flagship de la Oppo]
2. Oppo le fabrica telefoanele OnePlus [pentru ca OnePlus nu au fabrica proprie, pe multe cutii de OnePlus scrie clar: “Manufactured by Oppo in India/China”]
3. Oppo da bani grei pentru a-i face reclama la OnePlus [s-a cam terminat macaroana cu “hurr durr noi One Plus suntem un startup sarak!” in momentul in care OnePlus a fost promovat pe bani grei de un actor din India. OnePlus nu avea bugetul pentru asa ceva.]
Dar cumva….”nu se stie cat de controlata este OnePlus de catre Oppo”.
I mean really?
Tudor(Citează)
10/03/2020 la 5:44 PM
Și Foxconn produce pentru Apple. Înseamnă că îi deține?
nwradu(Citează)
07/03/2020 la 11:07 PM
Cand am fost anul trecut in India am vazut in Mumbai in mall magazine proprii Oppo si Vivo. Vivo era mai low level, dar Oppo se batea de la egal la egal cu Samsung sau Huawei ca suprafată și design, iar pretul la flagship era sub 70% față de Samsung. Acum imi pare cam scump.
EGO(Citează)
10/03/2020 la 5:44 PM
Find X, acum doi ani parcă, n-a fost chiar la nivelul altor flagship-uri.
nwradu(Citează)